Gebruikersspecifieke draadloze netwerken inschakelen in Windows 7

gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-7 inschakelen foto 1

Draadloze netwerkinstellingen in Windows 7 zijn wereldwijd voor alle gebruikers, maar er is een weinig bekende optie waarmee u ze per gebruiker kunt wijzigen, zodat elke gebruiker alleen toegang heeft tot de netwerken waarmee hij verbinding mag maken. Hier is hoe het allemaal werkt.

Hoe is dit nuttig? Misschien wilt u voorkomen dat een bepaalde gebruiker toegang krijgt tot internet - als u hem het draadloze wachtwoord niet geeft, kunnen ze niet online gaan. Dit kan erg handig zijn als je mini-mensen hebt die games spelen op de familie-pc, maar je wilt niet dat ze online gaan.gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-7 inschakelen foto 2

Draadloze netwerken per gebruiker instellen

Het eerste dat u hoeft te doen, is naar het Netwerkcentrum gaan, dat toegankelijk is via het systeemvakpictogram in de bovenstaande schermafbeelding. Als je daar bent, klik je op Draadloze netwerken beheren.

gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-7 inschakelen foto 3

Klik daar op de knop Profieltypes.

gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-7 inschakelen foto 4

En nu kunt u de optie Profielen voor alle gebruikers en per gebruiker gebruiken kiezen.

Opmerking: het waarschuwingsbericht geeft aan dat als u de functie Wisselen van gebruiker gebruikt om beide gebruikers tegelijkertijd ingelogd te houden, dit de andere gebruiker mogelijk zal afsnijden. Aangezien dat is wat we in de eerste plaats wilden, klikt u gewoon op de knop Opslaan.

gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-7 inschakelen foto 5

Op dit moment kan uw systeem nu profielen per gebruiker gebruiken, maar alle huidige profielen zijn nog steeds ingesteld op alle gebruikers. Blijf lezen.

Een gebruikersspecifieke draadloze netwerkverbinding maken

De eenvoudigste manier om een ​​nieuwe gebruikersspecifieke draadloze verbinding te maken, is door gewoon verbinding te maken met een netwerk - de standaard is nu per gebruiker. Als u de huidige wilt converteren, moet u deze eerst verwijderen. Selecteer het gewoon in de lijst op het scherm Draadloze netwerken beheren en klik vervolgens op de knop Verwijderen.

gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-7 inschakelen foto 6

Nu kunt u het draadloze pictogram in het systeemvak gebruiken om een ​​netwerk te kiezen, er verbinding mee te maken en vervolgens het wachtwoord in te voeren.

gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-7 inschakelen foto 7

Als u met de rechtermuisknop op het item in de lijst klikt en Eigenschappen kiest, ziet u dat de optie Netwerkbeschikbaarheid nu is ingesteld op Ik alleen. Succes!

gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-7 inschakelen foto 8

Hetzelfde zal gebeuren voor elk netwerk waarmee u verbinding maakt.

Handmatig een per gebruiker of wereldwijd draadloos netwerk maken

Als u de knop Toevoegen in het scherm Draadloze netwerken beheren gebruikt, kunt u handmatig kiezen tussen per gebruiker of globaal, wat handig kan zijn aangezien de standaard nu per gebruiker is.

gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-7 inschakelen foto 9

Klik op de optie met de tekst Handmatig een netwerkprofiel maken...

hoe-gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-in te schakelen-7 foto 10

En nu ben je op het scherm waar je handmatig alle details kunt invullen, en je kunt er ook voor kiezen om het per gebruiker of voor iedereen aan te maken.

gebruikersspecifieke-draadloze-netwerken-in-windows-7 inschakelen foto 11

En het belangrijkste is dat je iets nieuws hebt geleerd over Windows 7.

Meer verhalen

Desktopplezier: TRON en TRON Legacy Customization Set

Bent u een programma of een gebruiker? Kies je lot terwijl je de strijd om het raster en vrijheid naar je desktop brengt met onze TRON en TRON Legacy Customization Set.

Geo-herinneringen maken in Android met GeoNote

In tegenstelling tot de meeste herinneringen die u eraan herinneren om een ​​bepaalde actie op een gewenst tijdstip uit te voeren, geeft GeoNote u herinneringen wanneer u een locatie invoert. Als je een grote fan bent van locatiegebaseerde services, dan is GeoNote de perfecte herinnering voor jou.

Microsoft Excel: formules en functies

Deze How-To Geek School-klas is bedoeld voor mensen die Excel gebruiken, of Excel proberen te gebruiken, maar geïntimideerd zijn door het concept van formules en functies. Het doel is om je in slechts een paar lessen een Excel-professional te maken, of op zijn minst een competente amateur.

Amazon voegt eindelijk echte paginanummers toe aan de Kindle

Een van de weinige klachten die iemand heeft over Amazon's Kindle is het ontbreken van echte paginanummers - en de nieuwste versie van hun software ondersteunt ze eindelijk.

Vraag How-To Geek: het zoeken in het startmenu versnellen, automatisch draaiende Android-schermen stoppen en door Dropbox aangedreven torrenting

Deze week bekijken we hoe we het zoeken in het startmenu van het venster kunnen aanpassen voor snel en gericht zoeken, een hyperactief Android-scherm vergrendelen en je torrent-gewoonte via Dropbox voeden.

Nu kunt u Google Docs en Gmail afdrukken via Google Cloud Print

Google Cloudprinter wordt eindelijk redelijk nuttig, dankzij een Chrome-extensie van derden waarmee je elk .txt- of .doc-bestand kunt afdrukken, en nu is het bijgewerkt met ondersteuning voor Gmail en Google Docs.

Bouw een doe-het-zelf klepel om je elektronische karbonades aan te scherpen

Als je op zoek bent naar een leuk elektronicaproject om je knutselvaardigheden aan te scherpen, laat deze leuke projectgids je zien hoe je een klepel kunt bouwen om apparatuur in je huis te bedienen.

Hoe u de aan/uit- en resetknoppen van uw computer kunt bewijzen

Als je een kleintje in huis hebt (of kleintjes die vaak op bezoek komen) en je wilt je pc-toren niet verplaatsen om ze uit de buurt van de knoppen te houden, dan maakt deze slimme hack-kids ze het bewijs - verplaatsen is niet nodig.

Inspireer geekliefde met deze hilarische geek-valentijnskaarten

Wil je wat Geek Love sturen naar die ene speciale persoon? Waarom zou je het niet doen met deze ouderwetse valentijnskaarten van de basisschool, en win hun hart deze aanstaande Valentijnsdag - de geek-manier!

LVM (Logical Volume Management) beheren en gebruiken in Ubuntu

In ons vorige artikel hebben we je verteld wat LVM is en waarvoor je het misschien wilt gebruiken, en vandaag gaan we je door enkele van de belangrijkste beheertools van LVM leiden, zodat je zelfverzekerd bent bij het opzetten of uitbreiden van je installatie.