Windows 10 gebruiken in tabletmodus

Standaard starten Windows 10-tablets op in tabletmodus, die het betegelde startscherm en het virtuele toetsenbord weergeeft. Windows 10-computers starten in de desktopmodus, die het menu Start weergeeft. Maar ongeacht de vormfactor kunt u uw apparaat in beide modi gebruiken. Laten we kijken.


Ten eerste hoef je niet eens rond te neuzen in de tabletmodus als je alleen wilt kiezen tussen het menu Start of het startscherm. Om uw Start-omgeving in te stellen, klikt u op de knop Start > Instellingen > Personalisatie > Start. In het rechterdeelvenster van het personalisatievenster ziet u een optie met de naam 'Start volledig scherm gebruiken'. Zorg ervoor dat die optie is ingeschakeld.Klik op de Start-knop en het betegelde startscherm verschijnt en fungeert als uw go-to-omgeving.

Als u terugkeert naar het personalisatievenster en 'Gebruik Start op volledig scherm' uitschakelt, verschijnt het menu Start telkens wanneer u Windows start en op de knop Start klikt.

Oké, dat is prima, maar we kunnen nog een stap verder gaan met de opties voor tabletmodus en desktopmodus. Ja, Windows 10 kiest welke modus wordt gebruikt op basis van of je een pc of een tablet gebruikt. U kunt echter standaard naar tabletmodus of desktopmodus gaan wanneer u Windows start, ongeacht uw apparaat. Klik op de Start-knop > Instellingen > Systeem > Tabletmodus.

Klik in het rechterdeelvenster van het tabletmodusvenster op het vervolgkeuzemenu voor de instelling 'Als ik me aanmeld'. Je hebt drie keuzes: 'Gebruik tabletmodus', 'Gebruik desktopmodus' of 'Gebruik de juiste modus voor mijn hardware'.

De eerste optie opent automatisch Windows 10 in tabletmodus, ongeacht het type apparaat dat u heeft. De tweede optie doet hetzelfde, behalve dat Windows wordt geopend in de bureaubladmodus. En met de derde optie kan Windows kiezen welke modus moet worden gebruikt, afhankelijk van het apparaat: pc of tablet.

Als u een hybride pc hebt die kan schakelen tussen laptop- en tabletmodus, kunt u die mogelijkheid uitschakelen of Windows vragen om u te vragen voordat deze van modus verandert. Klik in het rechterdeelvenster van het tabletmodusvenster op het vervolgkeuzemenu voor 'Als dit apparaat de tabletmodus automatisch in- of uitschakelt'. Je staat voor drie keuzes: 'Vraag me niet en wissel niet,' 'Vraag me altijd voordat je overstapt' en 'Vraag me niet en wissel altijd.'

De eerste optie laat Windows altijd in de huidige modus. De tweede optie vraagt ​​u om te schakelen tussen tablet- en desktopmodus, afhankelijk van de status van uw hybride machine. En de derde optie schakelt automatisch tussen tablet- en desktopmodus zonder u hierom te vragen.

Stel dat u uw hybride apparaat bijvoorbeeld in de laptopmodus inschakelt. Maar nadat Windows is gestart, klap je het scherm 360 graden terug om het om te toveren in een tablet. Bij de derde optie vraagt ​​Windows of je wilt overschakelen van laptopmodus naar tabletmodus en vraagt ​​ook of je je reactie wilt onthouden en niet opnieuw wilt worden gevraagd.

Er blijven nog twee opties over. In het rechterdeelvenster van het tabletmodusvenster verwijdert de instelling voor 'Verberg app-pictogrammen op de taakbalk in tabletmodus', indien ingeschakeld, alle pictogrammen voor toepassingen op de taakbalk. Anders is uw taakbalk volledig gevuld met alle app-pictogrammen die u hebt ingesteld.

En wanneer ingeschakeld, geeft de instelling voor 'Taakbalk automatisch verbergen in tabletmodus' de taakbalk alleen weer als u met uw vinger vanaf de onderkant van het scherm omhoog veegt. Anders is de taakbalk altijd zichtbaar in tabletmodus.

Aanbevolen verhalen

Microsoft voegt chattranscriptie toe aan Xbox One/Windows 10-games

Alles wat u via voicechat zegt, kan in realtime worden omgezet in tekst en alles wat u typt, kan ook worden uitgesproken.

Hoe mappen en bestanden op te halen met Windows 10 Quick Access

Windows 10 biedt een functie in Verkenner waarmee u uw meest gebruikte mappen en recent gebruikte bestanden kunt vasthouden. Laten we eens kijken hoe het werkt.

8 films die je IQ verhogen - #5 zal testen hoe slim je bent

We genieten zo veel van films dat we de waarde ervan kunnen onderschatten.

Siempo's smartphone moedigt je aan om hem niet te gebruiken

Het idee is om je omhoog te laten kijken en je met de wereld bezig te houden.

S Pen keert terug met Samsung's nieuwe tabletopstelling

We bekijken Samsung's Galaxy Tab S3 en Windows-aangedreven Galaxy Books op MWC.