Sparklines gebruiken in Excel 2010

Een van de coole functies van Excel 2010 is de toevoeging van Sparklines. Een Sparkline is in feite een kleine grafiek die wordt weergegeven in een cel die uw geselecteerde gegevensset vertegenwoordigt, waarmee u snel en gemakkelijk trends in één oogopslag kunt zien.

Sparklines invoegen in uw spreadsheet

U vindt de Sparklines-groep op het tabblad Invoegen.hoe-te-gebruiken-sparklines-in-excel-2010 foto 1

Selecteer de cel of cellen waar u uw Sparklines wilt weergeven.

hoe-te-gebruiken-sparklines-in-excel-2010 foto 2

Selecteer het type Sparkline dat u aan uw spreadsheet wilt toevoegen. U zult zien dat er drie soorten Sparklines zijn: Line, Column en Win/Loss. We selecteren Line voor ons voorbeeld.

hoe-te-gebruiken-vonken-in-excel-2010 foto 3

Een Sparklines maken verschijnt en u wordt gevraagd een gegevensbereik in te voeren dat u gebruikt om de sparklines te maken. U zult merken dat het locatiebereik (het bereik waar de Sparklines verschijnen) al is ingevuld.

U kunt het gegevensbereik handmatig typen, of klikken en slepen met uw muis om het gegevensbereik te selecteren. Hiermee wordt het gegevensbereik automatisch voor u ingevuld. Klik op OK als u klaar bent.

hoe-te-gebruiken-vonken-in-excel-2010 foto 4

U ziet uw Sparklines in de gewenste cellen verschijnen.

hoe-te-gebruiken-vonken-in-excel-2010 foto 5

Sparklines aanpassen

Selecteer een of meer van de Sparklines om het tabblad Ontwerp weer te geven. U kunt bepaalde waardepunten weergeven, zoals hoge en lage punten, negatieve punten en eerste en laatste punten door de overeenkomstige opties in de groep Weergeven te selecteren. U kunt ook alle waardepunten markeren door Markeringen te selecteren.

hoe-te-gebruiken-vonken-in-excel-2010 foto 6

Selecteer de gewenste Sparklines en klik op een van de meegeleverde stijlen in de groep Stijl op het tabblad Ontwerpen.

hoe-te-gebruiken-sparklines-in-excel-2010 foto 7

Klik op de pijl-omlaag in de rechterbenedenhoek van het vak om extra vooraf gedefinieerde stijlen weer te geven...

hoe-te-gebruiken-vonken-in-excel-2010 foto 8

of selecteer de opties Sparkline-kleur of Markerkleur om uw Sparklines volledig aan te passen.

hoe-te-gebruiken-vonken-in-excel-2010 foto 9

De As-opties bieden extra opties zoals Datum-astype, Gegevens van links naar rechts plotten en het weergeven van een aspunt om de nullijn in uw gegevens weer te geven met Show Axis.

hoe-te-gebruiken-sparklines-in-excel-2010 foto 10

Kolom Sparklines

Column Sparklines geven uw gegevens weer in afzonderlijke kolommen, in tegenstelling tot de lijnweergave die we voor onze voorbeelden hebben gebruikt.

hoe-te-gebruiken-vonken-in-excel-2010 foto 11

Win/verlies Sparklines

Win/verlies toont een fundamentele positieve of negatieve weergave van uw dataset.

hoe-te-gebruiken-vonken-in-excel-2010 foto 12

U kunt eenvoudig schakelen tussen verschillende Sparkline-typen door simpelweg de huidige cellen (afzonderlijk of de hele groep) te selecteren en vervolgens op het gewenste type op het tabblad Ontwerpen te klikken.

hoe-te-gebruiken-vonken-in-excel-2010 foto 13

Voor degenen die meer visueel georiënteerd zijn, kan Sparklines een prachtige aanvulling zijn op elke spreadsheet.

Ben je net begonnen met Office 2010? Bekijk enkele van onze andere geweldige Excel-berichten, zoals het kopiëren van werkbladen, het afdrukken van alleen geselecteerde delen van een spreadsheet en het delen van gegevens met Excel in Office 2010.

Meer verhalen

Problemen oplossen bij het upgraden van Office 2010 Beta naar RTM (definitieve) release

Er zijn verschillende scenario's waarin u problemen kunt ondervinden bij het verwijderen van de bètaversie van 2010 en het proberen om de RTM (definitieve) release te installeren. Vandaag bespreken we de problemen die we tegenkwamen en hoe we ze kunnen oplossen.

Een diavoorstelling maken in Windows 7 Media Center

Bent u op zoek naar een leuke manier om een ​​diavoorstelling uit uw fotocollectie te maken en weer te geven? Vandaag laten we u zien hoe u een diavoorstelling maakt, hoe u er muziek aan toevoegt en deze vanuit uw luie stoel bekijkt in Windows 7 Media Center.

Bedien uw favoriete muziekspeler vanuit Firefox

Luister je graag naar muziek terwijl je bladert? Nu kunt u uw favoriete muziekspeler rechtstreeks vanuit Firefox openen en bedienen met de FoxyTunes-extensie.

Engelstalige bladwijzer voor vertalingen voor uw browser

Wilt u een vertaalbookmarklet die zich alleen richt op het vertalen van websites naar het Engels? Kijk dan eens naar de To English Bookmarklet.

Windows 7 Media Center verwijderen, uitschakelen of verwijderen

Hoewel Windows 7 Media Center veel is verbeterd ten opzichte van eerdere versies van Windows, wilt u het misschien om verschillende redenen uitschakelen. Hier bekijken we een aantal methoden om er vanaf te komen.

Extensies van derden uitschakelen in Internet Explorer

Bent u op zoek naar een manier om het browsen naar sites waarvan u niet zeker bent in Internet Explorer wat veiliger te maken? Hier bekijken we snel hoe u extensies van derden in IE kunt uitschakelen.

Verhoog de snelheid van uw netbook met een SD-kaart en ReadyBoost

Op zoek naar een manier om de prestaties van uw netbook te verbeteren? Hier leest u hoe u een standaard SD-geheugenkaart of een USB-flashstation kunt gebruiken om de prestaties te verbeteren met ReadyBoost.

He jij! Stop met het gebruik van de knop Toepassen en klik gewoon op OK! [Geek Rants]

Als computernerd merk ik dat ik vaak mensen help en kijk hoe ze instellingen op hun pc wijzigen ... en ze klikken bijna altijd op de knop Toepassen en vervolgens op de knop OK. Waarom?

Friday Fun: favoriete games om te spelen in Chrome

Online games kunnen een perfecte onderbreking zijn terwijl u aan het werk bent en de keuze uit een veelvoud aan games maakt het nog beter. Als je een gameverslaafde bent, wil je zeker eens kijken naar de Game Button-extensie voor Chrome.

Maak aangepaste sneltoetsen voor Windows-toetsen in Windows

Bijna iedereen gebruikt een of andere soort sneltoetsen op hun Windows-systeem, maar wat als u nieuwe zou kunnen maken voor uw favoriete apps of mappen? Je zult er misschien versteld van staan ​​​​hoe eenvoudig het kan zijn met slechts een paar klikken en zonder programmeren met WinKey.