Snel schakelen op uw Android-telefoon gebruiken

hoe-te-gebruiken-snel-schakelen-op-je-android-telefoon foto 1

Een van de grote nieuwe functies in iOS 7 van Apple is Control Center, waarmee je snel toegang hebt tot de algemene instellingen en deze overal kunt wijzigen. Android-telefoons hebben echter al heel lang snelle schakelaars.

Android heeft nu zijn eigen ingebouwde snelwissels, terwijl populaire, door de fabrikant aangepaste interfaces zoals Samsung's TouchWiz hun eigen snelwissels hebben, die anders werken. U kunt ook op verschillende plaatsen aangepaste snelwissels toevoegen.Snel schakelen van Android

Android 4.2 wordt geleverd met zijn eigen, geïntegreerde snelle schakelaars. Deze kunnen echter door uw fabrikant worden verborgen. Ervan uitgaande dat u een Android 4.2-apparaat gebruikt waarop deze zijn ingeschakeld, zoals een Nexus-apparaat zoals de Nexus 4, Galaxy Nexus of Nexus 7, kunt u de snelle schakelaars gebruiken om snel toegang te krijgen tot algemene instellingen vanaf elke plek in Android.

Om toegang te krijgen tot de snelle schakelaars, trekt u ofwel de notificatielade boven aan het scherm naar beneden en tikt u op de knop in de rechterbovenhoek, of trekt u de notificatielade met twee vingers naar beneden om direct naar de snelschakelaars te gaan. Op een Android-tablet zoals de Nexus 7, trek je vanuit de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden en je ziet de schakelaars verschijnen - je moet naar beneden trekken vanuit de linkerbovenhoek van het scherm om toegang te krijgen tot het systeemvak.

Hier vindt u snelle toegang tot algemene instellingen, zoals helderheid, wifi, batterij, Bluetooth en vliegtuigmodus. Sommige opties, zoals de vliegtuigmodusknop, functioneren als een snelle schakelaar, terwijl andere, zoals het batterijpictogram, het juiste instellingenscherm openen.

hoe-te-gebruiken-snel-toggles-op-je-android-telefoon foto 2

Snel schakelen van Samsung

Samsung heeft snelle schakelaars toegevoegd aan zijn TouchWiz-aangepaste interface lang voordat Google ze aan Android toevoegde. Als je een Samsung-apparaat hebt, trek je gewoon je notificatielade naar beneden en je ziet snel schakelpictogrammen bovenaan de la verschijnen. Tik op de pictogrammen om snel tussen de algemene instellingen te schakelen.

Aangepaste skins van andere fabrikanten hebben mogelijk vergelijkbare snelle schakelaars ingebouwd in het systeemvak. Als je deze functie leuk vindt en je gebruikt een apparaat zonder deze, kun je ook snel schakelen toevoegen aan het systeemvak op elk Android-apparaat - zie hieronder voor meer informatie.

hoe-te-gebruiken-snel-toggles-op-je-android-telefoon foto 3

Widgets

Android ondersteunt widgets op het startscherm en deze widgets kunnen fungeren als snelle schakelaars. Android bevat zelfs een speciale widget om snel tussen instellingen te schakelen. Je hoeft het alleen maar aan je startscherm toe te voegen.

Open eerst uw app-lade en tik op het tabblad Widgets bovenaan de lijst. Veeg over totdat je de Power Control-widget hebt gevonden, houd hem dan lang ingedrukt en laat hem op je startscherm vallen.

hoe-te-gebruiken-snel-toggles-op-je-android-telefoon foto 4

U hebt nu een widget waarmee u snel en eenvoudig Wi-Fi, Bluetooth, GPS en Sync kunt uitschakelen en uw helderheidsinstellingen kunt regelen vanaf het startscherm. Tik gewoon op het juiste pictogram. De widget kan overal op al uw startschermen worden geplaatst.

hoe-te-gebruiken-snel-toggles-op-je-android-telefoon foto 5

Dit is natuurlijk slechts de snelwisselwidget die bij Android wordt geleverd. Als u verschillende opties via een snelle schakelaar wilt bedienen, kunt u widgets van derden installeren vanuit Google Play. Widgets kunnen de vorm hebben van een enkel pictogram dat een enkele instelling bestuurt of een andere grote widget met meerdere opties.

Meldingsgebied

Als je de schakelaars van het meldingsgebied van Samsung leuk vindt en zou willen dat je apparaat ze had, kun je ze krijgen met een app van derden. Installeer gewoon de Notification Toggle-app van Google Play. Hiermee kunt u de schakelaars aanpassen en bedienen die in uw systeemvak verschijnen - alles van wifi en Bluetooth tot een zaklamp en muziekbedieningsknoppen.

hoe-te-gebruiken-snel-schakelen-op-je-android-telefoon foto 6

Vergrendel scherm

Android 4.2 ondersteunt ook widgets op het vergrendelingsscherm, zodat u widgets aan uw vergrendelingsscherm kunt toevoegen die als snelle schakelaars fungeren. Theoretisch zou een vergrendelschermwidget deze algemene instellingen kunnen wijzigen, maar het zou vreemd zijn om toegang te geven tot dergelijke krachtige opties vanaf het vergrendelscherm.

Met de juiste widget geïnstalleerd, kunt u echter snel belangrijke opties beheren zonder uw telefoon te ontgrendelen. De Nexus 4-zaklampwidget biedt bijvoorbeeld een widget op het vergrendelingsscherm waarmee de flits-LED van de Nexus 4 snel in- en uitgeschakeld kan worden, zodat deze als zaklamp kan worden gebruikt zonder uw telefoon te ontgrendelen.

hoe-te-gebruiken-snel-toggles-op-je-android-telefoon foto 7


Dankzij de flexibiliteit van Android kun je bijna overal in het besturingssysteem snel schakelen. Een ontwikkelaar zou zelfs snelle toggles kunnen implementeren als een zwevende app die zou verschijnen over elke app die je gebruikte. Natuurlijk zou het in de meeste gevallen onhandig zijn, maar het illustreert hoeveel flexibiliteit Android biedt.

Meer verhalen

Documenten en PDF's met een wachtwoord beveiligen met Microsoft Office

Met Microsoft Office kunt u uw Office-documenten en PDF-bestanden versleutelen, zodat niemand het bestand zelfs maar kan bekijken, tenzij ze het wachtwoord hebben. Moderne versies van Office gebruiken veilige codering waarop u kunt vertrouwen, ervan uitgaande dat u een sterk wachtwoord instelt.

Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt met de nieuwe Hue-app

Philips Hue is een echt cool verlichtingssysteem met Wi-Fi waarmee je je lichten rechtstreeks vanaf je smartphone (of vanaf andere smarthome-controlerende apparaten, zoals de Amazon Echo) kunt in- en uitschakelen. Het is een van de eerste stappen om van je huis een smarthome van de toekomst te maken. Hier leest u hoe u

Plex instellen (en films bekijken op elk apparaat)

Plex Media Server is een gebruiksvriendelijke manier om al je films, shows en andere media op één plek op te slaan en toegankelijk te maken vanaf elk apparaat, of je nu thuis of onderweg bent. Als u op zoek bent naar een hoofdpijnvrije manier om uw films overal te bekijken, dan is dit het wel.

Hoe vind je de geografische locatie van een computer met behulp van de opdrachtregel?

Er zijn veel manieren om de locatie van een computer te achterhalen via het IP-adres, maar hoe pak je dit aan als je besluit de opdrachtregel te gebruiken om de informatie te vinden? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties om een ​​lezer te helpen de informatie te vinden die hij zoekt.

Hoe u uw PlayStation 4 kunt resetten naar de fabrieksinstellingen

Als je van plan bent je PlayStation 4 te verkopen, kun je deze als volgt resetten door je PSN-account te deactiveren en alle bestanden op de console te verwijderen om hem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Geek Trivia: Het A113 Easter Egg dat in elke Pixar-film verschijnt, verwijst naar?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aangepaste trillingspatronen maken voor iPhone-contacten

Trillingen zijn een geweldige manier om u te waarschuwen wanneer iemand belt of sms't zonder iedereen om u heen op de hoogte te stellen. Het enige probleem: je weet misschien niet wie contact met je opneemt, tenzij je je iPhone uit je zak haalt.

Schijf- en bestandssysteemproblemen op uw Mac repareren

Moderne versies van Mac OS X hoeven niet langer schijfrechten te herstellen. Dat is echter niet het enige probleem dat kan optreden met een schijf of bestandssysteem. Mac OS X bevat verschillende tools voor het repareren van schijf-, partitie- en bestandssysteemfouten.

Back-ups van systeemimages herstellen op Windows 7, 8 en 10

Windows kan back-ups van systeemimages maken, dit zijn in wezen complete afbeeldingen van uw harde schijf en alle bestanden erop. Zodra u een back-up van de systeemkopie heeft, kunt u uw systeem precies zo herstellen als het was toen u een back-up maakte, zelfs als uw installatie ernstig beschadigd is of helemaal verdwenen is.

Wat is de beste antivirus en hoe kies ik er een?

Er is een enorm aantal antivirusprogramma's om uit te kiezen, dus hoe vind je de beste? Gebruik je wat bij je computer is geleverd of wat je vriend heeft aanbevolen? Hoe weet je of het goed is?