Hoe u Siri kunt gebruiken om uw foto's op datum of locatie te zoeken

hoe-te-gebruiken-siri-om-uw-foto's-zoeken-op-datum-of-locatie-foto 1

De Foto's-app van Apple is een behoorlijk solide aanbod, maar als je veel foto's maakt met je iPhone, weet je dat het een hele klus kan zijn om door ze allemaal te bladeren om foto's te vinden die je op een bepaalde locatie of op een bepaalde datum hebt gemaakt. Naast alle andere handige dingen waarmee Siri je kan helpen, kan ze ook helpen om het vinden van foto's een stuk eenvoudiger te maken.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-te-gebruiken-siri-om-uw-foto's-zoeken-op-datum-of-locatiefoto 25 dingen die u moet weten over de app Foto's van uw iPhone26 Nuttige dingen die u met Siri kunt doenSiri gebruiken om je foto's te doorzoeken is vrij eenvoudig. Activeer Siri door je Home-knop ingedrukt te houden of door Hey Siri te zeggen als je die functie hebt ingeschakeld. Zodra ze luistert, kun je iets zeggen als Laat me foto's van 30 juni zien.

hoe-te-gebruiken-siri-om-uw-foto's-zoeken-op-datum-of-locatiefoto 4

Als ze overeenkomende foto's vindt, opent Siri je Foto's-app voor je met foto's van die datum geselecteerd. In mijn geval zijn het allemaal screenshots, aangezien je er veel van hebt gemaakt.

hoe-te-gebruiken-siri-om-uw-foto's-zoeken-op-datum-of-locatiefoto 5

Je kunt Siri ook gebruiken om te zoeken naar foto's die op een specifieke locatie zijn gemaakt, zolang je locatieservices hebt ingeschakeld voor je camera. Op het moment van schrijven kan Siri alleen zoeken op plaatsnaam, hoewel de informatie voor een foto een meer specifieke locatie kan tonen, zoals een straatnaam. Terwijl ze luistert, zeg je gewoon iets als Laat me foto's van Huntsville zien.

hoe-te-gebruiken-siri-om-uw-foto's-zoeken-op-datum-of-locatiefoto 6

Nogmaals, Siri zal je omdraaien naar de Foto's-app om je resultaten te tonen voor foto's die op de opgegeven locatie zijn gemaakt en gegroepeerd op datum.

hoe-te-gebruiken-siri-om-uw-foto's-zoeken-op-datum-of-locatiefoto 7

En tot slot, als je wat specifieker wilt worden met je zoekopdracht, kun je Siri vragen om je foto's te laten zien van een bepaalde locatie en genomen op een specifieke datum. Je zou haar bijvoorbeeld iets kunnen vertellen als Laat me foto's zien van Huntsville op 9 juni.

hoe-te-gebruiken-siri-om-uw-foto's-zoeken-op-datum-of-locatiefoto 8

En u krijgt alleen de resultaten terug die u wilt weergeven in de Foto's-app.

hoe-te-gebruiken-siri-om-uw-foto's-zoeken-op-datum-of-locatie foto 9

Dat is alles wat ze nu kan doen. We hopen dat Siri in de toekomst meer mogelijkheden zal krijgen om foto's te zoeken, aangezien zowel Siri als de Foto's-app een functieboost krijgen in de komende iOS 10. Maar voor nu kan ze je in ieder geval helpen je zoekopdracht te verfijnen als je de neiging hebt om een ​​fotohoarder te zijn.

Meer verhalen

Geek Trivia: De Hubble-telescoop draait op welke van deze CPU's?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Suggesties voor contacten en evenementen uitschakelen in Apple Mail

Apple Mail kan agenda-afspraken voor je voorstellen op basis van datums en tijden die in je berichten worden gescand. Hoewel deze functie voor sommigen erg handig lijkt, willen anderen misschien niet alles gebruiken. Gelukkig is er een manier om het uit te schakelen.

Een app-lade toevoegen aan het startscherm van de LG G5

LG deed iets raars met de G5: het verwijderde de app-lade in de stock launcher volledig en gooide alle apps op de startschermen, zoals in iOS. Ik begrijp dat sommige mensen dit waarschijnlijk leuk vinden - misschien zelfs de voorkeur geven - maar ik weet zeker dat het voor veel anderen onaangenaam is. Als je de voorraad wilt geven

Hoe te zien wanneer een SMS-bericht is verzonden op uw iPhone

Standaard toont de Berichten-app van de iPhone u de datum en tijd voor het eerste bericht op een bepaalde dag, maar niet voor elk verzonden en ontvangen bericht. De exacte tijd waarop elk bericht is verzonden, is echter verborgen, maar er is een eenvoudige manier om alle exacte tijdstempels weer te geven.

Hoe te voorkomen dat Windows specifieke stuurprogramma's automatisch bijwerkt

Windows, vooral Windows 10, heeft de slechte gewoonte om nieuwe updates voor hardwarestuurprogramma's te installeren, of je ze nu wilt of niet. Je zou groot kunnen worden en gewoon voorkomen dat Windows updates helemaal downloadt, of je hebt misschien geluk met het blokkeren of verbergen van updates. Maar als je de Pro of Enterprise hebt

Hoe de Prullenbak en Screenshot-geluidseffecten op een Mac uit te schakelen

Verplaats een bestand naar de prullenbak, maak de prullenbak leeg of maak een screenshot van het bureaublad van je Mac en je Mac speelt een geluid af. Als je die gekreukelde papier- en camerasluitergeluiden beu bent, kun je ze uitschakelen door een enkele optie te wijzigen.

U heeft nog maar een week om Windows 10 gratis te krijgen. Dit is waarom je moet updaten

De gratis upgrade-aanbieding voor Windows 10 loopt af op 29 juli 2016. Daarna moet je minimaal $ 119 betalen als je ooit op je computer naar Windows 10 wilt upgraden. U moet serieus overwegen om vóór 29 juli te upgraden naar Windows 10, als u dat nog niet hebt gedaan.

Hoe zorg je ervoor dat Firefox standaard veilige HTTPS-verbindingen gebruikt?

Tenzij u een bepaalde website als bladwijzer als zodanig hebt gemarkeerd of handmatig https met URL's typt, worden veel te veel websites nog steeds automatisch standaard ingesteld op http. Hoe zorgt u ervoor dat uw browser in plaats daarvan automatisch https-verbindingen gebruikt? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties voor:

Hoe u uw buurman automatisch op de hoogte kunt stellen als SmartThings detecteert dat een deur of raam wordt geopend

Als u op vakantie bent, is het laatste dat u wilt ontdekken dat iemand in uw huis heeft ingebroken. Er is echt niet veel dat je eraan kunt doen als je halverwege de wereld bent, maar als je een vertrouwde buurman en een SmartThings-configuratie hebt, kun je ze automatisch op de hoogte stellen als iemand probeert te breken

Geek Trivia: de eerste geanimeerde tv-show op basis van een strip die een Emmy Award won?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!