Vernieuwen en opnieuw instellen gebruiken in Windows 8 of 10 om uw pc eenvoudig opnieuw te installeren

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 1

Ben je het formatteren beu? Leer vervolgens hoe u uw machines nieuw leven kunt inblazen zonder te formatteren met behulp van de nieuwe vernieuwings- en resetfuncties die aanwezig zijn in Windows 8 of 10.

Uw pc vernieuwen

Na een tijdje wordt je pc traag en zou je willen dat je kon formatteren. Het probleem is dat u te veel gegevens hebt, uren besteedt aan het aanpassen van uw Windows-installatie om aan uw behoeften te voldoen, evenals gedownloade en geïnstalleerde applicaties. Dit is het perfecte moment om uw pc op te frissen. Als je een refresh doet, gebeurt dit:  • Uw personalisatie-instellingen en al uw bestanden worden niet verwijderd of gewijzigd
  • De instellingen van uw pc worden hersteld naar hun standaardwaarden
  • Alle toepassingen die niet via de Windows Store zijn geïnstalleerd, worden verwijderd, maar de toepassingen die via de Store zijn geïnstalleerd, blijven behouden.

Het verversen van uw pc kan worden gedaan via het nieuwe Metro Style-configuratiescherm of via het klassieke configuratiescherm. We zullen het doen vanuit het Metro Style-configuratiescherm, want dat is de nieuwe manier waarop configuratie wordt gedaan. Dus om aan de slag te gaan, start u de toepassing Configuratiescherm.

Opmerking: in Windows 10 moet je Instellingen openen vanuit het Startmenu.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 2

Zodra het bedieningspaneel is geopend, bladert u door de lijst aan de linkerkant, totdat u de categorie Algemeen kunt selecteren. Hiermee wordt het paneel Algemene instellingen aan de rechterkant geladen. Navigeer naar de onderkant van de instellingen aan de rechterkant. Vanaf hier kunnen we onze pc vernieuwen. Klik op de knop Aan de slag om een ​​Refresh te starten.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 3

Zodra u op de knop Aan de slag klikt, wordt in een banner aangegeven wat er gaat veranderen.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 4

Nadat u op de knop Volgende hebt geklikt, wordt u geïnformeerd dat Windows uw systeem opnieuw zal opstarten.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 5

Als u klaar bent, kunt u op de knop Vernieuwen klikken om uw pc opnieuw op te starten.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 6

Wanneer uw pc een back-up maakt, wordt uw systeem vernieuwd.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 7

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 8

Je pc resetten

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 9

Wanneer u uw machine nieuw leven inblaast met de Reset-methode, beschouw het dan als het herstellen van de staat waarin u uw pc hebt ontvangen toen u hem in de winkel kocht. Dit gebeurt er met uw huidige gegevens en configuratie:

  • Alle persoonlijke bestanden worden verwijderd
  • Alle configuratiewijzigingen worden teruggezet naar de standaardwaarden

Het resetten van uw pc kan via het nieuwe Metro Style-configuratiescherm of via het klassieke configuratiescherm. We zullen het doen vanuit het Metro Style-configuratiescherm, want dat is de nieuwe manier waarop configuratie wordt gedaan. Dus om aan de slag te gaan, start u de toepassing Configuratiescherm.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 10

Zodra het bedieningspaneel is geopend, bladert u door de lijst aan de linkerkant, totdat u de categorie Algemeen kunt selecteren. Hiermee wordt het paneel Algemene instellingen aan de rechterkant geladen. Navigeer naar de onderkant van de instellingen aan de rechterkant. Vanaf hier kunnen we onze pc resetten. Klik op de knop Aan de slag om een ​​reset te starten.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 11

Nadat u op de knop Aan de slag heeft geklikt, wordt er een banner over het scherm weergegeven waarin wordt uitgelegd wat er met uw gegevens en applicaties gebeurt. Aangezien we dit al hebben uitgelegd, kunt u gewoon op de volgende knop klikken om verder te gaan.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 12

Als u meer dan één schijf hebt, wordt u gevraagd van welke stations u bestanden wilt verwijderen. U kunt alle schijven kiezen of alleen de schijf waarop Windows zich bevindt.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 13

U wordt gevraagd om te bevestigen dat u uw pc wilt resetten. Klik op de Reset-knop om aan de slag te gaan.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 14

Uw pc zal dan opnieuw opstarten.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 15

Zodra het opnieuw opstart, begint Windows met het resetproces.

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 16

hoe-te-gebruiken-vernieuwen-en-resetten-in-windows-8-of-10-om-gemakkelijk-uw-pc opnieuw te installeren foto 17

Zodra het klaar is, zal uw pc opnieuw opstarten, deze keer zal het verschijnen zodra het opnieuw is opgestart, alsof u de pc voor de eerste keer ooit opstart, het laadt stuurprogramma's en lijkt in een algemene staat te zijn, waar u moet maken uw gebruikersaccount, enz.

Meer verhalen

BestSFBooks Catalogi Bekroonde sciencefictionboeken

Als je een SciFi-fan bent en op zoek bent naar nieuwe boeken om te verslinden, catalogiseert BestSFBooks de winnaars van een dozijn verschillende Science-Fiction-literatuurprijzen - bekijk het beste van het heden tot de jaren vijftig.

Waarom computerstemmen meestal vrouwelijk zijn

Of je nu praat met een geautomatiseerde technische ondersteuningslijn, Star Trek kijkt of speelt met de nieuwe Siri-stemassistent van Apple, de stem van de computer is vrouwelijk. De wetenschap kan uitleggen waarom.

De 20 beste Windows 7 Startmenu en Taakbalk Tips en Trucs

Als u van Windows XP naar Windows 7 bent overgestapt, kan het even duren voordat u gewend bent aan het nieuwe Start-menu en de nieuwe taakbalk. Hier is een lijst met handige tips om u te helpen het meeste uit elk te halen.

Week in Geek: Ubuntu 12.04 krijgt 5 jaar verlengde ondersteuning

Deze week hebben we geleerd hoe je het Windows 8 Explorer-lint in Windows 7 kunt krijgen, ghosts kunt maken in Photoshop of GIMP, op afstand de dvd-drive van een pc via je netwerk kunt gebruiken, Hyper-V-virtualisatie kunt installeren of inschakelen in Windows 8, genoten van de nieuwste set van Geek Aanbiedingen en meer.

Desktop Fun: Halloween 2011 Wallpaper Collection [Bonuseditie]

Het is weer die enge tijd van het jaar en we hebben precies wat je nodig hebt om je favoriete computer klaar te maken voor de vakantie. Voeg het perfecte beetje spookplezier toe aan je bureaublad met onze Halloween 2011 Wallpaper-collectie.

Vang dit weekend de Orioniden-meteorenregen

De jaarlijkse meteorenzwerm Orioniden nadert zijn hoogtepunt; vang dit weekend een geweldige meteorenshow door op het juiste moment naar de nachtelijke hemel te kijken.

Wat u zei: printertips, trucs en kostenbesparende bewegingen

Eerder deze week hebben we u gevraagd uw tips en trucs te delen om uw afdrukkosten te minimaliseren en meer uit uw thuisprinter te halen. Je hebt gereageerd en we zijn terug met een overzicht van je opmerkingen.

Lytro Focus-Free Camera Functies Post-Photo Focus Shifting

Eerder dit jaar gonsde het internet van het nieuws over de Lytro Camera, een camera waarmee je de foto kunt scherpstellen nadat je hem hebt gemaakt. Mensen waren sceptisch, maar de camera is in het wild gezien.

Friday Fun: Zombie Defense Agency

Heb je een lange werkweek achter de rug? Neem dan even de tijd om te ontspannen met een beetje plezier. In de game van deze week is het jouw missie om een ​​solide verdediging op te zetten om de inkomende golven zombiehordes te stoppen met behulp van de verschillende wapentorens die tot je beschikking staan.

Hoe Windows opnieuw te installeren zonder opnieuw te hoeven activeren

Opmerking: we gaan niet in op het opnieuw installeren van Windows, omdat u al zou moeten weten hoe u dat moet doen. Dit artikel behandelt alleen het maken van een back-up en het herstellen van uw activering.