Hoe de Linux Terminal te gebruiken om Twitter bij te werken

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten

Twitter is voor velen van ons een verslavende, leuke afleiding geworden. Maar aangezien het meestal alleen tekst is, waarom tweet u dan niet terwijl u in de Linux-terminal werkt? Scoor wat geek-punten en tweet op de manier van Linux-nerds.

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updatenTwidge is een eenvoudige Twitter-client voor de Linux-opdrachtregel. Er zijn andere Twitter-clients op de opdrachtregel, maar Twidge is eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te installeren, terwijl vele andere niet zijn bijgewerkt sinds Twitter de machtiging heeft gewijzigd en daarom niet werken. Het Twidge-project is hier te vinden, op github.

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-update-foto 3

De github-wikipagina bevat links naar broncode, Debian en Arch Linux-pakketten. Kies wat bij je past, geschikt voor elke Linux-distro die je toevallig gebruikt. We zullen het Debian-pakket downloaden en in Ubuntu installeren. Hier zijn twee manieren om Twidge te installeren.

Optie 1: Repositories toevoegen en installeren via de opdrachtregel

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 4

Als je wilt, kun je je repositories bewerken door een Terminal te openen en uit te voeren:

$ sudo gedit /etc/apt/sources.list

De huidige repository die je moet toevoegen aan je sources.list is bedoeld om de huidige stabiele release uit te persen. Kopieer het van hier, als je niet van typen houdt.

deb http://ftp.de.debian.org/debian squeeze hoofd

Bewaar deze repository in uw sources.list om Twidge te kunnen downloaden. Om vanaf de opdrachtregel te installeren, voer je uit:

$ sudo apt-get update

$ sudo apt-get install twidge

Twidge is klaar om te draaien. Als u liever op een meer Windows-gebruiksvriendelijke methode installeert door het Debian-pakket te downloaden, lees dan de volgende stap.

Optie 2: Download en installeer het Debian-pakket

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 5

Ervan uitgaande dat u Ubuntu gebruikt, zou u de links naar de Debian-pakketten op de Twidge-wiki-voorpagina moeten vinden. Vanaf dit bericht is de huidige versie krap, dus navigeer daar naartoe via de onderstaande link.

  • Twidge-wiki op github

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 6

Er zijn veel verschillende architecturen beschikbaar. De meeste lezers zijn waarschijnlijk i386 of amd64, hoewel de kans groot is dat de meeste van jullie Linux-nerds dat al weten. Download de juiste architectuur vanaf elke mirror die bij u past.

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 7

Dubbelklik eenvoudig op het pakket om te installeren.

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 8

Makkelijk genoeg. Houd er rekening mee dat als je op deze manier installeert, je geen updates uit de repository kunt halen, dus als er een grote update voor Twidge is, moet je jezelf downloaden en opnieuw installeren.

Twidge instellen

hoe-de-linux-terminal-te-update-twitter-foto gebruiken

Open een terminal. We moeten de installatie voor Twidge uitvoeren, wat een eenvoudige, zo niet voor de hand liggende opdracht is.

$ twudge-configuratie

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 10

Twidge voert een autorisatie uit en genereert een beveiligde link naar een pagina waar Twitter de toepassing autoriseert. Klik erop om het in uw browser te openen.

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 11

Nog een gemakkelijke stap. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op autoriseren.

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 12

U krijgt een pincode om naar uw terminal te kopiëren waar deze daarom wordt gevraagd.

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-update-foto 13

Typ of plak eenvoudig de sleutel van uw browser in uw terminalvenster zoals hierboven weergegeven.

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 14

En je hebt Twidge ingesteld. Om de kneepjes van het vak te leren, wees niet bang om de man-pagina te lezen:

$ man twudge

Die eerste tweet verzenden

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 15

U kunt uw Twitter altijd bijwerken met uw nieuw geverifieerde client door de volgende opdracht te gebruiken:

$ twudge-update

En typ vervolgens uw update van 140 tekens, zoals hierboven weergegeven.

Op dezelfde manier kunt u uw @replies controleren met de opdracht:

$ twidge lsantwoorden

En dit is de opdracht om de meest recente updates van je tijdlijn te zien:

$ twidge lsrecent

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-foto te updaten 18

Dit is echter LINUX! Waarom zou u tijd verspillen aan het typen van lange opdrachten als u aliassen in uw .bashrc-bestand kunt maken en uzelf de moeite kunt besparen?

$ sudo gedit ~/.bashrc

Dan toevoegen:

alias tweet=twidge-update

aliasantwoorden=twidge lsreplies

alias recent=twidge lsrecent

Sla vervolgens uw gedit-venster op en sluit het. De aliassen tweet, antwoorden en recent zijn voldoende in plaats van de normale versies in de man-pagina voor Twidge.

hoe-te-gebruiken-de-linux-terminal-om-twitter-update-foto 19

Uw tweets verschijnen, eenvoudig verzonden via de opdrachtregel. Veel plezier met het gebruik van uw Terminal om iedereen over uw ontbijt te vertellen!

  • Download Twidge op github

Meer verhalen

Papier besparen door pdf's te markeren en erop te reageren

Hier is een weinig bekend feit: er zijn toepassingen waarmee u gratis PDF-bestanden kunt annoteren en wijzigen, zonder watermerken. Op deze manier kunt u een document nakijken en uw opmerkingen maken zonder papier te verspillen.

Week in Geek: 350 miljoen exemplaren van Windows 7 verkocht

Deze week hebben we geleerd hoe we Firefox kunnen instellen om Google Apps te gebruiken om alles te openen, Virtual PC te gebruiken om Windows 7 op een virtuele machine te installeren, wat een equalizer is en hoe het werkt, en we hebben plezier gehad met het toevoegen van een artistiek tintje aan onze desktops met een speciale aanpassingsset, waar je leuke geeky-deals kunt scoren

Desktop Fun: Minecraft Wallpaper Collection Series 1 [Bonusgrootte]

Ben jij een gepassioneerde Minecraft-fan die die prachtige, schilderachtige uitzichten mist als hij niet in de game zit? Dan hebben we precies wat je nodig hebt om de perfecte desktop te bouwen met de eerste in onze reeks Minecraft Wallpaper-collecties.

Gemakkelijker door de browsegeschiedenis zoeken in Chrome en Iron

Bent u op zoek naar een eenvoudigere manier om uw browsegeschiedenis te doorzoeken? Dan wil je misschien eens kijken naar de History Calendar-extensie. Geschiedenis Kalender stelt u in staat om items op datum te zoeken en weer te geven met behulp van de zwevende ...

Hack een DSLR voor doe-het-zelf infraroodfotografie

Jerry, op de forums van de Home Shop Machinist, deelt zijn spoedcursus bij het omzetten van een oude Pentax DSLR in een infraroodeenheid. Hij had een oude DSLR liggen en besloot bij de aankoop van een nieuwe dat de oude ...

Wat u zei: hoe u uw configuratie met meerdere monitoren maximaliseert

Eerder deze week vroegen we u om tips en trucs voor uw multi-monitor werkruimte te delen. Nu zijn we terug met een verzameling nuttige reacties van lezers en geweldige foto's.

Bouw een 'Waarheidsmeter'; Een eenvoudige doe-het-zelf-leugendetector [elektronica]

Een element van leugendetectie, zoals uitgevoerd door leugendetectiemachines, is het meten van de galvanische huidreactie: hoe zweterig de ondervraagde persoon wordt. Dit eenvoudige elektronicaproject bootst die maat na in uw werkplaats.

Vrijdagpret: Fragger

Het weekend is bijna aangebroken, maar tot die tijd wat dacht je van een beetje plezier om je dag op te fleuren? In de game van deze week kun je met granaten spelen en je werpvaardigheden testen terwijl je vecht tegen vijandige soldaten.

Hoe u uw Minecraft-bestanden kunt back-uppen, herstellen en synchroniseren op al uw pc's

Minecraft-creaties kunnen enorm en ingewikkeld zijn, dus misschien wil je een back-up maken van je opgeslagen games, voor het geval dat. Met een Dropbox-account kun je echter nog een stap verder gaan en vanaf elke computer toegang krijgen tot je opgeslagen bestanden.

Geek-deals: laptops, HDTV's en gratis apps

Als je van nieuwe spullen houdt, maar niet van hoge prijzen, dan hebben we een aantal deals voor je; pak een paar scherp geprijsde laptops, monitoren en HDTV's en gratis mobiele apps in de Geek Deals-verzameling van deze week.