Veldcodes in MS Word gebruiken om woordentellingen te maken

Heb je ooit een document geschreven voor je redacteur of baas en ze vragen je om een ​​aantal woorden in te voeren? Vandaag bekijken we hoe u dit kunt doen met behulp van veldcodes in Word 2010.

Woordentelling invoegen

U kunt een veldcode gebruiken om het huidige aantal woorden in een document in te voeren, en het zal worden bijgewerkt naarmate u meer aan het document toevoegt. Om een ​​aantal woorden in te voeren, moet u ervoor zorgen dat u de cursor hebt waar u de telling wilt laten verschijnen.

Klik vervolgens op het tabblad Invoegen op het lint.hoe-te-gebruiken-veldcodes-in-ms-woorden-om-woorden-aan-te-maken foto 1

Klik vervolgens in de groep Tekst op Quick Parts en vervolgens op Veld.

hoe-veldcodes-in-ms-woorden-om-woorden-aan-maken-te-maken foto 2

Blader nu in het dialoogvenster Veld door de beschikbare velden die u aan uw document kunt toevoegen. Er zijn er nogal wat, waaronder de inhoudsopgave, bibliografie, tijd en datum ... enz. Als u begint met een eenvoudige woordentelling, kunt u beginnen met de basis en kunt u in de toekomst meer veldcodes verkennen.

hoe-veldcodes-in-ms-woorden-om-woorden-aan-maken-te-maken-foto 3 te gebruiken

Voor deze tutorial gaan we een aantal woorden invoegen, dus scroll onder Veldnamen naar beneden en selecteer NumWords...

hoe-gebruik-veldcodes-in-ms-woorden-om-woorden-aan-te-maken foto 4

Nu kunt u de veldeigenschappen en het numerieke formaat kiezen... maar om het simpel te houden, gaan we gewoon voor de standaardinstellingen.

hoe-te-gebruiken-veldcodes-in-ms-woorden-om-woorden-aan-te-maken foto 5

Dus hier kunnen we zien dat we een aantal woorden hebben van 1.232. Houd er rekening mee dat u dit overal in uw document kunt plaatsen waar u maar wilt. Hier plaatsen we het onder de titel, bijvoorbeeld omdat onze Editor wil weten hoeveel woorden er zijn opgenomen. Dan kun je het er gemakkelijk uithalen met een markering en verwijderen.

hoe-gebruik-veldcodes-in-ms-woorden-om-woorden-aan-te-maken foto 6

Als u het veld wilt bijwerken, gaat u gewoon door en voert u uw aanvullende tekst in en/of maakt u uw document af. Vervolgens kunt u het eenvoudig bijwerken door met de rechtermuisknop op het nummerveld te klikken en het veld bijwerken te selecteren.

hoe-veld-codes-in-ms-woorden-om-woorden-aan-maken-te-maken foto 7

Hier hebben we nog een paar alinea's toegevoegd en het wordt dienovereenkomstig bijgewerkt.

hoe-te-gebruiken-veldcodes-in-ms-woorden-om-woorden-aan-te-maken foto 8

In de toekomst zullen we meer creatieve manieren bekijken om veldcodes in uw documenten te gebruiken. Dit zal u zeker op weg helpen met het gebruik van veldcodes in uw documenten in Word 2010.

Wat is uw mening? Gebruikt u of heeft u in het verleden veldcodes in MS Word gebruikt? Laat een reactie achter en laat ons tips en trucs weten die je hebt gebruikt om geweldige documenten te maken.

Meer verhalen

Hoe de vervelende Feedburner-parameters van URL's te verwijderen?

Heb je de vervelende extra parameters opgemerkt die worden toegevoegd aan URL's van veel websites die Feedburner-feeds gebruiken? Het is vooral irritant als je een webpagina wilt delen of ernaar wilt linken vanuit een blogpost.

De Space Invaders Vista-desktop

Wie zegt dat Vista er niet zo goed uitziet als Windows 7?

Heb je je ooit afgevraagd hoe Facebook-wormen echt werken?

Als je tijd op Facebook hebt doorgebracht, heb je waarschijnlijk een van je vrienden het slachtoffer zien worden van een oplichterij of drie. De ergste van deze zwendelpraktijken gebruiken gaten in de beveiliging om mensen automatisch te dwingen een pagina leuk te vinden - en één blogger...

Uitvoertekst kopiëren van de opdrachtregel naar het Windows-klembord

Als u aan het werk bent op de opdrachtregel in uw Windows-box, is het soms handig om de uitvoer van een opdracht naar het klembord te kopiëren, maar wie wil proberen te scrollen en klikken om kopiëren en plakken te gebruiken? Hier leest u hoe u het op de gemakkelijke manier kunt doen.

Voeg kleur toe aan uw Google Reader-lijsten voor een betere weergave

Soms wordt de eenvoudige witte achtergrond in Google Reader een beetje eentonig. Nu kunt u gekleurde randen toevoegen of de items volledig inkleuren om ze beter te laten opvallen.

Wat is SearchIndexer.exe en waarom is het actief?

U leest dit artikel ongetwijfeld omdat u zich afvraagt ​​waar dat SearchIndexer.exe-proces over gaat en waarom het veel RAM of CPU opslokt. Hier is de uitleg die u zoekt en hoe u ermee om kunt gaan.

Volg VLC op Twitter en maak kans op een pre-releaseversie van VLC voor iPad

De geweldige VLC-mediaspeler wordt uitgebracht voor de iPad, hopelijk volgende week, en op zondag zullen ze een pre-releaseversie uitdelen aan een paar van hun Twitter-volgers.

Vrijdagpret: Robotoorlog

Vrijdag is weer voorbij en het is tijd om te werken aan plezier maken. Deze week zul je je handen vol hebben terwijl je je een weg baant door Robot War. Ben je snel genoeg, sterk genoeg om te overleven?

Hoe weet u welk type geheugen uw Linux-pc heeft geïnstalleerd?

Als je het geheugen van je Linux-pc wilt upgraden, vraag je je waarschijnlijk af hoeveel open slots je hebt, welk type geheugen al is geïnstalleerd en wat je moet kopen voor een upgrade... zonder dat je je computer hoeft te openen.

De Quick Tabs-extensie maakt toetsenbordnavigatie voor uw tabbladen mogelijk

Met de Quick Tabs-extensie voor Google Chrome kun je op een enkele sneltoets drukken om een ​​lijst met al je tabbladen weer te geven, en je kunt het toetsenbord gebruiken om snel te zoeken naar het tabblad dat je zoekt. Als u vaak ladingen o...