Meerdere browserprofielen gebruiken in elke browser

hoe-meerdere-browser-profielen-in-elke-browser-foto te gebruiken

Webbrowsers slaan uw persoonlijke gegevens - bladwijzers, geschiedenis, instellingen, extensies en meer - op in een profiel. U kunt afzonderlijke profielen maken om dingen op te splitsen - u kunt bijvoorbeeld één profiel hebben voor werk en één voor ontspanning.

Elk gebruikersaccount heeft normaal gesproken een enkel profiel voor elke browser, maar de meeste webbrowsers stellen u in staat om afzonderlijke profielen te maken. U kunt zelfs meerdere profielen tegelijkertijd gebruiken, waarbij u in elk van hen bent ingelogd op verschillende accounts.Google Chrome

Chrome maakt het gebruik van meerdere browserprofielen eenvoudig. We hebben eerder besproken hoe u meerdere browserprofielen in Chrome kunt gebruiken en het proces is nog steeds redelijk vergelijkbaar. Om extra browserprofielen te maken, opent u de pagina Instellingen (klik op de menuknop en selecteer Instellingen) en klik vervolgens op Nieuwe gebruiker toevoegen onder Gebruikers.

hoe-meerdere-browser-profielen-in-elke-browser-foto te gebruiken

Selecteer een gebruikerspictogram en geef een naam op. Naast hun eigen bladwijzers, geschiedenis en andere instellingen, heeft elke gebruiker zijn eigen Google Sync-instellingen en kan hij inloggen op zijn eigen Google-accounts.

hoe-meerdere-browser-profielen-in-elke-browser-foto te gebruiken

U kunt vervolgens tussen profielen schakelen door op het pictogram in de linkerbovenhoek van uw browservenster te klikken.

hoe-meerdere-browser-profielen-in-elke-browser-foto te gebruiken

Mozilla Firefox

Firefox heeft ingebouwde ondersteuning voor meerdere profielen, maar deze functie is een beetje verborgen. Om toegang te krijgen tot Firefox-profielbeheer, moet u eerst alle Firefox-vensters sluiten.

Terwijl Firefox is gesloten, drukt u op de Windows-toets om het menu Start te openen (of het startscherm op Windows 8), typt u de volgende regel en drukt u op Enter:

firefox.exe -p

(Als dit niet werkt, moet u mogelijk het volledige pad naar Firefox invoeren. Gebruik op 64-bits Windows-systemen de volgende regel:

C:Program Files (x86)Mozilla Firefoxfirefox.exe -p

Voer op 32-bits Windows-systemen in plaats daarvan deze regel in:

C:Program FilesMozilla Firefoxfirefox.exe -p

hoe-meerdere-browser-profielen-in-elke-browser-foto te gebruiken

De profielbeheerder wordt geopend. Gebruik de knop Profiel maken om nieuwe browserprofielen te maken. Als u elke keer dat u Firefox start, wilt worden gevraagd om een ​​profiel te kiezen, schakelt u de optie Niet vragen bij opstarten uit.

hoe-meerdere-browser-profielen-in-elke-browser-foto te gebruiken

Met Firefox kunt u standaard slechts één browserprofiel tegelijk uitvoeren. Als u meerdere Firefox-profielen tegelijkertijd wilt gebruiken, moet u Firefox starten met de schakelaar -no-remote. Om bijvoorbeeld Firefox's Profielbeheer te starten met de -no-remote schakelaar, gebruikt u de volgende opdracht:

firefox.exe –p -no-remote

U moet de optie -no-remote gebruiken om elke Firefox-instantie te starten. (Als Firefox al actief is, sluit het dan volledig en start het met -no-remote.) U kunt de optie -no-remote aan uw Firefox-snelkoppelingen toevoegen om dit gemakkelijker te maken.

hoe-meerdere-browser-profielen-in-elke-browser-foto te gebruiken 7

Om gemakkelijk tussen meerdere Firefox-profielen te schakelen, wilt u misschien de ProfileSwitcher-extensie installeren.

Internet Explorer

Internet Explorer staat niet toe dat u afzonderlijke browserprofielen gebruikt. Het heeft echter wel een functie die kan worden gebruikt om browservensters te maken met hun eigen afzonderlijke cookies.

Om deze functie te gebruiken, drukt u op de Alt-toets om de verborgen menubalk weer te geven, klikt u op Bestand en selecteert u Nieuwe sessie.

hoe-meerdere-browser-profielen-in-elke-browser-foto te gebruiken 8

Het nieuwe browservenster deelt uw favorieten, geschiedenis en andere instellingen, maar heeft zijn eigen afzonderlijke cookies. Dit betekent dat u deze functie kunt gebruiken om in te loggen op meerdere accounts op dezelfde website, net zoals de profielfuncties u toestaan ​​in Chrome en Firefox.

Internet Explorer lijkt de Runas-tool die in Windows is ingebouwd niet leuk te vinden, waarmee je een programma als een ander Windows-gebruikersaccount kunt uitvoeren en het op je bureaublad kunt zien. Als volledig gescheiden IE-profielen belangrijk voor u zijn, kunt u een nieuw Windows-gebruikersaccount maken en ertussen schakelen.

Opera

Opera heeft ondersteuning voor meerdere profielen. U kunt meerdere Opera-instanties tegelijkertijd laten draaien, elk met hun eigen profiel. Helaas moet dit worden bereikt door de .ini-bestanden van Opera met de hand te bewerken en opera te starten met een opdrachtregeloptie /settings. (Als u dit handmatig wilt doen, raadpleegt u de Opera Browser Wiki voor instructies.)

In plaats van al het werk met de hand te doen, kunt u de door de gebruiker gemaakte Opera Profile Creator downloaden. Het zal het vervelende werk voor je doen en nieuwe snelkoppelingen maken die Opera openen met afzonderlijke profielen.

hoe-meerdere-browser-profielen-in-elke-browser-foto te gebruiken


Safari lijkt niet meerdere profielen te ondersteunen. Het beste wat u kunt krijgen, is het hebben van meerdere gebruikersaccounts en het gebruik van snelle gebruikerswisselingen om ertussen te schakelen, aangezien elke gebruiker zijn eigen Safari-profiel heeft.

Meer verhalen

De beste drones van 2016

drones. Houd van ze of haat ze, ze zijn er om te blijven. Als jij een van de vele mensen bent die een quadcopter willen, zijn dit de beste die we hebben getest, samen met wat je moet weten om de juiste te kiezen.

De beste hightech auto's van 2016

Technologie is een van de belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe auto. Deze modellen hebben de beste autotechnologie die we hebben getest.

De beste 3D-printers van 2016

Het is gemakkelijker en goedkoper dan ooit om 3D-printen in uw huis, school of werkplaats te brengen. Dit is waar u op moet letten bij het winkelen en beoordelingen van onze best beoordeelde 3D-printers.

De 100 beste Android-apps van 2016

Of je nu een gloednieuw Samsung-apparaat hebt of een oudere Android-telefoon of -tablet die je gewoon wilt opfleuren, dit zijn de apps die ertoe doen.

De 100 beste iPhone-apps van 2016

Of je nu de nieuwe compacte iPhone SE hebt of een gigantische iPhone 6s Plus, hier zijn de apps die je nodig hebt om alles uit je smartphone te halen.

De beste antivirusbescherming van 2016

Antivirussoftware is een must voor elke computer. Zonder dit loopt u het risico uw persoonlijke gegevens, uw bestanden en zelfs het geld van uw bankrekening te verliezen. We hebben 46 hulpprogramma's getest om u te helpen de juiste te kiezen voor uw pc.

De beste Bluetooth-luidsprekers van 2016

Met Bluetooth-luidsprekers kun je draadloos muziek streamen vanaf je telefoon of tablet (of bijna elk ander apparaat). Van goedkope draagbare modellen tot stationaire sonische meesterwerken, dit zijn de beste die we hebben getest.

De beste huisbeveiligingscamera's van 2016

Wil je in de gaten houden wat er thuis gebeurt als je er niet bent? Met deze Wi-Fi-verbonden camera's kun je overal spioneren.

De beste boekhoudsoftware voor kleine bedrijven van 2016

Als u een klein bedrijf runt, is het belangrijk om uw financiën goed te beheren. Deze hoogwaardige cloudgebaseerde boekhoudservices kunnen u helpen uw bedrijf in het zwart te houden.

De beste Bluetooth-koptelefoon voor hardlopen

Voordat je je kicks vastbindt en naar de baan, het parcours of de loopband gaat, moet je deze draadloze hoofdtelefoon eens bekijken om je hardloopsessie kracht bij te zetten.