Hoe u uw smartphone als huisbeveiligingscamera kunt gebruiken

hoe-je-smartphone-als-een-thuis-beveiligingscamera te gebruiken foto 1

Het opzetten van een eenvoudige beveiligingscamera voor thuis is een geweldige manier om uw huis in de gaten te houden terwijl u weg bent. Een speciaal systeem is geweldig, maar in een mum van tijd kun je een oude, reserve-smartphone gebruiken die je nog hebt liggen.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-je-smartphone-als-een-thuis-beveiligingscamera te gebruiken foto 28 slimme toepassingen voor de camera van uw smartphone (afgezien van het maken van foto's) hoe-je-smartphone-als-een-thuis-beveiligingscamera te gebruiken foto 4Een oude Android-telefoon veranderen in een netwerkbeveiligingscameraU kunt natuurlijk een beveiligingscamera voor binnenshuis kopen die klaar is om te worden opgesteld en daadwerkelijk voor een dergelijk doel is gemaakt. Iets als de Nest Cam is een goede optie, maar $ 200 kan een beetje hoog zijn. Als u in plaats daarvan elk jaar een upgrade naar een nieuwe smartphone uitvoert, heeft u waarschijnlijk een oude, reserve-smartphone die ergens stof in een la ligt te verzamelen. Je kunt het goed gebruiken door er een beveiligingscamera voor thuis van te maken.

Dit proces is gebaseerd op een app genaamd Manything, die u zowel op uw oude telefoon (de camera) als op uw huidige telefoon installeert (waarmee u de camera kunt bekijken). De app is beschikbaar op iOS en Android, hoewel de Android-versie nog in bèta is. Gelukkig is het vrij compleet omdat het slechts een bèta is, en het zou prima moeten werken op de meeste Android-apparaten. Probeer het eerst uit om er zeker van te zijn dat de camerafunctionaliteit op uw apparaat werkt.

Veel is gratis te gebruiken voor 1 camera en geen cloudopname. Maar Manything heeft ook betaalde niveaus waarin u mogelijk geïnteresseerd bent. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, krijgt u een gratis maand van het beste abonnement van Manything, maar daarna kunt u hun gratis abonnement gebruiken of een goedkoper betaald abonnement nemen. Dit is wat Manything biedt:

foto-hoe-u-uw-smartphone-als-een-thuisbeveiligingscamera gebruiken 5

Het abonnement van $ 2,99 / maand is geen slechte manier om te gaan. Het biedt één camera en slaat uw opnamen maximaal twee dagen op, wat voldoende tijd is om ze te bekijken en op te slaan.

Nadat je de app op je reserve-smartphone hebt gedownload en geïnstalleerd, tik je onderaan op Registreren om aan de slag te gaan.

hoe-je-smartphone-als-een-thuis-beveiligingscamera te gebruiken foto 6

Voer uw e-mailadres in en maak een wachtwoord aan om met Manything te gebruiken. Tik op Registreren als u klaar bent.

hoe-je-smartphone-als-een-huisbeveiligingscamera-foto te gebruiken 7

Tik vervolgens op Camera.

hoe-je-smartphone-als-een-huis-beveiligingscamera-foto te gebruiken 8

Mogelijk krijgt u pop-ups van de app die toestemming vragen om toegang te krijgen tot de camera en microfoon van uw telefoon. Tik hierop op OK.

hoe-je-smartphone-als-een-thuisbeveiligingscamera te gebruiken foto 9

Daarna verschijnt de camera-interface. U kunt meteen beginnen door op de rode opnameknop te drukken om uw huis te bewaken. Vanaf hier kunt u uw smartphone tegen een of andere richel plaatsen, of een klein statief en telefoonhouder krijgen. Iets als de Joby GripTight Micro Stand zou perfect zijn. U moet er ook voor zorgen dat de telefoon is aangesloten op een voedingsbron, zodat de batterij overdag niet leeg raakt.

hoe-je-smartphone-als-een-thuisbeveiligingscamera te gebruiken foto 10

Met die instelling, download en installeer je de Manything-app op je belangrijkste smartphone. De app werkt platformoverschrijdend, wat betekent dat je een Android-apparaat kunt instellen als camera en een iPhone als kijker, of omgekeerd. Wanneer je de app opent, tik je onderaan op Inloggen en voer je het e-mailadres en wachtwoord in waarmee je je hebt aangemeld.

foto-hoe-u-uw-smartphone-als-een-thuisbeveiligingscamera gebruiken 11

Tik op Kijker.

hoe-je-smartphone-als-een-thuis-beveiligingscamera-foto te gebruiken 12

De reserve-smartphone die u instelt, zou in de lijst moeten verschijnen.

hoe-u-uw-smartphone-als-een-thuisbeveiligingscamera gebruiken foto 13

Als u erop tikt, wordt de kijker naar voren gebracht waar u een realtime beeld krijgt van wat er aan de hand is. Je ziet ook een lijst met opnames hieronder als er beweging is gedetecteerd. Deze opnames worden geüpload naar de cloud (ook wel de Manything-servers genoemd).

hoe-je-smartphone-als-een-thuisbeveiligingscamera gebruiken foto 14

Tik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om de instellingen te bekijken.

hoe-je-smartphone-als-een-thuisbeveiligingscamera te gebruiken foto 15

De meeste instellingen spreken voor zich, maar er zijn er ook die enige uitleg verdienen.

In de Stills-modus kan de camera bijvoorbeeld continu foto's maken in plaats van video op te nemen, wat kan helpen bij de bandbreedte als je wifi niet in orde is.

hoe-je-smartphone-als-een-thuis-beveiligingscamera te gebruiken foto 16

Onder Bewegingsdetectie kunt u de gevoeligheid van de camera wijzigen en bepalen welke delen van het frame u buiten detectie wilt laten, wat in sommige situaties van pas kan komen.

hoe-je-smartphone-als-een-thuisbeveiligingscamera te gebruiken foto 17

Onder Videokwaliteit kunt u de kwaliteit bepalen van de video die wordt gestreamd. Als je wifi nogal traag is, is het misschien het beste om dit op een lage instelling te houden, maar als je een snellere wifi-verbinding hebt, kun je de kwaliteit naar eigen inzicht verhogen.

hoe-je-smartphone-als-een-thuis-beveiligingscamera te gebruiken foto 18

Veel kan streamen en opnemen via een mobiele verbinding, maar het is over het algemeen een goed idee om Mobiele gegevens toestaan ​​uitgeschakeld te houden, zodat u uw maandelijkse gegevenslimiet niet doorbreekt. U kunt echter nog steeds de livestream en opnames van uw kijkertelefoon bekijken via een mobiele verbinding.

hoe-je-smartphone-als-een-thuisbeveiligingscamera te gebruiken foto 19

Tik ten slotte op Schermdimmer en zorg ervoor dat Bright On Movement is uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat het scherm van de telefoon die de opname en bewaking uitvoert, niet wordt ingeschakeld wanneer beweging wordt gedetecteerd. Het is geen groot probleem, maar het is een snelle manier om energie te besparen.

hoe-je-smartphone-als-een-thuisbeveiligingscamera te gebruiken foto 20

Nadat je de instellingen naar wens hebt ingesteld, kun je achterover leunen en wachten tot er meldingen binnenkomen wanneer de camera beweging detecteert. Het begint automatisch met opnemen wanneer dit gebeurt (als je een betaald abonnement hebt) en slaat de opnames op zodat je ze later kunt bekijken.

Meer verhalen

Screenshots maken en video's opnemen op een PlayStation 4

Je PlayStation 4 neemt je gameplay constant op de achtergrond op, voor het geval je een clip wilt opslaan of delen. U kunt ook snel screenshots maken met een enkele druk op de knop.

Een apparaat verwijderen uit uw Microsoft-account

Wanneer u zich aanmeldt bij Windows 8 of 10 met uw Microsoft-account (en andere Microsoft-apparaten, zoals een Xbox), worden die apparaten gekoppeld aan uw account. Als u een oud apparaat wilt verwijderen waarvan u af bent gekomen, moet u een bezoek brengen aan de accountwebsite van Microsoft.

Twee-factorenauthenticatie instellen voor uw Apple ID

Twee-factor-authenticatie biedt een extra beveiligingslaag voor uw online accounts. Veel online services bieden tweefactorauthenticatie, waaronder Apple. De tweefactorauthenticatie van Apple behoeft echter enige uitleg, aangezien deze in twee enigszins verschillende vormen bestaat.

Hoe u de beste batterijhouder voor uw iPhone kiest

De levensduur van de iPhone-batterij is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, maar het is nog steeds mogelijk om aan het eind van de dag naar een lege batterij te staren. Verleng de tijd tussen oplaadbeurten met de juiste batterijhouder.

Je Nest Thermostat vergrendelen met een pincode

Met de Nest Thermostat kun je de temperatuur van je huis rechtstreeks vanaf je smartphone aanpassen, maar als je niet wilt dat andere mensen ermee rommelen, kun je je Nest Thermostat als volgt vergrendelen met een toegangscode.

Geek Trivia: de echte stof met dezelfde chemische formule als Kryptonite wordt genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe foto's van elke computer naar een iPhone of iPad te exporteren

Als u een Windows- of Linux-pc als uw primaire computer gebruikt, maar een iPad of iPhone als een van uw apparaten, kunt u er niet eenvoudig foto's naar overzetten door deze aan te sluiten. In plaats daarvan kunt u het beste iCloud gebruiken om deze.

Hoe de nieuwe herinneringen in Google Agenda te verwijderen

In december 2015 heeft Google herinneringen toegevoegd aan de Google Agenda-app voor Android- en iOS-gebruikers. Nu zijn er ook herinneringen toegevoegd aan Google Agenda voor het web. Mogelijk hebt u ze onlangs in uw agenda zien verschijnen. Maar als u ze liever verbergt (of terugschakelt naar Google Taken), is dat heel eenvoudig:

Hoe reset je de toewijzing van een toetsenbord nadat een aprilgrap het heeft verwoest?

Een paar onschuldige grappen tussen vrienden is één ding, maar wat doe je als je het slachtoffer bent van een grap die de key mapping voor je toetsenbord verandert in een compleet treinwrak? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden die een gefrustreerde lezer nodig heeft om zijn toetsenbordproblemen op te lossen.

Hoe de microfoonknop van uw iPhone-toetsenbord te verwijderen

De dicteerknop op het iOS-toetsenbord bevindt zich op zowat de slechtste plaats die je je kunt voorstellen. Vooral op de iPhone is het moeilijk om op de spatiebalk te drukken zonder per ongeluk te beginnen met dicteren. Als u dicteren niet gebruikt, kunt u de microfoonknop verwijderen door dicteren volledig uit te schakelen.