Je Nest Thermostat als bewegingsmelder gebruiken

hoe-je-nest-thermostaat-als-een-bewegingsdetector-foto te gebruiken

Hoewel je Nest Thermostat duidelijk bedoeld is om de temperatuur in je huis aan te passen, kan hij dubbel werken en ook fungeren als een soort bewegingsdetector. Hier leest u hoe u het instelt.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsmelder-foto te gebruikenDe Nest Thermostat installeren en instellen hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 4Moet je de Nest Learning Thermostat van Google kopen?De Nest Thermostat heeft een ingebouwde bewegingssensor die hij gebruikt om te bepalen of er iemand thuis is, waardoor hij de verwarming of de airconditioner dienovereenkomstig kan verlagen als hij detecteert dat er niemand thuis is. Het wordt ook gebruikt om het scherm te activeren wanneer iemand langsloopt, de huidige temperatuur weer te geven waarop het is ingesteld en u snel een blik te laten werpen.

U kunt deze bewegingssensor echter voor meer dan alleen dat gebruiken, dankzij een service genaamd IFTTT (wat staat voor If This Then That). IFTTT gebruikt recepten om gebruikers in staat te stellen allerlei producten en diensten met elkaar te verbinden die je normaal niet zou kunnen verbinden, zoals het automatisch uploaden van elke nieuwe Facebook-foto waarin je bent getagd naar je Dropbox. We gebruiken IFTTT met je Nest om je een melding te sturen wanneer je Nest Thermostat beweging detecteert.

hoe-je-nest-thermostaat-als-een-bewegingsdetector-foto te gebruiken

Waarom zou ik dit willen doen?

Als je op vakantie gaat of gewoon een dagje naar je werk gaat, kan je Nest Thermostat automatisch in de Afwezig-modus gaan door de Thuis/Afwezig-functie te gebruiken. Wanneer hij beweging detecteert, schakelt hij automatisch over naar de Thuis-modus (omdat hij denkt dat je ben nu thuis). U kunt deze functie echter als bewegingsdetector gebruiken en een melding ontvangen wanneer dit gebeurt, zodat u wordt gewaarschuwd voor een mogelijke indringer in uw huis wanneer u niet thuis bent.

Natuurlijk wil je niet elke keer dat dit gebeurt een melding ontvangen, vooral niet als je al thuis bent, dus je kunt het IFTTT-recept gemakkelijk uitschakelen wanneer je maar wilt, wat we je aan het einde laten zien hoe je dat moet doen .

Voordat we beginnen, zijn er een aantal instellingen die moeten worden ingeschakeld op je Nest Thermostat. Ten eerste moet de thermostaat in de Afwezig-modus staan ​​om het IFTTT-recept te laten werken, en moet de Thuis/Afwezig-functie zijn ingeschakeld.

Om de Thuis/Afwezig-functie in te schakelen, open je de Nest-app op je telefoon en tik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 6

Selecteer Thuis/Afwezig-functie.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 7

Tik op Wat bepaalt of je thuis bent.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 8

Selecteer je Nest Thermostat.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 9

Tik op de schakelknop. Het zal overschakelen van grijs naar blauw (als dat nog niet het geval is).

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 10

Deze functie zet je Nest Thermostat automatisch in de Thuis- of Afwezig-modus, afhankelijk van de beweging die hij wel of niet waarneemt. Je kunt ook handmatig schakelen tussen de modi op het startscherm van de Nest-app door op de Home-knop te tikken.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsmelder-foto te gebruiken 12

Nu we dat hebben ingesteld, laten we beginnen met het maken van het IFTTT-recept. Als je IFTTT nog niet eerder hebt gebruikt, bekijk dan onze handleiding om aan de slag te gaan voor informatie over het maken van een account en het verbinden van apps. Kom dan hier terug om je Nest-recept te maken.

Voor uw gemak hebben we het recept ook in zijn geheel gemaakt en hier ingesloten, dus als u al goed thuis bent in IFTTT, klikt u op de knop Toevoegen hieronder. Je moet de Nest- en sms-kanalen verbinden als dat nog niet het geval is, en je eigen telefoonnummer invoeren waarnaar de sms-meldingen moeten worden verzonden. Je moet ook je huis selecteren in de vervolgkeuzelijst onder Welk huis?.

Als je het recept echter wilt aanpassen, is dit hoe we het hebben gemaakt. Ga naar de startpagina van IFTTT en klik op Mijn recepten in de rechterbovenhoek van het scherm.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 13

Klik vervolgens op Maak een recept.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 14

Klik op deze blauw gemarkeerd.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 15

Typ Nest Thermostat in het zoekvak of zoek het in het raster met producten en diensten daaronder. Klik erop als je het vindt.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 16

Als je je Nest Thermostat nog niet met IFTTT hebt verbonden, klik je op Verbinden en log je in met je account. Volg de aanwijzingen totdat u klaar bent met het koppelen van uw accounts.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 17

Vervolgens kies je een trigger, in ons geval telkens wanneer de Nest beweging detecteert. Selecteer Nest ingesteld op Thuis.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 18

Selecteer op de volgende pagina uw huis in de vervolgkeuzelijst. Er is waarschijnlijk maar één optie, tenzij je meerdere huizen hebt die elk een Nest Thermostat hebben. Klik daarna op Trigger maken.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 19

Klik vervolgens op dat blauw gemarkeerd om de actie in te stellen die plaatsvindt wanneer de trigger wordt geactiveerd.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 20

Het kanaal dat je hier selecteert, hangt af van het type melding dat je wilt ontvangen. U kunt bijvoorbeeld het kanaal E-mail kiezen als u een e-mail wilt ontvangen wanneer de Nest beweging detecteert, of het kanaal IF Notifications selecteren als u een pushmelding op uw iPhone wilt ontvangen. U kunt zelfs een sms ontvangen met het sms-kanaal. Voor ons voorbeeld gebruiken we het sms-kanaal en ontvangen we een sms-bericht als onze melding.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 21

Nadat u het SMS-kanaal heeft geselecteerd, klikt u op Verbinden. Het sms-kanaal stuurt een pincode naar je telefoon, die je in IFTTT typt om de twee te verbinden. Volg de aanwijzingen totdat dit is voltooid.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 22

Nu kies je de actie, dus klik op Stuur me een sms.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 23

Vervolgens voer je het bericht in dat verschijnt wanneer je de melding ontvangt. Je kunt iets eenvoudigs invoeren, zoals Beweging gedetecteerd vanaf je Nest Thermostat!. Klik op Actie maken als u klaar bent.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 24

Geef je recept op de volgende pagina onderaan een titel. Dit kan zijn wat je wilt. Klik vervolgens op Recept maken.

hoe-je-nest-thermostaat-als-bewegingsdetector-gebruiken foto 25

Je recept is nu live! Wanneer je Nest Thermostat beweging detecteert en automatisch overschakelt naar Thuis, ontvang je een melding hierover, waardoor het een geweldige manier is om op de hoogte te blijven van een mogelijke inbreker in je huis wanneer je weg bent. Nogmaals, je Nest Thermostat moet worden ingesteld op de modus Afwezig om dit te laten werken, maar dat gebeurt automatisch als je de Thuis/Afwezig-functie hebt ingeschakeld.

Wanneer je Nest Thermostat beweging detecteert en automatisch overschakelt naar Thuis, ontvang je hierover een sms, waardoor het een geweldige manier is om te weten te komen over een mogelijke inbreker in je huis wanneer je weg bent.

Als je thuis bent en deze meldingen niet wilt ontvangen, moet je het IFTTT-recept uitschakelen. Dit kun je doen door op Mijn recepten bovenaan de pagina te klikken en vervolgens op de aan/uit-knop naast de recept om het uit te zetten.

Hierdoor wordt het niet verwijderd en kunt u nogmaals op de aan / uit-knop klikken om het weer in te schakelen wanneer u maar wilt.

Nogmaals, je Nest Thermostat moet worden ingesteld op de modus Afwezig om dit te laten werken, maar dat gebeurt automatisch als je de Thuis/Afwezig-functie hebt ingeschakeld.

Dit is natuurlijk niet de mooiste opstelling, en de Nest Thermostat is niet echt bedoeld als bewegingsdetector die op deze manier wordt gebruikt (de Nest Cam is hier waarschijnlijk een betere oplossing voor), maar het is een manier om het product te gebruiken u al hebt en er nog meer gebruik van kunt maken.

Meer verhalen

Hoe Amazon Household in te stellen en prime-voordelen, gekochte inhoud en meer te delen

Het hebben van meerdere Amazon-accounts kan prijzig worden, als je meerdere keren voor Prime betaalt, dezelfde films koopt, enzovoort. Gelukkig maakt Amazon Household het doodeenvoudig om gratis verzending, aankopen en andere voordelen te delen met meerdere accounts in uw huishouden.

Animaties maken met uw Philips Hue-lampen

Soms is het enige dat u van uw Philips Hue-lampen nodig hebt, ze gewoon aan en uit te zetten wanneer u dat wilt, maar als u een feest geeft of gewoon uw kinderen wilt vermaken, is het animeren van uw lampen een geweldige manier om zet de boel op scherp.

Geek Trivia: welke veelgebruikte service werd oorspronkelijk als een hoax beschouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw browsegeschiedenis kunt wissen in Safari voor iOS

Het af en toe wissen van uw geschiedenis mag niet als stiekem worden opgevat. Het is eigenlijk gewoon een goede gewoonte om te ondernemen. In de loop van de tijd ga je honderden of zelfs duizenden websites bezoeken op je computer of smartphone. Niet al deze websites zullen noodzakelijkerwijs degene zijn die u zult

Wijzigingen in het lokale groepsbeleid toepassen op specifieke gebruikers

Voor gebruikers van Windows Pro- of Enterprise-edities (en de Ultimate-edities van Windows Vista en 7) biedt de Editor voor lokaal groepsbeleid snelle toegang tot een aantal krachtige functies die u kunt gebruiken om uw pc te bedienen. Als u beleidsinstellingen wilt toepassen op specifieke gebruikers in plaats van op de hele computer,

De privacy-instellingen van uw Xbox One aanpassen

Microsoft is geen onbekende in controverse in de wereld van privacy, dus het is niet zo verwonderlijk dat zijn vlaggenschip Xbox One-console wordt geleverd met zo'n uitgebreid scala aan aanpasbare privacyfuncties. Gebruikers kunnen tientallen instellingen configureren, van hoe zichtbaar hun gamecontent is op Xbox Live tot

Apps verbergen in de app-lade van Android met Nova Launcher

Niet elke app verdient een plekje in je applade. Misschien zijn er enkele ingebouwde apps die u niet gebruikt, of een paar waarvan u niet wilt dat anderen ze zien. Hier leest u hoe u apps uit uw app-lade kunt verbergen met Nova Launcher.

Wat u moet weten over Vulkan, dat snellere games belooft op elk platform

Microsoft's DirectX 12 en Apple's Metal zijn grafische platforms van de volgende generatie. Ze bieden toegang op een lager niveau tot grafische hardware, waardoor gameprogrammeurs meer prestaties uit de hardware kunnen halen. Vulkan is het platformonafhankelijke antwoord op de technologieën van Microsoft en Apple.

Is het mogelijk dat verschillende mensen hetzelfde openbare IP-adres hebben?

Voor het grootste deel zijn we allemaal gewend aan een uniek openbaar IP-adres, maar wat doe je als dat eigenlijk niet het geval is? Wat is er precies aan de hand? Met dat in gedachten helpt de SuperUser Q&A-post van vandaag een verwarde lezer een IP-adresmysterie op te lossen.

De meest voorkomende Philips Hue-problemen en hoe u ze kunt oplossen

Philips Hue-lampen zijn geweldig als ze goed werken, maar soms is het niet allemaal zonneschijn en rozen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die u mogelijk tegenkomt en hoe u deze kunt oplossen.