Hoe u uw Google-agenda kunt gebruiken in de Windows 10 Agenda-app

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 1

Met de komst van Windows 10 zijn we begroet met een nieuwe reeks op functionaliteit gebaseerde programma's en applicaties. Een van deze toevoegingen is de vernieuwde Agenda-app, die niet alleen functioneler is dan zijn voorganger, het is eigenlijk (durf ik te zeggen), ronduit plezierig om te gebruiken. Maar wat als u wilt dat uw klassieke Google-agenda wordt gesynchroniseerd met het interne app-ecosysteem van Microsoft?

Dankzij de integratie van bureaubladmeldingen en wereldwijde compatibiliteit met de rest van Windows 10-services, is het proces om uw Google Agenda te synchroniseren en te configureren op uw Windows-login zowel eenvoudig als zeer aanpasbaar tegelijk.Synchroniseer uw account

Om te beginnen, moet u uw Google-accountgegevens koppelen in de Windows 10-agenda-app.

Ga hiervoor naar het Startmenu en selecteer de Agenda-app in de rechterbovenhoek.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto 2 te gebruiken

Als de agenda eenmaal is geopend, moet je om een ​​Google-account toe te voegen het instellingenpictogram in de linkerbenedenhoek van de app vinden.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto 3 te gebruiken

Zodra u zich in het instellingenmenu bevindt, klikt u op Accounts en kiest u vervolgens de optie Account toevoegen.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 4

Vanaf hier wordt u begroet met een prompt met verschillende keuzes. U kunt een Outlook.com-account toevoegen, uw Office 365 Exchange, Google-account of iCloud koppelen. Kies voor deze tutorial de Google-optie.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 6

Zodra u dit selecteert, neemt het standaard Google-inlogportaal het over.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 7

Als uw Google-account is ingesteld op een normale aanmelding, wordt u onmiddellijk gekoppeld en wordt u naar het hoofdscherm van Agenda gebracht. Als u echter tweestapsverificatie op uw account hebt geactiveerd om u te beschermen tegen onbevoegde gebruikers die toegang proberen te krijgen zonder uw toestemming, wordt u hier gevraagd om de code in te voeren die u via een sms of een telefoontje van het bedrijf.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 9

Het laatste scherm dat u ziet voordat de synchronisatie is voltooid, is de doorloop van de Google-machtigingen, waarin alle verschillende apps en services worden weergegeven waartoe de agenda toegang moet hebben als u het account vanaf uw Windows 10-bureaublad wilt gebruiken.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows--10-calendar-app-foto 10 te gebruiken

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 11

Zodra deze zijn goedgekeurd, moet u klaar zijn om uw Windows 10-agenda aan uw specifieke vereisten aan te passen.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 12

Configureer je agenda

Nadat de agenda actief is, zult u merken dat er een aantal instellingen zijn die u kunt wijzigen, afhankelijk van de service die u hebt gekoppeld (bijv. Outlook is anders dan Google, dat zelf anders is dan wat beschikbaar is in POP3 ).

Om naar uw instellingen te gaan, klikt u nog een keer op het kleine uurwerkpictogram in de linkerbenedenhoek van de Agenda-app.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 13

Ga vanaf hier naar Agenda-instellingen, waar u zult zien dat de volgende opties zijn geopend sinds het Google-account is gesynchroniseerd.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 14

Je kunt dingen veranderen, zoals welke dag de kalender instelt als de eerste dag van de week, evenals precies specificeren welke uren van de dag je werkt en wanneer je vrij bent, zodat de kalender je niet pingt met onnodige of ongewenste meldingen.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 15

Synchronisatie-instellingen wijzigen

Als u ten slotte wilt wijzigen hoe vaak uw agenda communiceert met de servers van Google voor nieuwe afspraken of meldingsupdates, kunt u deze menu's openen door eerst naar de instellingen te gaan en vervolgens de optie voor Accounts te selecteren.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 17

Nadat u het Gmail-account hebt geopend, klikt u op de optie Synchronisatie-instellingen voor mailbox wijzigen en gaat u naar het onderstaande menu.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows--10-calendar-app-foto te gebruiken 19

Hier heb je de mogelijkheid om te wijzigen hoe vaak de agenda zijn hostaccount pingt voor updates (elke 15 minuten, 30 minuten, enz.), evenals of volledige beschrijvingen of berichten worden gedownload elke keer dat er iets nieuws wordt gevonden.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows--10-kalender-app-foto te gebruiken 20

Verder kun je ook wijzigen waar de Agenda-app verbinding mee maakt om informatie van Google op te halen, hoewel dit niet wordt aanbevolen, tenzij je een speciale configuratie hebt opgesteld aan de serverkant van de dingen.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 21

Houd er rekening mee dat zodra u uw Google-account aan de agenda toevoegt, Windows uw bijgevoegde e-mail ook automatisch synchroniseert. Als u deze twee ecosystemen liever gescheiden houdt, kan deze instelling op twee manieren worden uitgeschakeld.

Om toegang te krijgen tot de eerste, moet u uw accountinstellingen invoeren en de synchronisatie voor e-mail op de Uit-positie zetten. Hetzelfde kan worden gedaan voor Contacten en de Agenda zelf, maar als je die optie omschakelt, is geen van de gegevens die je zojuist hebt ingesteld toegankelijk voor de app om mee te beginnen.

hoe-je-google-kalender-in-de-windows--10-calendar-app-foto te gebruiken 22

De tweede methode om uw e-mail en agenda te ontkoppelen, is door naar het tabblad Agenda in Instellingen te gaan en deze handmatig uit te schakelen nadat het synchronisatieproces is voltooid met behulp van de hieronder gemarkeerde instelling:

hoe-je-google-kalender-in-de-windows-10-calendar-app-foto te gebruiken 23


Het is moeilijk om je oude schema achter je te laten, maar dankzij de tientallen wijzigingen die zijn aangebracht in de agenda in Windows 10, is het een welkome aanvulling geworden op de reeks interne apps van Microsoft.

Meer verhalen

Breng het Windows 7-startmenu naar Windows 10 met Classic Shell

Als er één klacht is die u kunt verwachten wanneer een nieuwe versie van Windows wordt uitgerold, is het Wat hebben ze met het Startmenu gedaan? Als u gewoon wilt dat het startmenu in Windows 10 eruitziet en functioneert zoals het startmenu van Windows 7 deed, zijn we er om u te helpen.

Geek Trivia: de hoogste bewoonbare metselwerkstructuur ter wereld is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De prioriteit voor een e-mailbericht instellen in Outlook

De meesten van ons ontvangen veel e-mail en belangrijke berichten kunnen over het hoofd worden gezien in onze lange lijst met berichten. Als u een bericht verzendt dat tijdig aandacht vereist, kunt u de prioriteit voor het bericht instellen, zodat de ontvanger het snel kan vinden.

Hoe u uw eigen muziek kunt toevoegen aan Spotify en synchroniseren met mobiel

We hebben het gehad over alle manieren waarop je je eigen muziek kunt toevoegen aan het iTunes/iCloud-ecosysteem, maar wist je dat zijn naaste concurrent in de streamingruimte Spotify hetzelfde kan doen? Door te prutsen met een paar instellingen tussen uw desktop en mobiele apparaten, kunt u alle lokale bestanden maken

Gebruik een anti-exploitprogramma om uw pc te beschermen tegen zero-day-aanvallen

Anti-exploitprogramma's bieden een extra beveiligingslaag door de technieken die aanvallers gebruiken te blokkeren. Deze oplossingen kunnen u beschermen tegen Flash-exploits en browserkwetsbaarheden, zelfs nieuwe die nog niet eerder zijn gezien of nog niet zijn gepatcht.

Geek Trivia: Welke film had een zeer beperkt kleurenpalet in een knipoog naar de oorsprong van het stripboek?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Alcoholische cocktails werden populair in de Verenigde Staten tijdens?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Pro-functies krijgt in Windows Home-versies met hulpprogramma's van derden

Enkele van de krachtigste Windows-functies zijn alleen beschikbaar in de Professional- of Enterprise-edities van Windows. U hoeft echter niet te upgraden naar Windows Professional om deze krachtige functies te gebruiken - gebruik in plaats daarvan deze gratis alternatieven.

Hoe u elke telefoon meer als Stock Android kunt laten voelen (zonder rooten)

Dit is misschien wel de beste tijd in de geschiedenis van het platform voor Android-gebruikers: het besturingssysteem wordt beter, updates worden (iets) sneller en er zijn verschillende uitstekende handsets om uit te kiezen. Als je echter niet van de hele fabrikant houdt die de meeste tegenwoordig aanbieden, is het

Hoe bestanden en mappen op elk besturingssysteem te verbergen

Een verborgen bestand of map is gewoon een normaal bestand of map met een verborgen optieset. Besturingssystemen verbergen deze bestanden standaard, dus je kunt deze truc gebruiken om sommige bestanden te verbergen als je een computer met iemand anders deelt.