Hoe u uw Android-telefoon als modem kunt gebruiken; Geen rooten nodig

hoe-je-je-android-telefoon-als-modem-gebruiken;-geen-rooten-vereiste foto 1

Als de mobiele hotspot/tethering-abonnementen van uw mobiele provider te duur zijn, sla ze dan over en bind uw telefoon aan uw computer zonder uw maandelijkse factuur te hoog te maken. Lees verder om te zien hoe je gratis mobiel internet kunt scoren.

We hebben onlangs een brief ontvangen van een How-To Geek-lezer, waarin om hulp werd gevraagd bij het koppelen van hun Android-telefoon aan hun laptop om de roofoverval te voorkomen waar hun mobiele provider op aandrong:Beste How-To-nerd,

Ik kwam er onlangs achter dat mijn gsm-bedrijf $ 30 per maand vraagt ​​om je smartphone als datamodem te gebruiken. Dat is een schandalige prijs als ik al $ 15 extra per maand betaal, alleen omdat ze erop staan ​​​​dat ik, omdat ik een smartphone heb, een data-abonnement nodig heb omdat ik zoveel meer data zal gebruiken dan andere gebruikers. Ze verwachten dat ik een premie van $ 45 per maand betaal om af en toe te surfen en e-mail te checken vanuit het comfort van mijn laptop in plaats van op het veel kleinere smartphonescherm! Er is toch wel een work around? Ik gebruik Windows 7 op mijn laptop en ik heb een Android-telefoon met Android OS 2.2. Helpen!

Eerlijk,

Geen dubbele dip!

Nou, Double Dipping, dit is een gevoel waar we sterk mee te maken hebben, aangezien velen van ons op het personeel zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Het is absurd dat zoveel bedrijven u kosten in rekening brengen voor het gebruik van de dataverbinding op de telefoon waarvoor u al betaalt. Er is geen verschil in bandbreedtegebruik als je Pandora bijvoorbeeld naar je telefoon of naar je laptop streamt.

Gelukkig hebben wij een oplossing voor je. Het is niet gratis, maar het kost slechts $ 16, wat je alleen al tijdens het eerste jaar van gebruik $ 344 bespaart. Laten we beginnen!

Wat je nodig hebt

Om je telefoon als datamodem aan je laptop te koppelen, zonder dat je je apparaat hoeft te rooten, heb je de volgende dingen nodig:

  • Je Android-telefoon
  • Uw laptop, netbook of desktopcomputer die u wilt tetheren
  • Een USB-synchronisatiekabel voor je Android-telefoon
  • Een kopie van PdaNet voor je Android-telefoon
  • Een kopie van PdaNet voor uw computer

PdaNet kost $ 15,95 en wordt geleverd met een gratis proefversie. U kunt het voor onbepaalde tijd blijven gebruiken, maar nadat de proefperiode is afgelopen, kunt u geen beveiligde websites meer bezoeken. Als je de ketting alleen maar gebruikt om tijdens je pauze op het werk gek te doen, hoef je misschien nooit te upgraden. Voor het controleren van uw e-mail, bankwebsites, winkelen en andere beveiligde toepassingen is het echter meer dan de moeite waard om uw licentie te upgraden.

Opmerking: hoewel we voor deze tutorial een Android-apparaat en een Windows-machine gebruiken, is PdaNet beschikbaar voor een breed scala aan apparaten. U kunt de mobiele component van PdaNet krijgen voor Android-telefoons, iPhones, BlackBerries, Windows Mobile-telefoons en zelfs het Palm OS. De desktopcomponent is beschikbaar voor zowel Windows als Mac OS X. De volgende installatiestappen zouden gemakkelijk moeten worden vertaald in de verschillende combinaties van mobiele en desktopcomponenten.

PdaNet installeren op uw Android-apparaat

hoe-je-je-android-telefoon-als-modem-gebruiken;-geen-rooten-vereiste foto 2

Zoek eerst in de Android Market naar PdaNet (als je benieuwd bent waarom er dubbele exemplaren van de zoekresultaten in onze Market-zoekopdracht staan, kun je dat het beste overlaten aan de Google-technici). Als er in de toekomst toepassingen met een vergelijkbare naam zijn, zorg er dan voor dat u die van June Fabrics Technology Inc.

Ga je gang en voer de applicatie uit zodra deze klaar is met installeren.

hoe-je-je-android-telefoon-als-modem-gebruiken;-geen-rooten-vereiste foto 3

Tik op USB-tether inschakelen om het in te schakelen. Je kunt ook een draadloze verbinding maken met Bluetooth, maar dat slaan we voorlopig over. Bluetooth kan zo kieskeurig zijn dat we niet willen dat je verstrikt raakt in het proberen erachter te komen waarom je Bluetooth-verbinding het doet. Wanneer u het voor de eerste keer inschakelt, wordt u gevraagd, zoals te zien in het laatste paneel, om de desktopsoftware te downloaden. Dit is handig voor die keren dat je vastzit zonder internet maar internet op je telefoon en de applicatie moet downloaden en naar je computer moet overbrengen. In ons geval hebben we op Nee geklikt, omdat de computer die we configureren al internettoegang heeft en we de desktop-app op die manier kunnen downloaden.

PdaNet op uw bureaublad installeren

hoe je je Android-telefoon-als-modem gebruikt;-geen-rooten-vereiste foto 4

Het installeren van de desktopsoftware is vrij rustig en vereist geen configuratie. Er zijn echter een paar dingen om op te letten.

Als je de Android Deveopment-toolkit op je computer hebt (zoals je misschien hebt gedaan als je onze handleiding voor het op afstand bedienen en bekijken van je Android-telefoon hebt gevolgd), kom je twee mogelijke fouten tegen. Als de abd.exe actief is, moet u het proces beëindigen met Taakbeheer. U krijgt ook een melding dat er al Android-stuurprogramma's op de computer zijn geïnstalleerd. Overschrijf bij twijfel de stuurprogramma's met de nieuwe van PdaNet om ervoor te zorgen dat u correct verbinding kunt maken met internet. Na de installatie zie je het PdaNet-pictogram in de hoek.

hoe-je-je-android-telefoon-als-modem-gebruiken;-geen-rooten-vereiste foto 5

Het zou automatisch verbinding moeten maken wanneer u uw telefoon (met USB-tethering ingeschakeld) op uw computer aansluit. Als dit niet het geval is, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u Connect Internet. Succes!


Heeft u een Android-hack om te delen? Laten we erover horen in de reacties. Wilt u weten hoe u iets op uw Android-telefoon kunt doen? Daar willen we ook van horen.

Meer verhalen

MyPaint is een open-source grafische app voor digitale schilders

Bent u op zoek naar een geweldige grafische app om te gebruiken voor het maken van originele schilderijen en kunstwerken op uw computer? Of het nu voor jou of voor de kinderen is, MyPaint is een app die je zeker bij de hand moet hebben voor wanneer die artistieke stemmingen zich voordoen.

Vraag How-To Geek: hoe kan ik mijn bandbreedtegebruik controleren?

Beste How-To-nerd,

Voeg de 2D-versie van de nieuwe Unity-interface toe aan Ubuntu 10.10 en 11.04

Kan uw computer of virtualisatiesoftware de nieuwe 3D-versie van de Unity Interface in Ubuntu niet weergeven? Nu heb je toegang tot en geniet van de 2D-versie met slechts een beetje PPA-magie toegevoegd aan je systeem!

MightyMintyBoost is een 3-in-1 gadget-oplader

Als je op zoek bent naar een veelzijdige batterijbooster, dan zal deze doe-het-zelf 3-in-1 zonne-/usb-/wandstroomoplader, bekend als de MightyMintyBoost, met gemak je telefoon, mp3-speler en andere gadgets overtreffen.

Watson sluit zich aan bij tegenstanders van menselijk gevaar

In januari lieten we je een video zien van Waton in een oefenronde tegen Jeopardy-kampioenen Ken Jennings en Brad Rutter. Gisteravond stonden ze in een echte ronde van Jeopardy met Watson in een gelijkspel met Rutter.

SnapBird geeft je Twitter-zoekopdrachten een boost

De standaardzoekfunctie van Twitter is een beetje bloedarm. Als je je Twitter-zoekopdracht een boost wilt geven, start je de webgebaseerde zoektool SnapBird en duik je in je eerdere tweets, evenals die van vrienden en volgers.

Desktop Fun: Springtime Personas-thema's voor Firefox

Met nog wekenlang winterweer te gaan, kan het een beetje deprimerend zijn om naar buiten te kijken en niets dan een saai, levenloos landschap te zien. Om het tijdsverschil te overbruggen totdat je de ramen kunt openen, kunt genieten van de warmte van de zon en de lentebries op je gezicht kunt voelen, presenteren we onze Springtime Persona's

Vingerbewegingen in MacBook-stijl krijgen op Ubuntu Linux

Apple-gebruikers vegen, knijpen en draaien de gebruikersinterfaces van Mac naar de inhoud van hun vingers. In het artikel van vandaag laten we u zien hoe u hippe dingen kunt doen, zoals het uitbreiden en verkleinen van vensters en het wijzigen van bureaubladen met vingerbewegingen.

Vraag How-To Geek: Dropbox in het Start-menu, Symlinks begrijpen en dvd's uit de tv-serie rippen

Deze week bekijken we hoe je Dropbox in je Windows Start-menu kunt opnemen, symbolische koppelingen begrijpt en gebruikt, en hoe je je tv-serie-dvd's rechtstreeks kunt rippen naar unieke en hoogwaardige afleveringsbestanden.

KeyCounter houdt uw toetsaanslagen en muisklikken bij

Als je ooit een brandende behoefte hebt gehad om te weten hoe vaak je het toetsenbord aanraakt en elke dag met je muis klikt, kan KeyCounter, een kleine draagbare app, helpen om aan je geeky statistische behoeften te voldoen.