Een fysieke afstandsbediening gebruiken met uw Chromecast

hoe-je-een-fysieke-afstandsbediening-met-je-chromecast-foto-gebruiken

Met de Chromecast van Google kun je gemakkelijk naar video's bladeren en deze op je tv bekijken, maar wat als je het afspelen snel wilt pauzeren zonder je smartphone of computer te pakken? U kunt dit nu rechtstreeks vanaf de ingebouwde afstandsbediening van uw tv doen.

Deze functie maakt gebruik van HDMI-CEC. Via de HDMI-CEC-standaard die de meeste moderne tv's bieden, kun je nu de fysieke afstandsbediening gebruiken die bij je tv is geleverd om video's te pauzeren en te hervatten terwijl ze worden afgespeeld op je Chromecast.Hiervoor heb je HDMI-CEC nodig

Hiervoor moet HDMI-CEC op uw tv zijn ingeschakeld. Dit is een vrij algemene functie op moderne televisies, hoewel sommige tv's standaard uitgeschakeld zijn en de meeste tv-fabrikanten het iets anders noemen.

De CEC-functie kan Anynet+, BRAVIA Sync, SimpLink, Aquos Link, VIERA Link of een willekeurig aantal andere oneven namen worden genoemd. Raadpleeg onze gids voor het inschakelen van HDMI-CEC voor een lijst met namen en stappen die u kunt nemen om de HDMI-CEC-functie op uw tv te vinden.

Houd er rekening mee dat sommige tv's - vooral oudere - geen HDMI-CEC bieden. Sommige tv's bieden HDMI-CEC, maar kunnen deze alleen inschakelen op een specifieke HDMI-poort. En sommige tv's die HDMI-CEC bevatten, bevatten mogelijk niet de Deck Control-functie waarop de Chromecast hier vertrouwt.

Kortom, met Deck Control kan uw tv via de HDMI-poort alleen het indrukken van de afspeelknop (Play/Pause/Stop/Rewind/Fast Forward) naar apparaten zoals uw Chromecast sturen. Hiermee kunt u de afstandsbediening van uw tv gebruiken om aangesloten apparaten te bedienen, en het kan ook werken voor Blu-Ray-spelers of settopboxen. Natuurlijk worden die apparaten over het algemeen geleverd met hun eigen speciale afstandsbedieningen, dus dat is minder belangrijk.

hoe-te-gebruiken-een-fysieke-afstandsbediening-met-uw-chromecast-foto

Pauzeren en hervatten vanaf een fysieke afstandsbediening

Als je HDMI-CEC hebt ingeschakeld en je tv de juiste CEC-functies ondersteunt, zou dit gewoon moeten werken, hoewel je er misschien nooit aan denkt om het te proberen. In plaats van naar je smartphone te zoeken of naar de pauzeknop op je laptop te reiken, pak je gewoon de afstandsbediening van je televisie.

Zoek naar de knoppen Pauze en Afspelen op de afstandsbediening van je tv. Terwijl er iets wordt afgespeeld op uw Chromecast, drukt u op de pauzeknop om de video (of muziek) te pauzeren en op de afspeelknop om het afspelen te hervatten. Ja, zo simpel is het - hoewel je natuurlijk je afstandsbediening op je tv moet richten. De afstandsbediening stuurt het signaal naar je tv en de tv stuurt het pauze- of afspeelsignaal naar de Chromecast via de HDMI-poort.

Het is echt zo eenvoudig, hoewel het alleen werkt in apps die deze functie ondersteunen. Veel Chromecast-apps ondersteunen echter al eenvoudig pauzeren/afspelen. Dit werkt momenteel met YouTube, HBO Go, BBC iPlayer, Google Play Music, WatchESPN, TuneIn Radio, Plex en andere apps. Helaas lijkt het nog niet te werken met Netflix. Het is aan Netflix en andere apps om ondersteuning voor deze functie toe te voegen.

hoe-gebruik je-een-fysieke-afstandsbediening-met-je-chromecast-foto 3

Hoe zit het met terugspoelen, vooruitspoelen en stoppen?

De HDMI Deck Control-specificatie zou een Chromecast ook in staat stellen om terugspoelen, vooruitspoelen en stoppen van de knoppen van de afstandsbediening van een tv te ontvangen. Je zou in theorie op een dag video's op je Chromecast kunnen terugspoelen en vooruitspoelen - rechtstreeks vanaf de fysieke afstandsbediening van je tv.

De Chromecast biedt echter geen ondersteuning voor deze functies. Google kan hier in de toekomst ondersteuning voor toevoegen, zodat u de afstandsbediening van uw tv voor nog meer kunt gebruiken. Voorlopig zijn Pauze en Afspelen de enige gebeurtenissen die werken. Dat zijn in ieder geval de meest voorkomende knoppen die je nodig hebt tijdens het kijken naar een Chromecast - het is leuk om gewoon een video te pauzeren terwijl deze wordt afgespeeld met de afstandsbediening van je tv in plaats van naar een telefoon te reiken.


In de toekomst zou een Chromecast nog meer kunnen doen met HDMI-CEC. Stel je voor dat je de pijl- en Select-knoppen op de afstandsbediening van je tv gebruikt om door menu's in de interface van je Chromecast te navigeren. Je Chromecast zou net als een Roku, Fire TV of Apple TV kunnen werken, zonder dat je een eigen aparte afstandsbediening nodig hebt.

Dit zou mogelijk zijn, hoewel Google en externe ontwikkelaars een menusysteem aan de Chromecast zouden moeten toevoegen. Voor nu is het gewoon handig om video's en muziek te kunnen pauzeren en hervatten met een ouderwetse afstandsbediening.

Meer verhalen

Voeg Emoji sneller in met de tekstvervangingssnelkoppelingen van iOS

Emoji's zijn leuk om te gebruiken, maar als je bent zoals de meeste mensen, gebruik je er een paar veel vaker dan andere. In plaats van elke keer over te schakelen naar het Emoji-toetsenbord, waarom zou u dan niet een sneltoets voor tekstvervanging instellen, zodat u gewoon de Emoji kunt typen die u wilt gebruiken?

Hoe u uw Xbox One kunt resetten naar de fabrieksinstellingen

Voordat je je Xbox One verkoopt of doorgeeft aan iemand anders, moet je de fabrieksinstellingen herstellen. Hiermee worden al uw persoonlijke gegevens gewist. Degene die de Xbox One krijgt, moet het installatieproces voor de eerste keer opnieuw doorlopen en inloggen met zijn eigen Microsoft-account.

Hoe weten webservers of u directe IP-adrestoegang gebruikt of niet?

Meestal typen we gewoon het adres in van een website die we willen bekijken, maar zou een webserver eigenlijk weten of we in plaats daarvan het directe IP-adres zouden gebruiken? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een verwarde lezer.

HID (Human Interface-apparaat)

Een HID (Human Interface Device) is een specifieke klasse van randapparatuur die is ontworpen om gegevens in een computer in te voeren. De USB-standaarden bevatten HID-specificaties en dekken de implementatie van gegevensinvoer voor een breed scala aan apparaten, waaronder toetsenborden, muizen, gamepads, joysticks en andere invoerapparaten.

Waarom is e-mailspam nog steeds een probleem?

Bill Gates zei dat over twee jaar spam in 2004 opgelost zal zijn. Het is nu tien jaar later en volgens Kaspersky is meer dan 70% van de e-mails spam. Waarom is spam nog steeds zo'n probleem?

De 3 beste manieren om een ​​venster altijd bovenaan te maken op Windows

Windows biedt geen ingebouwde manier voor gebruikers om een ​​venster altijd bovenaan te maken. Er zijn hiervoor veel tools van derden, maar ze zijn vaak opgeblazen en onhandig. Sommige werken gewoon niet goed op de moderne 64-bits versie van Windows.

Welke computerplatforms zijn open en welke zijn gesloten?

De afgelopen jaren zijn er gesloten platforms opgekomen - besturingssystemen waarmee u alleen software kunt installeren die is goedgekeurd door de ontwikkelaar van het besturingssysteem. Veel populaire platforms - zelfs mobiele - zijn echter nog steeds open platforms.

Wat te doen als uw Mac niet opstart

Macs zijn niet immuun voor software- en hardwareproblemen. Een Mac reageert soms helemaal niet op de aan/uit-knop, of Mac OS X kan crashen of anderszins niet goed opstarten.

Een rondleiding door de 20 ingebouwde apps op Windows 8 en wat ze kunnen doen

De nieuwe touch-first moderne interface van Windows 8 bevat nogal wat apps. Voordat je in de Windows Store naar nieuwe apps gaat kijken, moet je eerst kijken naar de meegeleverde apps en wat ze kunnen doen.

Kan stof mijn computer echt beschadigen?

Duizenden uren per jaar door ventilator aangedreven luchtbeweging in combinatie met elektrostatische ladingen maken computers tot ware stofmagneten. Is al dat stof gewoon hinderlijk of juist schadelijk?