Emoji gebruiken op uw smartphone of pc

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 1

Hoewel emoji al vele jaren groot is in Japan (het is daar ontstaan), is het pas een tijdje geleden dat het zijn weg naar Noord-Amerika heeft gevonden, velen verraste en hen achterliet met de vraag: wat is emoji in vredesnaam?

Voor alle duidelijkheid, emoji is niet hetzelfde als emoticons. Emoticons (emotie + pictogram) zijn door de gebruiker gemaakte symbolen die iedereen kan typen. Daartoe is het aantal emoticons dat je kunt hebben vrijwel onbeperkt. De meeste mensen zijn tot op zekere hoogte bekend met emoticons en hebben ze waarschijnlijk van tijd tot tijd gebruikt. Emoticons kunnen handig zijn om emotionele inhoud uit te drukken wanneer dit niet duidelijk uit de tekst blijkt, en zijn een eenvoudige manier om de bedoeling over te brengen zonder lang te gaan.Emoji kan voor hetzelfde doel worden gebruikt, maar in tegenstelling tot emoticons, die op elk toetsenbord kunnen worden gemaakt, zijn emoji beperkt in aantal en moet je apparaat of besturingssysteem ze ondersteunen (wat waarschijnlijk het geval is).

Een (zeer) snelle geschiedenis van Emoji

Emoji werden eind jaren negentig in Japan gemaakt en werden enige tijd daarna alleen ondersteund door Japanse mobiele providers voordat ze zich naar Azië verspreidden en uiteindelijk voet aan de grond kregen in het Westen. Omdat emoji in Japan werd geboren en tot bloei kwam, zijn veel van zijn karakters uniek Japans, maar er zijn verschillende emoji-sets opgenomen in Unicode, de standaard waarmee computerapparaten tekst verwerken en weergeven op bijna alle digitale schrijfsystemen.

hoe-te-gebruiken-emoji-op-je-smartphone-of-pc foto 2

Emoji zijn standaard op alle platforms, hoewel ze qua uiterlijk aanzienlijk kunnen verschillen. Hier zien we (van links naar rechts) Face Blowing a Kiss-emoji op iOS/OS X, Android en Windows.

Wat dit in feite betekent, is dat emoji toegankelijk is op bijna elk apparaat, vooral iPhones en Android-apparaten, evenals Mac- en Windows-pc's. Bovendien verandert emoji niet, ongeacht je apparaat, hoewel het uiterlijk op Apple-systemen kan verschillen van Android of Windows, zal Smirking Face-emoji nog steeds beschikbaar zijn zolang je apparaat dit ondersteunt; net als de immer populaire Stapel Poep-emoji, Gebroken Hart-emoji, enzovoort.

Emoji gebruiken op iPhone

Laten we u zonder verdere vertraging laten zien hoe u emoji op uw respectieve apparaat kunt gebruiken. Als u een iOS-apparaat (iPhone of iPad) gebruikt, kunt u gewoon op het smileypictogram op de onderste rij van uw aanraaktoetsenbord tikken. Op eerdere iOS-versies of alternatieve toetsenborden zoals Swype kan dit een wereldbolpictogram zijn. Op iOS 8 is het echter vrij duidelijk wat deze knop doet.

hoe-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 3

Op het iOS-toetsenbord kun je naar links of rechts vegen om door de verschillende emoji in elke categorie te bladeren. De eerste categorie is People, dat voor een groot deel uit gezichten bestaat.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 4

Het is belangrijk op te merken dat emoji niet slechts een occasionele manier is om betekenis over te brengen in plaats van te impliceren. Voor velen is emoji een primaire manier van communiceren. Als zodanig is er een spatie- en backspace-knop ingebouwd in het emoji-toetsenbord, zodat je emoji aan elkaar kunt rijgen om hele zinnen te vormen, op voorwaarde dat je weet wat elke emoji betekent.

Als u weer normaal wilt typen, tikt u op het wereldbolpictogram.

De onderste rij stelt gebruikers ook in staat om van emoji-categorie te wisselen, dus hier zien we de Nature-emoji, die grotendeels is gewijd aan dieren, maanfasen en weergerelateerde symbolen.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 5

De derde emoji-categorie zijn objecten, die bestaan ​​uit dingen zoals gadgets, sportuitrusting en etenswaren.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 6

De volgende categorie is Plaatsen. Veel van deze emoji zijn reisgericht, dus je zult dingen vinden zoals treinen, vliegtuigen, auto's, maar ook gebouwen en een paar vlaggen van een land.

Ten slotte zijn er de symbolen, een allegaartje van dingen zoals cijfers, letters, tekens, wijzerplaten en een aantal willekeurige pictogrammen.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 8

We willen op elke categorie emoji wijzen omdat, zoals we al zeiden, ze zijn geïntegreerd in Unicode, dus wat je op een iPhone ziet, wordt aangeboden op Android, Windows, Mac, enzovoort. Geen van hen zal er precies hetzelfde uitzien (behalve iOS/OS X, die dezelfde karakters delen), maar ze zullen hetzelfde betekenen.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 9

Er is ook een recent gebruikte knop, die hierboven wordt gesymboliseerd door een klokpictogram. Dit pictogram of een variant is te vinden op elk systeem dat emoji ondersteunt, dus als je het of iets dergelijks ziet, weet je waar het voor is.

Emoji gebruiken op Android 4.4 en hoger

Op Android was vanaf versie 4.4 native emoji-ondersteuning opgenomen in Google Keyboard. Als u geen Google Keyboard op uw apparaat heeft, kan het gratis worden gedownload uit de Play Store. We hebben het al eerder kort gehad over het Google-toetsenbord en hoe u geluid en trillingen kunt uitschakelen in de instellingen.

Om emoji met Google-toetsenbord te gebruiken, hoeft u echter niets anders te doen dan op het pictogram rechtsonder te tikken en vast te houden, dat verschillende functies heeft, meestal een zoekopdracht (vergrootglas) of, in dit geval, een enter- of return-symbool . Je ziet dat als je deze knop ingedrukt houdt het smiley icoontje verschijnt.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 10

Het emoji-toetsenbord op Android is qua functie vergelijkbaar met het toetsenbord op iOS. Je hebt een backspace-knop, een spatiebalk en je kunt snel terugkeren naar het gewone toetsenbord door op de ABC-knop te tikken. Ook, net als de iOS-variant, staan ​​bovenaan je traditionele emoji-categorieën (hoewel in een iets andere volgorde): Mensen, Objecten, Natuur, Plaatsen en Symbolen.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 11

Daarnaast is er nog een categorie die bestaat uit 15 veelgebruikte emoticon-emoji's, maar als je alleen emoticons wilt gebruiken, is het waarschijnlijk gewoon gemakkelijker om ze op de ouderwetse manier uit te tikken met gewone tekens.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 12

Dat is het zowat voor je twee belangrijkste mobiele besturingssystemen. Op dit moment kun je naar believen via emoji communiceren en omdat ze Unicode zijn, moet iedereen die je bericht ontvangt het kunnen lezen zoals je het bedoeld had.

Emoji gebruiken op Mac OS X

Als je emoji gebruikt, zul je ze waarschijnlijk meestal met je telefoon gebruiken, zoals sms'en of berichten, maar je hebt ook de mogelijkheid om ze op je Mac of Windows-pc te gebruiken.

Om ze op een Mac (10.9 Mavericks en hoger) te gebruiken, kun je de sneltoets Command + Control + Space gebruiken. Als u OS X 10.7 of 10.8 gebruikt, is de sneltoets Command + Option + T.

Dit opent een klein invoerpaneel voor tekens van waaruit u vervolgens op de emoji kunt klikken die u wilt invoegen.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 13

Je kunt emoji invoegen terwijl je je Facebook-status bijwerkt.

Naast dezelfde vijf basis emoji-categorieën, heeft OS X enkele extra tekens, die toegankelijk zijn door op de punthaken aan de rechterkant te klikken. Dit zijn geen emoji en zullen de meeste emoji-gebruikers waarschijnlijk niet interesseren.

Als u omhoog scrolt, krijgt u toegang tot een zoekveld, zodat u specifieke tekens kunt vinden, of u kunt op het symbool in de rechterbovenhoek klikken en het volledige tekenpaneel openen.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 14

Het karakterspaneel is erg handig als het gaat om het vinden van specifieke karakters. Als je op emoji klikt, zie je de universele vijf categorieën. Klik op een specifiek teken en je ziet de naam, lettertypevariatie (indien van toepassing) en de mogelijkheid om dat teken aan je favorieten toe te voegen.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 15

Het toevoegen van favorieten is anders dan recente of recent gebruikte emoji. Als je emoji of andere personages aan favorieten toevoegt, moeten ze persistent zijn, wat betekent dat OS X ze zal onthouden totdat je ze fysiek verwijdert.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 16

Om terug te keren naar de invoer van kleinere tekens, klikt u nogmaals op het pictogram in de rechterbovenhoek. Om het volledig te sluiten, kunt u buiten het tekstgebied klikken of de zwarte X in de linkerbovenhoek gebruiken.

Emoji gebruiken op Windows 8.x en hoger

Ten slotte is er Windows, dat ook emoji ondersteunt, maar als je Windows 7 gebruikt, moet je kopiëren en plakken, wat een vervelend proces oplevert.

Als u emoji op Windows 7 wilt gebruiken, moet u weten dat de officiële ondersteuning van Microsoft hiervoor een bijgewerkte versie van het Segoe UI-lettertype is en als zodanig alleen in zwart-wit verschijnt. Eenmaal geïnstalleerd, kun je deze website bezoeken om al je emoji op één pagina te zien. Vanaf hier kun je emoji klikken en kopiëren en ze afzonderlijk in een bericht of e-mail plakken.

Het gebruik van emoji is veel eenvoudiger op Windows 8.1 en Windows 10, met ingebouwde ondersteuning die rechtstreeks in het systeem is ingebouwd. Om toegang te krijgen tot emoji in Windows 8.x en hoger, opent u het aanraaktoetsenbord door op het symbool op de taakbalk te klikken.

Als dit symbool niet beschikbaar is, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u Werkbalken -> Touch-toetsenbord.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 18

Vanaf hier heb je toegang tot je emoji door op het smileygezicht op het aanraaktoetsenbord te klikken.

hoe-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 19

Het Windows-aanraaktoetsenbord heeft dezelfde functionaliteit als de drie eerder besproken emoji-invoermethoden. Naast een spatie- en backspace-knop is er een Tab-knop. Om terug te keren naar het gewone toetsenbord, drukt u op de knop in de rechterbenedenhoek en om toegang te krijgen tot cijfers en symbolen, gebruikt u de &123-knop in de linkerbenedenhoek.

De emoji-indeling van het Windows-toetsenbord is vrijwel net als alle andere. Onderaan staan ​​de vijf emoji-categorieën plus favorieten (het hartsymbool), Mensen, Objecten, Plaatsen, Natuur en Symbolen. Wat je ziet is niet alles wat je krijgt. U kunt naar links of naar rechts bladeren door op de pijltoetsen langs de linkerrand van het toetsenbord te klikken.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 20

Windows bevat ook nogal wat emoji-emoticons, zoals die in Android; drie pagina's ervan om precies te zijn.

hoe-je-emoji-op-je-smartphone-of-pc-foto te gebruiken 21

In tegenstelling tot de emoji-invoer in OS X, kun je emoji-typen volledig uitvoeren, zoals je zou doen in iOS of met het Google-toetsenbord. Open gewoon je favoriete app of website, klik waar je tekst zou invoeren, open het emoji-toetsenbord en ga naar de stad!

Andere bronnen

Op dit punt kunnen we doorgaan over emoji, maar nu je weet hoe je het op je respectievelijke systeem (en) moet gebruiken, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd om ze zelf uit te proberen.

Als u echter meer wilt weten, zijn er veel bronnen die u kunt bekijken. Voor een emoji-overzicht, geschiedenis en andere details die specifiek zijn voor Unicode-integratie en platformspecifieke informatie, moet je het Wikipedia-artikel lezen.

Voor een grondige rondleiding door alle emoji, hun betekenis en hoe ze verschijnen op elk respectievelijk platform, inclusief WhatsApp, Twitter en Windows Phone, wil je zeker de Emojipedia bekijken. Dit is verreweg de meest gezaghebbende bron van emoji. Als je bijvoorbeeld wilt weten hoe een specifieke emoji, zoals Lachend gezicht met open mond, eruitziet, heeft Emojipedia het, evenals andere namen waaraan het voorbijgaat, en andere emoji die nauw verwant zijn.

We hopen dat deze gids nuttig voor u is geweest. Hoewel emoji geen ingewikkeld onderwerp zijn, zijn ze talrijk en kunnen ze in het begin waarschijnlijk een beetje intimiderend zijn, vooral als je niet weet hoe je ze op je telefoon of computer moet gebruiken. Dat gezegd hebbende, emoji is zeker veel meer dan wat we hier hebben behandeld. Voel je vrij om ons discussieforum te gebruiken om je gedachten en gevoelens over dit onderwerp te delen.

Meer verhalen

Hoe u de batterijduur van uw Windows-laptop kunt verlengen

We fixeren ons vaak op de batterijduur van smartphones, maar de meeste laptops hebben nog steeds niet de hele dag batterijduur. In plaats van uw laptop altijd aan een stopcontact vast te maken, zijn hier enkele manieren om meer leven uit de batterij van uw laptop te halen.

Moet u de hardwarestuurprogramma's van Windows gebruiken of de stuurprogramma's van uw fabrikant downloaden?

Hardwarestuurprogramma's zijn de software waarmee uw besturingssysteem kan communiceren met uw hardware. Windows bevat ingebouwde stuurprogramma's en downloadt automatisch nieuwe om de installatie te vergemakkelijken, maar apparaatfabrikanten leveren ook hun eigen stuurprogrammapakketten.

Ga draadloos en sluit nooit meer een kabel aan op uw iPhone

iPhones worden geleverd met een kabel die je telefoon op je pc of Mac kan aansluiten, maar daar hoef je hem eigenlijk niet voor te gebruiken. U hoeft de kabel niet eens te gebruiken om op te laden als u draadloos oplaadt (of gewoon een dock krijgt).

Geek Trivia: welk eten is nooit een officiële McDonald's-mascotte geweest?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: wat was de killer-applicatie die de verkoop van cd-rom-drives uit de jaren 90 dreef?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel batchgewijs bestanden hernoemen op Windows, Mac OS X of Linux

Windows, Mac OS X en de meeste Linux-desktops hebben ingebouwde tools voor het snel hernoemen van meerdere bestanden. Gebruik een tool voor het hernoemen van batches in plaats van ze één voor één te repareren.

Hoe u uw Minecraft Splash-schermtekst kunt aanpassen

Minecraft is een spel dat smeekt om creatief spel en aanpassing van grote en kleine elementen. Laat geen enkel detail onbeheerd achter door onze eenvoudige tutorial te volgen om de gele tekst op het opstartscherm in het hoofdmenu van de game aan te passen met de citaten, grappen of informatie die je wenst.

Hoe verander je snel het eerste woord in een bash-commando?

Als uw workflow wordt gevuld met veel repetitieve acties, kan het nooit kwaad om te zoeken naar manieren om uw workflow te verbeteren en te stroomlijnen. De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties voor een lezer die zijn workflow wil verbeteren.

Geek Trivia: het eerste proeftijdprogramma voor gemeenschapsdiensten in de VS was gericht op?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de Awful ShopperPro Adware / Malware te verwijderen

We waren onze theorie aan het testen dat alle freeware-downloadsites verschrikkelijk zijn toen we besmet raakten met de ShopperPro-adware, die gewoon je hele browservenster volledig overneemt met onaangename advertenties, Amazon-links omleidt naar een duistere site, en verschrikkelijk is. Hier leest u hoe u het kunt verwijderen.