Hoe OneDrive te gebruiken om bestanden op een andere pc op te halen

De belangrijkste functie achter de OneDrive-opslagservice van Microsoft is om uw bestanden op te slaan in de cloud en op verschillende pc's. Zo blijven dezelfde documenten, foto's en andere bestanden online en op uw computers gesynchroniseerd. Maar u kunt OneDrive ook gebruiken om mappen te openen en bestanden rechtstreeks op een andere pc op te halen - en die bestanden hoeven geen deel uit te maken van uw OneDrive-groep.

Er zijn een paar kanttekeningen. • Je hebt een Microsoft-account nodig om OneDrive te gebruiken.
 • Beide pc's moeten met internet zijn verbonden terwijl OneDrive actief is en de instelling voor ophalen is ingeschakeld.
 • Jij kanophalenbestanden van een pc met Windows 7, 8 en 10 maar niet 8.1.
 • U kunt verbinding maken met de externe pc en de bestanden openen vanaf een pc met 7, 8, 8.1 of 10 en vanaf een mobiel apparaat zoals een iPhone, iPad of Android-gadget.
 • U kunt ook bestanden op een Windows-pc ophalen vanaf een Mac, maar u kunt geen bestanden ophalen op een Mac.
 • Wanneer u verbinding maakt met een pc om bestanden op te halen, kan Windows om een ​​verificatiecode vragen.

Nu alle vereisten uit de weg zijn, laten we het proces eens bekijken.


Zorg er eerst voor dat u OneDrive op beide pc's gebruikt: degene die u wilt gebruiken om toegang te krijgen tot bestanden en degene waar de bestanden zich bevinden. Als dat niet het geval is, installeert u het via de OneDrive-website van Microsoft. Nadat OneDrive is geïnstalleerd, ziet u een OneDrive-pictogram in het systeemvak van Windows; het lijkt op een wolk.

PC met de bestanden

Start de pc waarop u de bestanden wilt openen en klik met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram. Klik in het pop-upmenu op de opdracht voor Instellingen.

Klik in het Microsoft OneDrive-venster dat verschijnt op het tabblad Instellingen. Vink vervolgens de instelling aan voor 'Ik wil OneDrive gebruiken om een ​​van de bestanden op deze pc op te halen'. Controleer ook de instelling 'OneDrive automatisch starten wanneer ik me aanmeld bij Windows' als dit nog niet is ingeschakeld. Zo is OneDrive altijd actief als je Windows laadt. Klik OK.

U moet nu OneDrive opnieuw opstarten. Klik met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram en klik op de opdracht Afsluiten. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd of u zeker weet dat u OneDrive wilt sluiten. Klik op de knop die zegt: 'Sluit OneDrive.'

Typ OneDrive in het zoekvak en klik vervolgens op OneDrive in de resultaten. U zou nu het OneDrive-pictogram terug in het systeemvak moeten zien.

PC zonder de bestanden

Zet nu de computer aan die u wilt gebruiken om bestanden op de andere pc op te halen. Start de OneDrive-website vanuit uw webbrowser. Klik op de link Aanmelden in de rechterbovenhoek. Typ het e-mailadres van het account dat u voor OneDrive gebruikt en klik op Volgende.

Op de volgende pagina kan een keuze worden gemaakt tussen OneDrive en OneDrive voor Bedrijven. We gaan ervan uit dat je de reguliere OneDrive-service gebruikt, dus klik op de knop met de tekst: 'OneDrive'.

Typ op de volgende pagina het wachtwoord voor uw OneDrive-account en klik op de knop Aanmelden. Uw eigen persoonlijke OneDrive-pagina verschijnt met de mappen die zijn opgenomen in uw OneDrive-synchronisatie. Klik aan de linkerkant van de pagina op de link 'PC's'.

U ziet een lijst met al uw pc's waarop OneDrive wordt uitgevoerd. Klik op de naam van de pc waarvan u een bestand of bestanden wilt ophalen.

Op dit punt kan een beveiligingscontrolebericht verschijnen. Klik dan op de link 'Aanmelden met een beveiligingscode'.

Typ op de pagina 'Beveilig uw account' de laatste vier cijfers van uw mobiele telefoonnummer en klik vervolgens op de knop 'Verstuur code'. Je telefoon zou een code als sms moeten ontvangen. Typ die code in het veld 'Code'. Als je niet de moeite wilt nemen om elke keer dat je deze pagina opent een code op deze computer te gebruiken, vink dan de optie aan die zegt: 'Ik meld me regelmatig aan op dit apparaat. Vraag me niet om een ​​code.' Klik op de knop Verzenden.

U zou nu een pagina moeten zien met grote tegels voor elk van de mappen op uw externe pc, inclusief uw favorieten, uw bibliotheken, uw hele C-station, uw cd/dvd-station en eventuele netwerkstations. Klik op de map die het gewenste bestand bevat.

Klik op het specifieke bestand dat u wilt bekijken en het wordt op volledig scherm geopend. U kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken. Afhankelijk van het type bestand dat het is, ziet u verschillende keuzes in het pop-upmenu, waaronder Downloaden, Uploaden naar OneDrive en Eigenschappen. Als u klaar bent, sluit u gewoon de pagina's die u op de externe pc hebt geopend.

Bekijk voor meer informatie deze andere Windows 10-zelfstudies:

 • Windows 10 uitvoeren vanaf een USB-station
 • Cortana via spraak inschakelen in Windows 10
 • Meer (of minder) persoonlijke gegevens delen met Cortana
 • Hoe u uw tegels kunt tweaken in Windows 10
 • Vroege versies van Windows 10 uitchecken
 • Hoe aan te passen, de opdrachtprompt te bedienen in Windows 10
 • Hoe u uw standaardapps kunt aanpassen in Windows 10
 • Het startscherm gebruiken en aanpassen in Windows 10

Aanbevolen verhalen

Twee-factorenauthenticatie: wie heeft het en hoe stel je het in

Iedereen maakt zich zorgen over online veiligheid. Of u nu Google en Twitter of TeamViewer en Dreamhost gebruikt, houd uw services veilig met tweefactorauthenticatie.

Nintendo Switch-bezitters gewaarschuwd geen vinylskins te gebruiken

Het plastic dat Nintendo voor de Switch koos, reageert niet goed op de lijm die wordt gebruikt door vinyl skins. Blijf weg!

Sony dient patent in voor Vive-stijl PSVR-volgapparaat

Het lijkt erop dat PSVR nog meeslepender kan worden.

Hoe u OneNote 2016-notitieblokken kunt synchroniseren met uw OneDrive-account en ze overal kunt openen

De beste programma's voor het maken van aantekeningen, zoals Evernote, synchroniseren je aantekeningen met al je andere apparaten, zodat je ze overal bij de hand hebt. Als u enkele OneNote 2016-notities hebt die lokaal op uw computer zijn opgeslagen, kunt u deze met OneDrive synchroniseren met uw andere apparaten.

Hoe u op afstand elk bestand op uw pc kunt ophalen met OneDrive

OneDrive is misschien in de eerste plaats een cloudsynchronisatieservice, maar zelfs als u OneDrive niet als uw primaire cloudopslag gebruikt, heeft het één geweldige functie: hiermee hebt u op afstand toegang tot elk bestand op uw pc, zelfs als dat bestand niet in uw OneDrive-mappen.