Een donker thema gebruiken voor (bijna) alles in Windows 10

hoe-gebruik je-een-donker-thema-voor-bijna-alles-in-windows-10 foto 1

Met de jubileumupdate van Windows 10 biedt Microsoft nu een donker thema, ook wel de donkere modus genoemd. Deze optie was voorheen verborgen en kon alleen worden ingeschakeld met een registerhack. Nu is het een eenvoudige schakelaar.

Er is maar één addertje onder het gras: het is niet van toepassing op elke Windows-toepassing. Maar we hebben je gedekt. Hier leest u hoe u uw hele bureaublad (of zoveel mogelijk) er donker uit kunt laten zien.Schakel de donkere modus in voor instellingen en apps van Windows 10

Ga naar Instellingen > Personalisatie > Kleuren om het nieuwe donkere thema in te schakelen. Scroll naar beneden en selecteer Donker onder Kies je app-modus.

De applicatie Instellingen zelf wordt onmiddellijk donker, net als veel andere Universal Windows Platform-applicaties. Het is echter aan elke ontwikkelaar om het donkere thema te ondersteunen, en sommige applicaties zullen hun normale kleuren blijven gebruiken.

Deze optie heeft ook geen invloed op desktoptoepassingen, waaronder de bestandsverkenner van Windows 10, die wit blijft.

hoe-gebruik-een-donker-thema-voor-bijna-alles-in-windows-10 foto 2

Schakel het donkere thema in Microsoft Edge in

De Microsoft Edge-webbrowser die bij Windows 10 wordt geleverd, heeft ook een donker thema. De donkere thema-optie staat echter volledig los van de hoofdoptie in Instellingen ... om de een of andere reden.

Om een ​​donker thema in Edge te activeren, opent u de Microsoft Edge-webbrowser, opent u het menu en selecteert u Instellingen. Selecteer Donker onder Kies een thema.

hoe-gebruik je-een-donker-thema-voor-bijna-alles-in-windows-10 foto 3

Je kunt er ook voor kiezen om je thema apart in te stellen in de Groove-muziekspeler- en Films & TV-videospeler-apps. Ze gebruiken echter standaard alleen uw systeemthema-instelling. U hoeft de instelling niet handmatig te wijzigen, zoals bij Edge.

Schakel het donkere thema in Microsoft Office in

Microsoft Office 2016 bevat ook een donker thema dat niet standaard is ingeschakeld en dat handmatig moet worden ingeschakeld.

Om het in te schakelen, opent u een Office-toepassing zoals Word of Excel en gaat u naar Bestand> Opties. Klik op het tabblad Algemeen op het vak Office-thema onder Personaliseer uw exemplaar van Microsoft Office en selecteer het Black office-thema.

Uw themakeuze is van toepassing op alle Office-toepassingen. Dus als u deze optie in Word instelt en later Excel opent, gebruikt Excel ook een donker thema.

hoe-gebruik je-een-donker-thema-voor-bijna-alles-in-windows-10 foto 4

Installeer donkere thema's voor Chrome, Firefox en andere toepassingen

Veel andere Windows-bureaubladtoepassingen hebben hun eigen thema-opties en thema-engines. Als u bijvoorbeeld een donker thema in Google Chrome wilt gebruiken, moet u naar de Chrome-themasite van Google gaan en een donker thema installeren. Voor Firefox moet je naar Mozilla's Firefox-themasite gaan en een donker thema installeren.

We hebben bijvoorbeeld het Morpheon Dark-thema voor Chrome geïnstalleerd. Het zorgt ervoor dat Chrome er veel meer thuis uitziet op een desktop met een donker thema.

Controleer of de applicaties die u vaak gebruikt hun eigen thema-opties bieden.

hoe-gebruik je-een-donker-thema-voor-bijna-alles-in-windows-10 foto 5

Een donker thema inschakelen voor Windows-bureaubladtoepassingen

Het echte probleem met de nieuwe instelling voor de donkere modus is dat deze helemaal geen invloed heeft op het Windows-bureaubladthema. Desktop-applicaties zoals File Explorer blijven het normale, lichte thema gebruiken.

Windows heeft wel een ingebouwd donker thema voor desktop-applicaties, maar het is waarschijnlijk niet ideaal. Om het in te schakelen, opent u het Configuratiescherm en gaat u naar Vormgeving en persoonlijke instellingen > Het thema wijzigen. Scroll naar beneden en kies een van de thema's met hoog contrast, zoals Zwart met hoog contrast.

hoe-gebruik je-een-donker-thema-voor-bijna-alles-in-windows-10 foto 6

Hierdoor hebben applicaties zoals File Explorer een donkere achtergrond. Ze zien er echter niet zo geweldig uit: thema's met hoog contrast zijn een toegankelijkheidsfunctie die is ontworpen om het contrast te vergroten, zodat het scherm gemakkelijker te lezen en te begrijpen is. Ze zien er niet zo strak uit als een modern donker thema.

hoe-gebruik je-een-donker-thema-voor-bijna-alles-in-windows-10 foto 7

Als je een gelikter donker thema voor File Explorer en andere desktop-applicaties wilt, moet je een beetje buiten de gebaande paden gaan. U moet de normale bescherming tegen het gebruik van thema's van derden (of visuele stijlen) in Windows omzeilen. Je kunt dan op zoek gaan naar een donker thema van derden dat je leuk vindt. Volg onze handleiding voor het installeren van visuele stijlen van derden op Windows voor meer hulp.

We hebben bijvoorbeeld UxStyle en de visuele stijl van Windows 10 – Dark Edition geïnstalleerd. Er zijn veel andere donkere thema's die u kunt kiezen. Een thema als dit zorgt ervoor dat File Explorer en andere applicaties er donkerder uitzien en beter passen, hoewel er nog steeds delen van Windows-desktopapplicaties zijn die thema's niet kunnen (en kunnen) wijzigen. Zorg ervoor dat je een back-up maakt voordat je zoiets installeert, want je knoeit met systeembestanden.

hoe-gebruik-een-donker-thema-voor-bijna-alles-in-windows-10 foto 8

Net als veel andere delen van Windows 10 voelt het nieuwe donkere thema of de donkere app-modus onvolledig aan. Microsoft zou een donkere thema-optie kunnen opnemen voor Windows-desktoptoepassingen en de interface zou er meer samenhangend uitzien. Misschien is Microsoft van plan om File Explorer te vervangen door een nieuwe, op Universal Windows Platform gebaseerde bestandsbeheerder in een toekomstige update naar Windows 10. Voor nu is dit echter wat we hebben.

Meer verhalen

Houd het simpel: hier zijn de enige 4 systeem- en beveiligingstools die u nodig hebt voor Windows

Windows is ingewikkeld en heeft veel verschillende systeemhulpprogramma's en beveiligingshulpmiddelen nodig om goed te werken - of niet? We hebben onlangs de vele soorten systeemtools besproken die u niet nodig hebt. Hier zijn de weinige hulpprogramma's die u echt nodig hebt.

De levensduur van de batterij van uw Android-tablet verlengen wanneer u deze niet gebruikt?

We ergeren ons aan minder dingen dan wanneer we onze Android-tablet een paar dagen opzij leggen om vervolgens terug te keren naar een bijna lege of zelfs lege batterij. Dit zou niet moeten gebeuren, dus het is tijd om te proberen het te repareren.

Alles wat u moet weten over het gebruik van iCloud Drive en iCloud-fotobibliotheek

Apple introduceerde iCloud Drive in iOS 8 en Mac OS X Yosemite. Het is ontworpen als een gemakkelijker te begrijpen cloudopslaglocatie en werkt meer als Dropbox, OneDrive en Google Drive.

Alle back-up- en herstelhulpmiddelen van Windows 10 gebruiken

Windows 10 bevat veel verschillende back-uptools. Microsoft heeft de oude Windows Backup-tool hersteld die is verwijderd uit Windows 8.1 en Bestandsgeschiedenis is er nog steeds. Maar dat zijn slechts het topje van de ijsberg.

Oplichters gebruiken een valse versie van AdwCleaner om mensen te misleiden

De nieuwste trend in het vreselijke Windows-ecosysteem is behoorlijk belachelijk - oplichters hebben een nepversie van de gerenommeerde AdwCleaner-tool, een echte tool voor Windows-experts. En deze doet alsof uw computer is geïnfecteerd en probeert u te laten betalen om deze te verwijderen.

U hebt een antivirusprogramma op Windows nodig, hoe voorzichtig u ook bent

Telkens wanneer antivirussoftware wordt genoemd, lijkt er altijd iemand te bellen en te zeggen dat ze geen antivirusprogramma nodig hebben omdat ze voorzichtig zijn. Dit is niet waar. Hoe slim u ook denkt te zijn, u kunt nog steeds profiteren van een antivirusprogramma op Windows.

Bestanden delen tussen Windows-, Mac- en Linux-pc's op een netwerk

Het delen van bestanden thuis was vroeger een nachtmerrie, zelfs tussen verschillende versies van Windows - laat staan ​​Mac en Linux! Deze besturingssystemen kunnen nu met elkaar praten en bestanden delen zonder speciale software.

De beste webbrowsers voor snelheid, batterijduur en aanpassing

Laten we eerlijk zijn: moderne webbrowsers zijn allemaal behoorlijk solide. Zelfs Microsoft Edge is veel beter dan oudere versies van Internet Explorer. Maar we zijn van mening dat Google Chrome voor de meeste mensen nog steeds de beste webbrowser is.

Hoe u de CPU-temperatuur van uw computer kunt controleren

Er zijn twee groepen gebruikers die zich zorgen maken over de temperatuur van hun computer: overklokkers... en vrijwel iedereen met een krachtige laptop. Die dingen koken je gewoon! Dus heb je je ooit afgevraagd op welke temperatuur je CPU precies draait?

Hoe u geld kunt besparen op Smarthome-producten

Smarthome-producten zijn niet goedkoop, en het volledig uitrusten van uw huis met deze apparaten kan een dure onderneming zijn. Hier zijn echter enkele dingen die u in gedachten kunt houden als u wat geld wilt besparen wanneer u gaat upgraden naar een slimme thermostaat, slimme lampen en meer.