Een PS3-controller gebruiken als joystick voor uw Windows-pc

hoe-gebruik-een-ps3-controller-als-joystick-voor-je-windows-pc foto 1

Vind je het moeilijk om je muis te besturen en op de juiste toets op het toetsenbord te drukken om pc-games te spelen? Als je toevallig PS3-controllers hebt, waarom zou je ze dan niet als joysticks gebruiken om games te spelen?

Afbeelding door AlphaCodersGa voordat we beginnen naar de MotionInJoy-website om de vereiste stuurprogramma's voor Windows te installeren. Het installatieprogramma wordt geleverd voor zowel x86 (32-bits besturingssysteem) als x64 (64-bits besturingssysteem), dus zorg ervoor dat u het juiste installatieprogramma voor uw systeem downloadt. Als u twijfelt, gaat u gewoon naar Start -> Configuratiescherm -> Systeem om uw systeeminstellingen te controleren.

hoe-te-gebruiken-een-ps3-controller-als-een-joystick-voor-uw-windows-pc foto 2

hoe-te-gebruiken-een-ps3-controller-als-een-joystick-voor-uw-windows-pc foto 3

Nadat u het installatieprogramma hebt gedownload, pakt u het uit en voert u het .exe-bestand uit om de installatie te starten. De installatie begint met een standaard welkomstscherm,

hoe-gebruik-een-ps3-controller-als-joystick-voor-je-windows-pc foto 4

… en eindigt met het verzoek om de software uit te voeren.

hoe-gebruik-een-ps3-controller-als-joystick-voor-je-windows-pc foto 5

Sluit uw PS3-controller aan op uw USB-poort en u zou een klein pictogram in uw systeemvak moeten zien, dat aangeeft dat Windows stuurprogramma's voor uw controller installeert. Op dit moment zal Windows de beweging van de knoppen niet herkennen, ook al wordt je controller herkend in de gamecontrollers.

hoe-gebruik-een-ps3-controller-als-joystick-voor-je-windows-pc foto 6

Open de DS3-tool en druk op de knop Stuurprogramma laden.

hoe-te-gebruiken-een-ps3-controller-als-een-joystick-voor-uw-windows-pc foto 7

Windows zal u waarschuwen dat het de uitgever van het stuurprogramma niet kan verifiëren; maak je geen zorgen, de stuurprogramma's van MotionInJoy kunnen we veilig installeren.

hoe-te-gebruiken-een-ps3-controller-als-een-joystick-voor-uw-windows-pc foto 8

Je PS3-controller is klaar voor gebruik wanneer je een bericht ziet: SUCCES: Installatie voltooid.

hoe-gebruik-een-ps3-controller-als-joystick-voor-je-windows-pc foto 9

Klik op de profielknop en je zou moeten zien dat je controller verschijnt onder de vervolgkeuzelijst Verbonden gamecontroller(s). U kunt op de knop Trillingstest klikken om te testen of Windows uw controller herkent.

hoe-te-gebruiken-een-ps3-controller-als-een-joystick-voor-je-windows-pc foto 10

We raden je aan om je Game Controller-instellingen te openen vanuit Startmenu → Apparaten en printers → klik met de rechtermuisknop op HID-compatibele gamecontroller → selecteer Gamecontroller-instelling om je PS3-controller te kalibreren.

Klik op de knop Eigenschappen om uw controller te kalibreren.

Wat denk je, MotionInJoy stelt je niet alleen in staat om je PS3-controller via USB te gebruiken, je kunt hem zelfs gebruiken als joystick via Bluetooth. Klik op de BlueToothPair-knop en klik op de knop Nu koppelen, en je Windows zou moeten koppelen met je PS3-controller.

hoe-te-gebruiken-een-ps3-controller-als-een-joystick-voor-uw-windows-pc foto 13

Koppel uw controller los van de USB-kabel, ga terug naar de profielpagina en klik op de knop Trillingstest. Als je controller trilt, betekent dit dat je PS3-controller nu is verbonden met je Bluetooth. Nu kun je achterover leunen, ontspannen en die zombies doden met je PS3-controllers.

MotionInJoy werkt met games die JoySticks ondersteunen, en ze hebben de software geverifieerd met een heleboel games. Voel je vrij om je ervaring met MotionInJoy te delen met de andere medelezers in de comments.

Meer verhalen

Supercharge GIMP's beeldbewerkingsmogelijkheden met G'MIC [Cross-Platform]

Onlangs hebben we u laten zien hoe u de beeldbewerkingskracht van GIMP kunt verbeteren en vandaag helpen we u GIMP nog meer op te laden. G'MIC (GREYC's Magic Image Converter) voegt een indrukwekkende reeks filters en effecten toe aan...

Deze week in Geek History: geboorte van NACA, chemische samenstelling van DNA ontdekt, telefoon geïntroduceerd

Elke week brengen we je nieuwe feiten en cijfers uit de annalen van Geekdom. Deze week kijken we naar de geboorte van de voorvader van NASA, de samenstelling van DNA en de eerste telefoon.

Toegang tot en beheer van uw Ubuntu One-account in Chrome en Iron

Heb je een Ubuntu One-account waar je toegang toe hebt via verschillende besturingssystemen? Of u nu Ubuntu gebruikt, een andere smaak van Linux, Windows of Mac, de Ubuntu One-webapp maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot uw U...

Muis over YouTube geeft voorbeelden van YouTube-video's in Chrome

Als je een fervent YouTube-videokijker bent, is Mouse Over YouTube een gratis Chrome-extensie die een voorbeeld toont van elke video waar je met de muis overheen gaat.

Uit de doos met tips: Autorun stoppen, Android's Power Strip en veilig wissen van dvd's

Deze week beginnen we met een nieuwe serie hier bij How-To Geek, gericht op geweldige lezerstips. Deze week verkennen we Windows-snelkoppelingen, Android-widgets en sprankelende manieren om digitale media te wissen.

Hack een markeerstift om UV-reactieve bloemen te maken [Science]

Studenten hakken al lang markeerstiften uit elkaar om gloeiende flessen drank te maken om de muren van hun slaapzaal te bekleden. Veel interessanter is echter de toepassing van de hack op bloemen.

Hoe u al uw informatie kunt overbrengen naar een nieuwe PS3

De PlayStation 3 kost nu de helft van de prijs, heeft twee keer zoveel opslagruimte en verbruikt de helft van het vermogen. Als je nog een reden nodig hebt om te upgraden, maakt Sony het ook gemakkelijk om al je informatie over te zetten naar een nieuwe console.

Hoe u de venstertransparantie in Windows 7 kunt wijzigen met een sneltoets

Linux heeft veel eye-candy vanwege Compiz, waarvan mijn favoriet de plug-in voor vensterdekking is. Met behulp van een kort AutoHotKey-script kunt u dezelfde functionaliteit toevoegen aan Windows 7.

Voeg een lichtgewicht teksteditor in Textmate-stijl toe met Dropbox-synchronisatie met Chrome en Iron

Ben je op zoek naar een goede tekstbewerkingsomgeving met ingebouwde Dropbox-synchronisatie voor je browser? Als het antwoord ja is, moet u de SourceKit - Text Editor Inside Chrome-webapp zeker eens proberen.

Vraag de lezers: wat zijn uw beste trucs voor het bestrijden van malware?

Malware is steeds geavanceerder en wijdverbreid geworden; het is belangrijker dan ooit om een ​​robuuste toolkit te hebben om ermee om te gaan. Deze week willen we horen over uw favoriete tips en trucs voor het omgaan met malware-plagen.