Hoe u de persoonlijke hotspot van uw iPhone kunt gebruiken om een ​​pc of Mac te koppelen

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 1

Als je onderweg bent en er is geen gratis wifi beschikbaar, dan kun je de internetverbinding van je iPhone gebruiken op een ander apparaat, zoals een laptop of tablet. Deze functie wordt Persoonlijke hotspot op de iPhone genoemd (ook bekend als tethering) en u kunt deze gebruiken via Wi-Fi of USB.

Wat u moet weten over tethering

Allereerst: niet elke mobiele provider neemt deze functie op in elk abonnement. Als uw mobiele data-abonnement geen tethering toestaat, ziet u de optie Persoonlijke hotspot mogelijk helemaal niet op het instellingenscherm van uw iPhone. Mogelijk moet u extra betalen om toegang te krijgen.Ten tweede is het belangrijk om te onthouden dat wanneer u uw iPhone als dataverbinding gebruikt, u uw mobiele data-abonnement gebruikt en als zodanig, als u een datalimiet heeft, dit meetelt. Als je onbeperkte data of een grote limiet hebt, is dit misschien geen probleem voor je, maar anders wil je je bewust zijn van waar je je computer voor gebruikt wanneer je verbonden bent met je iPhone als hotspot.

Zelfs als je onbeperkte gegevens hebt, is de kans groot dat je een beperkte hoeveelheid tetheringgegevens hebt - of in ieder geval supersnelle tetheringgegevens. Uw provider kan u extra in rekening brengen als u meer tetheringgegevens nodig heeft. Controleer uw mobiele abonnement voor meer informatie over de hotspot- of tetheringmogelijkheden van uw abonnement.

Ten slotte zal Wi-Fi-tethering de batterij van uw telefoon ook sneller leegmaken. Sluit indien mogelijk uw iPhone aan op een voedingsbron - of sluit hem aan op uw laptop via een USB-kabel - tijdens tethering. Zorg ervoor dat u de hotspot ook uitschakelt wanneer u deze niet gebruikt.

Hoe u de persoonlijke hotspot van uw iPhone aanzet

Er zijn drie manieren om verbinding te maken met uw iPhone en de gegevensverbinding te gebruiken: Wi-Fi, Bluetooth en USB. Wanneer u Persoonlijke hotspot inschakelt, kunt u een van deze drie opties gebruiken - u hoeft geen instellingen te wijzigen.

Open eerst de app Instellingen en tik op Persoonlijke hotspot om toegang te krijgen tot de instellingen van Persoonlijke hotspot.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 2

Voordat u iets anders doet, kunt (en moet) u op Wi-Fi-wachtwoord tikken om het wachtwoord van uw hotspot te wijzigen. Zonder een sterk wachtwoord kan iedereen binnen bereik mogelijk verbinding maken met uw telefoon. Je moet hier dus een sterk wachtwoord toevoegen, zelfs als je niet van plan bent om verbinding te maken via wifi, aangezien het inschakelen van Personal Hotspot het wifi-netwerk toch uitzendt.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 3

Wanneer dat is gebeurd, kunt u Persoonlijke hotspot inschakelen met de schakelaar bovenaan de instellingen voor Persoonlijke hotspot.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 4

Vervolgens is het tijd om verbinding te maken met uw hotspot op uw laptop via Wi-Fi, Bluetooth of USB.

Maak via wifi verbinding met uw hotspot

De meest bekende (en gebruikelijke) manier om verbinding te maken met je iPhone is via wifi. Om dit te doen, maakt u er gewoon verbinding mee zoals u dat met elk Wi-Fi-toegangspunt doet, of u nu een Windows-pc, Mac, iPad of een ander apparaat gebruikt. Selecteer gewoon uw iPhone in de lijst met Wi-Fi-netwerken.

Als je voor de eerste keer verbinding maakt, moet je het wachtwoord invoeren dat je eerder hebt toegewezen.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 6

Als alles goed gaat, zou je internet op je laptop of ander apparaat moeten hebben.

Wanneer u of iemand anders is verbonden met de persoonlijke hotspot van uw iPhone, verschijnt er een blauwe balk bovenaan en ziet u hoeveel verbindingen er zijn.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 7

Maak verbinding met uw hotspot via Bluetooth

Wi-Fi en USB zijn sneller dan Bluetooth, maar je gebruikt liever Bluetooth om verbinding te maken met je hotspot, dat kan ook.

Op Windows

Om verbinding te maken via Bluetooth vanaf een Windows-computer, klikt u eerst op het Bluetooth-pictogram in het systeemvak en selecteert u Join a Personal Area Network.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 8

Klik vervolgens op Een apparaat toevoegen in de linkerbovenhoek.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 9

Kies uw iPhone in het resulterende scherm en klik op Volgende om door te gaan.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 10

Net als bij elke andere Bluetooth-verbinding, krijg je een paarcode te zien op je computer en je iPhone. Vergelijk de twee toegangscodes, en als ze hetzelfde zijn, tikt u op Koppelen op het scherm van uw iPhone en op Ja op het Windows-koppelingsscherm.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 11

Laat uw Windows-machine de benodigde bestanden op uw systeem installeren.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 12

Als u klaar bent, kunt u met de rechtermuisknop op uw iPhone klikken om deze als toegangspunt te verbinden. U bent klaar om op internet te surfen, e-mail te checken, te chatten, enzovoort.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 13

Op een Mac

Ga op een Mac naar Systeemvoorkeuren > Bluetooth, zoek je iPhone in de lijst en klik op Koppelen naast je iPhone.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 14

Je krijgt een paarcode te zien op het scherm van je Mac en op je iPhone.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 15

Als de codes overeenkomen, tikt u op de knop Koppelen om de verbinding te bevestigen.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 16

Klik nu vanuit de menubalk van uw Mac op het Bluetooth-symbool, markeer uw iPhone in de lijst en klik op Verbinden met netwerk.

Je hebt nu toegang tot internet via de Bluetooth-verbinding van je iPhone. Als u de verbinding wilt verbreken, klikt u nogmaals op het Bluetooth-symbool, kiest u uw iPhone en vervolgens Verbinding met netwerk verbreken.

Maak verbinding met uw hotspot met een USB-kabel

Verbinding maken via USB is verreweg de gemakkelijkste methode om uw telefoon te tetheren. Zolang je persoonlijke hotspot is ingeschakeld, hoef je alleen maar je telefoon aan te sluiten met een USB-kabel en je zou goed moeten zijn om te gaan.

Op onze Windows-netwerkadapters kunnen we zien dat we verbonden zijn via Apple Mobile Device Ethernet.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 19

Op onze Mac kunnen we in de netwerkinstellingen zien dat onze iPhone is aangesloten via onze USB-verbinding.

hoe-je-iphone-en-8217-gebruiken;s-persoonlijke-hotspot-naar-tether-een-pc-of-mac foto 20

Welke methode is het beste?

Van alle methoden is USB de snelste maar meest onhandige, waarbij je iPhone fysiek op de computer moet zijn aangesloten. Toch is het supereenvoudig in te stellen en vereist geen configuratie.

Met behulp van Speedtest.net en het uitvoeren van enkele basistests, zagen we snelheden op onze eigen persoonlijke mobiele dataverbinding van 3,7 mbps omlaag, 4,3 omhoog, met een ping-tijd van ongeveer 60 ms.

Bluetooth is veiliger dan wifi, maar de langzaamste van de drie en vereist ook de meeste configuratie, maar als het eenmaal is voltooid, hoef je je er geen zorgen meer over te maken.

We zagen snelheden rond .8 mbps omlaag, .8 omhoog en nogmaals, 60 mg ping-tijden.

Wi-Fi is de populairste manier om verbinding te maken, maar is onveilig als u geen sterk wachtwoord gebruikt. Zorg er dus voor dat u er een instelt. Het is ook heel gemakkelijk om verbinding mee te maken, je hoeft het wachtwoord maar één keer in te voeren, en bijna net zo snel als USB.

Over het algemeen waren de snelheden voor onze wifi-hotspot 3,7 Mbps omlaag, 2,7 Mbps omhoog en 30 ms ping-tijden.

Dat gezegd hebbende, is wifi duidelijk de duidelijke keuze voor de meeste van je hotspot-verbindingen, tenzij je je telefoon met een USB-kabel aan je computer wilt vastbinden (waardoor je het extra voordeel hebt dat de batterij wordt opgeladen). Er is weinig reden om voor Bluetooth te kiezen vanwege de lage snelheden, tenzij dat natuurlijk je enige beschikbare keuze is, bijvoorbeeld als je wifi-adapter schilferig is en je geen USB-kabel kunt vinden.

Afbeelding tegoed: Patrick Strandberg / Flickr

Meer verhalen

Hoe u uw Ecobee3 plant om in de vakantiemodus te gaan

Als je binnenkort op vakantie gaat en niet de moeite wilt nemen om de thermostaat te veranderen terwijl je het gezin probeert te ruziën, kun je met de Ecobee3 eigenlijk plannen dat de thermostaat van tevoren in een afwezigheidsmodus gaat.

Geek Trivia: De Hubble-telescoop draait op welke van deze CPU's?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Suggesties voor contacten en evenementen uitschakelen in Apple Mail

Apple Mail kan agenda-afspraken voor je voorstellen op basis van datums en tijden die in je berichten worden gescand. Hoewel deze functie voor sommigen erg handig lijkt, willen anderen misschien niet alles gebruiken. Gelukkig is er een manier om het uit te schakelen.

Een app-lade toevoegen aan het startscherm van de LG G5

LG deed iets raars met de G5: het verwijderde de app-lade in de stock launcher volledig en gooide alle apps op de startschermen, zoals in iOS. Ik begrijp dat sommige mensen dit waarschijnlijk leuk vinden - misschien zelfs de voorkeur geven - maar ik weet zeker dat het voor veel anderen onaangenaam is. Als je de voorraad wilt geven

Hoe te zien wanneer een SMS-bericht is verzonden op uw iPhone

Standaard toont de Berichten-app van de iPhone u de datum en tijd voor het eerste bericht op een bepaalde dag, maar niet voor elk verzonden en ontvangen bericht. De exacte tijd waarop elk bericht is verzonden, is echter verborgen, maar er is een eenvoudige manier om alle exacte tijdstempels weer te geven.

Hoe te voorkomen dat Windows specifieke stuurprogramma's automatisch bijwerkt

Windows, vooral Windows 10, heeft de slechte gewoonte om nieuwe updates voor hardwarestuurprogramma's te installeren, of je ze nu wilt of niet. Je zou groot kunnen worden en gewoon voorkomen dat Windows updates helemaal downloadt, of je hebt misschien geluk met het blokkeren of verbergen van updates. Maar als je de Pro of Enterprise hebt

Hoe de Prullenbak en Screenshot-geluidseffecten op een Mac uit te schakelen

Verplaats een bestand naar de prullenbak, maak de prullenbak leeg of maak een screenshot van het bureaublad van je Mac en je Mac speelt een geluid af. Als je die gekreukelde papier- en camerasluitergeluiden beu bent, kun je ze uitschakelen door een enkele optie te wijzigen.

U heeft nog maar een week om Windows 10 gratis te krijgen. Dit is waarom je moet updaten

De gratis upgrade-aanbieding voor Windows 10 loopt af op 29 juli 2016. Daarna moet je minimaal $ 119 betalen als je ooit op je computer naar Windows 10 wilt upgraden. U moet serieus overwegen om vóór 29 juli te upgraden naar Windows 10, als u dat nog niet hebt gedaan.

Hoe zorg je ervoor dat Firefox standaard veilige HTTPS-verbindingen gebruikt?

Tenzij u een bepaalde website als bladwijzer als zodanig hebt gemarkeerd of handmatig https met URL's typt, worden veel te veel websites nog steeds automatisch standaard ingesteld op http. Hoe zorgt u ervoor dat uw browser in plaats daarvan automatisch https-verbindingen gebruikt? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties voor:

Hoe u uw buurman automatisch op de hoogte kunt stellen als SmartThings detecteert dat een deur of raam wordt geopend

Als u op vakantie bent, is het laatste dat u wilt ontdekken dat iemand in uw huis heeft ingebroken. Er is echt niet veel dat je eraan kunt doen als je halverwege de wereld bent, maar als je een vertrouwde buurman en een SmartThings-configuratie hebt, kun je ze automatisch op de hoogte stellen als iemand probeert te breken