Hoe de Google Translate-app te gebruiken

Reist u in het buitenland en bent u benadeeld omdat u de taal niet verstaat? Wees niet bang, de Google Translate-app kan tientallen talen vertalen via tekst of spraak.

U kunt tekst in een vreemde taal typen of schrijven of in de app spreken, en de woorden worden vertaald in uw moedertaal. U kunt zelfs uw smartphone op een bord of andere tekst in een vreemde taal richten, en de app geeft de vertaling voor u weer. Laten we dit eens bekijken.Google Translate werkt op iOS- en Android-apparaten; iPhone- en iPad-gebruikers kunnen het downloaden van Apple's App Store, terwijl Android-gebruikers het kunnen downloaden van Google Play. Beide versies bieden ongeveer dezelfde functies. Naast Engels zijn er onder meer Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Grieks, Chinees, Japans, Koreaans, Latijn, Arabisch, Russisch, Hebreeuws en Jiddisch.


Tekst naar tekst/spraak

Laten we eerst zeggen dat u een Italiaanse vertaling van een Engelse uitdrukking wilt zien. Tik op de naam van de huidige taal in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer Engels als brontaal. Tik vervolgens op de naam van de taal in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Italiaans als doeltaal. Tik vervolgens op het veld met de tekst: 'Tik om tekst in te voeren' en begin met het typen van het Engelse woord of de zin die je wilt vertalen.

U kunt ook op het kronkelsymbool tikken en een zin in het Engels één teken tegelijk schrijven met uw vinger of een stylus. Terwijl u tekens op het scherm typt of schrijft, probeert de app te voorspellen wat u volledig wilt schrijven door mogelijke woord- en lettercombinaties weer te geven. U kunt doorgaan met schrijven of u kunt een van de woorden selecteren als deze overeenkomt met het woord dat u wilde typen of schrijven.

In ruil daarvoor geeft Google Translate het woord of de zin in het Italiaans weer. U kunt op een pijl naar rechts naast de vertaling tikken en vervolgens op een luidsprekerpictogram naast de zin in het Engels of Italiaans tikken om deze hardop in beide talen te horen.

Spraak naar tekst

Als derde optie kun je op het microfoonpictogram bovenaan het scherm tikken en je woord of zin in de app uitspreken. Google Translate vertaalt uw woorden vervolgens en spreekt ze uit in het Italiaans.

Engels en Italiaans worden beide ondersteund door de tweerichtings directe spraakvertaling van de app. Dat betekent dat de vertaling vrijwel ogenblikkelijk is. U kunt dus een realtime gesprek voeren met een Italiaanse moedertaal door in het Engels te spreken, de woorden te horen die in het Italiaans zijn vertaald en vervolgens te luisteren naar de reactie van de andere persoon in het Italiaans, vertaald in het Engels.

Afbeeldingen vertalen

Een andere leuke functie is de mogelijkheid van de app om tekst in een afbeelding te vertalen via de camera van je mobiele apparaat.

Kies eerst de bron- en doeltalen. Tik vervolgens op het camerapictogram. Voor sommige talen moet je een taalpakket downloaden; doe dat en richt vervolgens de camera van uw apparaat op een bord, document of ander stuk tekst dat in de brontaal is geschreven. De brontaal wordt vervolgens vertaald in de doeltaal, direct zichtbaar op het scherm van uw mobiele apparaat.

Als je niet genoeg ruimte op je apparaat hebt om een ​​taalpakket te downloaden, kun je die optie uitschakelen voor een meer handleidingvertaling. Richt je camera op de tekst die je wiltvertalen, zoals deze Russische versie van een PCMag-verhaal, totdat je de woorden 'Tekst uitlijnen' ziet. Houd uw telefoon stil totdat het bericht Uitlijnen verdwijnt en de tekst isvertaald. Druk op de ontspanknop op uw apparaat. De app zal u vragen om de gewenste tekst te markerenvertalenmet je vinger en bied zijn beste gok aan.

Aanbevolen verhalen

De Sprinkles-app van Microsoft is beter in het ondertitelen van selfies dan jij

Als je denkt dat we niet genoeg apps hebben om onszelf belachelijk te maken, haal dan veel van het laatste nieuws van Microsoft.

Van $ 0 tot miljonair: hoe 6 ondernemers failliet gingen en vervolgens succesvol werden

Toen ze het dieptepunt bereikten, veranderden ze rampspoed en volharding in miljoenen.

Wil iemand eigenlijk een telefoon als desktop gebruiken?

Serieus, wie vraagt ​​hier om?!

De AI van Google kan taalparen vertalen die het nog nooit heeft gezien

De AI van Google is niet alleen beter in het begrijpen van talen als het Mandarijn, maar kan nu ook vertalen tussen twee talen waar het niet eens in getraind is. In een onderzoekspaper...