Aangepaste woordenboeken gebruiken in Word 2013

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 1

Als u de optie hebt ingeschakeld om de spelling te controleren terwijl u typt in Word 2013, kunt u eenvoudig woorden toevoegen aan het aangepaste woordenboek met behulp van het contextmenu. Maar wat als u veel aangepaste woorden wilt toevoegen of verwijderen, of zelfs gespecialiseerde woordenboeken wilt toevoegen?

We laten u zien hoe u woorden toevoegt aan en verwijdert uit een aangepast woordenboek in Word 2013, een nieuw aangepast woordenboek maakt of zelfs aangepaste woordenboeken van derden toevoegt.Klik op het tabblad BESTAND om toegang te krijgen tot de aangepaste woordenboeken in Word 2013.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 2

Klik op Opties in de lijst aan de linkerkant van het scherm.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 3

Klik in het dialoogvenster Word-opties op Proeflezen in de lijst met opties aan de linkerkant.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 4

Scrol omlaag naar het gedeelte Bij spellingcorrectie in Microsoft Office-programma's en klik op Aangepaste woordenboeken.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 5

In het dialoogvenster Aangepaste woordenboeken kunt u de woordenlijst in elk aangepast woordenboek handmatig bewerken. Selecteer het aangepaste woordenboek in de lijst en klik op Woordenlijst bewerken.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 6

Om een ​​woord toe te voegen aan het geselecteerde aangepaste woordenboek, voert u een woord in het invoervak ​​Woord(en) in en klikt u op Toevoegen. Om een ​​woord te verwijderen, selecteert u het woord in de lijst Woordenboek en klikt u op Verwijderen. Als u de volledige lijst uit het aangepaste woordenboek wilt wissen, klikt u op Alles verwijderen.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 7

U kunt snel woorden aan het aangepaste woordenboek toevoegen door met de rechtermuisknop te klikken op een woord met een rode, golvende onderstreping eronder en de optie Toevoegen aan woordenboek te selecteren. Dit voegt het/de geselecteerde woord(en) toe aan het standaard aangepaste woordenboek. Om te wijzigen welk aangepast woordenboek de standaard is, selecteert u het gewenste woordenboek in de Woordenlijstlijst en klikt u op Standaard wijzigen.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 8

OPMERKING: De optie Toevoegen aan woordenboek is alleen beschikbaar als de optie voor spellingcontrole tijdens het typen ook is ingeschakeld. Deze optie bevindt zich ook in het Proofing-scherm in de sectie Bij het corrigeren van spelling en grammatica in Word in het dialoogvenster Woordopties.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 9

U kunt ook aangepaste woordenboeken van derden aan Word toevoegen om de lijst met woorden waarnaar wordt verwezen uit te breiden bij het controleren van de spelling. Klik hiervoor op Toevoegen in het dialoogvenster Aangepaste woordenboeken.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 10

Navigeer naar de locatie van het aangepaste woordenboek van derden dat u wilt toevoegen, selecteer het *.dic-bestand en klik op Openen.

OPMERKING: als voorbeeld hebben we een gratis medisch woordenboek gevonden dat we besloten toe te voegen aan Word.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 11

Het toegevoegde aangepaste woordenboek wordt weergegeven in de woordenboeklijst.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 12

U kunt ook meerdere nieuwe aangepaste woordenboeken maken, bijvoorbeeld als u uw woordenlijsten wilt scheiden. Om een ​​nieuw aangepast woordenboek te maken, klikt u op Nieuw in het dialoogvenster Aangepaste woordenboeken.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 13

De locatie voor de aangepaste woordenboeken is standaard C:Users\AppDataRoamingMicrosoftUProof. Dit is de map die is geselecteerd in het dialoogvenster Aangepast woordenboek maken. Voer een naam in voor uw nieuwe aangepaste woordenboek in het invoervak ​​Bestandsnaam en klik op Opslaan.

OPMERKING: Zorg ervoor dat u de .dic-extensie op de bestandsnaam behoudt.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 14

Om woorden aan uw nieuwe aangepaste woordenboek toe te voegen, selecteert u het woordenboek in de lijst en klikt u op Woordenlijst bewerken. Voeg de gewenste woorden toe met de knop Toevoegen en klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 15

Om een ​​aangepast woordenboek te verwijderen dat u niet meer wilt gebruiken, selecteert u het woordenboek in de lijst en klikt u op Verwijderen.

OPMERKING: Het .dic-bestand wordt NIET van de harde schijf verwijderd, alleen uit de lijst met aangepaste woordenboeken die Word gebruikt.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 16

Wanneer u een nieuw aangepast woordenboek maakt, koppelt Word alle talen aan het woordenboek. Dat betekent dat het woordenboek wordt gebruikt om de spelling van tekst in elke taal te controleren. U kunt een bepaalde taal koppelen aan een aangepast woordenboek, zodat Word dat woordenboek alleen gebruikt wanneer u de spelling van tekst in die bepaalde taal controleert.

Om de taal te wijzigen die aan een aangepast woordenboek is gekoppeld, selecteert u het gewenste woordenboek in de lijst en selecteert u een taal in de vervolgkeuzelijst Woordenboektaal.

hoe-aan-gepaste-woordenboeken-in-word-2013-foto te gebruiken 17

Wanneer u klaar bent met het instellen van uw aangepaste woordenboeken, klikt u op OK in het dialoogvenster Aangepaste woordenboeken om het te sluiten en uw wijzigingen op te slaan.

Nadat u uw aangepaste woordenboeken hebt ingesteld zoals u ze wilt, kunt u er een back-up van maken, zodat u niet de moeite hoeft te nemen ze opnieuw in te stellen. Je kunt ze ook gemakkelijk overzetten naar een andere computer. We hebben eerder een artikel gepubliceerd waarin wordt gesproken over het overzetten en verplaatsen van uw aangepaste Microsoft Office-woordenboek voor Office 2003 en 2007, maar het werkt nog steeds op dezelfde manier in Office 2010 en Office 2013.

Meer verhalen

Beginner Geek: aan de slag met sneltoetsen

Sneltoetsen zijn een essentieel hulpmiddel om alles wat u op uw computer doet drastisch te versnellen. Geeks maken uitgebreid gebruik van sneltoetsen, maar elke computergebruiker kan hiervan profiteren.

Hoe u Facebook, Twitter, Google+ en andere sociale netwerken kunt afsluiten

Er kunnen maar weinig computergebruikers zijn die niet ten minste één account voor sociale netwerken hebben - Facebook en Twitter zijn tegenwoordig zo wijdverbreid. Maar hoewel het gemakkelijk is om u aan te melden voor een account, is het sluiten van een account niet altijd zo eenvoudig. Tot nu.

Geek Trivia: Atoomtijd wordt bijgehouden met behulp van atomen van welk type?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel een lijst met afbeeldingen converteren naar een PDF-bestand

We konden geen goed scenario bedenken waarom je dit zou willen doen, maar als je een lijst met afbeeldingen naar een enkel PDF-bestand wilt converteren, kun je dat doen met een enkele opdracht. Tenminste, op Linux of Mac. Als u Windows gebruikt, moet u Cygwin installeren met het Imagemagick-pakket, of de Windows

Week in Geek: Facebook-gebruikers onthullen meer informatie dan gerealiseerd via 'Likes'

De editie van WIG van deze week staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Dropbox heeft de populaire e-mailapp Mailbox gekocht, de meeste pc-beveiligingsproblemen zijn het gevolg van niet-gepatchte Windows-apps van derden, Google Now is begonnen aan te komen in Chrome-Chrome OS , en meer.

Geek Trivia: Welke vorm van snackvoedsel is gemodelleerd met behulp van supercomputers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek School: Windows 7 leren - Windows Firewall

Kom en doe met ons mee terwijl we de wereld een veiligere plek maken met behulp van onze Windows Firewall in deze editie van Geek School.

Geek Trivia: Astronauten gebruiken wat in hun helmen om hun neus te krabben?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Toepassingen die u privé wilt houden, verbergen en beveiligen met een wachtwoord

Als u in Windows veel programma's tegelijk opent, kan uw bureaublad behoorlijk chaotisch en rommelig worden. Een van die vele vensters kan privégegevens weergeven en het is gemakkelijk om het uit het oog te verliezen en het per ongeluk zichtbaar te laten.

APK-bestanden (Android-apps) downloaden van Google Play

Installeer een app van Google Play en hoewel het installatieprogramma de vorm aanneemt van APK-bestanden, krijgt u nooit de mogelijkheid om het bestand rechtstreeks te downloaden. Met de APK Downloader-extensie voor Chrome kun je elke APK downloaden die je nodig hebt, zodat je deze als back-up hebt.