Handrem gebruiken om elk videobestand naar elk formaat te converteren

hoe-handrem-gebruiken-om-elk-videobestand-naar-elk-formaat foto te converteren 1

Als je ooit een videobestand wilde converteren, maar niet zeker wist wat je moest gebruiken, dan is Handbrake misschien het programma voor jou. Vandaag laten we je zien hoe je het kunt gebruiken om videobestanden naar verschillende formaten te converteren.

Er zijn veel applicaties die beweren videobestanden te converteren. Ze adverteren zichzelf als gratis en hebben een flitsende interface, maar zoals we maar al te goed weten, zijn de meeste van deze programma's gewoon onzin. Bovendien worden ze vaak geleverd met werkbalken of malware, dus wat begon als een onschuldige poging om eenvoudig een video om te zetten, verandert in een reis naar de computerwinkel om je laptop te laten repareren.Handrem?

Handrem bestaat al meer dan tien jaar en blijft een van de beste applicaties die er zijn voor het transcoderen van videobestanden van het ene formaat naar het andere. Handbrake is open source en volledig vrij van eventuele verplichtingen of duistere aanbiedingen; je krijgt alleen wat je download, niets anders.

Ten slotte is het beschikbaar voor Windows, Mac en Ubuntu met een GUI-interface of als opdrachtregelprogramma. In dit artikel gebruiken we de Windows GUI-versie.

Een korte blik op het programma

Handrem is zonder twijfel een van de gemakkelijkste videoconversieprogramma's die er zijn.

hoe-handrem-gebruiken-om-elk-videobestand-naar-elk-formaat foto te converteren 2

Langs de bovenste rij bevinden zich zes knoppen waarmee u essentiële functies kunt manipuleren, zoals het openen van uw bronbestand, het toevoegen van een taak aan de wachtrij en een eenvoudige Start-knop, die alles zegt.

hoe-handrem-gebruiken-om-elk-videobestand-naar-elk-formaat foto te converteren 3

Onder deze knoppen staan ​​uw Bron- en Bestemmingsfuncties. Met Destination kunt u natuurlijk kiezen waar uw geconverteerde bestand wordt opgeslagen en hoe het wordt genoemd. Bron geeft basisinformatie over uw bronbestand weer: titels in het bestand, hoeken en vervolgkeuzeknoppen waarmee u uw bestand kunt converteren per hoofdstuk, tijd (seconden) of frames.

hoe-handrem-gebruiken-om-elk-videobestand-naar-elk-formaat foto te converteren 4

Ten slotte zijn er uw Uitvoerinstellingen. Er is een heleboel dingen hier. U kunt uw video- en audiokwaliteit aanpassen, ondertitels toevoegen en nog veel meer.

hoe-gebruik-handrem-om-elk-videobestand-naar-elk-formaat foto te converteren 5

We gaan echter niet eens de moeite nemen met een van deze. Vandaag laten we u de eenvoudigste manier zien om het ene videobestandsformaat naar het andere te converteren.

Eenvoudig converteren

Dit is de situatie, we willen echt een bestand afspelen op een Google Chrome-tabblad, zodat we het vervolgens naar onze tv kunnen casten. Het probleem is dat het bestand niet kan worden afgespeeld omdat het een indeling heeft die Chrome niet ondersteunt. Wat doen we?

In dit voorbeeld is het formaat van ons bronbestand .MKV ofMatroska-bestandsindeling. Dit type bestand is erg populair bij leveranciers van anime en buitenlandse films, omdat ze hierdoor kunnen worden gedistribueerd met extra functies zoals ondertitels en meerdere talen. Dat gezegd hebbende, kan .MKV perfect spelen in een alles-in-één oplossing zoals VLC, maar het stuit vaak op weerstand van andere spelers zoals Windows Media Player en Chrome.

Dus we willen ons .MKV-bestand converteren naar een .MP4-bestand, dat compatibel is met zowat alles waarop je het afspeelt. Als je een .MP4-bestand hebt, is de kans groot dat je het zonder problemen kunt bekijken.

Het eerste dat we dan doen, is onze bron selecteren. Klik op de knop Bron en kies Bestand openen in de vervolgkeuzelijsten.

hoe-gebruik-handrem-om-elk-videobestand-naar-elk-formaat foto te converteren 6

Blader door uw bestandssysteem naar waar het lastige bestand zich bevindt, selecteer het en klik op Openen.

hoe-handrem-gebruiken-om-elk-videobestand-naar-elk-formaat foto te converteren 7

Nu ziet u het bestand dat we converteren onder de kop Bron.

Voor deze bewerking passen we niets aan in de uitvoerinstellingen. Dit is een rechtstreekse conversie van .MKV naar .MP4, dus we laten de containerinstelling ongewijzigd. Het enige dat u hoeft te doen, is Handbrake vertellen waar ons nieuwe bestand moet worden geplaatst en hoe het moet worden genoemd.

hoe-handrem-gebruiken-om-elk-videobestand-naar-elk-formaat foto te converteren 8

We klikken op Bladeren voor ons bestand Bestemming, kiezen een locatie voor ons nieuwe bestand en geven het een passende naam. We gaan door en slaan het bestand op dezelfde locatie op als onze bron en klikken op Opslaan.

hoe-handrem-gebruiken-om-elk-video-bestand-naar-elk-formaat foto te converteren 9

Terug in het hoofdvenster van Handbrak, kijken we nog een keer naar onze transcoderingstaak en klikken we op Start.

hoe-handrem-gebruiken-om-elk-video-bestand-naar-elk-formaat foto te converteren 10

Afhankelijk van de snelheid van uw computer en de grootte van het bestand, kan deze bewerking enkele minuten of enkele uren duren. U kunt de voortgang van Handrem onder aan het toepassingsvenster noteren. Hier zie je dat ons bestand bijna zes procent compleet is en nog bijna negentien minuten over heeft (geschat).

hoe-handrem-gebruiken-om-elk-videobestand-naar-elk-formaat foto te converteren 11

Wanneer ons bestand klaar is, zouden we het in Chrome moeten kunnen afspelen. En succes, we kunnen dit bestand nu eenvoudig afspelen op vrijwel elke videospeler, telefoon, tablet en natuurlijk casten naar onze grote tv in de woonkamer!

hoe-handrem-gebruiken-om-elk-videobestand-naar-elk-formaat foto te converteren 12

Handrem is gebruiksvriendelijk, zonder risico's en we kunnen zeer gewenste resultaten bereiken door simpelweg de standaardinstellingen te gebruiken. Het spreekt voor zich dat we je aanraden het te gebruiken, in plaats van download roulette te spelen en mogelijk een verschrikkelijk stuk software op je systeem te installeren.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-gebruik-handrem-om-elk-video-bestand-naar-elk-formaat foto te converteren 13Chromecast meer dan webpagina's: 4 soorten bestanden die u in Chrome kunt bekijken Spiegel het scherm van uw computer op uw tv met de Chromecast van Google

Toch zijn we benieuwd, wat gebruik jij en ben je er blij mee? Hoe verhoudt het zich tot Handrem? Laat het ons zeker weten op ons discussieforum!

Meer verhalen

Hoe u kunt controleren of uw Linux-systeem 32-bits of 64-bits is?

Het is altijd een goed idee om enkele basisprincipes te kennen van het besturingssysteem dat u op uw computer gebruikt. U moet bijvoorbeeld mogelijk weten of u een 64-bits of 32-bits systeem gebruikt, zodat u weet welk bestand u moet downloaden voor een programma dat u wilt installeren.

5 geweldige trucs om het meeste uit Wireshark te halen

Wireshark heeft nogal wat trucjes in petto, van het vastleggen van extern verkeer tot het maken van firewallregels op basis van vastgelegde pakketten. Lees verder voor wat meer geavanceerde tips als je Wireshark als een professional wilt gebruiken.

Wat is het verschil tussen de System Builder en de volledige versie van Windows?

Ooit geprobeerd een Windows-licentie te kopen bij Amazon of Newegg? Was het maar zo simpel. U zult goedkopere System Builder (OEM) en duurdere Full Version (Retail)-licenties tegenkomen. Maar het verschil is niet meteen duidelijk.

Waarom zijn er twee desktop.ini-bestanden op Windows-desktops?

Als je ooit verborgen systeembestanden hebt ingesteld om op je Windows-systeem weer te geven, dan heb je waarschijnlijk een 'overeenkomend' paar desktop.ini-bestanden op je bureaublad opgemerkt. Waarom zijn het er twee? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een verwarde lezer.

Geek Trivia: de enige rivier ter wereld die zichzelf kruist, is de?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe dubbele rijen in Excel te verwijderen

Wanneer u met spreadsheets in Microsoft Excel werkt en per ongeluk rijen kopieert, of als u een samengestelde spreadsheet van meerdere andere maakt, zult u dubbele rijen tegenkomen die u moet verwijderen. Dit kan een zeer hersenloze, repetitieve, tijdrovende taak zijn, maar er zijn verschillende trucs

Kan ik een trage en foutgevoelige SD-kaart opslaan?

Als uw SD-kaart traag is om te koppelen wanneer u deze op uw computer aansluit, fouten geeft of zich anderszins misdraagt, kunt u hem vaak weer in vorm krijgen met een beetje zorgvuldig beheer. Laten we eens kijken hoe we een medelezer kunnen helpen een beetje leven uit hun SD-kaart te persen.

Hoe u deze pc kunt hernoemen naar Mijn computer in Windows

Microsoft heeft de naam van Deze computer veranderd in Computer en vervolgens in Deze pc, en voor die mensen die er op de een of andere manier de voorkeur aan geven - of iets heel anders - kun je het gemakkelijk hernoemen.

Geek Trivia: 's Werelds oudste nog bestaande luchtfoto legt vast welke stad?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

HTG beoordeelt de ASUS RT-AC87U: een router van topkwaliteit boordevol functies van de bovenste plank

Als je je voeten hebt gesleept in het upgradeproces van de router, wachtend op een router die alle functies bevat die je nodig zou kunnen hebben en nog wat, is het zeker tijd om te stoppen met graven in je hielen en te beginnen met winkelen. Lees verder terwijl we de ASUS RT-AC87U beoordelen, een router die bruist van zoveel