Het Grab-hulpprogramma in OS X gebruiken voor geavanceerde screenshots

hoe-de-grijper-hulpprogramma-in-os-x-voor-geavanceerde-screenshots te gebruiken foto 1

OS X heeft een aantal zeer handige hulpprogramma's die erin zijn verpakt. De map Hulpprogramma's heeft een meer veelzijdige screenshot-tool genaamd Grab, die de standaard OS X-screenshotfuncties overtreft die je misschien al dagelijks gebruikt.

Het is gemakkelijk om schermafbeeldingen uit te voeren in OS X, gebruik gewoon Cmd + Shift + 3 voor opnamen op volledig scherm en Cmd + Shift + 4 voor selecties. De resulterende snaps worden vervolgens automatisch op het bureaublad opgeslagen, zodat u niet eens een andere map hoeft te openen.Als alternatief kunt u Control toevoegen aan uw snelkoppelingen, waardoor uw schermafbeeldingen naar het klembord worden gekopieerd in plaats van ze op te slaan.

Het Grab-hulpprogramma voegt nog meer screenshot-karbonades toe, die u kunt openen vanuit het menu Vastleggen of door een van de bijbehorende sneltoetsen te gebruiken.

hoe-de-grijper-hulpprogramma-in-os-x-voor-geavanceerde-screenshots te gebruiken foto 3

U kunt grabs uitvoeren vanuit het Capture-menu of door een van de bijbehorende sneltoetsen te gebruiken.

Als u de Voorkeuren opent, kunt u een ander aanwijzertype selecteren en het screenshot-geluid in- of uitschakelen.

hoe-de-grijper-hulpprogramma-in-os-x-voor-geavanceerde-screenshots te gebruiken foto 4

Laten we elk opnametype eens bekijken en bespreken wat ze doen.

De selectiegrijper kan worden uitgevoerd met de sneltoets Shift + Cmd + A en laat je een deel van je scherm selecteren. U kunt in de onderstaande schermafbeelding zien dat er een kleine tooltip verschijnt waarmee u de locatie van uw aanwijzer op het scherm kunt volgen.

hoe-de-grijper-hulpprogramma-in-os-x-voor-geavanceerde-screenshots te gebruiken foto 5

Het vastleggen van het venster (Shift + Cmd + W) is eenvoudig genoeg om te begrijpen. Wanneer u het gebruikt, hoeft u alleen maar het venster te kiezen dat u wilt opslaan.

hoe-de-grijper-hulpprogramma-in-os-x-voor-geavanceerde-screenshots te gebruiken foto 6

Evenzo is de schermopname niets meer dan een opname op volledig scherm, niet anders dan degene die u kunt krijgen met Shift + Cmd + 3. Wanneer u het hulpprogramma Grab gebruikt, kan deze opname eenvoudig worden uitgevoerd met Cmd + Z.

hoe-de-grijper-hulpprogramma-in-os-x-voor-geavanceerde-screenshots te gebruiken foto 7

Ten slotte kun je met de getimede schermopname je screenshots een beetje opvoeren door een timer van tien seconden te starten, wat betekent dat je tien seconden hebt om alle gewenste vensters of menu's die je wilt openen te verplaatsen, dus ze zijn allemaal inbegrepen in jouw schot. Deze optie is toegankelijk via de sneltoets Shift + Cmd + Z.

hoe-de-grijper-hulpprogramma-in-os-x-voor-geavanceerde-screenshots te gebruiken foto 8

Ten slotte, wanneer u een van de vier bovengenoemde screenshot-typen vastlegt, wordt deze geopend in de afbeeldingsviewer van Grab. Je kunt dan beslissen of je de foto hebt gemaakt waar je voor ging, of dat je het opnieuw moet proberen.

Als u de viewer sluit, verschijnt er een dialoogvenster voor opslaan, waarmee u uw nieuwe schermafbeelding kunt bewaren, kunt kiezen waar u deze wilt opslaan, deze een toepasselijke naam kunt geven en tags kunt toevoegen, of u kunt deze gewoon weggooien door op Niet opslaan te klikken.

hoe-de-grijper-hulpprogramma-in-os-x-voor-geavanceerde-screenshots te gebruiken foto 9

Met het dialoogvenster voor opslaan van Grab kunt u uw schermafbeeldingen een eenvoudige naam geven en deze opslaan op elke gewenste locatie.

Hoewel Grab niet per se een ingewikkeld hulpprogramma is, voegt het meer opties en flexibiliteit toe die verder gaan dan de standaardinstellingen van het systeem. Hoewel het niet zo veelzijdig is als een screenshot-applicatie zoals Skitch, biedt Grab voor gebruikers met relatief eenvoudige behoeften de belangrijkste screenshot-opties die de overgrote meerderheid van de gebruikers waarschijnlijk ooit nodig zal hebben.

Heb je een vraag of opmerking die je wilt toevoegen? We moedigen je aan om eventuele feedback die je hebt achter te laten op ons discussieforum.

Meer verhalen

PSA: als u iets slechts downloadt en uitvoert, kan geen enkele antivirus u helpen

Antivirus moet een laatste verdedigingslinie zijn, niet iets waarop u vertrouwt om u te redden. Om veilig online te blijven, moet u doen alsof u helemaal geen antimalwaresoftware op uw computer heeft staan.

Hoe weet Windows dat een programma niet reageert?

Iedereen die Windows heeft gebruikt, heeft af en toe een systeembericht gezien waarin staat dat een programma niet reageert, maar hoe weet Windows dat precies? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een verbijsterde lezer.

Geek Trivia: Is de hoogste vliegende vogel ter wereld een soort?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Veilige notities maken in OS X

We weten hoe moeilijk het is om wachtwoorden en andere gevoelige informatie te onthouden. De verleiding om het op te schrijven is groot, maar dat is nooit aan te raden. Gelukkig kun je, als je OS X gebruikt, veilige notities maken en hoef je maar één wachtwoord te onthouden.

Screenshots maken in Windows 10

Een screenshot is een afbeelding die is gemaakt van wat er op uw scherm staat. Vandaag laten we je zien hoe je een screenshot maakt in Windows.

Hoe de celverwijzingsstijl in Excel te wijzigen?

Normaal gesproken gebruikt Excel de celverwijzingsstijl A1 die letters gebruikt voor kolomkoppen en cijfers voor rijkoppen. Als u echter merkt dat er nummers op zowel de rijkoppen als kolomkoppen staan, is dat de R1C1-celverwijzingsstijl. Maak je geen zorgen. Het is gemakkelijk om het terug te veranderen.

Opmerkingen voor 2015-09-01

Dit is waarom Firefox nog steeds jaren achter Google Chrome ligt

De Microsoft Band is een geweldige smartwatch en fitnesstracker waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord

Eind 2014 bracht Microsoft de band uit. Het kwam uit het linker veld. Er deden geruchten de ronde dat Microsoft mogelijk een wearable zou maken, maar details waren er niet. Toen het uitkwam, waren de mensen... nou ja, in de war. En terecht. Wat is dit ding? Is het een fitnesstracker? Is het een smartwatch?

Hoe dvd's of Blu-ray af te spelen op Windows 8 of Windows 10

Upgrade naar Windows 8 of 10 en het zal je misschien verbazen dat je geen video-dvd's of Blu-ray meer kunt afspelen. In tegenstelling tot eerdere versies van Windows, bevatten Windows 8 en 10 geen ingebouwde ondersteuning voor het afspelen van dvd's.

8 slimme toepassingen voor de camera van uw smartphone (afgezien van het maken van foto's)

Natuurlijk kan de camera van je smartphone worden gebruikt voor foto's en videochats, maar hij kan veel meer dan dat. De camera van je telefoon is een krachtig hulpmiddel dat je voor alles kunt gebruiken, van het vinden van betere prijzen tot navigatie en vertaling.