Geektool gebruiken om het bureaublad van uw Mac aan te passen

hoe-te-gebruiken-geektool-om-uw-mac-en-8217-s-desktop-foto aan te passen 1

Geektool is een programma voor het toevoegen van aanpasbare widgets aan het bureaublad van je Mac. Geektool draait bijna volledig op shellscripts, die om de paar seconden worden bijgewerkt om nuttige informatie op het bureaublad weer te geven. Het aanpassen van Geektool wordt gemakkelijk gemaakt door verpakte scripts genaamd Geeklets, die snel kunnen worden geïnstalleerd en geen kennis van shellscripts vereisen om te gebruiken.

Geektool installeren

Geektool installeren is eenvoudig; het heeft geen bestanden nodig om te installeren, download gewoon de app van Tynsoe Projects en voer het uit. Je zou moeten worden begroet door het hoofdvenster van Geektool.Zorg ervoor dat je Automatisch starten bij inloggen hebt ingeschakeld als je wilt dat Geektool wordt uitgevoerd na opnieuw opstarten. Het is ook een goed idee om het in uw map Programma's te plaatsen, zodat u het niet per ongeluk verwijdert als u ooit uw map Downloads wist.

Als u dit venster sluit, blijft Geektool op de achtergrond draaien. Als je het wilt stoppen, moet je de app opnieuw starten en Inschakelen uitschakelen, of klikken op Geektool afsluiten in de menubalk. Je kunt ook vanuit deze menubalk naar de instellingen van Geektool gaan.

Geeklets zoeken en toevoegen aan uw bureaublad

Veel Geeklets zijn te vinden op de officiële repository. Een andere geweldige bron is de Geektool-subreddit. Geeklets komen ofwel als .glet-bestanden of als individuele scripts. De .glet-bestanden kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd door ze te openen en toe te voegen aan Geektool.

Scripts kunnen worden geïnstalleerd door een nieuwe Shell Geeklet naar het bureaublad te slepen en het script in het vak Command: te plakken.

Geektool tweaken

Shell Geeklets voert tekst uit en u kunt het uiterlijk en de stijl van elk wijzigen. Klik in de instellingen van Geektool op een Geeklet om het venster Eigenschappen te openen. Onder aan het venster vindt u de stijlopties, van waaruit u het lettertype kunt instellen op alles wat OS X ondersteunt, inclusief aangepaste lettertypen.

Als u de scripts wilt aanpassen die Geektool laten functioneren, kunt u dat doen. Klik op de knop ... naast het vak Command:, waarmee de editor voor volledig scherm wordt weergegeven. Vanaf hier kun je de scripts voor elke Geeklet bewerken. Het is het gemakkelijkst om eerst te leren door de Geeklet-scripts van anderen aan te passen en vervolgens door te gaan met het schrijven van uw eigen scripts.

Dit wordt niet aanbevolen voor iedereen zonder eerdere ervaring met shellscripts, aangezien dit echte shell-opdrachten zijn en uw bestandssysteem kunnen wijzigen. Hoewel het moeilijk is om per ongeluk al je bestanden te verwijderen met Geektool, is het mogelijk, dus wees voorzichtig.

Meer verhalen

Hoe u uw iPhone kunt vinden met uw Apple Watch of iCloud

Ben je vaak je iPhone kwijt? Als je een Apple Watch hebt, is het gemakkelijk om je telefoon te vinden met behulp van de ping-functie, waardoor je de schaamte of het gedoe bespaart om een ​​vriend of familielid te vragen je telefoon te bellen om je te helpen hem te vinden.

Hoe de functie Herinneringen in Google Agenda te gebruiken

We houden allemaal van onze kalenders. Ze helpen ons georganiseerd te blijven, belangrijke aankomende evenementen te plannen en met vrienden en familie af te stemmen wat de beste tijd is om af te spreken voor die volgende barbecue in het park. Maar wist u dat Google's Agenda nu een nieuw, uniek herinneringssysteem heeft dat u kunt gebruiken om te worden?

Wat is het verschil tussen BitLocker en EFS (Encrypting File System) op Windows?

Windows 10, 8.1, 8 en 7 bevatten allemaal BitLocker-schijfversleuteling, maar dat is niet de enige versleutelingsoplossing die ze aanbieden. Windows bevat ook een coderingsmethode die het coderingsbestandssysteem of EFS wordt genoemd. Hier is hoe het verschilt van BitLocker.

Een gezinslid uitnodigen om uw Amazon-echo te delen

De Amazon Echo is een fantastische tool om je stem te gebruiken om alles te beheren, van boodschappenlijstjes tot afspeellijsten voor muziek, maar wat als je andere mensen in je huishouden hebt? Lees verder terwijl we u laten zien hoe u meerdere Amazon-accounts aan de Echo kunt koppelen voor gedeelde muziek, lijsten en meer.

Geek Trivia: In 2004 keurde de FDA welke oude medische techniek goed?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Agenda's toevoegen, delen en synchroniseren op Mac en iPhone

Als u uw agenda optimaal gebruikt op uw Mac of iPhone, blijft u echt op de hoogte. Vandaag willen we bespreken hoe je agenda's op je Mac en iPhone kunt toevoegen, delen en synchroniseren, zodat je agenda je overal volgt.

De levensduur van de batterij op uw Apple Watch maximaliseren

De batterij van uw Apple Watch levert bij normaal gebruik voldoende stroom om het grootste deel van een normale dag mee te gaan. Apple schat dat de meeste mensen een batterijduur van gemiddeld 18 uur halen na een volledige lading, afhankelijk van het gebruik.

Handoff inschakelen op uw Apple Watch

Handoff is de functie op Apple Watch en iPhone waarmee u een taak op het ene apparaat kunt starten en op een ander apparaat kunt voltooien. U kunt bijvoorbeeld uw e-mail op uw horloge controleren en vervolgens naar uw telefoon overschakelen om een ​​antwoord op te stellen.

Geek Trivia: blootstelling aan wat maakte hoedenmakers in de 19e-eeuwse gekke hoedenmakers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw vergeten Windows-wachtwoord op de gemakkelijke manier kunt resetten

Je wachtwoord vergeten is nooit leuk, maar gelukkig is er een heel gemakkelijke manier om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Het enige dat u nodig hebt, is een kopie van de Windows-installatieschijf en een eenvoudige opdrachtregeltruc.