Facebook, Twitter, Google+ en Foursquare gebruiken via sms

Sociaal blijven terwijl je mobiel bent, betekent niet dat je moet betalen voor een data-abonnement. Met sms kun je statusberichten van je favoriete sociale netwerken bijwerken en ontvangen met behulp van het berichtenplan dat je waarschijnlijk al hebt.

Het gebruik van sociale netwerken via Short Message Service (SMS) bespaart niet alleen op uw mobiele telefoonrekening, maar verlengt ook de levensduur van de batterij van uw telefoon en stelt u in staat op de hoogte te blijven van sociale netwerken zonder dat u een smartphone nodig heeft. Door een eenvoudige sms te kunnen verzenden, is updaten snel en beschikbaar op elke mobiele telefoon die vandaag beschikbaar is (zolang uw abonnement dit ondersteunt). Tijdens drukke situaties zoals natuurrampen en grote evenementen is sms ook veel betrouwbaarder dan data-abonnementen, wat het ideaal maakt als je gewoon wilt weten waar je bent.Na een hele week op deze manier sociale netwerken te hebben gebruikt, waren er een aantal voordelen die ik niet had verwacht.

  • Ik vond het niet erg om mijn sociale netwerken te checken als ik achter mijn computer zat. Alle mensen van wie ik iets wilde horen, heb ik al op de hoogte gebracht.
  • Ik heb niet willekeurig mijn telefoon gecontroleerd wanneer ik met andere mensen was; mijn telefoon vertelt me ​​nu wanneer er iets is dat de moeite van het controleren waard is.
  • Ik kan al mijn sociale netwerken bekijken in een uniforme app. Het beheren van updates en antwoorden wordt allemaal op dezelfde manier afgehandeld als voor Facebook, Twitter of Google+.

Er zijn een paar nadelen aan het gebruik van sociale netwerken via sms:

  • Sommige sociale netwerken ondersteunen geen MMS-berichten voor afbeeldingen of video's. Als je vrienden foto's of video's plaatsen, moet je nog steeds een app laden of de webpagina bezoeken.
  • Sms-berichten hebben een limiet van 160 tekens, dit is prima voor services zoals Twitter en Foursquare, maar als je lange berichten op Facebook of Google+ hebt, kan je bericht opmaak verliezen of worden opgesplitst in kleinere updates.
  • Je moet selectief zijn in welke meldingen je krijgt. Je telefoon stopt misschien nooit met het ontvangen van berichten als je een sms hebt gekregen voor elke Facebook-, Google+-, Twitter- en Foursquare-update.
  • Er is enige configuratie vereist, het is niet erg moeilijk en we zullen je door de onderstaande stappen leiden.
  • Het zal onmogelijk zijn om onderscheid te maken tussen sociale netwerk-sms'en en normale sms'en. Dit betekent dat als u veel berichten van sociale netwerken ontvangt, u mogelijk belangrijke sms'jes van vrienden mist.
  • Sommige functionaliteit is beperkt, zoals het automatisch invullen van de naam van een vriend of het beantwoorden van een bericht, afhankelijk van op welk netwerk u zich bevindt.
  • Voor zover wij weten, werken alle onderstaande nummers alleen in de Verenigde Staten. Sorry, de rest van de wereld.

Afgezien daarvan heeft deze methode, met wat zorgvuldige planning, de afgelopen week geweldig voor mij gewerkt en ik heb mijn dataplan volledig opgezegd, wat me bijna $ 600 per jaar bespaart.

Als u dit systeem eens probeert, laat ons dan in de opmerkingen weten wat uw ervaring is of als u andere tips heeft.

Facebook (32665)

Met Facebook kun je je niet alleen abonneren op de updates van je vriend en updates plaatsen via sms, maar je kunt ook Facebook-chat gebruiken. Eerst moet je sms-berichten activeren in de instellingen van Facebook. Ga aan de slag door in te loggen op uw account en naar uw accountinstellingen te gaan.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 2

Klik op mobiel aan de linkerkant en voeg vervolgens een telefoon toe met behulp van de stappen die Facebook biedt.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 3

Nu uw telefoon is geautoriseerd, kunt u de instellingen bewerken zodat ze precies zijn zoals u wilt.

In de onderstaande schermafbeelding raden we aan om het vakje bij nummer 1 aan te vinken, voeg vrienden toe waarvan je meldingen wilt ontvangen op nummer 2, en stel je instellingen voor Facebook instant messages en dagelijkse limiet in naast nummer 3.

Als je vanaf je telefoon foto's of video's naar Facebook wilt sturen, moet je op nummer 4 klikken om je unieke e-mailadres te krijgen waarmee je mediaberichten kunt uploaden.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 4

Nadat u op link vier hebt geklikt, zoekt u naar uw unieke mobiele upload-e-mail.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 5

Als je berichten van Facebook-pagina's wilt ontvangen, moet je naar die pagina gaan en op updates via sms in de linkerkolom klikken.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 6

U bent nu klaar om updates te ontvangen. Als u updates wilt verzenden, raden we u aan een contactpersoon met de naam fbook aan uw telefoon toe te voegen met het mobiele nummer 32665 en het e-mailadres voor mobiele uploads.

Om updates te verzenden, maakt u gewoon een nieuw sms-bericht naar 32665 met uw status in de berichttekst. Upload foto's en video's door ze via MMS naar het opgegeven e-mailadres te sturen. Je kunt ook op iemands update reageren door het sms-bericht te beantwoorden dat naar je is verzonden.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 7

Er zijn nog een paar andere commando's die u kunt verzenden, die u kunt vinden in de Facebook-helpsectie. U kunt ook een sms-bericht sturen met het woord help om de opdrachten te verzenden. Probeer alleen niet uw status bij te werken als u hulp nodig heeft.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 8

Twitter (40404)

Twitter werkt vrijwel op dezelfde manier voor het instellen. Log in en ga naar instellingen -> mobiel. Voeg je nummer toe en wijzig hieronder de gewenste instellingen.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 9

Ga nu naar je lijst met volgers en schakel mobiele meldingen in voor mensen voor wie je sms-berichten wilt.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 10

Je moet nu een Twitter-contact in je telefoon toevoegen met het mobiele nummer 40404. Hiermee worden alle inkomende berichten geïdentificeerd en kun je snel berichten naar het contact verzenden.

U kunt tekst of afbeelding (MMS) naar uw nieuwe Twitter-contactpersoon sturen en deze worden automatisch in uw feed geplaatst.

Een nadeel van Twitter-sms is dat als je een tweet beantwoordt via sms, het niet automatisch een @reply stuurt naar de gebruiker die het bericht heeft verzonden. U moet de informatie over @gebruikersnaam handmatig toevoegen.

Er zijn ook enkele extra opdrachten die u met Twitter kunt gebruiken. Stuur, net als de andere sociale netwerken, een sms met de wereldhulp om de volgende opdrachten te ontvangen.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 12

Google+ (33669)

Log in op Google+ en ga naar instellingen om je telefoonnummer toe te voegen; voer het verificatienummer in dat ze u zullen sturen.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 13

Wijzig uw instellingen en meldingsinstellingen vanaf de hoofdinstellingenpagina.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 14

Sms-berichten sturen updates net zoals ze doen voor Facebook en Twitter. MMS-berichten worden momenteel niet ondersteund via mms voor Google+. In plaats daarvan kun je inloggen op picasaweb.google.com, naar instellingen gaan en een geheim e-mailadres instellen voor je foto-uploads.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 15

Zodra u een foto via e-mail verzendt, wordt deze automatisch toegevoegd aan een dropbox-album in Picasa. Dit album wordt standaard met niemand gedeeld, maar je kunt de zichtbaarheid eenvoudig wijzigen vanuit Google+.

Nieuwe foto's zullen niet automatisch nieuwe berichten genereren, maar de foto's zullen nog steeds zichtbaar zijn als iemand door je albums bladert.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 16

Sms-berichten worden standaard gedeeld met iedereen in je kringen, maar je kunt kringen toevoegen of verwijderen met het + of @-symbool

U kunt een lijst met beschikbare opdrachten krijgen door de helpopdracht naar 33669 te sturen.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 17

Vierkant (368266)

Om Foursquare op je telefoon te activeren, moet je naar DotGo gaan en hun app autoriseren om toegang te krijgen tot je Foursquare-account.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 18

Zodra je je autorisatie-pincode hebt ontvangen, stuur je een sms naar DOTCOM (368266) met het bericht foursquare +pin. U krijgt dan een menu met opdrachten die u met Foursquare kunt gebruiken.

Het basiscommando dat je waarschijnlijk zult gebruiken is foursquare op plaats [postcode]. Het foursquare bij commando checkt je in bij het eerste zoekresultaat voor de plaats die je hebt opgegeven. Als u de plaatsnaam niet zeker weet, kunt u de foursquare-check-in-plaats [postcode] gebruiken en krijgt u een bericht terug met een lijst met locaties die overeenkomen met uw zoekopdracht. U kunt dan inchecken bij een van de geretourneerde resultaten door het bericht te beantwoorden met het nummer van het geretourneerde resultaat.

Foursquare is niet zo intuïtief als sommige van de andere sociale netwerken, maar we vonden dat het zelfs zonder GPS-assistentie of een smartphone bruikbaar was.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 19

Als je hulp nodig hebt, kun je 368266 een bericht sturen met het woord foursquare om een ​​lijst met opdrachten te krijgen.

hoe-te-gebruiken-facebook-twitter-google-and-foursquare-via-sms foto 20

Meer verhalen

Gratis gids voor het Ubuntu Software Center [Download]

Wil je nieuwe trucs leren voor het gebruik van het Ubuntu Software Center of iemand kennen die nieuw is bij Ubuntu? Pak dan een exemplaar van deze gratis gids van 49 pagina's en bereid je voor om te genieten (of te delen) van de goedheid.

Spotify Music Service niet langer alleen uitnodigen; Eerste zes maanden gratis

Na de aankondiging van de Facebook F8-conferentie laat Spotify het alleen-uitnodigingsmodel varen en biedt het 6 maanden gratis onbeperkte service.

Wat je zei: gebruik je sociale netwerk-apps?

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete apps voor sociale netwerken te delen en hoe je ervan profiteerde. Nu zijn we terug om uw tips en trucs uit te lichten.

Wetenschappers zetten herinneringen om in echte videobeelden [Video]

In een nogal verbluffende weergave van wetenschappelijk onderzoek en verwerking hebben Berkley-wetenschappers met succes videobeelden van het geheugen gemaakt.

Krijg de nieuwe tijdlijnfuncties van Facebook eerder dan gepland

Gisteren kondigde Facebook hun nieuwe tijdlijnweergave aan - een radicale afwijking van de huidige profielstructuur. Probeer het nu met deze eenvoudige truc.

Friday Fun: Siege Hero – Viking Vengeance

Je werkweek zit er bijna op, maar waarom zou je, tot je voor de dag kunt vertrekken, niet stiekem wat kasteel kraken? In de game van deze week leid je een leger Vikingen op kruistocht om je vijanden te verslaan, het goud te grijpen en onderweg je bondgenoten te redden.

Verbeter de geluidskwaliteit van uw Android-apparaat met een equalizer

Android-apparaten worden soms bekritiseerd vanwege de geluidskwaliteit, maar de EQ van Gingerbread heeft daar verandering in gebracht. We laten je zien hoe je gebruik kunt maken van audio-equalizers om je muziek en systeemgeluiden een boost te geven, of je nu Gingerbread hebt of vastzit aan FroYo.

Uit de doos met tips: gebruik een oud cd-doosje opnieuw als kabelorganizer

Een keer per week kijken we in de tipsbox en delen we de tips en trucs die je mailt. Deze week richten we ons op een geweldige tip die van een oud (en waarschijnlijk ongebruikt) cd-doosje een kabelorganizer maakt.

DIY RFID-blokkerende portemonnee verijdelt gegevensdieven

Bezorgd over hightech dieven die de inhoud van uw RFID-identificatie- en creditcards in handen krijgen? Creëer een RFID-blokkerende portemonnee om ze op afstand te houden.

Gebruik uw SSH-configuratiebestand om aliassen voor hosts te maken

Deze truc is voor Linux- en SSH-gebruikers die vaak inloggen op externe systemen. Steeds opnieuw dezelfde informatie moeten typen is geestdodend repetitief, maar het gebruik van een SSH-configuratiebestand maakt het proces veel handiger.