Een Windows Installer-schijf gebruiken om een ​​back-up van uw bestanden te maken wanneer uw computer niet opstart

hoe-te-gebruiken-een-windows-installatieschijf-om-een-back-up-van-uw-bestanden-wanneer-uw-computer-won-en-8217 te gebruiken;t-boot foto 1

Als Windows niet opstart, kan het herstellen van uw bestanden hoofdpijn opleveren. U hoeft niet aan de harde schijf te trekken of een Linux live-cd te gebruiken - u kunt een Windows-installatieschijf gebruiken om snel een back-up van uw bestanden te maken.

We hebben hier stappen voor zowel Windows 8 als Windows 7 opgenomen - het proces is in principe voor elk hetzelfde. U kunt een Windows 7-schijf gebruiken om een ​​back-up te maken van bestanden vanaf een Windows 8-systeem of omgekeerd.Opstarten vanaf een Windows Installer-schijf

Plaats eerst een Windows-installatieschijf (of een USB-station met het Windows-installatieprogramma erop) in uw computer en start uw computer opnieuw op. Als alles goed werkt, ziet u het bericht Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd of dvd. Druk op een toets om het installatieprogramma te openen. Als u dit scherm niet ziet, moet u mogelijk de opstartinstellingen in het BIOS van uw computer wijzigen.

hoe-te-gebruiken-een-windows-installatieschijf-om-een-back-up-van-uw-bestanden-wanneer-uw-computer-won-en-8217 te gebruiken;t-boot foto 2

Klik op de optie Volgende en selecteer Uw computer herstellen. U ziet deze optie in de linkerbenedenhoek van het venster, of u nu een installatieschijf voor Windows 7 of Windows 8 gebruikt.

hoe-te-gebruiken-een-windows-installatieschijf-om-een-back-up-van-uw-bestanden-wanneer-uw-computer-won-en-8217 te gebruiken;t-boot foto 3

Als u een installatieschijf voor Windows 8 gebruikt, selecteert u Problemen oplossen > Geavanceerde opties > Opdrachtprompt.

hoe-te-gebruiken-een-windows-installatieschijf-om-een-back-up-van-uw-bestanden-wanneer-uw-computer-won-en-8217 te gebruiken;t-boot foto 4

Als u een installatieschijf van Windows 7 gebruikt, selecteert u de optie Herstel uw computer met een systeemkopie die u eerder hebt gemaakt, klikt u op Volgende, klikt u op Annuleren en klikt u nogmaals op Annuleren.

hoe-te-gebruiken-een-windows-installatieschijf-om-een-back-up-van-uw-bestanden-wanneer-uw-computer-won-en-8217 te maken;t-boot foto 5

U ziet het venster Opties voor systeemherstel - klik op Opdrachtprompt om een ​​opdrachtpromptvenster te openen.

hoe-te-gebruiken-een-windows-installatieschijf-om-een-back-up-van-uw-bestanden-wanneer-uw-computer-won-en-8217 te gebruiken;t-boot foto 6

Wanneer u een opdrachtprompt ziet, typt u Kladblok en drukt u op Enter om een ​​Kladblok-venster te openen. Klik op Bestand en selecteer Openen in het Kladblok-venster.

hoe-te-gebruiken-een-windows-installatieschijf-om-een-back-up-van-uw-bestanden-wanneer-uw-computer-won-en-8217 te gebruiken;t-boot foto 7

Zorg ervoor dat u de optie Alle bestanden onder aan het venster selecteert en klik vervolgens op de optie Computer.

U kunt dit dialoogvenster Openen gebruiken alsof het een Windows Verkenner-venster is: selecteer bestanden en u kunt ze kopiëren en ergens anders plakken. Als u een USB-station of verwisselbare harde schijf op uw computer aansluit, kunt u er bestanden op kopiëren en plakken.

hoe-te-gebruiken-een-windows-installatieschijf-om-een-back-up-van-uw-bestanden-wanneer-uw-computer-won-en-8217 te gebruiken;t-boot foto 8

Dubbelklik niet op bestanden, anders zal Kladblok proberen ze te openen, waardoor ze mogelijk vastlopen. Als Kladblok vastloopt, gaat u terug naar het opdrachtpromptvenster en typt u taskmgr om Taakbeheer te starten. U kunt de bevroren Kladblok-taak beëindigen en Kladblok opnieuw starten.

hoe-te-gebruiken-een-windows-installatieschijf-om-een-back-up-van-uw-bestanden-wanneer-uw-computer-won-en-8217 te gebruiken;t-boot foto 9

Als u klaar bent met het kopiëren van uw bestanden van uw harde schijf, kunt u de vensters sluiten en uw computer afsluiten. Of, als u toch van plan bent Windows opnieuw te installeren, kunt u nu beginnen met het uitvoeren van een schone installatie met een veilige back-up van uw bestanden.


We willen Ruja op de How-To Geek Forums bedanken voor het tonen van deze truc. Het is heel slim en we wilden het naar onze lezers brengen. Bedankt, Ruja!

Meer verhalen

De 100 beste Android-apps van 2016

Of je nu een gloednieuw Samsung-apparaat hebt of een oudere Android-telefoon of -tablet die je gewoon wilt opfleuren, dit zijn de apps die ertoe doen.

De 100 beste iPhone-apps van 2016

Of je nu de nieuwe compacte iPhone SE hebt of een gigantische iPhone 6s Plus, hier zijn de apps die je nodig hebt om alles uit je smartphone te halen.

De beste antivirusbescherming van 2016

Antivirussoftware is een must voor elke computer. Zonder dit loopt u het risico uw persoonlijke gegevens, uw bestanden en zelfs het geld van uw bankrekening te verliezen. We hebben 46 hulpprogramma's getest om u te helpen de juiste te kiezen voor uw pc.

De beste Bluetooth-luidsprekers van 2016

Met Bluetooth-luidsprekers kun je draadloos muziek streamen vanaf je telefoon of tablet (of bijna elk ander apparaat). Van goedkope draagbare modellen tot stationaire sonische meesterwerken, dit zijn de beste die we hebben getest.

De beste huisbeveiligingscamera's van 2016

Wil je in de gaten houden wat er thuis gebeurt als je er niet bent? Met deze Wi-Fi-verbonden camera's kun je overal spioneren.

De beste boekhoudsoftware voor kleine bedrijven van 2016

Als u een klein bedrijf runt, is het belangrijk om uw financiën goed te beheren. Deze hoogwaardige cloudgebaseerde boekhoudservices kunnen u helpen uw bedrijf in het zwart te houden.

De beste Bluetooth-koptelefoon voor hardlopen

Voordat je je kicks vastbindt en naar de baan, het parcours of de loopband gaat, moet je deze draadloze hoofdtelefoon eens bekijken om je hardloopsessie kracht bij te zetten.

De beste gratis antivirusbescherming van 2016

Zelfs als u Windows 10 gebruikt, moet u niet vertrouwen op de ingebouwde antivirus van Microsoft wanneer de best beoordeelde gratis hulpprogramma's een veel betere bescherming bieden. We hebben 14 gratis AV-services getest om u te helpen de juiste te vinden om uw pc te beschermen.

De beste WordPress-webhostingservices van 2016

Eenvoudig te installeren, met een enorm assortiment aan handige thema's en plug-ins, WordPress is het go-to content management systeem voor veel sites. Verbeter en beveilig uw door WordPress aangedreven website met deze best beoordeelde hosts.

De beste helpdesksoftware van 2016

We testen 10 helpdesksoftware-oplossingen die u helpen bij het oplossen van problemen van klanten, zoals helptickets die afkomstig zijn van sociale-mediasites en nog veel meer.