Hoe FileMenu te gebruiken om uw bestanden efficiënter te beheren

hoe-te-gebruiken-bestandsmenu-om-uw-bestanden-efficiënter te beheren foto

Het ordenen van bestanden kan erg tijdrovend zijn en het verplaatsen van bestanden tussen mappen vereist vaak veel muisklikken tussen de ene bestandsdirectory naar de andere. Hier leest u hoe u FileMenu kunt gebruiken om deze taken efficiënter uit te voeren.

FileMenu is een gratis plug-in voor Windows Verkenner en zou moeten werken voor 32- of 64-bits versies van Windows.Verplaats meerdere bestanden met een enkele klik

Sommigen van ons maken graag een zogenaamde Dump Folder; dit is een map waarin we bestanden dumpen waarvan we niet echt weten waar we ze moeten plaatsen. Een goed voorbeeld van dit soort mappen is onze Firefox Downloads-map waar Firefox automatisch alle downloads van internet dumpt.

Dit is hoe onze downloadmap eruitziet na urenlang online bronnen te hebben verzameld voor het ontwikkelen van onze artikelen - we laten u slechts een fragment zien van de volledige 100+ bestanden in de map. Je kunt je de nachtmerrie voorstellen van het zoeken naar informatie in deze stapel bestanden zonder dat de mens een herkenbaar bestandsclassificatiesysteem kent.

hoe-te-gebruiken-bestandsmenu-om-uw-bestanden-efficiënter te beheren foto 2

De gebruikelijke manier om meerdere vensters te openen, meerdere mappen te maken om deze rotzooi op te lossen, snijdt het soms gewoon niet. Het kost te veel tijd en wordt een afschrikmiddel voor ons om onze bestanden te ordenen. FileMenu voegt handige functies toe aan ons contextmenu met de rechtermuisknop om het voor ons gemakkelijker te maken om bestanden te verplaatsen.

hoe-te-gebruiken-bestandsmenu-om-uw-bestanden-efficiënter te beheren foto 3

We hebben rechtstreeks toegang tot onze Windows-mapdirectory vanuit FileMenu wanneer we bestanden willen verplaatsen.

hoe-te-gebruiken-bestandsmenu-om-uw-bestanden-efficiënter te beheren foto 4

Het bestandsfilter is een erg handig hulpmiddel wanneer we een groep bestanden naar een bepaalde map willen verplaatsen. De filtersyntaxis is vrij eenvoudig. Dit filter *Kodu* zal bijvoorbeeld alle bestanden met het woord Kodu in de bestandsnaam verplaatsen naar elke map die we specificeren in FileMenu.

hoe-te-gebruiken-bestandsmenu-om-uw-bestanden-efficiënter te beheren foto 5

FileMenu geeft ook een optie om de verplaatsing ongedaan te maken voor het geval we onze bestanden per ongeluk naar de verkeerde locatie verplaatsen.

hoe-te-gebruiken-bestandsmenu-om-uw-bestanden-efficiënter te beheren foto 6

Bestandsnamen manipuleren

De bestanden in onze dumpmap hebben niet echt een handige naam om naar informatie te zoeken. Voordat we FileMenu gebruiken, moeten we een moeizaam proces doorlopen om elke bestandsnaam één voor één te hernoemen.

FileMenu geeft ons een betere manier om onze bestanden te hernoemen.

hoe-te-gebruiken-bestandsmenu-om-uw-bestanden-efficiënter te beheren foto 7

Met de functie Advance Renamer van FileMenu kunnen we meerdere bestanden hernoemen met een enkele klik. Hier voegen we bijvoorbeeld Kodu-artikel toe voor onze Kodu-artikelbronnen.

hoe-te-gebruiken-bestandsmenu-om-uw-bestanden-efficiënter te beheren foto 8

Andere nuttige toepassingen

Bestanden verplaatsen en hernoemen zijn slechts enkele van de dingen die we met FileMenu kunnen doen. We kunnen grote bestanden opsplitsen in kleinere bestanden of oude bestanden verwijderen die we niet langer nodig hebben.

hoe-te-gebruiken-bestandsmenu-om-uw-bestanden-efficiënter te beheren foto 9

FileMenu geeft ons een manier om eenvoudig meerdere bestanden te verwijderen. We kunnen bijvoorbeeld alle bestanden met het woord versleutelen verwijderen met een eenvoudig filter *versleutelen* in de bestandsnaam.

hoe-te-gebruiken-bestandsmenu-om-uw-bestanden-efficiënter te beheren foto 10

FileMenu heeft nog veel meer tools die we niet hebben genoemd - als er functies zijn die u bijzonder handig vindt, zorg er dan voor dat u deze in de opmerkingen deelt.

Bestandsmenu

Meer verhalen

Pc's kunnen nu bestanden en meer delen met Droplr

Droplr is een geweldige, gratis service die het gemakkelijk maakt om foto's, schermafbeeldingen, links en tekst via internet te delen. Sleep uw bestanden eenvoudig naar het pictogram en seconden later heeft u een kort d.pr-adres t...

Help het Blue Screen of Death oplossen door automatisch opnieuw opstarten te voorkomen

Een van de meest frustrerende dingen bij het oplossen van willekeurige blauwe schermfouten is dat de computer opnieuw opstart voordat u de kans krijgt om de foutmeldingen op te schrijven, zodat u ze later kunt googlen. Hier leest u hoe u dat kunt oplossen.

Optimaliseer het Microsoft Word Editor-gebied voor beter schrijven

Onze monitor geeft ons slechts een beperkte ruimte om Word-documenten te bewerken. Van de ene pagina naar de andere springen kost te veel tijd, dus vandaag laten we u enkele eenvoudige tips zien om het bewerkingsgebied van Microsoft Word te maximaliseren voor een betere schrijfervaring.

Hoe de 10 grootste Windows-ergernissen op te lossen

Laten we eerlijk zijn: Windows kan soms serieus vervelend zijn, maar gelukkig is er meestal ook een tijdelijke oplossing of een hulpprogramma van derden dat het probleem verhelpt. We hebben de tien dingen afgerond die ons het meest irriteren, samen met hoe we ze kunnen oplossen.

Koppel en blader door uw iOS-apparaat met telefoonschijf

Heb je ooit gemakkelijk door de mappen op je iPhone of iPod Touch willen bladeren in Windows Verkenner of OS X Finder? Phone Disk maakt het u gemakkelijk en u kunt het tot 1 december gratis krijgen.

Voetnoten gebruiken in Microsoft Word

Een voetnoot is een notitie die onder aan een pagina wordt weergegeven en die vaak door schrijvers wordt gebruikt om publicaties van andere auteurs in hun document te citeren. We laten u zien hoe u voetnoten in Microsoft Word kunt beheren.

Hoe VistaSwitcher te repareren met lege vensters in de lijst

We zijn grote fans van het VistaSwitcher-alternatief voor Alt+Tab, maar helaas heeft een recente bug het voor velen van ons bijna onbruikbaar gemaakt, met veel lege vensters in de lijst. Hier leest u hoe u dit kunt oplossen met een snelle wijziging van de instellingen.

Gratis old-school downloadbare games voor uw Windows-systemen

Speel je graag ouderwetse computerspelletjes? Als je de nostalgie voelt, dan hebben we een goede oplossing voor je. Ontwikkelaar Erich Kohl heeft een webpagina vol videogames in ouderwetse stijl die beschikbaar zijn om te downloaden voor fr ...

Vraag het de lezers: Ubuntu UI Deathmatch - GNOME vs Unity

Mark Shuttleworth heeft onlangs aangekondigd dat Unity vanaf 11.04 de nieuwe standaardgebruikersinterface wordt voor Ubuntu's desktop- en netbookedities. Wat we deze week willen weten, is of u het eens of oneens bent met de beslissing.

Advertenties verwijderen met Pixelserv op DD-WRT

Er zijn talloze manieren om advertenties in uw browser te blokkeren, maar wat als u ze op de router zou kunnen blokkeren? Hier leest u hoe u de DD-WRT-firmware en opzettelijke DNS-vergiftiging gebruikt om advertenties voor elk apparaat in uw netwerk te blokkeren.