Back-up en herstel gebruiken in Windows 7

De back-uphulpprogramma's in eerdere versies van Windows waren minder dan spectaculair, wat resulteerde in een mooie markt voor applicaties van derden. Vandaag bekijken we de functie Back-up en herstel in Windows 7, dat misschien wel hun beste back-uptool tot nu toe is.

Stel de back-up in

Om een ​​back-up in Windows 7 in te stellen, opent u Computer, klik met de rechtermuisknop op uw lokale schijf en selecteer Eigenschappen. Klik vervolgens op het tabblad Extra en klik op de knop Nu een back-up maken.Maak op een gemakkelijke manier een back-up en bescherm uw computer

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 1

Windows bevat gratis een aantal back-up- en hersteltools, maar de realiteit is dat ze lang niet zo goed zijn als commerciële oplossingen. Carbonite maakt automatisch een back-up van al uw bestanden, foto's en documenten en slaat ze versleuteld op in de cloud.

U krijgt niet alleen goedkope onbeperkte cloudback-up, maar u kunt Carbonite ook gebruiken om een ​​back-up van uw pc op een lokale harde schijf te maken. En je krijgt versiebeheer, beveiliging van verwijderde bestanden, mobiele apps zodat je vanaf elk apparaat toegang hebt tot je bestanden, en nog veel meer.

En voor een beperkte tijd krijgen How-To Geek-lezers 2 gratis bonusmaanden.

Maak vandaag nog een back-up van uw pc of Mac met Carbonite

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 2

Klik in het venster Back-up of herstel van uw bestanden op de link om een ​​back-up in te stellen.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 3

Windows zoekt een geschikte schijf om de back-up op te slaan of u kunt ook een locatie op uw netwerk kiezen. Als u een back-up maakt naar een netwerklocatie, heeft u mogelijk het wachtwoord voor de share nodig.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 4

U kunt Windows laten kiezen waarvan u een back-up wilt maken of u kunt de bestanden en mappen kiezen. Omdat ik meer gebruikerscontrole wil voor deze tutorial, kies ik wat ik wil back-uppen, maar het is helemaal aan jou.

Opmerking: als u Windows laat kiezen, wordt er geen back-up gemaakt van programmabestanden, alles wat is geformatteerd met het FAT-bestandssysteem, bestanden in de Prullenbak of tijdelijke bestanden van 1 GB of meer.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 5

Selecteer de bestanden en map die u in de back-up wilt opnemen. Merk ook op dat u de optie kunt selecteren om een ​​afbeelding van uw lokale schijf te maken.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 6

Bekijk nu de back-uptaak ​​en zorg ervoor dat alles er correct uitziet.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 7

Hier kunt u ook de dagen en tijden plannen waarop de back-up plaatsvindt.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 8

Sla de back-upinstellingen op en start uw eerste back-up en terwijl deze wordt uitgevoerd, kunt u de voortgang volgen.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 9

Klik op de knop Details bekijken om precies te zien wat er tijdens het proces wordt geback-upt.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 10

Wanneer de back-up is voltooid, ziet u de twee back-upbestanden en de afbeeldingsmap als u er een hebt gemaakt. Ik heb een back-up gemaakt van 20 GB aan gegevens en het duurde ongeveer 15 minuten, inclusief de systeemkopie die uitkwam op 11 GB.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 11

Dubbelklik op het back-upbestand en u kunt bestanden herstellen of de grootte van de back-upmap beheren.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 12

Bestanden herstellen vanaf back-up

Als u terug moet gaan en een bestand van een back-up wilt herstellen, klikt u op Mijn bestanden herstellen in het Back-up- en herstelcentrum.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 13

Nu kunt u door de meest recente back-up bladeren of zoeken naar een bestand of map die u mist.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 14

Vervolgens kunt u ze terugzetten naar de oorspronkelijke locatie of een andere plek kiezen en vervolgens op Herstellen klikken.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 15

De voortgang van het herstel is afhankelijk van de grootte van de gegevens en de locatie waarvandaan het herstelt.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 16

Back-upgrootte beheren

Soms moet u wat schijfruimte vrijmaken en met Windows 7 kunt u de grootte van uw back-ups beheren. Klik in het gedeelte Back-up en herstel op de koppeling Ruimte beheren.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 17

U krijgt een samenvatting van de back-uplocatie en wat ruimte inneemt van de back-up.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 18

Klik op de knop Back-ups bekijken om de verschillende gedateerde back-ups te bekijken waar u indien nodig oudere kunt verwijderen.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 19

U kunt ook wijzigen hoe Windows oudere systeemkopieën bewaart.

hoe-te-gebruiken-back-up-en-herstel-in-windows-7 foto 20

Het maken van een back-up van gegevens is een van de belangrijkste, maar over het hoofd geziene taken voor een computergebruiker. Als je een andere back-up-app hebt, zou je misschien niet overwegen om Windows dit te laten doen, maar over het algemeen is het nieuwe back-up- en herstelprogramma in Windows 7 veel beter dan eerdere versies.

Meer verhalen

Vrijdagpret: Boxhead The Zombie Wars

We hebben weer een vrijdag gehaald en vandaag zullen we kijken naar een geweldige manier om je frustratie te uiten door zombies te doden in Boxhead The Zombie Wars.

Sla meerdere bijlagen tegelijk op in Outlook 2007

Je zou willen dat je collega's en collega's je verschillende documenten zouden sturen, allemaal gecomprimeerd in één bestand, maar zo vaak is dat niet het geval. Hier zullen we kijken naar het in één keer opslaan van meerdere bijlagen bij uw harde duik.

Open de privé-navigatiemodus van IE op de gemakkelijke manier

De privé-navigatiemodus van Internet Explorer is een uitstekende manier om te verbergen waar u naar kijkt voor nieuwsgierige blikken, maar het is normaal gesproken verborgen onder een menu ... maar we kunnen het gemakkelijker maken om toegang te krijgen.

Houd huiswerkopdrachten bij met Soshiku

Vandaag bekijken we Soshiku, een gratis online service voor middelbare scholieren en studenten die helpt bij het plannen en bijhouden van huiswerkopdrachten. Soshiku stuurt u herinneringsmeldingen via e-mail en sms naar uw mobiele telefoon.

Kantaris is een unieke mediaspeler op basis van VLC

Wat krijg je als je het speelt-alles-aspect van VLC combineert met de prettige interface van Windows Media Player? Vandaag laten we je de superstrakke Kantaris-mediaspeler zien.

Luister en neem meer dan 12.000 online radiostations op met RadioSure

Komt u een interessant online radiostation tegen en wilt u het programma eenvoudig kunnen opnemen? Vandaag zullen we kijken naar een geweldige gratis applicatie waarmee je gemakkelijk door meer dan 12.000 online radiostations kunt bladeren en ze met één klik kunt opnemen.

Week in Geek - De gratis Swag Geek-wedstrijdeditie

We hebben te veel swag rondhangen en hebben besloten je je nerdvaardigheden te laten testen in een poging om te bewijzen hoeveel van een nerd je werkelijk bent ... en ook wat gratis dingen te krijgen.

Gebruik tijdelijke aanduidingen voor afbeeldingen om documenten sneller weer te geven in Word

Soms, wanneer we Microsoft Word-documenten met meerdere of grote afbeeldingen krijgen, kan het een vervelende tijd duren om te openen. Hier zullen we kijken hoe de documenttekst snel kan worden weergegeven en hoe de afbeeldingen later kunnen worden weergegeven.

Transformeer uw XP-computer naar een moderne look

Ik weet zeker dat de meesten van ons erg moe zijn als ze naar de wolken en het cartoonachtige uiterlijk van Windows XP kijken. Vandaag gaan we kijken naar een paar gratis alles-in-één transformatiepakketten om XP een moderne uitstraling te geven.

Overslaan en achterblijven in VLC oplossen bij het afspelen van high-definition videobestanden

VLC is de koning van alle media ... het speelt bijna alles af op elk platform, altijd en overal. Het is geweldig. De laatste tijd heb ik echter problemen met het overslaan van VLC wanneer ik high-definition mediastreaming via een netwerk afspeel.