Games streamen met NVIDIA GameStream naar elke computer, tablet of smartphone

hoe-stream-games-met-nvidia-gamestream-naar-elke-computer-tablet-of-smartphone foto 1

Met NVIDIA's GameStream-technologie kun je games streamen van een GeForce-aangedreven Windows-pc naar een ander apparaat. Het ondersteunt officieel alleen NVIDIA's eigen Android-gebaseerde SHIELD-apparaten, maar met een open-source GameStream-client van derden, bekend als Moonlight, kun je games streamen naar Windows-pc's, Macs, Linux-pc's, iPhones, iPads en niet-SHIELD Android-apparaten .

hoe-stream-games-met-nvidia-gamestream-naar-elke-computer-tablet-of-smartphone foto 2NVIDIA GameStream versus Steam In-Home Streaming

Voordat we je laten zien hoe dit werkt, is het de moeite waard om op te merken dat Steam's In-Home Streaming voor sommigen misschien een betere oplossing is. Met Steam kun je streamen van een Windows-pc naar een andere Windows-pc, een Mac, een Steam Machine, een Steam Link-apparaat of een Linux-pc. Dus als u een van die platforms gebruikt, is dit een zeer goede optie.

Er is echter geen manier om van Steam naar een iOS- of Android-apparaat te streamen, wat Moonlight/GameStream wel kan. Het is ook mogelijk dat GameStream op sommige systemen beter presteert dan Steam In-Home Streaming. GameStream is NVIDIA's eigen geoptimaliseerde oplossing en is rechtstreeks geïntegreerd in de GeForce Experience-toepassing die wordt geleverd met de grafische stuurprogramma's van NVIDIA. Het kan de moeite waard zijn om beide te proberen om te zien welke u de beste prestaties geeft.

Ten slotte biedt GameStream ook Remote Streaming, waarmee je officieel games vanaf je thuis-pc via internet kunt streamen als je een internetverbinding hebt die snel genoeg is. Steam's In-Home Streaming staat dit niet toe - het is alleen thuis op uw lokale netwerk, zoals de naam al aangeeft.

Stap één: NVIDIA GameStream instellen op uw pc

Eerst moet je NVIDIA GameStream instellen op je Windows-pc. Onthoud dat u hiervoor een NVIDIA-videokaart moet gebruiken.

Als je de GeForce Experience-software niet hebt geïnstalleerd, moet je deze downloaden van NVIDIA en installeren. Start vervolgens de GeForce Experience-app vanuit uw Start-menu.

Klik op het tabblad Voorkeuren bovenaan het GeForce Experience-venster en selecteer de categorie SHIELD. Zorg ervoor dat het vakje Deze pc mag games naar SHIELD-apparaten streamen is aangevinkt.

Als uw grafische hardware hiervoor te oud of niet krachtig genoeg is, kunt u deze optie niet activeren.

hoe-stream-games-met-nvidia-gamestream-naar-elke-computer-tablet-of-smartphone foto 3

Nadat je verbinding hebt gemaakt via Moonlight, kun je games starten vanuit een lijst. Alle games die GeForce Experience automatisch op uw pc detecteert, worden weergegeven op het tabblad Games in de GeForce Experience en kunnen worden gespeeld. Als je aangepaste games wilt toevoegen die GeForce Experience niet automatisch heeft gevonden, kun je ze toevoegen aan de lijst Games onder Voorkeuren > Schild. U kunt hier elk programma toevoegen, zelfs desktopprogramma's.

Als je je hele bureaublad wilt streamen, klik je op de +-knop aan de rechterkant van de lijst en voeg je het volgende programma toe:

|__+_|

U kunt op de knop Bewerken klikken en het item daarna Windows Desktop hernoemen.

hoe-stream-games-met-nvidia-gamestream-naar-elke-computer-tablet-of-smartphone foto 4

Stap twee: Moonlight installeren en beginnen met streamen

Ga nu naar de Moonlight Game Streaming-website en download de client voor uw apparaat naar keuze. U vindt clients voor Windows-, Mac OS X-, Linux-, Android-, Amazon Fire-, iPhone-, iPad-, Raspberry Pi- en Samsung VR-apparaten. We hebben eerder laten zien hoe je Moonlight samen met een Raspberry Pi kunt gebruiken om je eigen stoommachine te maken.

Na het installeren van Moonlight, open je de app en deze zou je GameStream-compatibele pc automatisch moeten detecteren als zowel het apparaat als je pc zich op hetzelfde lokale netwerk bevinden. Selecteer in Moonlight je pc in de lijst en klik of tik op Koppelen om Moonlight te koppelen met je gaming-pc.

Als de pc met Moonlight niet automatisch verschijnt, moet u het lokale IP-adres handmatig toevoegen. Zoek het IP-adres van de Windows-pc en voer het in uw Moonlight-clienttoepassing in.

hoe-stream-games-met-nvidia-gamestream-naar-elke-computer-tablet-of-smartphone foto 5

De Moonlight-app geeft je een pincode. Voer het in in het pop-upvenster SHIELD vraagt ​​om verbinding te maken dat op uw pc verschijnt en uw apparaten worden gekoppeld.

hoe-stream-games-met-nvidia-gamestream-naar-elke-computer-tablet-of-smartphone foto 6

Ziet u het dialoogvenster voor het aanvragen van een pincode niet? Wij hadden dat probleem ook. Om dit op te lossen, opent u de toepassing NVIDIA Control Panel op de Windows-pc, klikt u op het bureaubladmenu en selecteert u Show Notification Tray Icon. De volgende keer dat u probeert uw apparaten te koppelen, verschijnt het pop-upvenster met de pincode.

hoe-stream-games-met-nvidia-gamestream-naar-elke-computer-tablet-of-smartphone foto 7

Om welke reden dan ook, de PIN-pop-up is gekoppeld aan dit systeemvakpictogram en het verschijnt gewoon niet als u het niet hebt ingeschakeld.

Je kunt nu games spelen met elke besturingsmethode die je bij de hand hebt. De meeste gamecontrollers - van Xbox-controllers tot PlayStation-controllers en zelfs minder gebruikelijke - zouden moeten werken. Op een computer werken een muis en toetsenbord ook. Voor het correct gebruiken van een muis met Moonlight op Android is echter een geroot apparaat vereist.

Op een Android- of iOS-apparaat kunt u de bedieningselementen op het aanraakscherm gebruiken in combinatie met een schermtoetsenbord.

Raadpleeg de officiële installatiehandleiding van Moonlight voor meer informatie over aanraakbedieningen, het streamen van games via internet en algemene tips voor het oplossen van problemen.

hoe-stream-games-met-nvidia-gamestream-naar-elke-computer-tablet-of-smartphone foto 8


Als je prestaties niet geweldig zijn, kunnen er veel dingen bij betrokken zijn. De snelheid van je draadloze router en netwerk zijn van belang, net als de systeemspecificaties van de pc die de game streamt. Zelfs het apparaat dat de game ontvangt, heeft mogelijk redelijk hoge specificaties nodig, omdat Moonlight niet noodzakelijk de meest geoptimaliseerde decodering heeft. Probeer het op een paar apparaten om te zien wat werkt, en als je een computer gebruikt, probeer dan ook Steam in-home streaming uit.

Afbeelding tegoed: Maurizio Pesce op Flickr

Meer verhalen

Met tot nu toe 1 miljard views, gaan we How-To Geek vooruit

Negen jaar na het starten van How-To Geek hebben we onze lezers 1 miljard paginaweergaven gegeven. Hier is het (korte) verhaal van hoe we het hebben gedaan en hoe we de zaken naar een hoger niveau gaan tillen. Spoiler: We hebben een geweldige nieuwe hoofdredacteur aangenomen.

Hoe u van een Raspberry Pi een Always-On Usenet-machine maakt?

We hebben je onlangs laten zien hoe je van je Raspberry Pi een 24/7 BitTorrent-box kunt maken om op je energierekening te besparen en je tracker-ratio's gouden te houden. Nu zijn we terug om u te laten zien hoe u Usenet-toegang kunt toevoegen om de build af te ronden als een uitgebreide downloadbox.

Hoe u uw smartphone, computer of tablet veilig kunt delen met een gast

Alle moderne besturingssystemen voor smartphones, tablets en desktops bieden veilige manieren om een ​​gast toegang te geven tot uw computer. Vergrendel ze aan een specifieke app of geef ze beperkte toegang tot uw pc. Vergeet over hun schouder mee te kijken!

Wat is het verschil tussen jailbreaken, rooten en ontgrendelen?

Vergeleken met een pc zijn telefoons en tablets redelijk vergrendelde apparaten. Jailbreaken, rooten en ontgrendelen zijn allemaal manieren om hun beperkingen te omzeilen en dingen te doen die fabrikanten en providers niet willen dat je doet.

Wat is het hulpprogramma voor het verwijderen van schadelijke software en heb ik het nodig?

Eens per maand verschijnt er een nieuwe versie van de Malicious Software Removal-tool in Windows Update. Deze tool verwijdert malware van Windows-systemen, met name die systemen waarop geen antivirusprogramma's zijn geïnstalleerd.

Wat u moet weten over het upgraden van een pc met Windows Vista naar Windows 10

Microsoft biedt geen gratis Windows 10-upgrade aan voor oude Windows Vista-pc's die u mogelijk in de buurt heeft. Alleen pc's met Windows 7 en 8.1 krijgen gratis toegang tot het nieuwe Windows 10-tijdperk.

Wat is 802.11ac en heb ik het nodig?

Als je de laatste tijd naar je lokale Best Buy bent geweest, is het je misschien opgevallen dat er een hele nieuwe klasse draadloze routers op de markt is aan de premium kant van de productschaal, versierd met een 802.11ac-label in heldere letters op de voorkant van de doos.

Welke naam is correct, exFAT of FAT64?

Soms kan het een beetje verwarrend of frustrerend zijn als je iets ziet waarnaar wordt verwezen met meerdere namen, zoals exFAT en FAT64, bijvoorbeeld. Welke naam is juist, of zijn ze allebei juist? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Meerdere SmartThings-apparaten tegelijk bedienen met routines

Als je een handvol smarthome-accessoires hebt die je allemaal tegelijk wilt bedienen, kun je met slechts één druk op de knop een handvol dingen in je huis wijzigen met behulp van Routines in de SmartThings-app.

Geek Trivia: het land met de grootste bewezen oliereserves?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!