Een fysieke Windows- of Linux-pc converteren naar een virtuele machine

hoe-om-een-fysieke-windows-of-linux-pc-naar-een-virtuele-machine te converteren foto 1

Wilt u een oude Windows- of Linux-installatie behouden zonder de hardware in de buurt te houden? Converteer die fysieke Windows-partitie naar een virtuele harde schijf, zodat u deze kunt opstarten in een virtueel machineprogramma zoals VMware, Hyper-V, Parallels of VirtualBox.

Windows koppelt zichzelf aan de hardware van uw computer. Deze tools maken een kopie van de status van een fysieke machine en veranderen deze in een virtuele machine, zodat deze kan opstarten in het virtuele machineprogramma dat u verkiest.Voor VMware – Windows of Linux

VMware biedt een gratis tool die bekend staat als VMware vCenter Converter. Het kan zowel fysieke Windows- als Linux-machines converteren naar virtuele VMware-machines. Je kunt deze virtuele machines vervolgens opstarten in de gratis VMware Player-applicatie van VMware, dus dit kan een volledig gratis oplossing zijn. U kunt het ook opstarten in VMware Workstation of VMware Fusion.

Download vCenter Converter van VMware en start het op de computer die u in een virtuele machine wilt veranderen. Klik op de knop Machine converteren op de werkbalk en selecteer de huidige, ingeschakelde computer als bron. Kies een VMware Workstation, VMware Player of VMware Fusion virtual machine als bestemming en configureer de opties voor de virtual machine.

Het hulpprogramma maakt vervolgens een virtuele machine van het huidige Windows-systeem en past deze aan zodat het correct opstart in een virtueel machineprogramma. Sla die virtuele machine op een externe harde schijf op en start deze op een andere computer op.

hoe-om-een-fysieke-windows-of-linux-pc-naar-een-virtuele-machine te converteren foto 2

Voor Microsoft Hyper-V – Alleen Windows

Microsoft biedt een Disk2vhd-tool - een van hun vele handige SysInternals-hulpprogramma's. Dit hulpprogramma converteert een draaiend Windows-systeem naar een VHD-bestand (virtuele harde schijf) voor gebruik in de virtuele machineproducten van Microsoft, zoals de Hyper-V virtuele machinetool die wordt meegeleverd met professionele versies van Windows 8 en 8.1.

Voer deze tool uit op het Windows-systeem dat u wilt converteren. U kunt selecteren welke partities en stations u in het VHD-bestand wilt opnemen. Het maakt een kopie van het draaiende Windows-systeem als een VHD-bestand, en je kunt dat VHD-bestand naar een andere computer brengen en het in Hyper-V uitvoeren - het geconverteerde fysieke systeem zou prima moeten opstarten zolang je het start in Microsoft's eigen Hyper-V virtuele machinesoftware.

hoe-om-een-fysieke-windows-of-linux-pc-naar-een-virtuele-machine te converteren foto 3

Voor Parallels – Windows of Linux

Parallels biedt hun eigen tool aan die bekend staat als Parallels Transporter Agent. Dit hulpprogramma kan op Windows of Linux worden geïnstalleerd en kan een fysiek systeem naar een virtuele machine converteren voor gebruik in de virtuele machine-applicatie Parallels voor Macs. Het kan de fysieke machine kopiëren naar een bestand van een virtuele Parallels-machine op een externe schijf, of u kunt het overdragen naar een Mac waarop Parallels draait via een lokaal netwerk.

Download de toepassing Parallels Transporter Agent van Parallels en voer deze uit op uw Windows- of Linux-systeem. Gebruik de wizard om uw huidige fysieke pc over te zetten naar een externe harde schijf of uw Mac via het netwerk, en kies precies wat er in die virtuele machine terechtkomt.

hoe-om-een-fysieke-windows-of-linux-pc-naar-een-virtuele-machine te converteren foto 4

Voor VirtualBox - Een handmatige methode

VirtualBox biedt geen eenvoudig grafisch hulpprogramma voor het converteren van een fysieke machine naar een virtuele machine. Als je je bijzonder avontuurlijk voelt, bieden ze enkele niet-ondersteunde instructies voor het converteren van een fysieke Windows-computer naar een virtuele VirtualBox-machine. Dit vereist enige aanpassing van het register en het afsluiten van de computer. U moet dan handmatig een kopie van de schijf maken en deze converteren naar een VirtualBox VDI-bestand. Het proces voor het converteren van een virtuele Linux-machine zou ongeveer hetzelfde moeten zijn, maar zonder alle extra aanpassingen die nodig zijn om Windows zich te laten gedragen. Het is veel gemakkelijker om Linux-installaties te verplaatsen tussen verschillende machines met verschillende hardwareconfiguraties.

Dit proces is niet voor bangeriken, en we nemen het hier alleen voor de volledigheid op. Zelfs als u VirtualBox al gebruikt, wilt u misschien gewoon VMware of het hulpprogramma van Microsoft gebruiken en VMware of Hyper-V eens proberen. Als je nog steeds klaar bent om het eens te proberen, raadpleeg dan de MIgrate Windows-pagina op de wiki van VirtualBox.


Als u een Windows-pc converteert naar een virtuele machine, houd er dan rekening mee dat u licentieproblemen kunt tegenkomen. Windows-activering kan detecteren dat het op een andere computer wordt uitgevoerd en mogelijk moet u contact opnemen met Microsoft om het correct te activeren. Windows-licenties mogen maar op één computer tegelijk worden gebruikt.

Afbeelding tegoed: Linux Bohman op Flickr

Meer verhalen

Geek Trivia: het grootste eetbare fruit dat inheems is in de Verenigde Staten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe weet u wanneer het tijd is om uw batterij te vervangen?

Batterijen gaan niet eeuwig mee - ze hebben maar zoveel oplaadcycli. Naarmate u uw batterij gebruikt, zal deze na verloop van tijd verslechteren en krijgt u steeds minder batterijduur. Uiteindelijk wilt u de batterij van een apparaat vervangen of een nieuw apparaat met een nieuwe batterij aanschaffen.

Geek Trivia: De stinkende geur van de He-Man-actiefiguur uit de jaren 80 waarmee Stinkor is gemaakt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat te doen als uw Android-telefoon of -tablet niet kan worden ingeschakeld?

Je zet je Android-telefoon of -tablet aan door op de aan/uit-knop te drukken - heel eenvoudig. Als die knop niet werkt, is je apparaat niet per se kapot - er zijn manieren om het weer tot leven te brengen.

Hoe de map Start Menu te openen in Windows 7 of 10

Ben jij een van die mensen die obsessief je startmenu bewerkt om het schoon, opgeruimd en georganiseerd te houden? Terug in Windows XP hoefde je alleen maar met de rechtermuisknop op de startknop te klikken om naar de map te gaan, maar Windows 7 veranderde het. En toen maakte Windows 8 het echt vervelend. En toen bracht Windows 10

Geek Trivia: het eerste Amerikaanse bedrijf dat hun service-uniformen een handelsmerk gaf?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het lettertype dat Meme-afbeeldingen gebruiken (en hoe kan ik ze maken?)

Meme-afbeeldingen, herkenbare foto's met daarop aangebrachte uitspraken, duiken overal op, van internetdiscussieforums tot doorgestuurde e-mails. Wat is het lettertype dat er zo gedurfd op staat en hoe maak je ze? Lees verder terwijl we de serieuze vraag van een lezer over een niet zo serieus onderwerp beantwoorden.

Meerdere pagina's tegelijk bekijken in Word

Bij het opmaken van uw document in Word is het soms handig om meerdere pagina's tegelijk op het scherm te bekijken, vooral als u een groot beeldscherm heeft. Als u meerdere pagina's tegelijk ziet, krijgt u een idee van hoe uw algehele lay-out eruitziet.

Hoe u video naar internet kunt streamen vanaf uw telefoon of tablet

Hoewel je het misschien nog niet weet, is er een livestream-revolutie op komst om de hoek. Terwijl sociale media-molochen zoals Twitter voorbij vooraf opgenomen video kijken en in de wereld van live streams kijken, de apps die het voor gebruikers mogelijk maken om bewegende beelden onmiddellijk uit te schakelen

Hoe u uw pc automatisch uit de slaapstand kunt halen

Wanneer u uw pc in de slaapstand zet, wacht deze normaal gesproken totdat u op een knop drukt voordat deze uit de slaapstand wordt gehaald, maar u kunt uw pc op een bepaald tijdstip automatisch uit de slaapstand laten halen.