Foto's in batch bewerken met Phatch

Als u ooit een hele map met foto's met hetzelfde effect moest bewerken of herhaaldelijk moet bijsnijden, watermerken moet toevoegen of schaduwen moet toevoegen aan afbeeldingen voor het web, dan is Phatch de tool voor de klus. Phatch is een foto-batch-editor geschreven in python, zodat het op elk besturingssysteem werkt.

Phatch installeren

Phatch is beschikbaar in de pakketbeheerder van de meeste Linux-distributies. Als het niet beschikbaar is, kunt u installatiebestanden downloaden van de Phatch-website of de broncode van launchpad. In Windows en OS X zijn de zaken een beetje anders en moet u alle afhankelijkheden installeren en het phatch.py-script handmatig starten. Links en download zip met alle afhankelijkheden voor Windows zijn hieronder te vinden.Phatch gebruiken om uw foto's te bewerken

Wanneer Phatch is geopend, lijkt het meer op een buddylijstvenster dan op een foto-editor. Het eerste dat u moet doen, is op het plusteken klikken om een ​​actie toe te voegen.

hoe-foto's-batch-bewerken-met-phatch foto 1

De eerste actie die moet worden toegevoegd, moet altijd opslaan zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat opslaan onderaan de lijst staat, omdat acties in volgorde van boven naar beneden worden uitgevoerd.

hoe-foto's-batch-bewerken-met-phatch foto 2

Wanneer opslaan is toegevoegd aan de actielijst, zijn er meer opties voor bestandsnaam, type en locatie. Sommige bestandsindelingen voegen meer opties toe aan de opslagactie als deze beschikbaar zijn.

hoe-foto's-batch-bewerken-met-phatch foto 3

Zelfs als de foto niet hoeft te worden bewerkt, is Phatch nog steeds een geweldige conversietool met een overvloed aan beschikbare bestandsindelingen die het kan lezen en schrijven.

hoe-foto's-batch-bewerken-met-phatch foto 4

Nu de opslagactie in de lijst staat, klikt u nogmaals op het plusteken om meer aan de actielijst toe te voegen. Elke fotobewerking is zijn eigen actie, dus als de foto een watermerk en een slagschaduw nodig heeft, moeten afzonderlijke acties worden toegevoegd.

Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om de volgorde te wijzigen waarin de acties worden uitgevoerd en zorg ervoor dat er ten minste één opslagactie onder aan de lijst staat. Phatch kan ook externe programma's zoals Blender en Imagemagick gebruiken als die programma's zijn geïnstalleerd.

hoe-foto's-batch-bewerken-met-phatch foto 5

Opmerking: als u meerdere exemplaren van hetzelfde bestand nodig hebt (bijv. webminiatuur en afbeelding op volledige grootte), kunt u overal in de lijst meerdere opslagacties uitvoeren. Maar vergeet niet dat de actielijst van boven naar beneden wordt verwerkt. Maak en bewaar uw miniatuur dus niet vóór de afbeelding op volledige grootte.

Klik op het actielijstmenu om deze stappen op te slaan en later gemakkelijk te herhalen op afbeeldingen. Actielijsten worden opgeslagen in .phatch-bestanden die op elk platform kunnen worden geopend om elke keer identieke fotobewerkingen te hebben.

Als een actie tijdelijk moet worden uitgeschakeld, klikt u met de rechtermuisknop op het actie-item en schakelt u het vervolgens uit. Uitschakelen slaat die actie over bij het verwerken van de lijst. Dit kan handig zijn als een afbeelding al een watermerk of slagschaduw heeft en niet opnieuw hoeft te worden verwerkt.

hoe-foto's-batch-bewerken-met-phatch foto 6

Om de actielijst uit te voeren, klikt u op het tandwielpictogram of drukt u op Ctrl+Return en een ander dialoogvenster zal verschijnen voor een locatie van bestanden of mappen en opties om afbeeldingen te overschrijven, submappen op te nemen en welke bestandstypes te verwerken. Klik op Batch en de actielijst wordt uitgevoerd en opgeslagen op de door u opgegeven locatie.

hoe-foto's-batch-bewerken-met-phatch foto 7

Hier zijn een paar voorbeelden van fotobewerkingen die we snel hebben gemaakt met een foto van een auto van een vriend.

Phatch Image Inspector

Phatch wordt ook geleverd met een afbeeldingsinspecteur die de EXIF- en IPTC-informatie van de afbeelding kan tonen. Om de beeldcontrole te starten, klikt u op het vergrootglas in het hoofdvenster van Phatch.

hoe-foto's-batch-bewerken-met-phatch foto 11

Sleep een afbeelding naar het venster om de attributen en tag-informatie te zien.

hoe-foto's-batch-bewerken-met-phatch foto 12

Phatch is een krachtige tool voor het bewerken van foto's die veelvoorkomende fotobewerkingen in een handomdraai kan herhalen; het is ook gratis en platformoverschrijdend, wat het nog waardevoller maakt bij het werken met internet vanaf meerdere machines.

Koppeling

Ga naar de Phatch-homepage

Phatch op lanceerplatform

Download Phatch met afhankelijkheden voor Windows XP

Meer verhalen

Houd de gezondheid van uw harde schijf in de gaten met Acronis Drive Monitor

Maakt u zich zorgen dat de harde schijf van uw computer zonder enige waarschuwing zou kunnen overlijden? Hier leest u hoe u het in de gaten kunt houden en de eerste waarschuwingssignalen van mogelijke problemen kunt krijgen voordat u uw kritieke gegevens daadwerkelijk kwijtraakt.

Schakel het welkomstscherm uit in Portable Firefox (en andere draagbare apps)

Draagbare applicaties zijn cool omdat je ze vanaf je USB-stick op elke machine kunt uitvoeren. Wat niet cool is, zijn de vervelende opstartschermen die verschijnen bij het starten van de apps. Hier leest u hoe u de ergernis kunt uitschakelen.

Beheer het verzenden van 2010-documenten naar het web met Office Upload Center

Een van de belangrijkste nieuwe functies die in Office 2010 worden aangeprezen, is de mogelijkheid om documenten naar het web te uploaden om ze te delen en samen te werken. Vandaag bekijken we het gebruik van Office Upload Center om uw geüploade documenten te helpen beheren.

Maak tekst en afbeeldingen gemakkelijker leesbaar met het Windows 7-vergrootglas

Heeft u een verminderd gezichtsvermogen of vindt u het moeilijk om kleine lettertjes op uw computerscherm te lezen? Vandaag gaan we nader bekijken hoe u die moeilijk leesbare inhoud kunt vergroten met het vergrootglas in Windows 7.

Hoe u uw gratis upgrade van Office 2007 naar 2010 Tech Guarantee kunt activeren?

Heb je Office 2007 gekocht sinds 5 maart 2010? Zo ja, dan kunt u als volgt uw gratis upgrade naar Office 2010 activeren en downloaden!

Overgangen toevoegen aan diavoorstellingen in PowerPoint 2010

Het doornemen van een PowerPoint-presentatie kan soms een beetje saai worden. U kunt uw diavoorstellingen interessanter maken door overgangen tussen de dia's in uw presentaties toe te voegen.

Verbeter de kwaliteit van ePub eBooks met Sigil

Wilt u fouten corrigeren in uw ePub-geformatteerde eBooks, of ze zelfs opsplitsen in hoofdstukken en een inhoudsopgave maken? Zo doe je dat met het gratis programma Sigil.

Voeg gratis Windows Live-apps toe aan uw website of blog

Wilt u Hotmail, Office Web Apps, Messenger en meer gebruiken op uw websitedomein? Hier leest u hoe u gratis Windows Live aan uw website kunt toevoegen.

Een statisch IP-adres toewijzen aan een Ubuntu 10.04 desktopcomputer

Als u een thuisnetwerk met meerdere computers hebt, kan het toewijzen van statische IP-adressen het oplossen van problemen eenvoudiger maken. Vandaag bekijken we het overschakelen van DHCP naar een statisch IP-adres in Ubuntu.

Bewaar links voor later lezen in Firefox

Wilt u een eenvoudige manier om links op te slaan en te beheren om later te lezen? De Save-To-Read-extensie voor Firefox maakt het gemakkelijk om zonder account te doen.