Een USB-drive formatteren in Ubuntu met GParted

Als een USB-harde schijf of flashdrive niet correct is geformatteerd, wordt deze niet weergegeven in het Ubuntu Places-menu, waardoor het moeilijk is om ermee te werken. We laten u zien hoe u een USB-station formatteert met behulp van de tool GParted.

Opmerking: als u een USB-drive formatteert, worden alle gegevens die er momenteel op zijn opgeslagen, vernietigd. Als u denkt dat uw USB-station al correct is geformatteerd, maar Ubuntu pakt het gewoon niet op, probeer het dan los te koppelen en weer aan te sluiten op een ander USB-slot, of start uw machine opnieuw op met het apparaat aangesloten bij het opstarten.

Open een terminal door te klikken op Toepassingen in de linkerbovenhoek van het scherm en vervolgens op Accessoires > Terminal.hoe-een-usb-drive-in-ubuntu-formatteren-met-gparted-foto

GParted moet standaard worden geïnstalleerd, maar we zorgen ervoor dat het wordt geïnstalleerd door de volgende opdracht in de terminal in te voeren:

sudo apt-get install gparted

hoe-een-usb-drive-in-ubuntu-formatteren-met-gparted-foto 2

Om GParted te openen, voert u de volgende opdracht in de terminal in:

sudo gparted

hoe-een-usb-drive-in-ubuntu-formatteren-met-gparted foto 3

Zoek uw USB-station in de vervolgkeuzelijst rechtsboven in het GParted-venster.

hoe-een-usb-drive-in-ubuntu-formatteren-met-gparted-foto 4

De schijf moet niet zijn toegewezen - als er een geldige partitie op staat, kijkt u mogelijk naar de verkeerde schijf.

Let op: Zorg ervoor dat u zich op de juiste schijf bevindt, want als u wijzigingen aanbrengt op de verkeerde harde schijf met GParted, kunnen alle gegevens op een harde schijf worden verwijderd!

Ervan uitgaande dat u zich op de juiste schijf bevindt, klikt u met de rechtermuisknop op het niet-toegewezen grijze blok en klikt u op Nieuw. Wijzig in het venster dat verschijnt het bestandssysteem in fat32 voor USB-flashstations, NTFS voor USB-harde schijven die in Windows zullen worden gebruikt, of ext3/ext4 voor USB-harde schijven die uitsluitend in Linux worden gebruikt. Voeg desgewenst een label toe en klik vervolgens op Toevoegen.

hoe-een-usb-drive-in-ubuntu-formatteren-met-gparted-foto 5

Klik op het groene vinkje en vervolgens op de knop Toepassen om de wijzigingen toe te passen.

hoe-een-usb-drive-in-ubuntu-formatteren-met-gparted foto 6

GParted zal nu uw schijf formatteren. Als u een grote USB-harde schijf formatteert, kan dit enige tijd duren.

hoe-een-usb-drive-in-ubuntu-formatteren-met-gparted-foto 7

Zodra het proces is voltooid, kunt u GParted sluiten en de schijf wordt nu weergegeven in het menu Plaatsen.

hoe-een-usb-drive-in-ubuntu-formatteren-met-gparted-foto 8

Als u op de schijf klikt, wordt deze gekoppeld en geopend in een bestandsbrowservenster. Het voegt standaard ook een snelkoppeling toe aan de schijf op het bureaublad.

hoe-een-usb-drive-in-ubuntu-formatteren-met-gparted foto 9

Uw USB-drive is nu klaar om uw bestanden op te slaan!

Meer verhalen

Geef een tekstbericht weer tijdens het opstarten van Windows 7

Soms wilt u misschien een sms-bericht achterlaten voor een gebruiker voordat deze zich aanmeldt op een Windows 7-computer. Vandaag laten we je een handige truc zien waarmee je een bericht kunt achterlaten dat ze kunnen lezen voordat je inlogt.

OneNote 2010-notitieblokken delen met OneNote 2007

OneNote is de nieuwe ster van de Office Suite en is opgenomen in elke editie van Office 2010. De bestandsindeling van OneNote is gewijzigd in de 2010-versie, dus hier leest u hoe u uw notitieboeken nog steeds kunt delen met degenen die OneNote 2007 gebruiken.

Voorbeeld van links en afbeeldingen in Google Chrome

Iedereen die de CoolPreviews-extensie in Firefox heeft gebruikt, weet hoe geweldig dat voorbeeldvenster kan zijn. Nu kunt u dezelfde soort functionaliteit in Chrome krijgen met de ezLinkPreview-extensie.

Ben jij een IT-nerd? Waarom niet schrijven voor How-To Geek?

Solliciteer dan als je over de volgende eigenschappen beschikt:

Bekijk de echte links achter verkorte URL's in Chrome

Wanneer u verkorte URL's tegenkomt, is er altijd die zorg in uw achterhoofd over waar ze echt naar toe leiden. Nu kunt u een voorproefje krijgen van de echte links achter die URL's met de View Thru-extensie voor Google Chrome.

Hoe u het geheugengebruik van uw browser kunt vergelijken met Google Chrome

Ooit geprobeerd erachter te komen hoeveel geheugen Google Chrome of Internet Explorer precies gebruikt? Omdat ze elk een aantal keren in Taakbeheer verschijnen, is het niet zo eenvoudig! Hier is de snelle en gemakkelijke manier om ze te vergelijken.

Hoe een audio-cd naar FLAC te rippen met Foobar2000

Foobar2000 is een geweldige audiospeler die volledig aanpasbaar is, weinig systeembronnen gebruikt en veel tools en functies bevat. Vandaag laten we u zien hoe u het kunt gebruiken om een ​​audio-cd naar FLAC-indeling te rippen.

Terugschakelen naar Outlook 2007 nadat de bètaversie van 2010 is afgelopen

Schakelt u terug naar Outlook 2007 nadat u de bètaversie van Office 2010 hebt uitgeprobeerd? Hier leest u hoe u uw Outlook-gegevens kunt herstellen en ervoor kunt zorgen dat alles goed blijft werken na de overstap.

Gegevens herstellen als een forensisch expert met behulp van een Ubuntu Live-cd

Er zijn veel hulpprogramma's om verwijderde bestanden te herstellen, maar wat als u uw computer niet kunt opstarten of de hele schijf is geformatteerd? We laten u enkele tools zien die diep graven en de meest ongrijpbare verwijderde bestanden herstellen, of zelfs hele partities op de harde schijf.

Update metadata en albumhoezen in Windows Media Player 12

Als u Windows Media Player 12 gebruikt in Windows 7, merkt u mogelijk dat sommige van uw media informatie mist wanneer ze in de bibliotheek worden weergegeven. Vandaag bekijken we hoe u metadata en albumhoezen in WMP 12 kunt bewerken en bijwerken.