Een film maken/bewerken met Windows Movie Maker in Windows Vista

In deze tutorial laat ik je zien hoe je Windows Movie Maker (een zeer videobewerkingssoftware in Windows Vista) kunt gebruiken om films te bewerken en te maken.

Om een ​​film te maken of te bewerken, moet u een videobestand hebben om mee te werken. Laten we aannemen dat je 2 clips van je videocamera hebt geïmporteerd en dat je ze wilt samenvoegen en achtergrondmuziek en overgangen wilt toevoegen.

Open Windows Movie Maker door op de Start-bol - Alle programma's te klikken.Klik op de knop Media importeren en selecteer de twee filmclips waarmee u wilt werken.

hoe-te-maken-een-film-met-windows-filmmaker-in-windows-vista foto 1
Klik met de rechtermuisknop op de clip en selecteer Toevoegen aan tijdlijn - doe dit voor beide clips.

hoe-een-film-met-windows-filmmaker-in-windows-vista-foto 2 te maken
Nu uw clips aan de tijdlijn zijn toegevoegd, kunnen we ze gaan aanpassen. Opmerking: om de volgorde van de clips op de tijdlijn te wijzigen, klikt u met de linkermuisknop op de clip en sleept u deze wanneer u maar wilt.

Laten we wat achtergrondmuziek toevoegen. Klik op Audio of Muziek in de sectie Importeren en selecteer een audiobestand.

hoe-te-maken-een-film-met-windows-filmmaker-in-windows-vista foto 3
Klik met de rechtermuisknop op het audiobestand en selecteer Toevoegen aan tijdlijn.

hoe-te-maken-een-film-met-windows-filmmaker-in-windows-vista foto 4
Niet wat het audiobestand aan de tijdlijn wordt toegevoegd, we kunnen het synchroniseren met de twee clips. Om dit te bereiken, plaatst u uw muis aan het begin/einde van het audiobestand (2 rode pijlen zouden moeten verschijnen) en sleept u het naar de gewenste positie.

hoe-te-maken-een-film-met-windows-filmmaker-in-windows-vista foto 5
Laten we vervolgens een overgang toevoegen. Overgangen zorgen ervoor dat de overgang van de ene clip naar de andere er esthetischer en professioneler uitziet. Klik op de knop Overgangen, selecteer een overgang en bekijk er een voorbeeld van.

hoe-te-maken-een-film-met-windows-filmmaker-in-windows-vista foto 6
Zodra u een overgang vindt die u bevalt, klikt u erop met de linkermuisknop en sleept u deze naar de laatste clip in de tijdlijn. Je zou moeten eindigen met iets soortgelijks in de onderstaande afbeelding.

hoe-te-maken-een-film-met-windows-filmmaker-in-windows-vista foto 7
Naast het toevoegen van een achtergrondgeluid en een overgang, kun je nog een stap verder gaan en gesproken tekst, aftiteling en titels en andere coole effecten aan je film toevoegen.

De laatste stap bij het maken van de film is het daadwerkelijk publiceren van de film. Klik op de knop Film publiceren, selecteer waar je het wilt publiceren en... je bent klaar!

Meer verhalen

Maak een e-mailsjabloon in Outlook 2003

Als u een e-mail hebt die u elke dag verstuurt met dezelfde informatie, of een formulier waarin gebruikers antwoorden op dezelfde vragen moeten dicteren, kunt u een sjabloon maken in Outlook om u tijd te besparen.

Laat Windows u waarschuwen wanneer u per ongeluk op de Caps Lock-toets drukt

Haat je het niet als je een e-mail typt, een rapport typt of aan het chatten bent op IM en halverwege ... je (of de persoon tegen wie je schreeuwt) zich realiseert dat je caps lock hebt ingeschakeld?

Snelle tip: verwijder de knop Sluiten van Firefox-tabbladen

De knoppen voor het sluiten van tabbladen op elk tabblad in Firefox 2 zijn echt vervelend. Wanneer u veel tabbladen open heeft staan, wordt het erg moeilijk om op het tabblad te klikken zonder per ongeluk op de sluitknop te klikken.

Verwijder PartyPoker (of andere items) uit het menu Extra van Internet Explorer

Mijn vriend maakte de grote fout om PartyPoker vanaf zijn werk naar een laptop te downloaden - zelfs nadat hij het had verwijderd, verscheen het menu-item nog steeds. Hij was bang dat hij gepakt zou worden door de IT-mensen, dus vroeg hij me hoe ik er vanaf kon komen.

Gebruik je Mac Mini als een mediaserver, deel 1

Het volgende belangrijke is om uw Mini daadwerkelijk op de televisie aan te sluiten. Hiervoor heb je twee kabels en (minimaal één adapter) nodig. De adapter kan hier bij Apple worden gekocht ($ 20 USD). Wat het in feite doet, is DVI (Digital Video Interface) converteren naar S-Video of RCA-video-uitgang (I

Pagina's afdrukken in Internet Explorer 7 zonder kop- of voetteksten

De kop- en voetteksten die altijd samen met de pagina worden afgedrukt bij het afdrukken van een pagina, kunnen irritant zijn. Ik weet heel goed welke pagina ik heb afgedrukt, dus het heeft voor mij geen zin om de URL onderaan de pagina te tonen.

Maak een snelkoppeling voor het vergrendelen van uw computerscherm in Windows 7 of Vista

De snelste manier om uw computerscherm te vergrendelen, is door de sneltoets Win+L te gebruiken. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan om de muis te gebruiken om het werkstation te vergrendelen, of willen gewoon beide opties hebben.

ISP-tekst of bedrijfsbranding verwijderen uit de titelbalk van Internet Explorer

We hebben het allemaal wel eens gezien: een bedrijf vol bazen met puntige haren voelt de behoefte om hun bedrijfsnaam in de titelbalk van Internet Explorer in te voegen.

Snelle tip: Scrollen door Firefox-tabbladen uitschakelen

Een van de functies in Firefox 2.0 waar ik gek van wordt, zijn de schuifknoppen voor tabbladen als je veel tabbladen hebt geopend. Ik zou liever alle tabbladen op het scherm zien, ook al zijn ze klein.

Maak een back-up van uw bestandscoderingssleutel in Windows Vista

Windows Vista bevat een technologie voor bestandscodering die vanuit gebruikersperspectief erg lijkt op de technologie die in Windows XP bestond, maar Vista maakt het heel eenvoudig om een ​​back-up te maken van de bestandscoderingssleutel. In XP zouden uw versleutelde bestanden verloren gaan als u uw wachtwoord zou wijzigen. In Vista, een codering