Gebeurtenissen toevoegen aan uw Google-agenda met behulp van de adresbalk in Chrome

hoe-je-gebeurtenissen-toe te voegen aan je-google-agenda-met-de-adresbalk-in-chromen foto 1

Stel dat u op internet surft in Chrome en dat u zich herinnert dat u een vergadering aan uw agenda moet toevoegen. In plaats van een nieuw tabblad te openen en uw agenda te openen, of de Google Agenda Chrome-app te gebruiken, kunt u met deze truc rechtstreeks vanuit de adresbalk van Chrome een gebeurtenis aan uw agenda toevoegen.

Dit vereist een paar installatiestappen, maar als je klaar bent, kun je een evenement in natuurlijke taal typen in de adresbalk, zoals een vergadering op donderdag om 10.00 uur, en er wordt een nieuw evenement gemaakt. Om dit te bereiken, hoeft u alleen maar een speciale zoekmachine in Chrome te maken met een specifieke URL.Om de nieuwe zoekmachine te maken, klikt u met de rechtermuisknop op de adresbalk en selecteert u Zoekmachines bewerken.

hoe-je-gebeurtenissen-toe te voegen aan je-google-agenda-met-de-adresbalk-in-chromen foto 2

Voer in het dialoogvenster Zoekmachines onder Andere zoekmachines een naam in, zoals Gebeurtenis toevoegen, in het eerste vak. Voer in het middelste vak een trefwoord in, zoals cal, om in de adresbalk te typen om deze aangepaste zoekmachine te activeren. Kopieer vervolgens de volgende URL en plak deze in het laatste vak.

|__+_|

Druk op Enter als je klaar bent.

hoe-je-gebeurtenissen-toe te voegen aan je-google-agenda-met-de-adresbalk-in-chromen foto 3

De aangepaste zoekmachine wordt weergegeven onder Andere zoekmachines. Klik op Gereed om het dialoogvenster Zoekmachines te sluiten.

hoe-je-gebeurtenissen-toe te voegen aan je-google-agenda-met-de-adresbalk-in-chromen foto 4

Voordat we deze aangepaste zoekmachine gebruiken om evenementen aan onze agenda toe te voegen, moeten we ervoor zorgen dat we zijn aangemeld bij het Chrome-profiel dat overeenkomt met het Google-account waaraan we evenementen willen toevoegen. Gebruik hiervoor de Profile Switcher in Chrome om over te schakelen naar het juiste profiel of maak er een aan voor het gewenste Google-account, als u er geen heeft.

Nadat u bent aangemeld bij het Chrome-profiel dat overeenkomt met het Google-account dat u wilt gebruiken, typt u |__+_| (of het trefwoord dat u eraan hebt toegewezen) in de adresbalk en druk op Tab of de spatiebalk. Zoeken en de naam van de nieuwe zoekmachine worden weergegeven aan de linkerkant van de adresbalk. Typ in natuurlijke taal de gebeurtenis die u aan uw agenda wilt toevoegen, zoals hieronder, en druk op Enter.

hoe-je-gebeurtenissen-toe te voegen aan je-google-agenda-met-de-adresbalk-in-chromen foto 5

Het scherm voor het maken van een nieuwe gebeurtenis wordt weergegeven op het huidige tabblad met de juiste gegevens ingevuld, zoals de titel van de gebeurtenis en de datum en tijd. Voeg andere informatie voor de gebeurtenis toe of wijzig deze, zoals de locatie, en klik op Opslaan.

hoe-je-evenementen-aan-je-google-agenda-toe te voegen-met-de-adresbalk-in-chromen foto 6

De kalender wordt weergegeven met uw nieuwe evenement toegevoegd en er wordt ook een melding weergegeven waarin wordt beschreven wat er is toegevoegd. Als je van gedachten verandert direct nadat je de afspraak hebt toegevoegd, kun je op de link Ongedaan maken in de melding klikken om de afspraak te verwijderen.

hoe-je-gebeurtenissen-toe te voegen aan je-google-agenda-met-de-adresbalk-in-chromen foto 7

Als je Chrome gebruikt voor je websurfen en Google Agenda om je afspraken en afspraken bij te houden, is dit een erg handige truc.

Meer verhalen

Hoe u Adobe Flash kunt beperken om alleen te worden uitgevoerd wanneer dat nodig is

De Adobe Flash-plug-in is er nog steeds, maar u kunt Flash uitschakelen en alleen activeren als dat nodig is.

Hoe u uw Google Home instelt

De spraakgestuurde Google Home-luidspreker van Google stelt timers in, speelt muziek af en spelt woorden voor het huiswerk van uw kinderen. Hier leest u hoe u de nieuwe instelt die u zojuist hebt ontvangen.

Comcast verbetert X1 digitale films met bonusinhoud

Nieuwe 'verbeterde filmextra's' zijn nu beschikbaar voor Xfinity X1-klanten.

Mods installeren voor de Skyrim Special Edition op de Xbox One of PlayStation 4

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition is nu beschikbaar op PlayStation 4 en Xbox One, en voor het eerst zijn mods beschikbaar voor consolegamers.

Google pronkt met zijn slankere zelfrijdende Chrysler-minibusjes

De sterk aangepaste voertuigen zullen de autonome vloot van de nieuwe Waymo-divisie versterken.

Honda verspreidt virtual reality-vakantiegejuich voor zieke kinderen

Bekijk de Candy Cane Lane 360-graden virtuele ervaring van de autofabrikant.

Nintendo heeft bewegingsbesturing aangenomen omdat gamen te ingewikkeld werd

Shigeru Miyamoto legt uit waarom de Wii een bewegingscontroller gebruikte.

De ochtend erna: maandag 19 december 2016

Welkom bij het begin.

Met de Google Keep-app voor het maken van aantekeningen kunnen Chromebook-gebruikers doodles maken

De functie is logisch voor touchscreen-modellen zoals Samsung's geruchten Chromebook Pro.

5 fantastische gadgets voor uw huisdieren

De meeste eigenaren van gezelschapsdieren zijn het eens met het feit dat het opvoeden van een huisdier net zo belastend is als het opvoeden van een kind. Je zult ze moeten voeren, met ze moeten spelen en doen wat je niet moet doen...