Hoe eigenaren van kleine bedrijven de fatale fout van Sears kunnen vermijden

Wanneer een bedrijf aan zijn investeerders aankondigt dat er 'substantiële twijfel' bestaat over zijn vermogen om door te gaan met handelen, is het duidelijk dat er verontrustende tijden in het verschiet liggen. Wanneer dit gebeurt met een bedrijf dat eerder de onderscheiding 'America's grootste retailer' had, kan dit, hoewel verrassend, een enorme leermogelijkheid zijn voor andere bedrijven. Sears Holdings heeft precies dat gedaan: in de afgelopen 10 jaar heeft het 2.000 winkels gesloten en meer dan 200.000 werknemers ontslagen, en heeft het momenteel $ 4,2 miljard aan schulden, waarbij dinsdag werd aangekondigd dat het niet zeker is of het in staat zal zijn om het geld bijeen te brengen om de schuld te dekken .

Sears bouwde zijn bedrijf uit dat de catalogusverkoop domineerde en voldeed aan de pre-smartphone on-demand-eisen van zijn klanten. Deze revolutie in direct-to-consumer verkoop zorgde voor loyale klanten, een landelijk netwerk van winkels en tientallen jaren winst. De tijden werden uitdagender voor Sears na de stijgende populariteit van Walmart, dat vergelijkbare goederen voor lagere prijzen aanbood, en Amazon, dat de leiding had over e-commerce en miljarden dollars heeft uitgegeven om te profiteren van snelle levering.

Jeremy Bodenhamer, CEO van logistiek bedrijf ShipHawk, theoretiseerde twee jaar geleden in een artikel in VentureBeat dat Sears 'in de perfecte positie verkeerde om Amazon te vernietigen', door de focus te verleggen van kostenbesparingen en investeringen in infrastructuur. Bodenhamer speculeerde dat als Sears zijn fysieke winkels zou gebruiken als magazijnen voor de uiteindelijke levering, het niet alleen in staat zou zijn om Amazon Prime snel maar ook gemak te verslaan. Helaas deed Sears het tegenovergestelde, en terwijl een van zijn belangrijkste concurrenten probeerde dichter bij klanten te komen door lokale magazijnen te bouwen, sloot Sears zijn fysieke locaties. Hoewel Sears van plan was om op de lange termijn geld te besparen, nam het uiteindelijk afstand van klanten en verloor het terrein aan een concurrent in zijn belangrijkste groeistrategie.Dus, wat kunnen kleinere bedrijven leren van deze situatie?

Bedrijven moeten voortdurend het potentieel van hun activa beoordelen en zich bewust zijn van de groeistrategieën van concurrenten om ervoor te zorgen dat ze zich bewust zijn van mogelijke verschuivingen in de markt en in de verwachtingen van de klant. De huidige verschuiving in de verwachting van de klant naar de snelheid van levering gaat over van e-commerce naar andere gebieden. Binnen marketing is Fiverr beroemd geworden vanwege het snelle ontwerpwerk, Bubble maakt app-ontwikkeling snel en gemakkelijk en Uber heeft de besteltijd voor taxi's teruggebracht tot seconden. Door uit te zoeken hoe we dichter bij de eindgebruiker kunnen komen en het bedrijf op de beste manier te positioneren om consumenten te verrassen, zorgt een bedrijf ervoor dat het relevant blijft en op de hoogte blijft van markttrends.

Bedrijven moeten zich bewust zijn van manieren waarop ze waarde kunnen toevoegen aan hun klanten. In het geval van Amazon heeft het dit gedaan door in te spelen op de uitdaging waarmee online retailers worden geconfronteerd: de toeleveringsketen. Vervolgens voegt het waarde toe door wachttijden te verkorten en diversifieert het deze waarde door zijn nieuw gecreëerde kanaal open te stellen voor externe partners. Bodenhamer vertelde me hoe hij zag dat andere bedrijven zoals Sears gebruik hadden kunnen maken van hun troef binnen de verticale toeleveringsketen: 'De toeleveringsketens van wereldklasse die worden beheerd door legacy-retailers zijn een groot voordeel. Door deze beschikbaar te stellen aan hun verkopers, kunnen ze goedkope distributie aanbieden die verkopers helpt te concurreren zonder de bedreigingen van Amazon en hun uiteindelijke doel om de verkoper te omzeilen om single source te worden. Verkopers machtigen is een krachtige waarde.'

Dit werkt door in sectoren en bedrijfsgroottes -- evalueren hoe verschillende activa kunnen worden gediversifieerd, onderzoeken waar voordelen kunnen worden behaald door een betere positionering en een constante drang naar innovatie, speelt een grote rol om een ​​bedrijf voorop te houden. Met de exponentiële groei van technologie zal het vermogen om ons snel aan te passen en in te spelen op de veranderende klantverwachtingen in 2017 alleen maar belangrijker worden.

Ben Judah

Ben Judah baseert zich tussen Londen en Tel Aviv en werkt als communicatie- en marketingadviseur bij BNJ Marketing en als startup-adviseur. Hij is een koffieliefhebber, stoere modder en ex-parachutist. Volg hem @benjud...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Deze Android-app kan het aantal zaadcellen meten

Onderzoekers hebben 3D een bijlage geprint waarmee de camera van een smartphone een spermamonster kan analyseren om het aantal zaadcellen te bepalen.

Ik weet niet hoe ik moet rijden en ik hoef het misschien nooit te leren

Ik ben nauwelijks alleen.

De beste callcenterfuncties voor kleine tot middelgrote bedrijven (MKB)

Voor geavanceerde callcenterfuncties die uw kleine tot middelgrote bedrijf (MKB) kunnen helpen met marketing, helpdesk, klantervaring en meer, hoeft u niet verder te zoeken dan uw bestaande Voice-over-IP (VoIP)-provider. Hier is hoe.

Hoe u uw bedrijf online kunt zetten en voor uzelf kunt werken

Een sterke digitale aanwezigheid is de hoeksteen van succes.

Nintendo Switch-bezitters gewaarschuwd geen vinyl-skins te gebruiken

Het plastic dat Nintendo voor de Switch koos, reageert niet goed op de lijm die wordt gebruikt door vinyl skins. Blijf weg!