Eigen stuurprogramma's toevoegen aan Ubuntu 10.04

Heeft de hardware op uw Ubuntu-systeem eigen stuurprogramma's nodig die topprestaties leveren? Vandaag bekijken we hoe gemakkelijk versie 10.04 het maakt om ze te installeren.

Ubuntu 10.04 herkent en installeert eindelijk automatisch stuurprogramma's voor de meeste hardware van vandaag, het herkende en configureerde zelfs wifi-stuurprogramma's correct elke keer in onze tests. Dit in tegenstelling tot vroeger, toen het vaak moeilijk was om hardware in Linux werkend te krijgen. De meeste videokaarten hebben echter nog steeds eigen stuurprogramma's van hun fabrikant nodig om volledige hardware-videoversnelling te krijgen.

Hoewel Ubuntu geen niet-open source-componenten bevat, maakt het het nog steeds gemakkelijk om eigen stuurprogramma's te installeren als je dat wilt. Wanneer u Ubuntu voor het eerst installeert en opstart, ziet u mogelijk een pop-up die u informeert dat er beperkte stuurprogramma's beschikbaar zijn.hoe-toe te voegen-eigen-stuurprogramma's-aan-ubuntu-1004 foto 1

Mogelijk ziet u een melding waarin u wordt gevraagd of u optionele stuurprogramma's van de fabrikant van uw grafische kaart wilt installeren wanneer u geavanceerde bureaubladeffecten probeert in te schakelen. Klik op Inschakelen om de stuurprogramma's daar direct te installeren.

hoe-toe te voegen-eigen-stuurprogramma's-aan-ubuntu-1004 foto 2

Of u kunt het systeemvakpictogram in de eerste pop-up selecteren en op Stuurprogramma's installeren klikken.

hoe-toe te voegen-eigen-stuurprogramma's-aan-ubuntu-1004 foto 3

Als alternatief, als het systeemvakpictogram is verdwenen, klikt u op Systeem, vervolgens op Beheer en selecteert u Hardwarestuurprogramma's.

hoe-toe te voegen-eigen-stuurprogramma's-aan-ubuntu-1004 foto 4

Dit opent een dialoogvenster met alle eigen stuurprogramma's die beschikbaar zijn voor uw systeem, waaronder mogelijk stuurprogramma's voor uw videokaart en andere hardware, afhankelijk van uw computer. Selecteer het stuurprogramma dat u wilt installeren en klik op Activeren.

hoe-toe te voegen-eigen-stuurprogramma's-aan-ubuntu-1004 foto 5

Voer uw wachtwoord in en Ubuntu zal het stuurprogramma downloaden en installeren zonder verdere invoer. Na de installatie wordt u mogelijk gevraagd om uw systeem opnieuw op te starten.

hoe-toe te voegen-eigen-stuurprogramma's-aan-ubuntu-1004 foto 6

Nu zou u ten volle moeten kunnen profiteren van uw hardware, inclusief fraaie desktopeffecten met hardwareversnelling.

Als u deze stuurprogramma's ooit wilt verwijderen, opent u gewoon het dialoogvenster stuurprogramma's zoals hierboven, selecteert u het stuurprogramma en klikt u op Verwijderen. Nogmaals, opnieuw opstarten kan nodig zijn om het proces te voltooien.

hoe-toe te voegen-eigen-stuurprogramma's-aan-ubuntu-1004 foto 7

Conclusie

Ubuntu heeft het zeker gemakkelijker gemaakt om Linux op je desktopcomputer te gebruiken, ongeacht welke hardware je hebt. Als uw videokaart of andere hardware eigen stuurprogramma's nodig heeft, zijn deze beschikbaar en eenvoudig te installeren. En het beste van alles is dat al uw stuurprogramma's up-to-date blijven met uw software-updates, zodat u er zeker van kunt zijn dat u altijd de nieuwste versie gebruikt.

Meer verhalen

Hulpmiddelen om inhoud op uw WordPress-blog te plaatsen

Nu je een mooie blog hebt, wil je er meer mee doen en content gaan plaatsen. Hier bekijken we enkele tools waarmee u rechtstreeks op uw WordPress-blog kunt posten.

Maak een snelkoppeling naar de Groepsbeleid-editor in Windows 7

Als u een systeembeheerder bent en merkt dat u wijzigingen aanbrengt in de Groepsbeleid-editor, wilt u er misschien een snelkoppeling naar maken. Hier kijken we naar het maken van een snelkoppeling, deze vastzetten op de taakbalk en toevoegen aan het Configuratiescherm.

Voorkom dat u de schermbeveiliging en achtergrond wijzigt in Windows 7

Soms wilt u misschien niet dat gebruikers de mogelijkheid hebben om schermbeveiligingen en achtergronden op Windows 7-werkstations te wijzigen. Vandaag bekijken we hoe u kunt voorkomen dat ze een van beide of beide veranderen.

Verbeter uw touchpad-computer met Scrybe

Bent u op zoek naar een manier om uw Touchpad-computer te helpen u productiever te maken? Hier is een snelle blik op Scrybe, een nieuwe applicatie van Synaptics waarmee je het kunt vergroten.

Schakel IE 8-miniatuurvoorbeelden uit op de taakbalk van Windows 7

De Aero-miniatuurvoorbeelden zijn een geweldige nieuwe functie, maar als je geen fan bent van de flitsende eye-candy, kun je ze verwijderen met een simpele aanpassing. Hier is hoe het te doen.

Converteer Chrome-bladwijzerwerkbalkmappen naar pictogrammen

Dus je hebt je gewone bladwijzers teruggebracht tot pictogrammen, maar hoe zit het met de mappen? Met onze kleine hack en een paar minuten van je tijd kun je die mappen ook in pictogrammen veranderen.

Hoe een muziek-cd te rippen in Windows 7 Media Center

Als u een Media Center-gebruiker bent, weet u al dat het uw digitale muziekcollectie kan afspelen en beheren. Maar wist u dat u ook een muziek-cd kunt rippen in Windows 7 Media Center en deze automatisch aan uw muziekbibliotheek kunt laten toevoegen?

Hoe de vertraging van het VMWare-opstartscherm te vergroten?

Als je een opstartbare cd of USB-flashdrive in een virtuele machineomgeving wilt uitproberen, heb je waarschijnlijk gemerkt dat het aanbod van VMWare het moeilijk maakt om het opstartapparaat te wijzigen. We laten u zien hoe u deze opties kunt wijzigen.

Verander een flashdrive in een draagbare webserver

Draagbare applicaties zijn erg handig om onderweg werk gedaan te krijgen, maar hoe zit het met draagbare servers? Hier leest u hoe u van uw flashstation een draagbare webserver kunt maken.

Vrijdagpret: Super Mario Bros. Crossover

Vrijdag is eindelijk hier en het is tijd om de middag te verspillen aan bedrijfstijd. Vandaag bekijken we een supercoole klassieke NES-mashup genaamd Super Mario Bros. Crossover.