Vorige versies van een bestand op elk besturingssysteem herstellen

hoe-om-vorige-versies-van-een-bestand-op-elk-besturingssysteem-foto te herstellen 1

Elk besturingssysteem maakt een back-up van eerdere versies van bestanden en biedt een gemakkelijke manier om terug in de tijd te gaan. Als u een cloudopslagservice gebruikt, bewaart deze ook eerdere versies van uw bestanden.

Dit is vaak handig bij het verwerken van een soort kantoordocument. Maar elke keer dat u een type bestand hebt gewijzigd en terug wilt gaan, werkt het.Maak op een gemakkelijke manier een back-up en bescherm uw computer

hoe-om-vorige-versies-van-een-bestand-op-elk-besturingssysteem-foto 2 te herstellen

Windows bevat gratis een aantal back-up- en hersteltools, maar de realiteit is dat ze lang niet zo goed zijn als commerciële oplossingen. Carbonite maakt automatisch een back-up van al uw bestanden, foto's en documenten en slaat ze versleuteld op in de cloud.

U krijgt niet alleen goedkope onbeperkte cloudback-up, maar u kunt Carbonite ook gebruiken om een ​​back-up van uw pc op een lokale harde schijf te maken. En je krijgt versiebeheer, beveiliging van verwijderde bestanden, mobiele apps zodat je vanaf elk apparaat toegang hebt tot je bestanden, en nog veel meer.

En voor een beperkte tijd krijgen How-To Geek-lezers 2 gratis bonusmaanden.

Maak vandaag nog een back-up van uw pc of Mac met Carbonite

Windows 7

In Windows 7 kunt u met de functie Vorige versies oudere versies van uw bestaande bestanden herstellen. Zoek een bestand in Windows Verkenner, klik er met de rechtermuisknop op, selecteer Eigenschappen en klik op het tabblad Vorige versies. U ziet alle beschikbare eerdere versies.

Deze oudere versies van bestanden zijn zowel afkomstig van back-ups die zijn gemaakt met Windows Back-up (als u dat back-upsysteem gebruikt) als van de automatische systeemherstelfunctie. Dit betekent dat u eerdere versies van sommige bestanden zou moeten kunnen herstellen zonder iets te configureren - Systeemherstel is er voor u - maar het zal zeker beter werken als u ook Windows Back-up inschakelt.

hoe-om-vorige-versies-van-een-bestand-op-elk-besturingssysteem-foto 3 te herstellen

Windows 8 en 8.1

Microsoft veranderde de manier waarop dit werkt in Windows 8 en 8.1. De oude functie Vorige versies is verwijderd, evenals Windows Backup. Bekijk ons ​​overzicht van verschillende back-upfuncties die in Windows zijn ingebouwd om te begrijpen hoe al deze verschillende tools zich verhouden.

In plaats daarvan gebruikt Windows nu Bestandsgeschiedenis. Sluit een externe schijf aan of wijs Windows op een netwerkschijf en stel op die locatie Bestandsgeschiedenis in. Windows maakt dan automatisch een back-up van uw bestanden. U kunt eerdere versies ervan herstellen door met de rechtermuisknop op een bestand te klikken, naar Eigenschappen te wijzen en de opties op het tabblad Bestandsgeschiedenis te gebruiken.

Cruciaal is dat Systeemherstel niet langer back-ups van eerdere versies van uw bestanden bewaart. Omdat Bestandsgeschiedenis niet standaard is ingeschakeld, betekent dit dat u eerdere versies van bestanden niet kunt herstellen, tenzij u uw uiterste best hebt gedaan om het in te stellen. Voormalige gebruikers van Windows 7 kunnen ruw ontwaken als ze verwachten dat Windows automatisch een back-up maakt van eerdere versies van bestanden - standaard zal dit niet het geval zijn.

hoe-om-vorige-versies-van-een-bestand-op-elk-besturingssysteem-foto 4 te herstellen

Mac OS X

Macs bieden hiervoor verschillende functies. De eerste is Versies, die werkt in toepassingen die er speciaal voor zijn ontworpen. Dit omvat teksteditors, kantoortoepassingen, afbeeldingseditors, enzovoort. Het werkt bijvoorbeeld in de meegeleverde TextEdit- en Preview-applicaties.

Open het bestand waarvan u een eerdere versie in die toepassing wilt bekijken, klik op het menu Bestand en wijs Terugkeren naar aan. U ziet een lijst met eerdere versies van het bestand en u kunt op Door alle versies bladeren klikken om er doorheen te bladeren.

hoe-om-vorige-versies-van-een-bestand-op-elk-besturingssysteem-foto te herstellen 5

U kunt hiervoor ook Time Machine gebruiken, ervan uitgaande dat u Time Machine-back-ups hebt ingesteld. Start de Time Machine-toepassing, selecteer een tijd en kies op dat moment een specifiek bestand. Gebruik de knop Herstellen om het te herstellen.

Op Mac-laptops maakt Time Machine in feite back-ups van bestanden op de lokale harde schijf van uw Mac. Time Machine zou enkele eerdere versies van bestanden voor u beschikbaar moeten hebben, zelfs als u al een tijdje geen Time Machine-back-up naar een externe schijf hebt uitgevoerd.

hoe-om-vorige-versies-van-een-bestand-op-elk-besturingssysteem-foto te herstellen 6

Linux-desktops

Linux-desktops hebben deze functie meestal niet ingebouwd en ze maken over het algemeen niet automatisch back-ups van uw bestanden. Als u een back-uptool gebruikt, zoals de back-uptool die is opgenomen in Ubuntu (ook bekend als Déjà Dup), kunt u mogelijk back-ups van eerdere bestanden herstellen met de back-uptool. Controleer de back-upsoftware die u gebruikt voor meer hulp.

hoe-om-vorige-versies-van-een-bestand-op-elk-besturingssysteem-foto te herstellen 7

Dropbox, Google Drive, OneDrive en andere cloudopslagservices

Cloudopslagservices slaan over het algemeen eerdere versies van uw bestanden op. Dit geeft u een andere manier om eerdere versies van bestanden terug te krijgen als uw desktopbesturingssysteem u in de steek laat. Deze functie is echter over het algemeen niet zichtbaar in de desktopclient - u moet de website van de service bezoeken of misschien een mobiele app gebruiken om er toegang toe te krijgen.

Op de Dropbox-website kun je bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op een bestand klikken en Vorige versies selecteren om een ​​lijst te zien met eerdere versies van het bestand dat je kunt herstellen. Op de website van Google Drive kunt u met de rechtermuisknop op een bestand klikken en Versies beheren selecteren als er een eerdere versie beschikbaar is. Klik op de website van OneDrive met de rechtermuisknop op een bestand en selecteer Versiegeschiedenis.

Houd er rekening mee dat uw cloudopslagservice eerdere versies niet voor altijd zal behouden. Afhankelijk van de service die u gebruikt, kunnen de vorige versies na een bepaalde tijd (zoals 30 dagen) worden verwijderd, wanneer er te veel eerdere versies van het bestand zijn, of om ruimte vrij te maken. Vertrouw niet op de functie van eerdere versies als historisch record!

hoe-om-vorige-versies-van-een-bestand-op-elk-besturingssysteem-foto te herstellen 8

Van uw back-ups

Als u een ander lokaal back-upprogramma gebruikt, met andere woorden, niet Windows Backup op Windows 7, Bestandsgeschiedenis op Windows 8 of 8.1 of Time Machine op Mac OS X, is dat back-upprogramma natuurlijk een goede plek om eerdere versies van ook uw bestanden. Ga naar uw favoriete back-upsoftware en zoek naar het bestand waarvan u een eerdere versie wilt zien.


Dit proces is vergelijkbaar met het herstellen van back-ups - elke vorige versie van een bestand is immers slechts een back-up van een ouder bestand - maar besturingssystemen stellen deze functie op een andere manier bloot.

Het kan zelfs gemakkelijker zijn om een ​​eerdere versie van een bestand te herstellen dan een back-up van een verwijderd bestand te herstellen - wees getuige van cloudopslagservices. Ze zullen je niet helpen een bestand terug te krijgen als je het uit je prullenbak hebt geleegd, maar zullen veel eerdere versies van bestanden die je niet hebt verwijderd behouden.

Afbeelding tegoed: MattysFlicks op Flickr

Meer verhalen

Hoe te migreren van Internet Explorer of Edge naar Chrome (en waarom dat zou moeten)

De Chrome-webbrowser van Google wordt nu op grotere schaal gebruikt dan Microsoft's Internet Explorer en Edge samen. Als u nog niet bent overgeschakeld naar Chrome, is dit de reden waarom u dit misschien wilt doen - en hoe u snel kunt overschakelen.

Toegang krijgen tot de Google Instellingen-app op de Samsung Galaxy S7

Als u uw Google-aanmeldingsinstellingen, Android Pay-opties, Google Fit-gegevens of iets anders dat specifiek met uw Google-account te maken heeft, moet aanpassen, moet u de app Google Instellingen openen. Op de meeste Android-telefoons vindt u Google-instellingen in Instellingen > Google (onder de Persoonlijke

Hoe de kleuren in een PDF-bestand om te keren in Adobe Acrobat Reader voor gemakkelijker lezen 's nachts

Het PDF-formaat is bedoeld om ervoor te zorgen dat de opmaak van een document behouden blijft wanneer het op verschillende besturingssystemen en apparaten wordt bekeken. Als u een document op een pc in een donkere kamer bekijkt, wilt u misschien het kleurenschema wijzigen zodat het scherm niet zo helder is.

Hoe u uw iOS-apparaat artikelen, boeken en meer hardop voor u kunt laten lezen

Met de Speak Screen-functie in iOS kun je je apparaat laten voorlezen wat er op het scherm staat door simpelweg met twee vingers vanaf de bovenkant van de pagina naar beneden te vegen. Het kan zo ongeveer alles lezen, van instellingenpagina's tot websites tot e-boeken. Hoewel het natuurlijk handig is als je een vorm van visueel hebt

Hoe u kunt beoordelen en goedkeuren wat op uw Facebook-tijdlijn wordt weergegeven

Als je strakkere controle wilt houden over wat er op je Facebook-tijdlijn verschijnt (en dus voor iedereen met wie je Facebook-vrienden bent), is er een eenvoudig, maar onderbenut mechanisme ingebouwd in Facebook om je goedkeuringsrechten te geven voor alles wat mensen taggen doe je mee.

Hoe u uw OK Google-geschiedenis kunt uitschakelen en verwijderen

Het is geen geheim dat veel mensen Google en zijn services voor een breed scala aan dingen gebruiken, en in het proces kan Google een duizelingwekkende hoeveelheid informatie van en over ons verzamelen.

Hoe maak je gelijkmatig verdeelde lettervakken voor formulieren in Microsoft Word?

Wanneer u uw eigen formulieren in Microsoft Word ontwerpt, kunt u af en toe problemen ondervinden bij het maken van de specifieke secties of functies die u nodig hebt. Met dat in gedachten heeft de SuperUser Q&A-post van vandaag enkele handige oplossingen voor de Microsoft Word-problemen van een lezer.

Hoe u uw Amazon-pakketten kunt volgen met behulp van de Amazon Echo

Als je een snelle en gemakkelijke manier wilt om erachter te komen wanneer die rijstkoker die je hebt besteld bij je voor de deur staat, kun je het nu aan Alexa vragen.

Geek Trivia: Welke tv-show was oorspronkelijk gepitcht als Wagon Train to the Stars?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe maak je snelle kleurcorrecties op foto's met Preview voor OS X

Preview, de afbeeldingsviewer die voorgeladen wordt met elke Mac, is een van de beste en meest veelzijdige standaardafbeeldingsviewers die beschikbaar zijn. Het zou dus geen grote verrassing moeten zijn dat het ook kleurcorrecties kan uitvoeren.