Vorige versies van het register herstellen in Windows 7

Als u handmatig een specifiek gedeelte van het register wilt herstellen vanaf een eerdere momentopname van Systeemherstel, of toegang wilt krijgen tot bepaalde specifieke sleutels van een oudere versie van het register, kunt u dit doen door toegang te krijgen tot die bestanden en vervolgens secties daaruit te exporteren. Hier leest u hoe u dit doet in Windows 7 of Vista.

Aangezien Windows 7 en Vista gebruik maken van Shadow Copy, ook wel bekend als Volume Snapshot Service, om de functie Vorige versies aan te drijven, zijn er snapshots van belangrijke bestanden die in de loop van de tijd zijn gemaakt, inclusief registerbijenkorven, zodat we op deze manier toegang hebben tot de oudere versies van registerbestanden zonder een volledig systeemherstel moeten doen.

Dit artikel is gezamenlijk geschreven door mijzelf en Ramesh van WinHelpOnline, die ook heeft besproken hoe je hetzelfde kunt doen op Windows XP.Toegang tot eerdere registerkasten vanuit Shadow Copy

Belangrijke opmerking: voordat we beginnen, moeten we u echt een disclaimer geven: u moet deze techniek alleen gebruiken als u weet wat u doet en bereid bent eventuele problemen op te lossen, of op zijn minst goede back-ups van uw bestanden te hebben. Nog steeds hier? Lees verder.

Het eerste dat u wilt doen, is Gebruikersaccountbeheer uitschakelen, omdat u anders niet echt toegang hebt tot de mappen. Zodra je dat hebt gedaan en opnieuw hebt opgestart, open je een nieuw Windows Verkenner-venster en ga je naar de volgende map:

C:WindowsSystem32Config

Klik met de rechtermuisknop ergens in het witruimtegebied van de map, kies Eigenschappen in het menu en klik vervolgens op het tabblad Vorige versies. Als u daar bent, dubbelklikt u op de juiste map (Hint: kijk naar het veld Datum gewijzigd om te beslissen welke versie van de bestanden u wilt herstellen.)

Opmerking: als u Windows Vista Home-edities gebruikt en u wilt dit doen, moet u Shadow Explorer gebruiken om bij deze bestanden te komen.

hoe-om-vorige-versies-van-het-register-in-windows-7 te herstellen foto 1

Selecteer de registercomponentbestanden die u nodig hebt en kopieer ze naar een map naar keuze.

hoe-om-vorige-versies-van-het-register-in-windows-7 te herstellen foto 2

Klik op OK wanneer u de Windows-beveiligingsprompt ziet.

hoe-om-vorige-versies-van-het-register-in-windows-7 te herstellen foto 3

En nu zou u een map moeten hebben met de back-upregistersleutels.

hoe-te-stellen-vorige-versies-van-het-register-in-windows-7 foto 4

Nu u de back-upversies van het register hebt, kunt u deze gebruiken om toegang te krijgen tot de oudere versie.

Een registercomponent laden en toegang krijgen tot specifieke sleutels

Op dit punt kunt u de hele registercomponent in het register laden, waardoor het een subsleutel van een van de hoofdsecties wordt en u toegang krijgt tot instellingen van de oudere versie. Open de Register-editor met regedit.exe in de zoek- of voervakken van het menu Start, klik op HKEY_LOCAL_MACHINE of HKEY_USERS en gebruik vervolgens Bestand -> Hive laden.

hoe-om-vorige-versies-van-het-register-in-windows-7 te herstellen foto 5

U wordt gevraagd om de nieuwe bijenkorf een naam te geven - voor dit voorbeeld heb ik zojuist test gebruikt.

En zomaar, je kunt de nieuwe sleutel zien met de inhoud van de back-up van vorige week. Dus als bijvoorbeeld een van de instellingen of licentiesleutels voor een applicatie verloren is gegaan, kunnen we deze vinden door door de sleutels voor die applicatie te bladeren. U moet de wijzigingen handmatig aanbrengen als u slechts een paar toetsen uitvoert.

hoe-om-vorige-versies-van-het-register-in-windows-7 te herstellen foto 7

Als u deze methode probeert te gebruiken om grote delen van het register te herstellen, kunt u een sleutel exporteren, het geëxporteerde bestand wijzigen om het juiste sleutelpad te hebben in plaats van Test, en het vervolgens opnieuw importeren. Het is een beetje vervelend, maar kan nuttig zijn als dat nodig is.

Als je klaar bent, moet je er absoluut zeker van zijn dat je deze hele sleutel verwijdert, anders voegt het veel extra bloat toe aan je register die je echt niet nodig hebt.

Toegang tot de registersleutels van de vorige versie via de opdrachtregel

In plaats van de registersleutel te laden met behulp van de GUI en al die sleutels toe te voegen aan uw huidige register, kunt u de RegFileExport-tool van Nirsoft gebruiken om de gegevens rechtstreeks uit de back-upbestanden te openen en te extraheren - u hoeft alleen de exacte sleutel te weten die je zoekt

Dus als u bijvoorbeeld de lijst met momenteel geïnstalleerde programma's wilt openen vanuit het dialoogvenster Programma's en onderdelen. U zou een dergelijke opdracht uitvoeren tegen de opgeslagen reservekopie van de SOFTWARE-registercomponent, ervan uitgaande dat u de opdrachtregeltoepassing in dezelfde map als het reservekopiebestand hebt:

regfileexport SOFTWARE ExportedKey.reg HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE
MicrosoftWindowsCurrentVersionVerwijderen

hoe-te-stellen-vorige-versies-van-het-register-in-windows-7 foto 8

Dit genereert een normaal .reg-bestand waarop u kunt dubbelklikken om de inhoud in het register in te voeren, of u kunt het openen en specifieke sleutels zoeken die u mogelijk wilt gebruiken.

hoe-om-vorige-versies-van-het-register-in-windows-7 te herstellen foto 9

Deze methode kan zelfs worden gebruikt om delen van het register gemakkelijk te herstellen, mocht dat nodig zijn. Het is waarschijnlijk het handigst voor het herstellen van de secties die betrekking hebben op een specifieke toepassing.

Nogmaals, je moet heel voorzichtig zijn bij het bewerken van het register, maar je weet in ieder geval veel meer dan voorheen.

Meer verhalen

De VN zegt dat we een officiële ambassadeur nodig hebben... voor de buitenaardse wezens?

Als de buitenaardse wezens ooit de aarde binnendringen, hebben we nu een plan: een Maleisische astrofysicus voor de deur zetten om met ze te praten. Dat klopt, de VN is eigenlijk van plan een ambassadeur te benoemen voor het geval we contact opnemen.

PPA's veilig verwijderen en teruggaan naar stabiele versies in Ubuntu

Als je een PPA hebt toegevoegd en een vervelende bug tegenkomt in je bijgewerkte software, moet je terugkeren naar de Ubuntu-repositories. Veilig doen kan lastig zijn - gelukkig kan Ubuntu Tweak dit voor ons doen.

Week in Geek: The Zombie Cookie Edition

Deze week hebben we geleerd hoe je een computer automatisch kunt vergrendelen als je er niet bent, een iPhone of iPod Touch kunt gebruiken om een ​​pc op afstand te bedienen, de titelbalk en andere systeemlettertypen in Windows 7 kunt aanpassen, Internet Explorer 9 kunt gebruiken met Windows Vista, eenvoudige wiskunde kunt berekenen snel in OneNote, en meer.

Een van de Killer-functies van Windows Phone 7 is ... Visual Basic?

Op de Windows Phone-blog hebben ze zojuist aangekondigd dat een van de belangrijkste verzoeken van ontwikkelaars het gebruik van Visual Basic was om apps voor de telefoon te schrijven. Visueel Basis? Ernstig?

Deze ananas kan draadloze netwerken hacken

Dit is geen gewone ananas. Het kan de draadloze verbindingen van mensen kapen en hen ertoe brengen de ananas te gebruiken om verbinding te maken met internet in plaats van de router waarmee ze verbinding wilden maken - en vervolgens controleren wat ze doen.

Desktop Fun: Iron Man Wallpaper Collection

Iron Man is een van de bekendste superheldenpersonages van Marvel Comics. Met twee films van de trilogie die nu zijn uitgebracht, hebben we een hele mooie behangcollectie om je te helpen de tijd door te komen totdat de definitieve film beschikbaar is.

Hier zijn vijf alternatieven voor iTunes 10 om uw iPod gemakkelijk te beheren

Als je aan iTunes denkt, denk je misschien aan onhandige, trage en opgeblazen software die niet altijd de gemakkelijkste te gebruiken is. Als u op zoek bent naar iets waarmee u iPod-inhoud gemakkelijker kunt beheren, bekijken we vandaag enkele gratis en commerciële alternatieven.

Vrijdagpret: All Ball

Als je op zoek bent naar een leuke manier om een ​​deel van je vrijdagmiddag door te brengen, bereid je dan voor op wat sportplezier. Wees echter snel met je muis terwijl je je team van twee personen helpt te winnen bij All Ball.

Hoe maak je een back-up van je Linux-pc met Simple Backup?

Het maakt niet uit of u Windows, OS X of Linux gebruikt, iedereen zou regelmatig een back-up van zijn informatie moeten maken. In Linux is een van de gemakkelijkste manieren om automatische back-ups te maken met Simple Backup (SBackup). Hier leest u hoe u SBackup kunt instellen om ervoor te zorgen dat u een back-up hebt van al uw belangrijke

Altijd de menubalk en andere werkbalken weergeven in Internet Explorer 9 Beta

Sinds de bètaversie van IE 9 voor het publiek werd vrijgegeven, is er veel discussie geweest over het vreemd aanvoelen zonder het menu en andere werkbalken. Je kunt ze gemakkelijk genoeg terugbrengen, en hier zullen we een paar manieren bekijken om dit te doen.