Hoe u een netwerkbeveiligingscamera voor uw huis kiest

hoe-een-genetwerkte-beveiligingscamera-voor-uw-huis-foto-kiezen 1

Netwerk- of IP-beveiligingscamera's zijn direct beschikbaar en worden met elke nieuwe generatie producten steeds geavanceerder. Het doorzoeken van de beschikbare opties kan echter overweldigend zijn; lees verder terwijl we u door het proces leiden met een handige checklist voor het winkelen voor beveiligingscamera's.

In plaats van u te vertellen welke camera of camerasysteem u moet kopen, gaan we u helpen een raamwerk te bouwen dat u kunt gebruiken om te beoordelen of een bepaalde camera of camerastal geschikt is voor uw behoeften. Laten we beginnen met te kijken naar het verschil tussen netwerk- en reguliere beveiligingscamera's en dan verder gaan met specificaties en functies die het overwegen waard zijn.Als je eenmaal gewapend bent met de kennis in dit artikel, is het gemakkelijk om te beslissen of het aanbod van netwerkcamera's van bijvoorbeeld D-Link, Google, enzovoort geschikt is voor jouw huis.

Wat is het verschil tussen netwerk- en reguliere beveiligingscamera's?

De eerste vraag die de meeste mensen hebben wanneer ze overwegen een beveiligingscamerasysteem aan te schaffen, is wat precies het verschil is tussen nieuwere netwerk-/IP-camera's en CCTV (of wat de meeste mensen gewone beveiligingscamera's zouden noemen).

Laten we beginnen met te praten over CCTV-systemen, aangezien de meeste mensen waarschijnlijk meer dan terloops bekend zijn met het systeem, of ze het nu beseffen of niet. CCTV-beveiligingssystemen of gesloten tv-systemen zijn, zoals de naam al aangeeft, ontworpen om een ​​gesloten systeem te zijn. Elke camera is via een stroom- en videokabel terug naar een centrale besturingseenheid bedraad. Hoewel de technologie in de loop der jaren is verbeterd, is het basissysteem niet veel veranderd. Nieuwere controle-eenheden hebben netwerkondersteuning toegevoegd voor bekijken op afstand en dergelijke, maar bijna universeel is de netwerkondersteuning en online component van traditionele CCTV-systemen duidelijk en bijzaak.

Om CCTV-systemen echter niet te verslaan, want wat ze missen in moderne netwerkfuncties, maken ze meer dan goed in betrouwbaarheid. De resolutie kan lager zijn, het beeld korreliger en de componenten voor internettoegang zijn misschien onhandig (of waarschijnlijk niet aanwezig), maar de meeste CCTV-systemen zijn ijzersterk en kunnen na installatie tientallen jaren meegaan. U bent waarschijnlijk in meer dan een paar banken en winkels in uw leven geweest waar CCTV-systemen na 20 jaar nog steeds goed werken. De grootste keerzijde, naast de oudere technologie, is het gedoe van installatie. Je gaat veel gaten boren en veel kabels leggen.

hoe-een-genetwerkte-beveiligingscamera-voor-uw-huis-foto-kiezen 2

Het nieuwe kind in de buurt is de netwerk- of IP-camera. De belangrijkste verandering tussen het CCTV-systeem en het IP-systeem is dat, zoals de naam al doet vermoeden, elke camera in het netwerk-/IP-camerasysteem een ​​uniek adres op uw thuisnetwerk heeft en duidelijk adresseerbaar is. Dit betekent dat beheer-apps, cloud-apps en -services, enzovoort, allemaal verbinding kunnen maken met en communiceren met uw individuele beveiligingscamera's. Bovendien hebben netwerkcamera's bijna altijd een veel hogere resolutie dan traditionele CCTV-camera's, leggen ze een sterke nadruk op netwerk- en clouddiensten en integratie, en zijn ze doorgaans geïntegreerd met een smart home/internet-of-things-thuissysteem.

Netwerkcamera's kunnen verbinding maken met uw thuisnetwerk via een vaste Ethernet-lijn of een draadloze Wi-Fi-netwerkverbinding. Het nadeel van IP-camera's is dat je een deel van die oude koperdraadbetrouwbaarheid van het traditionele CCTV-systeem inruilt voor de razendsnelle nieuwe functies van de moderne camera's en je betaalt er een aardige cent voor. Laten we eens kijken naar zowel de specificaties als de functies waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een IP-camera of camerasysteem.

Aan welke specificaties moet ik denken?

Er zijn twee hoofdcategorieën om naar te kijken bij het winkelen voor camera's. De specificaties (de feitelijke specificaties van de hardware en waartoe deze in staat is) en de functies (of wat als extra's kan worden beschouwd). Laten we nu ingaan op de hardwarespecificaties.

Oplossing

Een van de grootste specificaties waar mensen naar kijken, terecht, is de resolutie. Dit is een van de gebieden waarop IP-camera's echt uitblinken. Hoewel CCTV-camera's HD-kwaliteit kunnen hebben, zijn ze dat zelden, terwijl het uiterst zeldzaam is om een ​​IP-camera te vinden met een resolutie van minder dan 720P. IP-camera's zijn in wezen gebouwd op digitale cameratechnologie en het is helemaal niet ongebruikelijk om sensoren van zeer hoge kwaliteit erin te vinden.

Bij het winkelen voor een camera of een set daarvan raden we aan om niet genoegen te nemen met een resolutie van minder dan 720P. Als je denkt dat je oude dvd-collectie er tegenwoordig nogal wazig uitziet, zul je niet geloven hoe slecht beveiligingsbeelden met een lage resolutie eruitzien. Blijf bij video met hoge resolutie, zodat u de politie geen videoclip hoeft te geven van een niet-identificeerbare klodder die in uw huis inbreekt.

Nachtzicht

Direct achter resolutie is het belang van nachtzicht, of IR-video, mogelijkheden. Nacht is precies de tijd dat u de hoogste mate van zichtbaarheid rond en in uw huis wilt en goed nachtzicht helpt daarbij.

hoe-een-genetwerkte-beveiligingscamera-voor-uw-huis-foto-kiezen 3

Kijk bij het bekijken van de nachtzichtmogelijkheden van een IP-camera hoeveel IR-zenders zich rond de lens bevinden (en, indien vermeld, hoeveel lichtopbrengst ze leveren) en of de camera een zogenaamd IR-sperfilter heeft dat helpt de helderheid van de nachtzichtopname te vergroten. Indien nodig kun je relatief goedkoop het IR licht van de camera aanvullen met een LED IR schijnwerper.

Weerbestendigheid

Als je de camera koopt voor gebruik buitenshuis, dan is weersbestendigheid een must. U wilt een stevige en goed afgesloten camera die alles doorstaat, van zomerse plensbuien tot sneeuwval in de winter. Het is normaal dat beveiligingscamera's worden geadverteerd als weerbestendig, waterdicht of weerbestendig, maar het is nog beter als u een camera kunt vinden met een daadwerkelijke IP-classificatie (Ingress Protection).

In het ideale geval wilt u een camera met een IP-classificatie voor IP66 of hoger; u kunt meer lezen over IP-classificaties en hoe deze van toepassing zijn op grote en kleine elektronische gadgets in ons artikel HTG Explains: How Water Resistance Ratings for Gadgets.

Geluidsopname

Microfoons zijn zeer ongewoon op traditionele CCTV-camera's, maar niet ongewoon op nieuwere IP-camera's. Als je zowel video als audio wilt vastleggen, zoek dan naar een camera met een microfoon, zodat je niet alleen een visueel kijkje in je achtertuin of de speelkamer van je kinderen kunt krijgen, maar ook een auditieve.

Pannen, kantelen en zoomen

In het jargon van beveiligingscamera's zijn PTZ-camera's camera's die, in tegenstelling tot hun vaste tegenhangers, kunnen pannen, titels en zoomen (PTZ) rond een gebied voor een beter zicht. Hoewel dergelijke functies nuttig zijn, zijn ze echt het nuttigst in een situatie van een bemand beveiligingsstation waarin een operator alle camera's actief in de gaten houdt en kan pannen of inzoomen wanneer dat nodig is.

Praktisch gezien is het voor thuisgebruik veel handiger om een ​​camera te hebben met een breed gezichtsveld dat alles wat je wilt bekijken in één frame dekt, in plaats van dat je de camera op afstand moet bewegen via de PTZ-functies om alles te zien.

Type netwerkverbinding

Netwerkcamera's kunnen op twee manieren verbinding maken met uw thuisnetwerk: een vaste Ethernet-lijn of Wi-Fi. Houd er echter rekening mee dat het atypisch is dat een bepaalde camera zowel Wi-Fi- als Ethernet-hardware heeft ingebouwd, dus u moet zorgvuldig winkelen, rekening houdend met uw behoeften.

Aangezien de meeste mensen de buitenkant van hun huis niet hebben bedraad voor Ethernet, kun je het gemak van wifi zien. Het nadeel van wifi is natuurlijk dat wat er ook aan je algemene netwerk scheelt (je hebt bijvoorbeeld een slechte dekking of een zwak wifi-signaal), ook je beveiligingscamerasysteem zal schaden.

In het licht daarvan is het belangrijk om rekening te houden met uw thuisnetwerk bij het selecteren van uw camera's. Als je een beveiligingscamera nodig hebt aan de zijkant van je huis met een slechte wifi-dekking, moet je misschien een Ethernet-drop naar die kant van het huis uitvoeren of je router upgraden of uitbreiden voor een meer uniforme dekking.

Welke functies moet ik overwegen?

Als je eenmaal de hardwarespecificaties hebt gladgestreken die je nodig hebt, kun je de extra functies overwegen die er bovenop liggen. Hoewel er geen enorme variatie is aan de hardwarekant van de dingen (er zijn maar zoveel resoluties, zoveel netwerkhardwareconfiguraties, enz.), Is er nogal wat variabiliteit aan de kant van de dingen. We raden je echt aan om goed op de extra functies van je camerafabrikant te letten, omdat dit je gebruikerservaring echt kan maken of breken.

Toegang op afstand

Velen van ons krijgen beveiligingscamera's, zodat we bij ons thuis kunnen inchecken wanneer we op het werk of op vakantie zijn. Een van de belangrijkste voordelen van een IP-camerasysteem is dat de afzonderlijke camera's adresseerbaar zijn via het netwerk en zeer eenvoudig te verbinden zijn met uw thuisnetwerk en het grotere internet. Elk systeem dat u overweegt, zou een zeer solide component voor externe toegang moeten hebben waarmee u eenvoudig kunt inloggen op uw camera's en ze vanaf een externe computer via een webbrowser kunt bekijken. Als deze functie frustrerend is om te gebruiken of schilferig is, verslaat het grotendeels het doel om de beveiligingscamera's in de eerste plaats te hebben.

Mobiele apps

Nauw gekoppeld aan de functie voor toegang op afstand zijn mobiele apps. Tegenwoordig leven mensen praktisch van hun telefoon en een goede mobiele app om je beveiligingssysteem te bekijken is een must. U wilt geen ruzie maken met een webpagina die al dan niet correct wordt aangepast voor mobiel kijken; u wilt een mobiele app die de video-inhoud native afhandelt en netjes weergeeft op uw mobiele apparaat.

hoe-een-genetwerkte-beveiligingscamera-voor-uw-huis-foto-kiezen 4

Als je een iOS-gebruiker bent, ben je bijna altijd verzekerd van een schone ervaring als het bedrijf een mobiele app aanbiedt, helaas voor Android-gebruikers kunnen beveiligings-apps wisselvallig zijn, aangezien het bedrijf al dan niet een Android-app heeft of zou kunnen doen slecht werk om het te updaten.

Als een app op afstand een prioriteit voor u is, is het verstandig om bij een groter bedrijf te blijven. Hoewel een of ander obscuur bedrijf waar je nog nooit van hebt gehoord, zoals SuperSecureIPCamCo, waarschijnlijk helemaal geen mobiele app zal hebben of dat ze een erg schilferige en onvoldoende bijgewerkte app hebben, staat een groot bedrijf als D-Link of Samsung meestal meer bovenaan van goede ontwikkeling en update van mobiele apps.

Video-opslag

Hoewel er veel nadruk wordt gelegd en de video actief wordt bekeken, zoals omhoog trekken op je computer of iPad, is het net zo belangrijk hoe de video wordt opgeslagen. Waar gaat het filmpje heen? Is het lokaal opgenomen op de camera zelf? Is het via een begeleidende applicatie opgeslagen op een computer op uw lokale netwerk? Is er een speciale DVR-tool die bij de camera hoort? Is er een vorm van cloudopslag?

Videobeelden zijn nutteloos voor u als het niet bestaat wanneer u het nodig heeft. In het ideale geval heb je een lokale kopie van de video om te bekijken en een cloudoplossing, dus als de inbrekers er ook met je camera en computerapparatuur vandoor gaan, heb je nog steeds wat bewijs om aan de politie te geven.

Meldingen en bewegingsdetectie

Een laatste functie die moet worden overwogen, is die van melding en bewegingsdetectie. Het bespaart enorm veel ruimte om uw camerasysteem alleen te laten opnemen wanneer er activiteit op het frame plaatsvindt. U wilt niet alleen alleen beweging opnemen, maar de mogelijkheid om het frame aan te passen en bewegingsdetectie op te nemen of uit te sluiten, is erg handig. Laten we zeggen dat het uitzicht vanaf uw buitenbeveiligingscamera op uw garage enigszins in de oprit van uw buren snijdt; als u de bewegingsdetectie kunt aanpassen en elke activiteit van dat deel van het frame kunt uitsluiten, verkort u de opnametijd en verwijdert u valse waarschuwingen.

Over waarschuwingen gesproken, het is erg handig om een ​​camerasysteem te hebben met een ingebouwd notificatiesysteem. Met zo'n systeem kun je e-mail-, sms- of mobiele app-waarschuwingen ontvangen wanneer een bewegingszone wordt geactiveerd en krijg je vaak een foto meegestuurd met de waarschuwing . Dat soort onmiddellijke en externe update is erg handig, omdat je meteen weet wanneer de UPS-man een pakket afgeeft of wanneer iemand rond je achterdeur sluipt.


Het onderzoeken van een goede netwerkcamera is natuurlijk een langdurig proces, maar gewapend met onze lijst vindt u gemakkelijk de juiste camera voor uw behoeften.

Afbeeldingscredits: Mike Mozart, Nest, Ixlaf, D-Link.

Meer verhalen

Opmerkingen voor 2015-08-15

Netflix sluit zijn laatste datacenter, maar voert nog steeds een grote IT-operatie uit

Geek Trivia: bevindt zich het grootste werkende muziekinstrument ter wereld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Schermbeveiliging zoeken en instellen op Windows 10

Windows 10 heeft schijnbaar de mogelijkheid verwijderd om schermbeveiligingen op uw computer in te stellen. Maar maak je geen zorgen, ze zijn niet weg, ze zijn gewoon gedegradeerd tot een klein, moeilijk te vinden bedieningspaneel.

Hoe u uw Google-agenda kunt synchroniseren met Outlook

Als u Google Agenda gebruikt, maar ook Outlook gebruikt voor agenda-items, e-mail en contacten, zoekt u misschien naar een manier om de twee agenda's gesynchroniseerd te houden. Zoek niet verder. We laten u zien hoe u dit kunt doen met behulp van een gratis tool.

Een POP3-e-mailaccount configureren in Windows 10

Hoewel de meeste van de meegeleverde Windows 10-apps al een behoorlijk deel van de negatieve pers hebben gekregen, hebben enkele van de kernstukken van de puzzel, zoals de Mail- en Agenda-apps, zichzelf bewezen als waardige toevoegingen aan de algehele line-up. We hebben je al laten zien hoe je je Gmail-account kunt krijgen

Opmerkingen voor 2015-08-14

Een SSD in uw zak

Hoe kopieer je een geplande taak van een dode Windows-installatie naar een nieuwe?

Soms gaan onze computers gewoon dood als gevolg van onverwachte hardwareproblemen die niet onze schuld zijn, dus hoe lokaliseer en breng je 'zeldzame' of moeilijk te recreëren bestanden zoals geplande taken van de oude harde schijf over? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de oplossing om een ​​lezer te helpen het bestand op te sporen dat hij nodig heeft.

Geek Trivia: het hoofdkantoor van welk techbedrijf maakt een cameo als het hoofdkantoor van Cyberdyne in Terminator Genisys?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Timers, alarmen en stopwatches instellen in Windows 10

Als u Android of iOS gebruikt, bent u er waarschijnlijk aan gewend geraakt om alarmen en timers in te stellen en uw apparaat als stopwatch te gebruiken. Voor de langste tijd had Windows deze mogelijkheid tot nu toe niet.

Hoe de grootte van de cellen in een tabel in Word te bevriezen?

Wanneer u een tabel in Word maakt, kunt u de tabel automatisch laten aanpassen aan de inhoud. Soms wilt u echter de grootte van de cellen in de rijen en kolommen bevriezen, zodat ze niet veranderen. Dit is eenvoudig te realiseren.