Een kaart toevoegen aan de iPhone Wallet-app, zelfs als deze niet door Apple wordt ondersteund

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-isn-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 1

Met de Wallet-app op de iPhone kunt u al uw klantenkaarten, instapkaarten, bioscoopkaartjes en meer rechtstreeks op uw apparaat opslaan. Helaas ondersteunt het officieel slechts een handvol winkels en merken. Gelukkig is er een manier om iets met een streepjescode aan deze apps toe te voegen, of het nu officieel wordt ondersteund of niet.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-isn-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 2Hoe u Apple Pay en Google Wallet op uw telefoon instelt hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-isn-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 4Google Wallet versus Apple Pay: wat u moet wetenDe Wallet-app werkt door u een officieel ondersteunde app te laten downloaden (zoals Fandango, American Airlines of Walgreens). Telkens wanneer u een bioscoopkaartje of een vliegticket koopt (of zich aanmeldt voor een beloningskaart), geeft die app de streepjescode door aan uw Wallet-app, zodat u uw telefoon gewoon aan de kassamedewerker kunt laten zien.

Er is hier geen speciale technologie - alleen de klassieke technologie voor het scannen van streepjescodes die al tientallen jaren bestaat.

In feite werkt alles met een streepjescode met de Wallet-app - er is alleen een app nodig om de streepjescode naar Wallet te verzenden. Dat is waar een app met de naam Pass2U Wallet binnenkomt - hij doet hetzelfde als de Fandango- of Walgreens-app, maar hij kan het met elke streepjescode.

Bijvoorbeeld: ik heb een lenerspas met een streepjescode op de achterkant die de bibliothecaris scant wanneer ik een boek uitcheck. Het is niet verwonderlijk dat er geen digitale versie is die ik officieel aan de Wallet-app kan toevoegen. Maar als ik de streepjescode in Pass2U zet, die is ontworpen om met Wallet te werken, kan ik mijn bibliotheekkaart in Wallet plaatsen met al mijn andere beloningen en klantenkaarten.

Om dit in te stellen, downloadt u de app naar uw telefoon en opent u deze zodra deze is geïnstalleerd. U hoeft geen account aan te maken of iets dergelijks: de app is klaar voor gebruik zodra u hem voor de eerste keer opent. Tik op de plusknop in de rechterbovenhoek van het scherm.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-is-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 5

U moet de app toegang geven tot de camera van uw telefoon, zodat u de streepjescode op de kaart kunt scannen. Van daaruit plaatst u eenvoudig de streepjescode in het vizier van de camera en deze zal deze automatisch scannen. Tik op Ja wanneer de pop-up verschijnt en u het barcodenummer hebt bevestigd.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-is-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 6

Als de app de code niet automatisch scant, kun je onderaan op het potloodpictogram tikken en het streepjescodenummer handmatig invoeren.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-isn-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 7

Selecteer vervolgens welk type pas u digitaliseert. Als geen van de opties past, selecteert u gewoon Generiek.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-isn-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 8

Tik daarna op de plaats waar Pass-naam (vereist) staat en voer een naam in voor de gedigitaliseerde streepjescode die u hebt ingescand.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-isn-en-8217;t-ondersteund-door-apple foto 9

De rest is volledig optioneel, maar als u het uiterlijk van uw gedigitaliseerde pas wilt aanpassen, moet u profiteren van de aanpassingsfuncties. Tik om te beginnen op het Pass2U-logo.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-isn-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 10

Hiermee kunt u een foto maken of een bestaande foto gebruiken en er het logo van de pas van maken, zodat u gemakkelijker kunt herkennen wanneer u ze in de winkel doorzoekt. U kunt dit doen door gewoon een foto te maken van de voorkant van de beloningskaart of een andere kaart die u hebt gescand.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-is-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 11

Nadat je de foto hebt gemaakt, kun je deze bijsnijden en alleen het logo van de kaart laten zien, in plaats van de hele kaart. Er is een specifieke beeldverhouding vereist, dus houd daar rekening mee bij het maken van uw foto.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-is-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 12

Scroll vervolgens naar beneden en voer alle informatie in over de pas of kaart die u scant, zoals de vervaldatum en alles wat relevant is.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-is-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 13

Ten slotte kunt u de kleuren van de pas aanpassen, inclusief de achtergrond en tekst. Label is de kleur van de naam van je pas die bovenaan wordt weergegeven, en Voorgrond is de kleur van elke andere tekst die op de pas wordt weergegeven.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-isn-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 14

U kunt op elke selectie tikken en uw eigen kleuren maken met behulp van de schuifbalken.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-isn-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 15

Tik daarna op Gereed in de rechterbovenhoek van het scherm.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-isn-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 16

Je krijgt een voorbeeld van de pas op het volgende scherm. Als je er tevreden mee bent, tik je bovenaan op Toevoegen. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, selecteert u Annuleren.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-is-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 17

Zodra de pas officieel is aangemaakt, wordt deze toegevoegd aan de Wallet-app op je iPhone. Het verschijnt ook in de Pass2U-app, maar je hoeft de pas niet in Pass2U te openen om de pas te gebruiken - je kunt gewoon de Wallet-app gebruiken.

hoe-je-een-kaart-toe-aan-de-iphone-wallet-app-zelfs-als-het-is-en-8217 toe te voegen;t-ondersteund-door-apple foto 18

U kunt de pas in Pass2U verwijderen door deze ingedrukt te houden en vervolgens op het prullenbakpictogram in de rechterbovenhoek te tikken, maar houd er rekening mee dat hierdoor de pas ook volledig uit Wallet wordt verwijderd.


Pass2U ondersteunt zowel barcodes als QR-codes, die de meeste dingen dekken met een scancode erop. Instapkaarten zouden net zo goed moeten werken, maar aangezien er geen plaats is om specifieke vluchtgegevens en dergelijke in te voeren, vliegt deze mogelijk niet als een legitieme instapkaart wanneer u door de beveiliging gaat, dus houd daar rekening mee.

Aanbevolen verhalen

Overschakelen van een iPhone naar een Android-telefoon

Ben je over Apple heen? Hier leest u hoe u eenvoudig de overstap kunt maken van iOS naar het Android-ecosysteem van Google.

Goed werk reist snel - Hoe u uw werk kunt doen tijdens het reizen?

Geen twee reizen zijn precies hetzelfde -- verandering van plannen is een constante en hoe je hiermee omgaat hangt af van je bestemming, met wie je bent, hoe laat...

Streef koste wat kost startupsucces na in 'The Founder'

Winnen betekent dat je succesvol bent, maar je zult een prijs moeten betalen.

Andere bestandstypen toevoegen aan het menu Nieuw item in de bestandsverkenner van Windows 10

Met het menu Nieuw item in Verkenner kunt u een nieuw item maken voor een specifiek programma in de momenteel geopende map. U kunt items aan dit menu toevoegen voor andere programma's die er niet in voorkomen.

Laatste bedreiging voor creditcardbeveiliging is niet detecteerbaar

Ze worden glinsters genoemd en ze verbergen zich in ATM- en terminalkaartlezers.