Een EFI-systeempartitie of GPT-beschermende partitie verwijderen van een schijf in Windows

hoe-te-verwijderen-een-efi-systeem-partitie-of-gpt-beschermende-partitie-van-een-drive-in-windows foto 1

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen eindigen met een beveiligde partitie die u niet op een schijf kunt verwijderen. Macs maken bijvoorbeeld partities van 200 MB aan het begin van een externe schijf wanneer u Time Machine erop instelt.

Het hulpprogramma Windows DISk Management kan deze partities normaal gesproken niet verwijderen en u ziet de optie Volume verwijderen grijs worden weergegeven. Er is nog steeds een manier om de partitie te verwijderen, maar deze is verborgen.



Voorzichtigheid!

Probeer dit allereerst niet op de interne systeemschijf van uw Mac te doen. Ja, als u Boot Camp op uw Mac gebruikt en in Windows opstart, ziet u een EFI-systeempartitie aan het begin van de interne schijf van uw Mac. Laat het met rust. Deze partitie is noodzakelijk en u moet niet proberen deze te verwijderen. Het is niet voor niets vergrendeld.

Mac OS X maakt echter ook een EFI-systeempartitie of GPT-beschermende partitie aan het begin van een externe schijf wanneer u Time Machine instelt. Als je de schijf nog steeds gebruikt voor Time Machine-back-ups, laat die partitie van 200 MB dan staan.

De enige keer dat u dit wilt doen, is wanneer u eerder een schijf gebruikte voor Time Machine-back-ups, maar u daarmee klaar bent en deze voor iets anders wilt gebruiken. De partitie van 200 MB aan het begin van de schijf weigert koppig te worden verwijderd en u zult verder moeten gaan dan het hulpprogramma Schijfbeheer om het te verwijderen.

Met dit proces wordt de hele externe schijf gewist. Je kunt niet zomaar de 200 MB partitie verwijderen en alle andere partities met rust laten - je zult de inhoud van de schijf wissen en opnieuw beginnen met een nieuwe partitietabel. Als er belangrijke bestanden op de schijf staan, zorg er dan voor dat u er kopieën van hebt voordat u doorgaat. Als ze de Time Machine-back-upindeling hebben en u geen toegang hebt tot een Mac, kunt u Time Machine-back-ups op Windows herstellen.

Noteer het schijfnummer

U kunt het hulpprogramma Schijfbeheer voor het meeste hiervan niet echt gebruiken, maar u kunt het voor één ding gebruiken. Noteer het nummer van de schijf waarvan u de partitie wilt verwijderen. In de onderstaande schermafbeelding is de externe schijf waarvan we de partitie willen wissen bijvoorbeeld Schijf 2. Het is eigenlijk de derde in de lijst, maar dat komt omdat de eerste schijf Schijf 0 is en het systeem vanaf 0 telt. Onthoud dit nummer voor later.

Als u het hulpprogramma Schijfbeheer nog niet hebt geopend, kunt u dit doen door met de rechtermuisknop in de rechterbenedenhoek van het scherm op Windows 8 of 8.1 te klikken en Schijfbeheer te selecteren. In elke versie van Windows kunt u op Windows-toets + R drukken, diskmgmt.msc typen in het dialoogvenster Uitvoeren en op Enter drukken.

hoe-te-verwijderen-een-efi-systeem-partitie-of-gpt-beschermende-partitie-van-een-drive-in-windows foto 3

Wis de partitietabel van de schijf

U moet nu de partitietabel van de schijf volledig wissen. Hiermee worden de 200 MB-partitie en alle andere partities op de schijf verwijderd, waardoor de schijf wordt gewist. Je verliest alles erop en je zult het later opnieuw moeten partitioneren.

Open hiervoor een opdrachtpromptvenster als beheerder. Klik in Windows 8 of 8.1 met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek van uw scherm en selecteer Opdrachtprompt (beheerder). Zoek in Windows 7 in het menu Start naar de snelkoppeling Opdrachtprompt, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Uitvoeren als beheerder.

hoe-te-verwijderen-een-efi-systeem-partitie-of-gpt-beschermende-partitie-van-een-drive-in-windows foto 4

Typ de volgende opdracht en druk op Enter om deze uit te voeren:

schijfpart

Hiermee wordt het opdrachtregelprogramma diskpart gestart dat wordt gebruikt voor geavanceerde schijfpartitioneringstaken. U zult zien dat de prompt verandert in DISKPART nadat u dit hebt gedaan.

hoe-te-verwijderen-een-efi-systeem-partitie-of-gpt-beschermende-partitie-van-een-drive-in-windows foto 5

Typ de volgende opdracht om een ​​lijst met aangesloten schijven op uw computer te bekijken. Noteer het nummer van de schijf met de 200 MB partitie. Als u het hulpprogramma Schijfbeheer eerder hebt gebruikt om dit nummer te vinden, moet dit hetzelfde nummer zijn:

lijst schijf

hoe-te-verwijderen-een-efi-systeem-partitie-of-gpt-beschermende-partitie-van-een-drive-in-windows foto 6

Typ de volgende opdracht en vervang # door het nummer van de schijf die u wilt wissen:

selecteer schijf #

De schijf die we in het voorbeeld hier willen wissen, is bijvoorbeeld Schijf 2. Daarom typen we schijf 2.

Wees heel voorzichtig dat u het juiste schijfnummer selecteert. U wilt niet per ongeluk de verkeerde schijf wissen.

hoe-te-verwijderen-een-efi-systeem-partitie-of-gpt-beschermende-partitie-van-een-drive-in-windows foto 7

Waarschuwing: de onderstaande opdracht wist de schijf effectief. U verliest alle bestanden op elke partitie op de schijf. Zorg ervoor dat je het juiste schijfnummer hebt geselecteerd voordat je verder gaat!

Voer ten slotte de volgende opdracht uit om alle partitie-informatie van de schijf te verwijderen. Dit reinigt alle partitie-informatie van de schijf, veegt deze effectief af en verandert het in één groot, niet-gepartitioneerd stuk ruimte:

schoon

hoe-te-verwijderen-een-efi-systeem-partitie-of-gpt-beschermende-partitie-van-een-drive-in-windows foto 8

Nadat de opdracht opschonen is voltooid, bent u klaar. Alle partities - inclusief die vervelende 200 MB beveiligde partitie - worden van de schijf gewist. U kunt de diskpart-prompt verlaten met de volgende opdracht en vervolgens het opdrachtpromptvenster sluiten:

Uitgang

hoe-te-verwijderen-een-efi-systeem-partitie-of-gpt-beschermende-partitie-van-een-drive-in-windows foto 9

Nieuwe partities maken

Ga terug naar het hulpprogramma Schijfbeheer en je zult zien dat de schijf één groot stuk niet-toegewezen ruimte is. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het station en selecteer Schijf initialiseren.

Kies de GPT- of MBR-partitiestijl voor de schijf en deze begint te functioneren zoals elke andere schijf. U kunt dan de gewenste partities op de schijf maken, vrij van een partitie van 200 MB die eerder aan de voorkant van de schijf leek te zitten.

hoe-te-verwijderen-een-efi-systeem-partitie-of-gpt-beschermende-partitie-van-een-drive-in-windows foto 10


Als je ooit een schijf krijgt met partities die je niet kunt verwijderen - of als je gewoon helemaal opnieuw wilt beginnen met partitioneren - gebruik dan de opdracht diskpart om deze op te schonen.

Meer verhalen

CTRL+C / Ctrl+V inschakelen om te plakken in de Windows-opdrachtprompt

Een van de irritantere problemen met de Windows-opdrachtprompt is dat je niets gemakkelijk met het toetsenbord in het venster kunt plakken - je moet de muis gebruiken. Hier leest u hoe u dat probleem kunt oplossen.

Hoe u Google Play-apps, muziek en meer kunt delen tussen Android-apparaten

We hebben u onlangs laten zien hoe u uw iOS-apparaten configureert voor het delen van apps en media; meer dan een paar mensen schreven met de vraag hoe hetzelfde te doen met Google Play-aankopen. Lees verder terwijl we ingaan op het delen van aankopen op uw Android-apparaten.

Geek Trivia: Gebotteld water heeft een houdbaarheidsdatum vanwege?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de standaard opslaglocatie en map met lokale bestanden in Word 2013 te wijzigen?

Wanneer u Word voor het eerst installeert, is OneDrive de standaardlocatie voor het opslaan van bestanden. Als u liever documenten op uw computer opslaat, kunt u dat eenvoudig wijzigen, hoewel Word ook een standaardmap op uw computer instelt voor het opslaan van bestanden, normaal gesproken Mijn documenten.

Een iPhone of iPad omkeren naar uw pc of Mac

Standaard tethering houdt in dat u uw telefoon, tablet of ander apparaat verbindt met uw smartphone en de mobiele gegevensverbinding van uw smartphone deelt met uw andere apparaten. Maar misschien wil je soms je iPhone of iPad online krijgen via je pc of Mac.

Waarom levert HDMI-DVI een scherper beeld dan VGA?

Met alle geweldige hardware die we tegenwoordig beschikbaar hebben, lijkt het erop dat we hoe dan ook van geweldige kwaliteit zouden moeten genieten, maar wat als dat niet het geval is? De SuperUser Q&A-post van vandaag probeert dingen op te helderen voor een verwarde lezer.

Geek Trivia: Welk metaal heeft het laagste smeltpunt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Foto's bijsnijden en bewerken op Android

Smartphones zijn een bijna perfecte verspreidingstechnologie. Maak een foto en een paar tikken later staat het op internet. Voordat u dat doet, kunt u echter even de tijd nemen om uw foto's op te knappen met bijsnijden, kleuraanpassingen en verbeteringen

Een lijst met sneltoetsen maken die beschikbaar zijn in Word 2013

Als u liever het toetsenbord dan de muis gebruikt om taken in Windows en toepassingen uit te voeren, hebben we een handige tip waarmee u een lijst kunt krijgen van de sneltoetsen die beschikbaar zijn in Word.

Waarom haten zoveel geeks Internet Explorer?

Het is algemeen bekend dat bijna elke nerd een hekel heeft aan Internet Explorer met een passie, maar heb je je ooit afgevraagd waarom? Laten we eens goed kijken naar de geschiedenis en waar het allemaal begon... voor het nageslacht, als niets anders.