Hoe een audio-cd naar FLAC te rippen met Foobar2000

Foobar2000 is een geweldige audiospeler die volledig aanpasbaar is, weinig systeembronnen gebruikt en veel tools en functies bevat. Vandaag laten we u zien hoe u het kunt gebruiken om een ​​audio-cd naar FLAC-indeling te rippen.

Opmerking: voor deze zelfstudie gaan we ervan uit dat dit de eerste keer is dat u een schijf ript met Foobar2000. We draaien het op Windows 7 Ultimate 64-bit.

Installeer Foobar2000 en FLACDownload en installeer eerst Foobar2000 (link hieronder). Het belangrijkste dat u tijdens het installatieproces moet inschakelen, is ondersteuning voor audio-cd's...

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen

En de freedb Tagger die zich onder Optionele functies bevindt, ga dan verder met de rest van de installatiewizard.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen

Vervolgens moet u de nieuwste versie van de FLAC-codec (link hieronder) installeren volgens de standaardinstellingen.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 3

Audio-cd rippen

Om een ​​cd te rippen, plaatst u deze in uw cd-rom-station, start u Foobar2000 en klikt u op Bestand Open audio-cd.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 4

Selecteer het juiste cd-station en klik op de knop Rip.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 5

Vervolgens wil je de schijfinformatie opzoeken met freedb ... of je kunt de trackgegevens handmatig invoeren als het een aangepaste schijf is.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 6

Selecteer de juiste tag-informatie in het freedb tagger-venster en klik vervolgens op Bestanden bijwerken.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 7

De gegevens worden ingevoerd, zorg ervoor dat het keuzerondje naast Ga naar het dialoogvenster Converter Setup is geselecteerd en klik op de knop Rip.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 8

In het scherm Converter Setup kun je hier het uitvoerformaat selecteren, in ons geval kiezen we voor FLAC.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen

In dit venster kunt u verschillende andere opties kiezen, zoals het uitvoerpad, het samenvoegen van de tracks in één of individuele bestanden ... enz. Wanneer u deze instellingen hebt voltooid, klikt u op OK.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 10

Vervolgens moet je flac.exe vinden die zich bevindt waar je het ook hebt geïnstalleerd. Op ons 64-bits Windows 7-systeem is het standaardpad C:Program Files (x86)FLAC

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 11

Wacht nu terwijl je CD is geript en geconverteerd naar FLAC.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 12

Je krijgt een Converter Status Report... nadat je het hebt gecontroleerd, kun je het afsluiten.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 13

Als u de optie instelt om de uitvoerbestanden na conversie te tonen, kunt u een kijkje nemen, controleren of alle tracks zijn geconverteerd en ze meteen afspelen als u wilt. U kunt de nummers afspelen in Foobar2000 of elke speler die FLAC ondersteunt. Als u WMC of WMP wilt gebruiken, raadpleeg dan ons artikel over het afspelen van FLAC-bestanden in Windows 7 Media Center of Player.

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 14

hoe-een-audio-cd-naar-flac-met-foobar2000-foto te rippen 15

Dat is alles! Als je een fan bent van Foobar2000 en geniet van je muziek geconverteerd naar FLAC-formaat, doet Foobar2000 het werk redelijk goed. Er zijn veel aanpassingen en hulpmiddelen die u in Foobar2000 kunt gebruiken en die we in toekomstige artikelen zullen bekijken. Bekijk voor meer informatie onze blik op deze volledig aanpasbare muziekspeler.

Foobar2000 draait op XP, Vista en Windows 7

Links

Foobar2000 downloaden

FLAC downloaden

Meer verhalen

ClearType Tuner gebruiken in Windows 7

Terug in Windows XP was er een belangrijk Power-speelgoed gemaakt om ClearType in te schakelen voor gebruikers van LCD-schermen. Nu is het standaard in Windows 7, maar misschien weet u er niets van. Dus laten we eens kijken.

Media streamen van Windows 7 naar XP met VLC Media Player

Dus je hebt een nieuwe computer met Windows 7 en je staat te popelen om te profiteren van de mogelijkheid om media via je thuisnetwerk te streamen. Maar de rest van de familie gebruikt nog steeds Windows XP en je bent nog niet helemaal klaar om het geld voor de upgrades uit te geven. Nou, vandaag laten we je zien hoe je dat doet

Lege nieuwe tab Quick-Fix voor Google Chrome

Als u andere browsers heeft die u gebruikt, ingesteld op about:blank voor nieuwe tabbladen, voelt u zich waarschijnlijk nogal gefrustreerd over de standaard nieuwe tabbladpagina van Google Chrome. De Blank New Tab-extensie is de perfecte oplossing voor dat probleem.

Fix Firefox scrolt niet met pijltoetsen omhoog/omlaag of Home/End-toetsen

Als u een probleem bent tegengekomen waarbij uw Firefox-installatie niet meer scrolt wanneer u de pijltoetsen omhoog of omlaag gebruikt, en zelfs de Home- of End-toetsen niet meer werken, is er een eenvoudige oplossing.

Onze kijk op de Internet Explorer 9 Platform Preview

Heb je alles gehoord over het werk van Microsoft aan Internet Explorer 9 en ben je er benieuwd naar? Als u een voorproefje wilt van de aanstaande release, sluit u dan bij ons aan terwijl we de Internet Explorer 9 Platform Preview bekijken.

Beheer bestanden eenvoudiger met Aero Snap in Windows 7

Vóór de dagen van Aero Snap moest je je Windows op een rare manier ordenen om al je bestanden te zien. Vandaag laten we u zien hoe u snel de Aero Snap-functie kunt gebruiken om het in een paar toetsaanslagen in Windows 7 voor elkaar te krijgen.

Ervaar de iPad-gebruikersinterface op uw pc

Wilt u een proefrit maken met iPad zonder naar een Apple Store te gaan? Hier is een manier waarop u een deel van de iPad-gebruikersinterface rechtstreeks vanuit uw browser kunt ervaren!

Gebruik die extra muisknoppen om de efficiëntie te verhogen

Wist u dat de meest gebruikte muisacties zijn klikken op de knop Sluiten van een venster (de X in de rechterbovenhoek) en klikken op de knop Terug (in een browser en verschillende andere programma's)? Hoeveel tijd besteedt u elke dag aan het zoeken naar de knop Sluiten of de knop Terug met uw muis?

Containerformaat (multimedia)

Een containerformaat, of wrapperformaat, is een metabestandsformaat waarvan de specificaties beschrijven hoe verschillende data-elementen en metadata zijn gerangschikt. Hoewel containerindelingen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan bestandstypen binnen en tussen besturingssystemen, is de meest voorkomende manier waarop de gemiddelde computergebruiker

Volg de How-To Geek Writers op Twitter

Heb je je ooit afgevraagd wat de schrijvers van How-To Geek van plan zijn? Als u een Twitter-gebruiker bent, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. We hebben ook een nieuw @howtogeeksite-account aangemaakt als je gewoon op de hoogte wilt blijven van de nieuwste artikelen.