Een app verwijderen uit de lijst met recente apps in Android

hoe-een-app-uit-de-recente-apps-lijst-in-android-foto te verwijderen 1

Met het scherm Recente apps kunt u snel terugkeren naar recent gebruikte apps. Het is vergelijkbaar met de Alt + Tab-functie in Windows. Als u op de Home- of Back-knop op uw apparaat drukt, wordt de app niet volledig gestopt. Het draait nog steeds op de achtergrond.

Mogelijk wilt u enkele apps uit de lijst met recente apps die u momenteel niet gebruikt, verwijderen, zodat u gemakkelijker toegang hebt tot de apps die u vaker gebruikt. Of misschien wilt u wat geheugen vrijmaken. Hoewel je in Android geen apps hoeft te sluiten, omdat het systeem is ontworpen om het RAM-geheugen relatief vol te houden. Als het systeem meer RAM-geheugen nodig heeft voor een nieuw geopende app, sluit het vanzelf een minder recent gebruikte of ongebruikte app.We laten u zien hoe u een app verwijdert van het scherm Recente apps in Android. Ons voorbeeld omvat een Nexus 7 en een Samsung Galaxy S4. Toegang tot het scherm Recente apps is op elk apparaat anders en de Galaxy S4 heeft een functie op het scherm Recente apps die de Nexus 7 niet heeft.

Raak op de Nexus 7 de knop Recente apps aan, in de onderstaande afbeelding rood omlijnd. Grote miniaturen van recent gebruikte apps worden weergegeven met het pictogram van elke app. Om een ​​app uit de lijst te verwijderen, houdt u uw vinger op de miniatuur van de app die u wilt verwijderen totdat er een pop-upmenu wordt weergegeven. Tik op Verwijderen uit lijst in dat menu.

OPMERKING: Let op de optie App-info die beschikbaar is in het pop-upmenu. Die optie opent het app-infoscherm voor de geselecteerde app, zodat u taken op de app kunt uitvoeren, zoals het geforceerd stoppen van een app, het wissen van gegevens voor een app en het verwijderen van een app.

hoe-een-app-verwijderen-van-de-recente-apps-lijst-in-android foto 2

U kunt een app ook uit de lijst met recente apps verwijderen door die app van het scherm te vegen. Als u zich in de portretmodus bevindt, veegt u de miniatuur van het scherm naar rechts of links. Als u zich in de liggende modus bevindt, veegt u de miniatuur omhoog of omlaag.

hoe-een-app-verwijderen-van-de-recente-apps-lijst-in-android foto 3

Als u een Samsung Galaxy S4 (of een andere telefoon uit de Galaxy S-serie) gebruikt, houdt u de startknop ingedrukt totdat de lijst met recente apps wordt weergegeven. Vervolgens kunt u uw vinger op een miniatuur houden en Verwijderen uit lijst selecteren om een ​​app te verwijderen, net zoals u zou doen op een Nexus. U kunt de miniatuur ook van het scherm vegen om deze uit de lijst te verwijderen.

Met de telefoons uit de Galaxy S-serie kunt u echter alle apps uit de lijst met recente apps verwijderen met de knop Alles sluiten, rood omlijnd op de onderstaande afbeelding.

Wat gebeurt er met een app als je deze uit de lijst met recente apps verwijdert? How-To Geek heeft wat onderzoek gedaan om erachter te komen en je kunt onze bevindingen lezen.

Meer verhalen

Geek Trivia: Welke iconische prijs werd bijna de Ike Award genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Privénavigatie gebruiken om uw tracks op Android te verbergen

Met privé browsen kunt u op internet surfen zonder enige informatie over uw browse- en downloadgeschiedenis, cookies, formuliergegevens of zoekgeschiedenis op te slaan. Browsers die beschikbaar zijn voor pc's bieden manieren om privé te browsen, maar hoe zit het met privé browsen op een telefoon of tablet?

Verminderen op tekst gebaseerde browsers het netwerkverkeer?

Het lijdt geen twijfel dat de webpagina's van vandaag vol zitten met rijke inhoud en meer bandbreedte gebruiken om volledig te laden, maar zou het gebruik van een op tekst gebaseerde browser in plaats van een op een GUI gebaseerde browser een aanzienlijk verschil maken bij het verminderen van netwerkverkeer? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de antwoorden op die van een nieuwsgierige lezer

Geek Trivia: het snelste tweebenige wezen op aarde is het?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: ducttape was oorspronkelijk uitgevonden om af te dichten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kan ik mijn iPhone/iPad-video's bekijken via Chromecast?

Als je een iOS-apparaat en Chromecast hebt, casten de grote spelers allemaal prima (zoals Netflix), maar als het gaat om het streamen van de lokale inhoud op je apparaat naar je Chromecast, is het een beetje gedoe. Ga mee terwijl we een medelezer helpen om hun lokale iPad-inhoud op de tv te gooien.

Geek Trivia: de bestverkochte niet-gebundelde game voor het Game Boy-platform was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: de eerste console-rollenspel was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Voorkom dat Windows om een ​​wachtwoord vraagt ​​bij het ontwaken uit de slaapstand/stand-by

Als u Windows hebt geconfigureerd om u automatisch aan te melden in plaats van een wachtwoord in te voeren, vindt u het misschien vervelend dat u nog steeds een wachtwoord moet invoeren wanneer uw pc uit de slaapstand komt. Hier is de snelle oplossing.

Waarom u waarschijnlijk niet extra wilt betalen voor een snellere CPU in uw laptop of tablet

Wanneer u een nieuwe laptop of tablet koopt, kunt u deze vaak aanpassen door extra te betalen voor een snellere CPU. Maar dit is misschien geen goed idee - de duurdere CPU is misschien minder geschikt voor het apparaat!