Een dvd kopiëren met VLC 1.0

VLC 1.0 heeft verschillende coole nieuwe functies gekregen, waaronder de mogelijkheid om op te nemen wat er op het scherm wordt afgespeeld. Hier zullen we bekijken hoe gemakkelijk het is om een ​​dvd of andere videoformaten op te nemen met VLC.

Wilt u de dvd rippen in plaats van opnemen? Daar hebben we ook een handleiding voor.

Opnemen met VLCU ziet de opnameknop niet in de standaardweergave, dus we moeten deze beschikbaar maken in het configuratiescherm door naar Beeld te gaan en Geavanceerde bedieningselementen te selecteren.

hoe-een-dvd-kopiëren met-vlc-10 foto 1

Nu kun je de knop Opnemen zien, samen met een paar andere handige bedieningselementen, zoals snapshot en looping.

hoe-een-dvd-kopiëren met-vlc-10 foto 2

Wanneer u nu een dvd of andere video opstart, klikt u gewoon op de opnameknop en drukt u voor de tweede keer om de opname te beëindigen.

Merk op dat de opnameknop blauw is tijdens het opnemen.

hoe-een-dvd-kopiëren met-vlc-10 foto 4

De opgenomen video is in MPEG-formaat en opgeslagen in de map Documenten met het label VLC Record met de datum en tijd.

hoe-een-dvd-kopiëren met-vlc-10 foto 5

Dit is een geweldige manier om hele films of specifieke scènes die u later wilt bekijken op uw harde schijf op te slaan.

Natuurlijk zal VLC het opgenomen MPEG-bestand niet op dvd branden, maar je kunt daar zeker andere programma's voor gebruiken. Dit is een heel ander proces dan rippen en je moet de video afspelen terwijl deze wordt opgenomen.

hoe-een-dvd-kopiëren met-vlc-10 foto 7

Download VLC 1.0 voor Windows, Linux, OSX

Meer verhalen

Extensies installeren in Google Chrome

Voel je je avontuurlijk en wil je enkele extensies in Chrome proberen? De ontwikkelaars van Chromium Code hebben drie leuke en handige extensies die je kunt toevoegen aan je installatie van Chrome.

Onze kijk op Microsoft Security Essentials Beta

De bètaversie van Microsoft Security Essentials (voorheen met de codenaam Morro) is gisteren uitgebracht en hier gaan we kijken wat u kunt verwachten. Dit nieuwste beveiligingsaanbod van Redmond is een antivirusprogramma dat bedoeld is om naast Windows Defender en Firewall te draaien om de plaats van hun

Onaangename MSN / Windows Live Messenger-spammers stoppen

Ben je gebombardeerd met spammers op Live Messenger die je vertellen dat je een Look9683-spamsite moet bezoeken? Het goede nieuws is dat je ze volledig kunt blokkeren, maar helaas zullen ze geen fysieke pijn voelen.

Fleur Firefox op met persona's

Ziet uw browser er de laatste tijd een beetje slecht uit? Zou je willen dat je een grote selectie van skins had om uit te kiezen? Nu kun je het allemaal hebben met Persona's.

Aangepast verwijderen over:config Vermeldingen op de gemakkelijke manier

Heeft u ooit een aangepast item about:config aan uw Firefox-browser toegevoegd en wenste u dat u het kon verwijderen? Dat kan nu met een eenvoudige reset-tweak die zich richt op enkelvoudige vermeldingen.

Back-up en herstel gebruiken in Windows 7

De back-uphulpprogramma's in eerdere versies van Windows waren minder dan spectaculair, wat resulteerde in een mooie markt voor applicaties van derden. Vandaag bekijken we de functie Back-up en herstel in Windows 7, dat misschien wel hun beste back-uptool tot nu toe is.

Week in Geek: The Happy Father's Day Edition

Ter ere van Vaderdag dit jaar deed ik niets - en het was alles wat ik dacht dat het zou kunnen zijn. Ook voor de rest van jullie een fijne vaderdag!

Vrijdag Plezier: Paniek

Gek is misschien een goed bijvoeglijk naamwoord om te beschrijven hoe je werkweek was en het is de naam van het spel waar we deze vrijdag naar kijken om te helpen de rand eraf te halen. Frantic is een ouderwets ruimteschietspel dat erg leuk is.

Locatiebewust browsen deactiveren in Firefox 3.5

Als u zich zorgen maakt over uw privacy door de nieuwe functie Location-Aware Browsing (ook bekend als Geolocation) in Firefox 3.5, kunt u de functie uitschakelen met een simpele about:config tweak.

Standaardopmaak wijzigen in Word 2007

In Word 2007 merkt u waarschijnlijk dat de standaardopmaak Calibri is, de regelafstand wordt vergroot en er automatisch ruimte wordt toegevoegd na een alinea. Vandaag laten we u zien hoe u de standaarddocumentindeling kunt wijzigen in een eigen stijl.