Hey Cortana inschakelen in Windows 10

hoe-aan-en-8220;hey-cortana-en-8221;-in-windows-10 foto 1

Cortana in Windows 10 blijkt een veelbelovende nieuwe functie te zijn. Om er echt van te profiteren, kunt u spraakactivering gebruiken om uw computer opdrachten te geven en taken uit te voeren zonder dat u deze fysiek hoeft aan te raken.

Deze functie werkt op dezelfde manier als OK Google van Android en Hey Siri van iOS. Met de Microsoft-versie kun je dezelfde soort handsfree-modus inschakelen en dan gewoon Hey Cortana zeggen om een ​​Windows 10-pc te laten reageren.Cortana voor Windows 10 is nog niet volledig gebakken (en dat geldt ook voor Windows 10), wat betekent dat Microsoft het nog steeds perfectioneert en functies toevoegt. Je kunt haar vragen stellen zoals Hey Cortana, hoe gaat het? en ze zal je een grillig antwoord geven.

hoe-aan-en-8220;hey-cortana-en-8221;-in-windows-10 foto 2

Hé Cortana, wat is er? Ze heeft ons tenminste niet verteld dat het een voorzetsel is.

Maar voor productieve activiteiten, zoals het instellen van alarmen of het wijzigen van computerinstellingen, is het nog steeds werk in uitvoering. Ja, je kunt leuke dingen doen, zoals haar ergens vragen wat voor weer het is.

hoe-aan-en-8220;hey-cortana-en-8221;-in-windows-10 foto 3

Haal het weer overal vandaan.

Ze zal ook bestanden voor je vinden, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een document, maar ze zal nog niets openen.

hoe-aan-en-8220;hey-cortana-en-8221;-in-windows-10 foto 4

Hé Cortana, zoek 'iets iets!'

Ze kan ook sportuitslagen aanleveren, berekeningen uitvoeren, vluchten volgen en andere eenvoudige taken. Het heeft dus een groot potentieel en we hopen dat het een functie wordt die iedereen gebruikt, want de mogelijkheid om eindelijk de baas over je pc te hebben, is best netjes.

Hey Cortana inschakelen voor handsfree zoeken

Hey Cortana is standaard niet ingeschakeld, wat begrijpelijk is omdat niet iedereen wil dat zijn computer actief naar hen luistert. Maar houd er rekening mee dat uw computer eigenlijk geen aandacht schenkt aan alles wat u zegt, behalve die twee woorden in die exacte volgorde: Hey Cortana.

Normaal gesproken zal Cortana op uw taakbalk zitten wachten tot u op haar klikt. Wanneer je dit voor het eerst doet, zal ze je om je naam vragen, zodat ze zich aan jou kan aanpassen. Je kunt dit deel overslaan als je wilt.

hoe-aan-en-8220;hey-cortana-en-8221;-in-windows-10 foto 5

Het verwijderen van de Cortana-taakbalkfunctie zal haar niet volledig uitschakelen.

U kunt ook met de rechtermuisknop op de taakbalk klikken en beslissen of u Cortana van de taakbalk wilt verwijderen of het gewoon wilt verkleinen tot een kleine cirkel.

Als u op Cortana klikt, ziet u drie regels in de linkerbovenhoek, die wanneer erop wordt geklikt, opties onthullen. Klik op Instellingen om toegang te krijgen tot meer opties.

De instellingen zijn vrij eenvoudig. De laatste die u ziet, is voor Laat Cortana reageren wanneer u 'Hey Cortana' zegt. Schakel dat in om handsfree spraakbediening op uw Windows 10-computer in te schakelen.

Om deze optie uit te schakelen, herhaalt u het proces en zet u de optie op Uit.

Als u helemaal niet wilt dat Cortana op uw computer werkt, kunt u haar met slechts een paar klikken volledig uitschakelen. Merk op in het instellingenpaneel dat u hebt geopend dat er bovenaan een optie is om Cortana volledig uit te schakelen.

hoe-aan-en-8220;hey-cortana-en-8221;-in-windows-10 foto 9

Let op, als u dit doet, wordt Cortana eigenlijk uitgeschakeld, wat betekent dat het niet zal werken. Dit is niet hetzelfde als het zoekpictogram van de taakbalk verwijderen.

Nogmaals, dit schakelt Cortana niet echt uit.

Als u eenvoudig de zoekfunctie van de taakbalk verwijdert, kunt u Cortana nog steeds gebruiken, tenzij u haar volledig uitschakelt. Als u bijvoorbeeld de handsfree-modus wilt gebruiken en Cortana niet op de taakbalk wilt, kunt u Hey, Cortana nog steeds gebruiken, zelfs als deze is verborgen.

Als je niet van plan bent om volledige Cortana-integratie te gebruiken, of stemactivering niet jouw ding is, is het nog steeds een beetje leuk om uit te proberen. En als het je niet bevalt, kun je het altijd weer uitzetten.

Windows 10 is nog steeds alleen beschikbaar als technische preview (bèta), dus er zullen ongetwijfeld dingen veranderen tussen nu en de definitieve release, ergens deze zomer. Toch is het duidelijk dat Cortana er een groot deel van gaat uitmaken, dus het is goed om van tevoren te weten wat je ermee kunt doen.

Als je iets hebt dat je zou willen toevoegen, zoals een vraag of een opmerking, laat dan je feedback achter op ons discussieforum.

Meer verhalen

Hoe u uw Dropbox-cache kunt wissen in Windows en Linux

Wanneer je gevoelige bestanden uit je Dropbox-account verwijdert, denk je misschien dat je ze permanent hebt verwijderd. De bestanden blijven echter in een verborgen cachemap op uw harde schijf voor efficiëntie en noodgevallen, die om de drie dagen automatisch wordt gewist.

Hoe de vervelende Verizon FIOS Widget-promoties uit te schakelen?

Verizon FIOS heeft veel geweldige functies, maar hun settopboxen hebben één onaangename fout: wanneer je ze een tijdje niet hebt gebruikt, laden ze vervelende widget-advertenties die een eeuwigheid duren om te laden en moeten worden verlaten. Hier leest u hoe u ze kunt uitschakelen.

Als u alle inkomende verbindingen blokkeert, hoe kunt u dan nog internet gebruiken?

Als alle inkomende verbindingen met uw computer worden geblokkeerd, hoe kunt u dan nog steeds gegevens ontvangen en/of een actieve verbinding hebben? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een verwarde lezer.

Geek Trivia: zijn gummyberen uitgevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zip-bestanden openen op een iPhone of iPad

Als je een iOS-apparaat gebruikt, weet je dat het een behoorlijk compleet systeem is en heel goed werkt. Maar je hebt misschien problemen gehad met het openen van gecomprimeerde zip-bestanden, dus we zullen het vandaag hebben over hoe je zip-bestanden het beste kunt verwerken op je iPhone of iPad.

Meerdere gemarkeerde tekstselecties verzamelen in één document in Word 2013

Met Word kunt u tekst markeren zoals u een markeerstift op papier zou gebruiken. U kunt specifieke delen van een document oproepen met behulp van de markeringstool. Wat als u alle niet-aaneengesloten gemarkeerde tekst naar een ander document wilt kopiëren?

Waarom (en wanneer) u uw overspanningsbeveiliging moet vervangen?

Overspanningsbeveiligingen zijn niet zoals diamanten. Ze hebben een bepaalde levensduur. Op een gegeven moment zal uw overspanningsbeveiliging stoppen met het beschermen van uw apparatuur tegen stroompieken en een domme stekkerdoos worden.

Geek Trivia: Wanneer je songteksten verkeerd hoort die je ervaart?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Apple Pay en Google Wallet op uw telefoon instelt

Voor het geval je het onlangs nog niet had gemerkt, wordt het betalen voor dingen met je telefoon een behoorlijk groot probleem. Heb je een Android-telefoon of Apple iPhone en een bankrekening, dan heb je al alles wat je nodig hebt om met een tik te betalen.

Ruimte vrijmaken die wordt gebruikt door de lokale back-ups van Time Machine op uw Mac

Time Machine maakt niet alleen back-ups op externe schijven. Schakel Time Machine op uw MacBook in en het zal ook lokale snapshots maken - mogelijk meer dan 100 GB schijfruimte in beslag nemend op de interne opslag.