Draadloos toegang krijgen tot netwerkshares vanaf uw iOS-apparaat

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 1

Het synchroniseren van bestanden tussen uw computer en uw iOS-apparaat via iTunes kan vervelend zijn en vereist dat u tetheren met uw computer. Breek los en geniet van draadloze toegang tot gedeelde bestanden vanaf elke plek op uw netwerk - en daarbuiten.

Een van de geweldige dingen van de iPhone, iPod Touch en iPad is hoe draagbaar ze zijn. Als gevolg hiervan is het echter heel gemakkelijk om jezelf boven, in de achtertuin of ergens ver van je computer te vinden als je toegang wilt tot bestanden die zich elders op je netwerk bevinden. In plaats van het lezen van dat e-boek, het bekijken van die film of het luisteren naar die muziek uit te stellen, hebt u eenvoudig toegang tot de bestanden via uw draadloze netwerk en bespaart u uzelf de moeite om uzelf naar uw computer te slepen. Als extra bonus omzeil je ook de beperkte opslagruimte van je apparaat door de bestanden tijdelijk in de cache te plaatsen (en ze alleen te kopiëren als je er permanent toegang toe wilt hebben op het apparaat).Wat je nodig hebt

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 2

Voor deze tutorial heb je het volgende nodig:

  • Een iOS-apparaat
  • Een kopie van de iOS-toepassing FileBrowser (iPad/$ 3,99) of NetPortal (iPhone, iPod Touch/$ 2,99)
  • Een computer in uw Wi-Fi-netwerk om de bestandsshares te hosten

Zowel FileBrowser als NetPortal zijn producten van Stratospherix. Deze tutorial is gericht op de iPad en FileBrowser, maar de stappen die we doorlopen om alles in te stellen, zouden bijna identiek moeten zijn aan NetPortal (de verkleinde versie van Filerowser die geschikt is voor het kleinere iPhone/iPod Touch-scherm).

Naast een iOS-apparaat waarop een van de bovengenoemde applicaties draait, heb je ook een computer ergens in je netwerk nodig waarop eenvoudig Samba-bestand gedeeld is ingeschakeld. Dit kan een Windows-, Mac- of Linux-computer zijn of zelfs een stand-alone NAS-computer met eenvoudig delen van bestanden. Deze zelfstudie biedt geen stapsgewijze instructies voor het configureren van bestandsshares. Als je hulp nodig hebt bij het configureren van het delen van bestanden op je computer, raden we je aan onze eerdere tutorials voor het eenvoudig delen van bestanden met Windows, Mac en Linux te bekijken. Neem even de tijd voordat we verder gaan om ervoor te zorgen dat u ten minste één map hebt gedeeld voor testdoeleinden.

Nog een laatste opmerking voordat we verder gaan. FileBrowser en NetPortal zijn ontworpen om u te helpen toegang te krijgen tot shares op uw lokale netwerk (of op afstand toegang te krijgen tot die shares als u uw router hebt geconfigureerd om toegang van buitenaf toe te staan). Als je toegang zoekt tot je Dropbox-bestanden, raden we je aan een exemplaar van de uitstekende en gratis Dropbox-app voor je iOS-apparaat te pakken (we hebben hier een overzicht van de iPhone-versie).

Als je geïnteresseerd bent in toegang tot verschillende cloudgebaseerde en servergebaseerde bronnen zoals Dropbox, MobileMe, WebDAV en FTP, moet je Air Sharing ook eens bekijken ($ 2,99-6,99). (Hoewel als je alleen voor Dropbox bent, gebruik dan de native Dropbox-app, want deze is net zo goed en helemaal gratis.)

FileBrowser installeren en configureren

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 3

Als je FileBrowser nog niet naar je iPad hebt gedownload (of NetPortal naar je andere iOS-apparaat zodat je het kunt volgen), is dit het moment om dat te doen. Tik na installatie op het pictogram voor de eerste lancering - te zien in de bovenstaande schermafbeelding.

Tik op het +-symbool om een ​​machine toe te voegen aan uw lijst met lokale machines. Het rechterdeelvenster wordt als volgt ingevuld met het menu Nieuwe machine:

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 4

Hier moet u de hostnaam invullen, zoals \MyComputerName of (zoals we hebben gekozen) u kunt het IP-adres gebruiken. Schakel Meer instellingen weergeven in, voer een weergavenaam, een gebruikersnaam en een wachtwoord in. U kunt ervoor kiezen om de gebruikersnaam- en wachtwoordvakken leeg te laten, maar u wordt gevraagd deze in te voeren telkens wanneer u de share opent. Je kunt rommel overslaan in het menu Geavanceerde instellingen, in al onze tests zijn we geen instantie tegengekomen waarbij het nodig was om te rommelen met enkele van de meer mysterieuze Samba-instellingen die je daar zult vinden.

Als je klaar bent, tik je op Opslaan in de rechterbovenhoek. U zou dan uw nieuwe machine moeten zien vermeld onder Externe bestanden in de linkerkolom. Tijd om bestanden te gaan verkennen.

Bestanden openen en opslaan

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 5

Als u op het nieuwe machine-item tikt dat u in de vorige stap hebt gemaakt, wordt u begroet met alle gedeelde mappen op die machine.

Als we de binnenkant verkennen, vinden we de submappen en bestanden die we hebben gedeeld. Laten we eens kijken hoe Filebrowser omgaat met bestanden. Het kan native een groot aantal bestanden bekijken, waaronder tekst, rich text en PDF-documenten, evenals Office-documenten zoals Word, Excel en Powerpoint. Alle audio- en video-indelingen die standaard door het apparaat worden ondersteund, worden in de applicatie weergegeven en voor elk bestandstype dat het niet native kan openen, wordt een alternatieve applicatie voorgesteld.

Wanneer we een filmbestand openen dat standaard wordt ondersteund door het besturingssysteem of door FileBrowser, wordt het rechtstreeks in de toepassing geopend, net als wanneer we deze QuickTime-film openen:

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 6

Wanneer u probeert toegang te krijgen tot een bestand dat niet standaard wordt ondersteund (zoals een AVI-bestand), vraagt ​​FileBrowser u of u het bestand wilt downloaden, ook al wordt het niet standaard ondersteund. Wanneer u dit tegenkomt, tikt u op de blauwe pijl aan de rechterkant van elk bestandsitem. Er verschijnt een menu met opties voor het hernoemen, verwijderen en - het belangrijkste voor onze doeleinden - Openen in ..., tik op Openen in om het bestand te downloaden. Het bestand wordt vervolgens lokaal in de cache op uw apparaat opgeslagen.

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 7

Wanneer het downloaden van het bestand is voltooid, tikt u nogmaals op de blauwe pijl en selecteert u Openen in. Deze keer ziet u een selectie van toepassingen die geschikt zijn om het bestand te openen.

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 8

Geschikte matches, zo lijkt het soms, is voor een brede interpretatie vatbaar. Hier geeft FileBrowser ons vier keuzes, waarvan drie videospelers en de vierde een andere plaats om onze bestanden op te slaan. Laten we het starten in VLC en kijken hoe het eruit ziet:

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 9

Ziet er prachtig uit voor ons, het afspelen verliep zijdezacht alsof we de video eerder met ons apparaat hadden gesynchroniseerd in plaats van deze op afstand via het netwerk te pendelen.

Bestanden kopiëren naar uw apparaat

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 10

In het laatste voorbeeld, waar we een niet-ondersteund videobestand hebben afgespeeld, hebben we het bestand eenvoudig lokaal in de cache opgeslagen om af te spelen. Als u bestanden op uw apparaat wilt opslaan voor later gebruik, moet u ze naar de lokale structuur van FileBrowsers kopiëren.

Eerst moet u enkele mappen maken. Tik op Mijn bestanden zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding. Onder aan het bestandsbrowservenster ziet u een klein vierkantje met een pijl. Tik op die pijl om een ​​nieuwe map toe te voegen.

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 11

We gaan een filmmap maken om over de film te kopiëren die we zojuist hebben bekeken. Zoek het bestand dat u wilt kopiëren en tik nogmaals op de blauwe pijl naast de bestandsnaam. Selecteer Kopiëren in de lijst met beschikbare opties. FileBrowser zal u vragen om te bevestigen dat u het bestand wilt kopiëren, klik op Bevestigen. Klik nu nogmaals op Mijn bestanden om naar de map te gaan waarin u het bestand wilt dumpen. Omdat we een filmbestand kopiëren, gaan we terug naar de map die we zojuist hebben gemaakt en tikken we nogmaals op het vierkant met de pijl.

hoe-draadloos-toegang-netwerk-shares-van-uw-ios-apparaat foto 12

Als het bestand lokaal in de cache is opgeslagen (omdat je het al hebt bekeken), is de overdracht bijna onmiddellijk. Als u bestanden selecteert die u niet op het apparaat hebt geopend, worden deze overgezet vanaf de externe share. Als je iOS 4.2+ gebruikt, zal Filebrowser bestanden op de achtergrond overzetten, zodat je Angry Birds weer kunt spelen.

Nog een laatste opmerking voordat we het gedeelte over het overzetten van bestanden verlaten. Als u veel bestanden moet overbrengen, vooral grote bestanden zoals films of grote pdf's, ondersteunt FileBrowser synchronisatie met iTunes. Laad iTunes, dump alle bestanden die u wilt overbrengen naar de FileBrowser-map in het gedeelte Bestanden delen onder het tabblad Apps in iTunes en sorteer de bestanden op uw apparaat zodra de synchronisatie is voltooid. De focus van deze tutorial was om te voorkomen dat je de hele tijd aan iTunes gebonden bent, maar er zijn enkele gevallen waarin een USB-gebaseerde overdracht logischer is.


Dat is alles! U kunt uw bestanden openen, streamen, kopiëren en ervan genieten overal waar uw wifi-netwerk reikt (en daarbuiten, met correct doorgestuurde poorten).

Meer verhalen

Gehackte app zet Netflix op niet-ondersteunde Android-apparaten

We hebben je vorige week een work around laten zien voor de Netflix Android-applicatie met beperkte release. Voor degenen onder u die niet in het lef van uw apparaat willen apen, deze gehackte versie doet het vuile werk voor u - geen modding nodig.

Een back-up maken van de app-gegevens van uw iPhone naar Dropbox

Het migreren van je opgeslagen Angry Birds Rio-game van je iPhone naar je iPad is een hele klus. Als u echter gejailbreakte apparaten gebruikt, is dit proces eenvoudig geworden dankzij DataDeposit. En met Dropbox-integratie is het cloud-compatibel.

Hoe u Google Chrome-bladwijzers kunt synchroniseren met uw Android-telefoon

Als je Google Chrome op je desktop en Google Android op je telefoon hebt, denk je misschien... waarom kan ik niet op beide plaatsen dezelfde bladwijzers gebruiken? Hier leest u hoe u uw bladwijzers kunt synchroniseren tussen computers en ook met uw Android-telefoon.

Vraag het aan HTG: Windows Media Player-dupes, muisknoppen verwisselen, het standaardlettertype van Word aanpassen

Een keer per week duiken we in onze reader-mailbag om uw prangende technische vragen te beantwoorden. Deze week kijken we naar het verwijderen van dubbele Windows Media Player-items, sneltoetsen voor rechts-/linkshandige muisinstellingen en het wijzigen van het standaardlettertype van Word.

Hoe Netflix Blockbuster vernietigde [Infographic]

Netflix heeft in een zeer korte tijd de manier veranderd waarop we films kiezen en consumeren en zijn belangrijkste concurrent tenietgedaan. Bekijk deze infographic voor een interessante kijk op de verschuiving van de consument.

GTrot verandert je vrienden in reisadviseurs

De geheime saus in de aanpak van GTrot is het gebruik van je Facebook-netwerk. Wanneer je GTrot vertelt dat je naar New York City wilt, kamt GTrot al je Facebook-vrienden door en zoekt naar mensen met connecties met ...

Wat is HDR-fotografie en hoe kan ik het gebruiken?

Je hebt misschien het raadselachtige acroniem HDR gehoord met betrekking tot fotografie, of zelfs gezien als een functie op je smartphone. Het staat voor High Dynamic Range en het creëert foto's met prachtige, onmogelijke details en helderheid, hoewel het je ook kan helpen silhouetten en andere problemen in

Vraag het de lezers: Favoriete Deal-app?

Black Friday is nog maar een paar dagen verwijderd en het seizoen voor de feestdagen staat voor de deur. Deze week willen we horen over je favoriete deals-apps: hoe vind je onderweg de beste deals?

Beginner Geek: eenvoudige tips om het schijfgebruik in Windows 7 te verminderen

Als je je afvraagt ​​wat er ruimte inneemt op je harde schijf, dan ben je hier aan het juiste adres. In het artikel van vandaag laten we u zien hoe u onnodige bestanden van uw computer kunt verwijderen.

Week in Geek: Windows 7 bijna vijf keer veiliger dan XP

Deze week hebben we geleerd hoe je een browser dwingt wachtwoorden te onthouden, mapachtergronden en pictogrammen in Windows Verkenner aan te passen, fotografie te verbeteren door de elementen van belichting te leren, versleutelde bestanden te synchroniseren met Dropbox en SecretSync, ontdekt hoe je een back-up van je gegevens maakt en meer.