Hoe u draadloos foto's van uw camera naar uw computer kunt overbrengen

hoe-draadloos-foto's-overzetten-van-uw-camera-naar-uw-computer foto

Als je een productieve shutterbug bent, weet je wat een gedoe het is om constant de SD-kaart uit je camera te halen, op je computer aan te sluiten en de bestanden over te zetten om bij de snapshots te komen die je zojuist hebt gemaakt. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u op Wi-Fi gebaseerde foto-overdracht aan uw digitale camera kunt toevoegen.

Waarom wil ik dit doen?

Dit is een van die dingen die, als je de doelgroep bent, al met je hoofd knikt en zegt Ja, perfect, niet meer de SD-kaart tussen de camera en de computer verwisselen! maar misschien zit je aan de rand van de doelgroep en weet je niet hoe ronduit handig een draadloze SD-kaart is.Enkele jaren geleden geïntroduceerd, maken SD-kaarten met Wi-Fi-functionaliteit gebruik van de constante reductie en verfijning van elektronische componenten om zowel foto-opslag als een kleine Wi-Fi-radio in de vormfactor van een SD-geheugenkaart in te pakken. Afgezien van het label zien ze er absoluut identiek uit aan hun niet-genetwerkte tegenhangers.

Door uw standaard SD-kaart te vervangen door een kaart met Wi-Fi, krijgt u een groot aantal functies, zoals de mogelijkheid om uw foto's automatisch over te zetten naar uw computer zonder de SD-kaart uit de camera te verwijderen, en ze automatisch (of selectief) te uploaden naar sites voor het delen van foto's en sociale media, en deze ter beoordeling naar mobiele apparaten in de buurt, zoals uw iPad, te sturen.

foto's-draadloos-overdracht-van-uw-camera-naar-uw-computerfoto

De primaire functie en degene die de meeste mensen zal aantrekken, is echter zeker de eerste die we noemden: draadloze fotooverdracht naar uw computer. Als je constant foto's maakt en ze naar je computer overzet, zul je dol zijn op de automatische overdrachtsfunctie - tussen ons werk hier bij HTG en ons frequente delen van familiefoto's op Facebook en dergelijke, halen we de SD-kaart gemakkelijk uit onze DSLR een half dozijn of meer keer per dag om bestanden over te zetten en we zijn er helemaal weg van hoe wifi-kaarten ons deze routine hebben bespaard.

Wat is het nadeel van SD-kaarten met wifi? Eerst de stickerschok. Een Wi-Fi SD-kaart kost u doorgaans 3-4 keer de prijs van een premium niet-Wi-FI SD-kaart van vergelijkbare grootte. Ten tweede moet u de batterij van uw camera vaker opladen omdat de Wi-Fi SD-kaart stroom van de batterij steelt om de Wi-Fi-radio en bijbehorende hardware te laten werken.

Als je veel fotografeert en/of grote RAW-bestanden overzet, wil je zeker je camera van stroom voorzien (als je in een thuisstudio werkt) of een reservebatterij bij de hand houden als continue bestandsoverdracht en grote bestandsoverdracht belasten beide de levensduur van de batterij.

Dat gezegd hebbende, elke generatie Wi-Fi-kaarten is verbeterd op het gebied van energiebeheer en nieuwere modellen doen uitstekend werk door van de batterij te nippen. Verwacht uw batterij vaker op te laden, maar de algehele impact op de levensduur van de batterij is verwaarloosbaar in het licht van het gemak van de snelle draadloze overdracht.

Wat heb ik nodig?

Allereerst moet u controleren of u zelfs een Wi-Fi SD-kaart nodig heeft. Hoewel het nog steeds een vrij ongebruikelijke functie is, hebben een aantal nieuwere digitale camera's ingebouwde Wi-Fi. Als je een nieuwere camera hebt, controleer dan zeker nog een keer of dat een functie is die je over het hoofd hebt gezien!

Ten tweede moet u bepalen of uw camera een Wi-Fi SD-kaart ondersteunt. Als algemene regel geldt dat als uw camera SDHC-geheugenkaarten ondersteunt, deze zonder problemen een Wi-Fi SD-kaart ondersteunt. Voor deze tutorial gebruiken we een Eye-Fi-merkkaart; u kunt de Eye-Fi-cameracontroletool gebruiken om te zien of uw camera compatibel is. De tool is vrij gedetailleerd en vertelt je niet alleen of een camera al dan niet in brede zin compatibel is, maar geeft ook een overzicht van eventuele problemen die je met een bepaald model kunt hebben vanwege hardware- of firmwarebeperkingen.

hoe-draadloos-foto's-overzetten-van-uw-camera-naar-uw-computer foto 3

Zelfs als u een ander merk Wi-Fi SD-kaart overweegt, kunt u nog steeds wegkomen met het gebruik van de Eye-Fi-cameracontroletool, omdat dezelfde algemene parameters voor alle merken gelden.

Opmerking: er zijn wifi-SD-kaarten van de laatste generatie die van oudsher werken in niet-SDHC-compatibele camera's, maar ze zijn niet langer in productie en je zult ze gebruikt of als oude voorraad moeten vinden op plaatsen zoals eBay .

Eindelijk, na het bekijken van de lijst met functies van uw camera en dat deze SDHC-kaarten ondersteunt, is het tijd om een ​​Wi-Fi-kaart uit te kiezen. Zoals we hierboven hebben opgemerkt, gebruiken we een Eye-Fi-kaart, maar er zijn andere populaire modellen op basis van gelicentieerde Eye-Fi-technologie van Toshiba en Transcend; zoek naar Toshiba FlashAir en Transcend Wi-Fi-kaarten. Hoewel de kaarten van andere fabrikanten goed worden beoordeeld, was Eye-Fi de eerste game in de stad en heeft tot op de dag van vandaag nog steeds de meest volwassen hardware- en softwareondersteuning.

Houd er naast het selecteren van de opslagcapaciteit van uw kaart ook rekening mee dat andere aankoopfactoren voor SD-kaarten een rol spelen, zoals snelheidsclassificatie. Voor meer informatie over SD-kaarten die buiten het bestek van dit Wi-Fi SD-kaartartikel vallen, ga je naar Een SD-kaart kopen: snelheidsklassen, maten en capaciteiten uitgelegd.

Uw Wi-Fi SD-kaart instellen

Het installatieproces bestaat uit twee fasen. Het initialisatieproces dat uw Wi-Fi SD-kaart op uw lokale Wi-Fi-netwerk krijgt, gekoppeld aan een eenvoudige veldtest om ervoor te zorgen dat deze operationeel is en vervolgens een meer gedetailleerde configuratie van de instellingen van de SD-kaart.

De wifi-kaart online krijgen

Hoewel u uw Eye-Fi kunt configureren om afbeeldingen naar een iOS- of Android-apparaat te verzenden, is voor de eerste configuratie een Windows- of Mac-computer vereist. Laad de SD-kaart in je kaartlezer en navigeer direct naar de root. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, staat in de map START HERE.

hoe-draadloos-foto's-overzetten-van-uw-camera-naar-uw-computer foto 4

Selecteer de submap op basis van uw besturingssysteem en voer het installatiebestand uit. Nadat u software-updates hebt gezocht en gedownload, wordt u gevraagd de volledige installatie van de Eye-Fi Center-software uit te voeren.

foto's-draadloos-overzetten-van-uw-camera-naar-uw-computer foto 5

Tijdens de installatie wordt u gevraagd om de Eye-Fi-software te autoriseren om door de firewall van uw computer te gaan en om een ​​Eye-Fi-account in te stellen. Zelfs als u niet van plan bent de tools voor delen van Eye-Fi te gebruiken, moet u nog steeds een account aanmaken om de installatie te voltooien. Na het aanmaken van uw account kunt u achterover leunen en wachten tot uw Eye-Fi-kaart, indien nodig, een firmware-update ontvangt.

foto's-draadloos-overdracht-van-uw-camera-naar-uw-computer foto 6

De eerste belangrijke beslissing die u tijdens het installatieproces neemt, is of u de bestanden al dan niet naar uw computer of mobiele apparaat wilt overbrengen. Ons doel is om de bestanden naar onze computer te krijgen zodat ze gemakkelijk kunnen worden gesorteerd, verwerkt en gearchiveerd; selecteer Mijn computer.

foto's-draadloos-overdracht-van-uw-camera-naar-uw-computer foto 7

Selecteer in de volgende stap de SSID van uw draadloze netwerk en voer het wachtwoord in. De ontvangende computer en de Eye-Fi-kaart moeten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Het maakt echter niet uit of uw computer via Ethernet met uw router is verbonden, het wordt nog steeds beschouwd als onderdeel van hetzelfde netwerk als het Wi-Fi-knooppunt dat eraan is gekoppeld.

De Eye-Fi zal u vragen een sociaal netwerk te selecteren waarmee u uw afbeeldingen wilt delen of u kunt ze later selecteren. We raden u aan deze functie later in te stellen, als u deze zelfs maar wilt gebruiken, aangezien er een groot aantal kleine aanpassingen en opties zijn die u mogelijk wilt aanpassen voordat u deze inschakelt.

Wanneer u het eerste configuratieproces hebt voltooid, wordt u gevraagd de SD-kaart uit te werpen, in uw camera te plaatsen en een foto te maken.

foto's-draadloos-overdracht-van-uw-camera-naar-uw-computerfoto 8

Deze foto is uw testopname die, ervan uitgaande dat de configuratie soepel is verlopen, automatisch naar uw computer moet worden overgebracht. In de bovenstaande schermafbeelding kun je zien dat onze momentopname van een kleine LEGO-kantoormedewerker die op de vensterbank van ons kantoor is geplaatst, probleemloos wordt overgedragen.

De meest voorkomende oorzaak van overdrachtsfouten is agressief energiebeheer namens de camera. Veel camera's beginnen onmiddellijk energie te besparen binnen enkele seconden nadat ze een foto hebben gemaakt; dit geeft de SD-kaart niet voldoende aanhoudende kracht om de overdracht van de bestanden via Wi-Fi te voltooien. U kunt dit probleem bij de meeste camera's verminderen door de time-out van de automatische meting of andere functies aan te passen. Bekijk de Eye-Fi-tutorial over het beheer van energie-instellingen voor uw camera als u dit probleem tegenkomt.

De Eye-Fi-kaart configureren

Nadat u de eenvoudige test hebt voltooid om te controleren of uw kaart kan communiceren met uw thuisnetwerk, plaatst u deze terug in uw computer en opent u de Eye-Fi Center-software. U kunt even rustig rondkijken in de software en vertrouwd raken met de lay-out.

hoe-draadloos-foto's-overzetten-van-uw-camera-naar-uw-computer foto 9

Voordat je verder gaat met het gebruik van de Eye-Fi-kaart, wil je echter de instellingen goed onder de loep nemen. Doe dit door te navigeren naar Bestand -> Instellingen -> Eye-Fi-kaart.

Er gebeurt hier veel in het configuratiemenu waar u echt de tijd voor moet nemen. Laten we eens kijken naar elke sectie en de instellingen die daarin worden gevonden. Hoewel de primaire focus van deze tutorial simpelweg het overzetten van bestanden tussen je camera en computer is, is de Eye-Fi een volwassen product dat een reeks tools biedt die het bekijken waard zijn. Verder zijn er opties die u misschien wilt wijzigen voor privacydoeleinden (zoals de functie voor geotagging), dus we geven een snel overzicht van alle beschikbare configuratie-opties.

foto's-draadloos-overdracht-van-uw-camera-naar-uw-computer foto 10

Onder het tabblad Netwerken vind je alles wat te maken heeft met het verbinden van de Eye-Fi met de buitenwereld. U kunt Wi-Fi-netwerken toevoegen en verwijderen onder het tabblad Privénetwerken, directe ad-hocnetwerken inschakelen voor verbindingen tussen apparaten op de camera (als uw Eye-Fi-model deze functie ondersteunt) en uw Eye-Fi-kaart configureren om openbare hotspots, zodat het foto's uploadt via openbare wifi-verbindingen terwijl je onderweg bent.

foto's-draadloos-overdracht-van-uw-camera-naar-uw-computer foto 11

Op het tabblad Foto's kunt u zowel de lokale als online bestemmingen voor uw foto's wijzigen. Onder het subtabblad Computer kunt u wisselen waar de bestanden op uw lokale computer worden opgeslagen en hoe ze worden gesorteerd en opgeslagen. Onder het tabblad Online kunt u online delen inschakelen en configureren via services zoals Flickr, Facebook en dergelijke.

Het tabblad RAW is in feite identiek aan het tabblad Foto's, maar houdt zich bezig met hoe RAW-camerabestanden worden overgedragen en opgeslagen. Als je met RAW werkt is het heel fijn dat je kunt bepalen hoe je los van je RAW-beelden omgaat met je JPEG-beelden. Als je bijvoorbeeld een evenement aan het fotograferen was waarbij je wilde dat beide RAW-beelden op een later tijdstip zouden werken, maar je wilde de foto's die je aan het maken was meteen uploaden naar de Facebook-pagina van het evenement of iets dergelijks, dan zou je dit kunnen doen met behulp van deze dubbele workflow setup (stuur de RAW naar je computer, stuur de JPEG's naar het social media platform).

Video's, als uw camera video kan opnemen, staat dezelfde soort configuratie toe als hierboven beschreven, maar voor video's in plaats van afbeeldingen.

Eye-Fi View is een service die gemakkelijk over het hoofd wordt gezien, omdat veel mensen ervan uitgaan dat het alleen premium is en omdat ze niet voor een premiumservice willen betalen, ze het niet gebruiken. Eye-Fi View heeft eigenlijk twee niveaus, maar de gratis (waarmee u uw foto's zeven dagen in de cloud kunt opslaan om ze gemakkelijk te kunnen delen en een tijdelijke back-up te maken als u uw kaart kwijtraakt tijdens het reizen of iets dergelijks) en de premium (waarmee u u onbeperkte opslagruimte voor $ 49,99 per jaar).

Op het tabblad Meldingen kunt u schakelen tussen e-mail-, sms-, Facebook- en Twitter-waarschuwingen die u vertellen wanneer uw Eye-Fi-kaart gedeelde media heeft op uw sociale netwerkaccounts.

Geotagging is een optie die de privacybewuste gebruiker zeker wil uitschakelen; elke Eye-Fi-foto wordt standaard getagd met de locatie waar de foto is genomen. Er is maar één optie onder het tabblad Geotagging: het is aan of uit.

foto's-draadloos-overdracht-van-uw-camera-naar-uw-computerfoto 13

Het laatste configuratietabblad, Transfer Mode, twee echt handige functies. Op het tabblad Selectieve overdracht kunt u schakelen tussen verschillende overdrachtsmodi. Standaard zal de Eye-Fi elke foto die je maakt overzetten en/of uploaden. Als je een heleboel foto's afvuurt om de perfecte foto te maken, zorgt dit voor veel energieverspilling en -overdracht. U kunt overschakelen van automatisch uploaden naar selectief uploaden met behulp van de beveiligingsfunctie op uw camera. Elke foto die u beveiligt, wordt gemarkeerd en geüpload. Al het andere blijft op de camera staan ​​voor handmatige overdracht of verwijdering op een later tijdstip.

Onder het tabblad Eindeloos geheugen vindt u een nogal nieuwe (maar nuttige) functie. Wanneer Endless Memory actief is, verwijdert Eye-Fi langzaam oude bestanden (die veilig zijn overgebracht naar uw computer of online service). Op deze manier kun je in wezen voor altijd fotograferen op een enkele SD-kaart, omdat deze voortdurend nieuwe ruimte zal maken voor nieuwe bestanden.


Met een kleine investering vooraf en een paar minuten besteed aan het configureren van uw instellingen, kunt u uw stand-alone digitale camera eenvoudig omzetten in een netwerkcamera die in staat is om draadloos bestanden over te dragen en te delen. Heb je ervaring met Wi-Fi SD-kaarten en wil je deze delen met je medelezers? Volg de onderstaande link naar onze discussieforums en deel uw kennis.

Meer verhalen

Waarom uw cloudopslag uw systeem op de knieën brengt en wat u eraan kunt doen

We houden van onze cloudopslag en we gebruiken Dropbox of OneDrive voor bijna al onze cloudopslagbehoeften. Beiden hebben echter een probleem, ze hunkeren naar systeemgeheugen en als ze onbeheerd worden achtergelaten, kunnen ze zelfs de meest krachtige systemen op de knieën krijgen.

Een back-upbestand openen in Word

Standaard slaat Word 2013 niet automatisch back-ups van uw documenten op, maar u kunt deze functie eenvoudig inschakelen. Deze back-upbestanden gebruiken echter de extensie .wbk. Dus, hoe open je deze back-upbestanden als je ze nodig hebt?

Waarom bestaat de schermresolutie van 1366 × 768?

Als je de neiging hebt om je meer te concentreren op beeldverhoudingen zoals 16:9 en 4:3 als je denkt aan schermresolutieformaten, dan vraag je je misschien af ​​wat er aan de hand is met de populaire laptopschermresolutie 1366×768. De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt om dingen op te helderen voor een verwarde lezer.

Geek Trivia: Veel soldaten uit de burgeroorlog overleefden wonden die werden opgelopen in de slag bij Shiloh dankzij?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: de postcode met het laagste nummer in de Verenigde Staten waartoe behoort?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Gebruikersaccounts instellen en configureren op Windows 10

Windows 8 introduceerde Microsoft-accounts, die in wezen zwervende accounts zijn waarmee u instellingen en bestanden van computer naar computer kunt synchroniseren. Vandaag willen we bespreken wat Windows 10 brengt voor gebruikersaccountbeheer en welke opties voor u beschikbaar zijn.

Automatisch een reservekopie maken van een Word-document wanneer u het opslaat

Een back-up maken van uw documenten is altijd een goede zaak om te doen, maar niet altijd iets dat we onthouden te doen. Word kan elke keer dat u het opslaat automatisch een reservekopie van uw Word-document maken en we laten u zien hoe u dit doet.

Het startmenu moet heilig zijn (maar het is nog steeds een ramp in Windows 10)

Het Startmenu is een hoofdbestanddeel van de Windows-ervaring en moet gestroomlijnd, efficiënt en onaangetast zijn door de grotere wereld buiten het besturingssysteem en de programma's waarvoor het als portaal dient. Microsoft bracht het Startmenu weer op de voorgrond in Windows 10, maar ze verpesten het in het proces.

Het startmenu moet heilig zijn (maar het is nog steeds een ramp in Windows 10)

Het Startmenu is een hoofdbestanddeel van de Windows-ervaring en moet gestroomlijnd, efficiënt en onaangetast zijn door de grotere wereld buiten het besturingssysteem en de programma's waarvoor het als portaal dient. Microsoft bracht het Startmenu weer op de voorgrond in Windows 10, maar ze verpesten het in het proces.

Het volume van uw iPhone, iPod en andere Apple-apparaten beperken (en het gehoor van uw kind redden)

Onlangs hebben we u laten zien hoe u elk apparaat met een volumebeperkende hoofdtelefoon het volume kunt beperken om het gehoor van uw kind te beschermen. U kunt hetzelfde in het apparaat doen als u een iPhone, iPad of ander Apple-apparaat heeft met een eenvoudige aanpassing van de iOS-instelling.