Een domeinnaam voor uw website registreren

Als u eenmaal wijselijk hebt vastgesteld dat het bouwen van een website een essentieel onderdeel van uw bedrijf is, moet u een andere belangrijke beslissing nemen: wat wordt uw domeinnaam? Weet je, het is het [uwsitenaam].com-webadres waarop al je (hopelijk) veel klanten je zullen vinden. Bovendien, hoe gaat u te werk om uw claim ervoor in te dienen? Het kopen van een naam is een relatief eenvoudig proces (hoewel het een uitdaging kan zijn om er een te vinden die nog niet in gebruik is), maar er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden. Aangezien uw domeinnaam in feite de naam van uw website is, wilt u er zeker van zijn dat u een goede krijgt. Maar wat maakt een goede? En aangezien het ook het adres van uw website is, wilt u er zeker van zijn dat u het contract tussen u en de domeinnaamregistrar begrijpt. Begint het wat ingewikkelder te klinken? Maak je geen zorgen: deze primer kan je op weg helpen.

Domeinnamen gedefinieerd

Domeinnamen geven een vriendelijk gezicht aan moeilijk te onthouden numerieke internetadressen. Elke computer op internet heeft een uniek IP-nummer (Internet Protocol). Een domeinnaam staat voor één IP-nummer of meer. Het IP-nummer voor de domeinnaam whitehouse.gov is bijvoorbeeld 104.109.178.94. Het hele doel is om gebruikers een gemakkelijk te onthouden handvat te geven, zodat wanneer u een e-mail stuurt naar, laten we zeggen, de president van de Verenigde Staten, u president@whitehouse.gov kunt typen in plaats van de meer onpraktische president@104.109 .178.94.Iedereen kan een domeinnaam kopen. Om dit te doen, gaat u naar een domeinnaamregistrar, zoals GoDaddy of Namecheap, toetst u het domein in dat u wilt kopen en betaalt u een vergoeding. Je kunt natuurlijk niet zomaar een domein kopen, alleen een domein dat nog niet door een andere persoon of bedrijf is geregistreerd en dat een geldig domeinachtervoegsel heeft. Over het algemeen wilt u iets kopen dat pakkend en kort is, zodat mensen het gemakkelijk kunnen onthouden en gemakkelijk kunnen typen, zoals 'PCMag' bijvoorbeeld. Die goede zoekmachine optimalisatie (SEO) en het is ook nog eens gezond verstand. Misschien wilt u ook wat onderzoek doen naar de belangrijkste termen voor uw bedrijf. Als je een goede in de naam van je site kunt krijgen, is dat des te beter, vanuit een SEO-perspectief.

Het kan zijn dat veel van de kortste, meest pakkende namen al in gebruik zijn, vooral als je een ruimte betreedt die al goed vertegenwoordigd is op het web. Om het nog erger te maken, scheppen cyberkrakers deze aantrekkelijke namen vaak op als een investering om ze later door te verkopen aan legitieme potentiële site-eigenaren - hierover later meer.

Als je problemen hebt met het vinden van een domeinnaam (door drukte of cyberkrakers), kijk dan of er een helpfunctie is op de site van elke registrar. Domeinregistreerders hebben doorgaans zoekmachines die een lijst met beschikbare namen retourneren, vergelijkbaar met degene die u zoekt. Wanneer u bijvoorbeeld bij Namecheap naar een domeinnaam zoekt, krijgt u zowel de status van die naam als een lijst met beschikbare achtervoegsels voor die naam. Misschien is [Sitenaam].com niet beschikbaar, maar [Sitenaam].biz of .org wel.

De achtervoegselfactor

Het achtervoegsel identificeert de naam als behorend tot een specifiek topniveaudomein (TLD). Eind 2016, toen dit artikel werd geschreven, zijn er tal van TLD's beschikbaar voor algemene aankoop, waaronder .com, .edu, .game, .green, .hiphop, .net en .org. Veruit de meest populaire hiervan is .com, dat verondersteld wordt commerciële sites aan te duiden, maar in werkelijkheid bijna alles omvat.

Afhankelijk van de domeinnaam en het achtervoegsel kunt u verwachten dat u ergens tussen de $ 1 per jaar en Scrooge McDuck-dollars betaalt. Als je op zoek bent naar een zeer gewenst domein met een populair achtervoegsel, moet je misschien je portemonnee flink openen, omdat de kans groot is dat iemand anders het al heeft geregistreerd.

Insurance.com, bijvoorbeeld, verkocht in 2010 voor $ 35,6 dollar. Zoals gezegd, is er ook een bloeiende industrie van krakers die winst willen maken met domeinen (zelfs diegene die minder duidelijk belangrijk zijn dan insurance.com). Sommigen van hen vragen u om een ​​bod te doen, wat suggereert dat alles onder de $ 500 zal worden genegeerd.

Webhosts en domeinnamen

U hoeft echter niet naar een speciale registratieservice te gaan om een ​​domeinnaam te kopen. Webhostingservices, zoals DreamHost en HostGator, bieden routinematig een registratiemechanisme aan als onderdeel van het aanmeldingsproces. Hostingdiensten bieden doorgaans een gratis domeinnaam aan wanneer u zich aanmeldt voor een webhostingpakket.

Houd er echter rekening mee dat gratis domeinnamen meestal slechts één of twee jaar gratis zijn, waarna de registrar u de jaarlijkse of tweejaarlijkse vergoeding in rekening brengt. Met andere woorden, de aanbieder van de gratis domeinnaam betaalt alleen de eerste facturering van de registrar. Let er ook op of de provider kosten in rekening brengt voor het opzetten van een domeinnaam. De meeste diensten bieden aan om een ​​bestaande domeinnaam gratis naar hun servers te verhuizen, maar soms zul je een setup-vergoeding tegenkomen die bovenop de kosten van de registrar komt.

Houd er rekening mee dat niet alle webhosts u de optie een domeinnaam geven. Cloudways is bijvoorbeeld een solide webhost waarvoor u een domeinnaam van elders moet kopen.

Registrars bieden een breed scala aan registratieduur aan: één jaar, drie, vijf en zelfs tien. Wees echter voorzichtig met het registreren voor meer dan een jaar. Ten eerste kunnen er beperkingen zijn op uw mogelijkheid om de domeinnaam over te dragen als de registrar slechte service biedt. Ten tweede kan de registrar failliet gaan en uw domeinnaam zonder host achterlaten. Controleer het beleid goed.

Het domeincontract

We zouden allemaal graag denken dat, eenmaal gekocht, een domeinnaam voor altijd en onder alle omstandigheden van ons is. Dit is niet noodzakelijk het geval. Wees absoluut zeker om te onderzoeken wat u krijgt voordat u betaalt. Het contract dat u met de registrar sluit, kan op verschillende manieren gevolgen voor u hebben.

Veel registrars behouden zich het recht voor om uw domeinnaam om specifieke redenen in te trekken, meestal als u het domein gebruikt voor illegale doeleinden of voor doeleinden die als onaanvaardbaar worden beschouwd (zoals spamming). Veel contracten bevatten een clausule waarmee de registrar uw domeinnaam kan verwijderen zonder duidelijke reden. De implicatie is natuurlijk dat de domeinnaam van de registrar is, niet van jou.

Bovendien behouden vrijwel alle registrars zich het recht voor om de registratieovereenkomst te wijzigen wanneer zij dat willen en zonder u hiervan op de hoogte te stellen. Het punt is dat elke registrar zorgvuldig moet worden uitgecheckt.

Het wachtspel

Zelfs wanneer u uw domeinnaam registreert en betaalt, zult u de naam niet noodzakelijkerwijs enkele uren of zelfs enkele dagen kunnen gebruiken. Het domein moet zich verspreiden, wat betekent dat het officiële domeinnaamregister moet worden bijgewerkt met de Domain Name System-informatie van uw website. Dat is iets dat in de backend gebeurt zonder dat u iets hoeft in te voeren.

Sommige registrars beloven de naam bijna onmiddellijk beschikbaar te hebben, maar de vertraging kan oplopen tot zeven dagen. Meestal verwacht u echter dat de domeinnaam binnen 48 uur online staat.

Houd er rekening mee dat u uw domeinnaam ook van de ene registratieservice naar de andere kunt verhuizen. U wilt dit doen als u niet tevreden bent met uw huidige domeinhostingservice, als u een betere deal vindt wanneer uw huidige registratie eraan komt, of, hoogstwaarschijnlijk, als u zich heeft aangemeld bij een webhostingservice die ook uw naam naar zijn site zal overbrengen. Verwacht de overdracht gratis te krijgen, maar als dat niet wordt aangeboden, zoek dan naar een andere domeinhostingservice.

U mag in geen geval meer betalen om een ​​naam over te dragen dan om een ​​nieuwe te krijgen. Controleer wat de overdracht vereist. Pakt de nieuwe dienst de taak volledig aan? Of moet u naar de site van uw huidige registrar gaan en de technische details handmatig wijzigen? Controleer ten slotte het transferbeleid van de registrar voordat u uw domeinnaam registreert.

Normaal gesproken kunt u de eerste 60 dagen na registratie geen naam overdragen, maar de periode kan veel langer zijn. Verwacht niet dat een registrar geld terugbetaalt dat u hebt betaald voor maandenlange service die u niet zult gebruiken.

Voor meer informatie over de basisprincipes om uw website in gebruik te nemen, raadpleegt u Een website bouwen en 7 dingen die u moet weten bij het bouwen van een e-commercewebsite.

Meer verhalen

Helpt of belemmert technologie productiviteit?

Productiviteit is iets dat mensen al eeuwenlang gebruiken om succes te definiëren. Als de output hoog is, wordt een persoon beschouwd als succesvol en hardwerkend....

Het energieverbruik van consumentenelektronica verminderen

We waren allemaal enigszins verrast toen een onderzoek naar het energieverbruik in woningen in 2009 aangaf dat consumentenelektronica eindelijk de overhand had gekregen als de grootste bronnen van...

De beste Lenovo-laptops van 2017

Lenovo maakt laptops voor bedrijven, gaming en alles daartussenin, in verschillende stijlen en prijsklassen. Dit zijn de best beoordeelde modellen die we onlangs hebben getest van de maker van de ThinkPad- en Yoga-lijnen.

Gebruik sociale technologie om millennials aan het werk te helpen

Er zijn meer dan een miljoen jongeren in de leeftijd van 16-24 jaar die een vorm van overheidsuitkeringen ontvangen in het VK die bekend staat als 'jobseeker's toeslag'. Dit is bek...

Zakelijke Power Tools: hoe de CEO van Inkling zijn geest ordent

Hoe Matt MacInnis, CEO van Inkling Systems, apps zoals Google Keep en Wunderlist gebruikt om aan het werk en productief te blijven terwijl hij zijn groeiende startup runt.

Een wandeling maken in de 3D-geprinte hardloopschoenen van Adidas

Dacht je dat de prijs van $ 333 hoog was? Wacht tot je ziet hoeveel ze op eBay kosten.

Wearables vliegen niet echt van de planken

Een onderzoeksbureau verlaagde zijn prognose voor de verkoop van smartwatches, fitnesstrackers en dergelijke in 2016 aanzienlijk.

Kan Facebook Workplace Office-e-mail doden?

Tot ziens 'Allen beantwoorden'. Hallo vakantie feest live streams!

Hoe u ervoor kunt zorgen dat de Amazon Echo u beter begrijpt

Leven in de toekomst met een oproepbare stemassistent is geweldig, behalve als ze je verzoeken niet begrijpt. Hier zijn vijf eenvoudige dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je meer tijd besteedt aan het genieten van Alexa en minder tijd aan het schreeuwen tegen haar omdat ze je verkeerd begrijpt.

De maker van Second Life bouwt een 'WordPress voor sociale VR'

Niets van dit alles is echt. De rotsen, de sterren, de enorme zender die rechtop staat als een naald. Het is allemaal een mix van pixels gepresenteerd door de Oculus Rift....