Direct naar locaties en mappen gaan in OS X

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan

Een van de dingen die we echt leuk vinden aan OS X, is de mogelijkheid om erover te bewegen en bijna nooit onze handen van het toetsenbord te halen. Dit omvat locaties over het hele systeem, zoals uw applicaties, documenten, hulpprogramma's, servers en nog veel meer.

Het is gemakkelijk te onderschatten hoe handig dit is. Het is tenslotte ook gemakkelijk om gewoon de Finder te openen en op veel van deze locaties in de zijbalk te klikken. Maar om jezelf echt te zalven als een krachtige gebruiker, is het Go-menu een van je beste vrienden. Het is één ding om naar een locatie te klikken, eerst in de Finder, dan je thuismap, of applicaties, of documenten, maar een paar toetsaanslagen gebruiken en daar zijn, is snel, direct en efficiënt.hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan

Gaan! Gaan! Gaan!

Het menu Ga, zoals je misschien hebt gemerkt, hangt in de menubalk en verschijnt wanneer de Finder wordt geselecteerd.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan 3

Let op alle bestemmingen die van tevoren voor ons in kaart zijn gebracht.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan 4

Als u op de Option-toets drukt, krijgt u toegang tot de verborgen bibliotheekmap. Merk ook op dat de sneltoets voor Enclosing Folder ook verandert.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto te gaan

Evenzo, als u Command + Shift ingedrukt houdt, krijgt u een nieuwe optie om Start Disk op Desktop te selecteren.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan 6

Ten slotte kunt u terug, vooruit en omhoog gaan als u de muis gebruikt of met snelkoppelingen. Dus als je terug wilt gaan, gebruik Command + [ om verder te gaan Command + ], en om naar de omsluitende map te gaan, gebruik Command + pijl-omhoog.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto te gaan 7

Dit is best handig om te weten omdat er geen mappenboom in de zijbalk is (hoewel je er maplocaties aan kunt toevoegen), zoals we hier in Windows Verkenner zien.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan 8

Bestandsverkenner op Windows met zijn hiërarchische mapweergave, maakt het gemakkelijk om met een paar klikken naar elke locatie te gaan.

Natuurlijk is het een manier om de Finder te gebruiken om naar een map en de bijbehorende submap te gaan, maar waarom zou je stappen als je kunt springen? Let op de Ga naar map... optie, die kan worden uitgevoerd met Shift + Command + G.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan

Nu kun je je bestemming typen of plakken, op Go klikken en je wordt er meteen naartoe gebracht.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto te gaan 10

Dit kan erg handig zijn bij het volgen van how-to's, waarin staat dat u naar de x- of y-locatie moet navigeren. In plaats van er klik voor klik heen te gaan, kunt u gewoon de optie Ga naar map gebruiken.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan 11

Het laatste item in het menu Ga waar we kort op willen wijzen, is de optie Verbinden met server.... Als je andere computers in je netwerk hebt waarmee je bestanden deelt, met name Windows- of Linux-boxen, dan is deze functie handig.

Gebruik gewoon de combinatie Command + K om het dialoogvenster Verbinden met server te openen. U kunt favoriete servers toevoegen of verwijderen, bladeren en verbinding maken met recente servers.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan 12

Het Go-menu is duidelijk een fantastische en bijna onmiddellijke manier om door heel OS X te navigeren, maar wat als je de vooraf gemaakte snelkoppelingen niet leuk vindt?

Sneltoetsen voor het Finder Go-menu wijzigen

Om de sneltoetsen van het menu Ga te wijzigen, hoeft u alleen maar een nieuwe snelkoppeling voor de Finder-app te maken in de toetsenbordvoorkeuren. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat we willen dat Al mijn bestanden Command + Shift + T zijn in plaats van F. We zouden de toetsenbordvoorkeuren openen, op App-snelkoppelingen klikken en vervolgens op +.

In de resulterende app-lijst willen we op Finder klikken en vervolgens de menutitel precies zo typen als deze wordt weergegeven.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan 13

Als gevolg hiervan is ons menu-item nu gebonden aan de nieuwe sneltoets.

hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto's te gaan 14

We hebben het een beetje gehad over het wijzigen van app-sneltoetsen, dus als je een opfriscursus nodig hebt, kun je wat buitenschools lezen.

U krijgt al deze functionaliteit vanuit één enkel menu en u kunt overal in het systeem komen met behulp van het toetsenbord, dat verder kan worden aangepast aan uw smaak en behoeften. Daarom raden we je aan om het te onthouden, omdat het de tijd die je door de Finder sjokt, drastisch kan verminderen.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-om-direct-naar-locaties-en-mappen-in-os-x-foto te gaan 15Hoe u virtuele OS X-desktops effectiever kunt gebruiken met sneltoetsen Hoe de Finder-zijbalk van OS X aan te passen

Heeft u een opmerking of vraag die u ons wilt stellen? Laat het ons weten op ons discussieforum. We verwelkomen en waarderen uw feedback.

Meer verhalen

Hoe een bureaubladtoepassing of achtergrondproces op Linux te beëindigen

Windows heeft Ctrl+Alt+Delete en Macs hebben Command+Option+Escape om bevroren applicaties te dwingen te sluiten. Linux heeft zijn eigen manieren om die zich misdragende processen te doden, of het nu grafische vensters of achtergrondprocessen zijn.

Geek Trivia: is Listerine mondwater vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Welke vogels hebben veren die zijn aangepast voor stille vlucht?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Harvard Medical School en Hollywood hebben samengespannen om het Amerikaanse publiek te beïnvloeden om wat te doen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe Google Locatie Wi-Fi Scannen op Android uit te schakelen

Er zijn enkele belangrijke geavanceerde opties begraven in de wifi-instellingen van je Android. De belangrijkste hiervan is de mogelijkheid om wifi-scannen uit te schakelen voor de locatieservice van Google.

Problemen met de wifi van uw Mac oplossen en analyseren met de Wireless Diagnostics Tool

Macs bevatten een Wireless Diagnostics-tool waarmee je je wifi-netwerk kunt versnellen en de signaalsterkte kunt verbeteren. Het bevat ook veel extra tools voor ervaren gebruikers.

Waar bevindt de Apps-toets zich op een standaard Microsoft-georiënteerd toetsenbord?

Sneltoetsen kunnen onze workflow aanzienlijk vereenvoudigen, maar wat doe je als je wordt verteld een sneltoets te gebruiken met een obscure toets waarvan je niet eens zeker weet of deze op je toetsenbord staat? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord om een ​​gefrustreerde lezer te helpen de sleutel te vinden waarnaar hij op zoek is.

Geek Trivia: de memorisatietechniek die wordt gebruikt door geheugenwedstrijdkampioenen wordt genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Always-On-schuifbalken terugbrengt in Mac OS X

Als Macs nieuw voor u zijn, is het u misschien opgevallen dat er geen schuifbalken zijn in Finder-vensters, webpagina's, enzovoort. Dit kan moeilijk (en vervelend) zijn om aan te wennen, maar dat hoeft gelukkig niet.

Superkoekjes

Cookies zijn kleine stukjes informatie die in een browser worden opgeslagen en (afgezien van irritante reclametracking) over het algemeen best handig zijn, omdat ze dingen mogelijk maken zoals langdurig inloggen op websites, opgeslagen voorkeuren en andere browse-gemakken.