Dezelfde app uitvoeren in meerdere Windows op Android Nougat

hoe-de-zelfde-app-in-meerdere-vensters-op-android-nougat foto 1

Met Android Nougat heeft Google een veelgevraagde functie uitgebracht: de mogelijkheid om twee vensters naast elkaar te gebruiken. In plaats van een soort janky-oplossing zoals de oplossingen van Samsung of LG, waardoor bepaalde apps alleen in een scenario met meerdere vensters kunnen werken, is deze in Android ingebakken. Dat betekent dat het altijd voor vrijwel alle apps werkt.

Het heeft echter zijn beperkingen. Ten eerste, als het waarschijnlijk niet goed werkt met oudere apps die al geruime tijd niet zijn bijgewerkt. Ten tweede kunt u niet dezelfde app in beide vensters uitvoeren. Gelukkig is er een oplossing voor dat laatste: een app genaamd Parallel Windows for Nougat.Voordat we ingaan op het gebruik van Parallel Windows, is het de moeite waard om te vermelden dat deze app zich in de alfafase bevindt - het is nog steeds behoorlijk experimenteel, dus je kunt hier en daar wat bugs tegenkomen. Houd hier rekening mee tijdens het testen van de app! Het zou ook vanzelfsprekend moeten zijn (maar ik ga het toch zeggen): je moet Nougat gebruiken om deze app te gebruiken.

Oké, met dat kleine voorbehoud uit de weg, laten we deze bal aan het rollen brengen. Installeer eerst Parallel Windows (het is gratis). Eenmaal geïnstalleerd, ga je gang en voer je de app uit.

Parallelle Windows instellen

Het eerste venster dat verschijnt, is er alleen om u te laten weten dat de app experimenteel is. Ga je gang en tik op het vak Ik heb gelezen en begrepen en tik vervolgens op Doorgaan.

hoe-de-zelfde-app-in-meerdere-vensters-op-android-nougat foto 2 te gebruiken

Op het volgende scherm moet je de app twee machtigingen verlenen om de volledige Parallel Windows-ervaring te krijgen. Verschuif de eerste schuifregelaar - Toestaan ​​​​om over apps te tekenen - waarmee u naar dat specifieke toestemmingsvenster wordt gegooid, waar u de schuifregelaar daadwerkelijk verplaatst. Als het eenmaal is ingeschakeld, kun je op de terugknop tikken om terug te gaan naar het hoofdscherm van Parallel Windows.

hoe-de-zelfde-app-in-meerdere-vensters-op-android-nougat foto 4 te gebruiken

Zodra die is ingeschakeld, ga je gang en schuif je de andere: Schakel Toegankelijkheidsservice in. Hiermee gaat u naar het menu Toegankelijkheid en moet u het item Parallel Windows voor Nougat vinden en vervolgens de optie op Aan zetten. Een pop-up laat je weten waartoe de app toegang heeft - als je daar cool mee bent, ga je gang en tik je op OK. Nogmaals, tik gewoon op de terugknop om terug te gaan naar de hoofdapp.

hoe-de-zelfde-app-in-meerdere-vensters-op-android-nougat foto 6 te gebruiken

Ten slotte stel je de Hotspot-dimensies in - dit is de locatie waar je heen gaat schuiven om het Parallel Windows-menu te openen. Standaard is deze ingesteld op het midden van de rechterkant van het scherm, wat een geweldige plek is om te zijn. Ik zal deze instelling gedurende de hele zelfstudie gebruiken.

hoe-de-zelfde-app-in-meerdere-vensters-op-android-nougat foto 8 te gebruiken

Als alles is ingesteld, bent u klaar om Parallel Windows te gaan gebruiken.

Parallelle Windows gebruiken

Direct uit de poort doet Parallel Windows meer dan alleen apps spiegelen in multi-window-modus - het maakt het ook gemakkelijker om apps te starten in een multi-window-omgeving en biedt snelle toegang tot de app-lade.

Schuif om te beginnen vanuit het midden van de rechterkant van het scherm naar binnen - de locatie waar we het eerder over hadden bij het instellen van de Hotspot-dimensies. Hierdoor wordt het menu Parallel Windows geopend.

Er zijn hier drie opties, van boven naar beneden: start de app-lade, start een sessie met meerdere vensters en spiegel de toepassing.

De eerste optie, die de app-lade opent, is een snelle en gemakkelijke manier om uw apps op te halen zonder eerst de app op de voorgrond te verlaten. Als u een app uit deze pop-uplade selecteert, wordt de app automatisch geopend in een omgeving met meerdere vensters. Het is ook niets waard dat het een paar seconden kan duren voordat de app-lade is geladen als je veel geïnstalleerde applicaties hebt.

hoe-de-zelfde-app-in-meerdere-vensters-op-android-nougat foto 12 te gebruiken

Het tweede pictogram, dat een sessie met meerdere vensters zal starten, bootst in feite gewoon de standaardactie na van het lang indrukken van een app in het recents-venster en het vervolgens slepen om de app in zijn eigen venster te openen. Door multi-window te starten met Parallel Windows, is het echter sneller (en gemakkelijker) omdat het het voorgrondvenster onmiddellijk naar de bovenste plek in multi-window dwingt. U hoeft alleen de app voor de onderkant te selecteren.

hoe-de-zelfde-app-in-meerdere-vensters-op-android-nougat foto 13 te gebruiken

Hoewel beide functies netjes zijn, kunnen ze ook worden gedaan zonder Parallel Windows te gebruiken. De derde optie in het Parallel Windows-menu is verreweg de krachtigste, omdat het degene is die je zult gebruiken om applicaties te spiegelen in een opstelling met meerdere vensters. Dat gezegd hebbende, het kan ook het meest verwarrend zijn.

Om de functie te gebruiken, moet u eerst ten minste één app in de venstermodus gebruiken. Terwijl een sessie met meerdere vensters actief is, opent u het menu Parallel Windows en tikt u op de onderste optie. Er verschijnt een toastmelding die u vertelt een app te selecteren om te spiegelen.

hoe-de-zelfde-app-in-meerdere-vensters-op-android-nougat foto 15 te gebruiken

Dit is waar dingen een beetje onduidelijk zijn, maar het is eigenlijk heel eenvoudig: tik gewoon op de app in de huidige omgeving die je wilt spiegelen. Een van de twee dingen zal gebeuren: het zal ofwel een ander exemplaar van de app starten of een melding geven dat de app niet meer dan één sessie toestaat. Dit laatste geldt voor zaken als YouTube Music of de dialer, omdat ze maar één sessie tegelijk toestaan. De meeste anderen zijn echter eerlijk spel.

hoe-de-zelfde-app-in-meerdere-vensters-op-android-nougat foto 17 te gebruiken

Zodra er op een ondersteunde app is getikt, zou alles automatisch moeten gaan. De niet-geselecteerde app in uw sessie met meerdere vensters zal verdwijnen en worden vervangen door de app die u hebt gekozen om te spiegelen. Makkelijk.

hoe-de-zelfde-app-in-meerdere-vensters-op-android-nougat foto 18 te gebruiken


Zoals ik eerder al zei, bevindt Parallel Windows voor Nougat zich nog in de alfafase en is het nog erg experimenteel. Als gevolg hiervan ziet u mogelijk enkele inconsistenties tijdens het gebruik, ik kon Chrome bijvoorbeeld niet in de gespiegelde modus laten werken, wat ik ook probeerde. Er was hier geen fout - het werkte gewoon niet. Dit soort dingen zijn te verwachten met experimentele software, dus houd er rekening mee voordat je in Parallel Windows springt en een volledig gepolijste ervaring verwacht.

Aanbevolen verhalen

Meitu verdedigt het bijhouden van selfie-app-gegevens

'Meitu's enige doel voor het verzamelen van de gegevens is om de app-prestaties te optimaliseren', vertelde het bedrijf aan PCMag.

Hier leest u hoe u voor UberPool kunt betalen met winst vóór belasting

Werknemers in meer dan een dozijn Amerikaanse steden kunnen nu hun ritten van en naar kantoor betalen met inkomsten vóór belastingen.

Hoe u tegelijkertijd naar uw Roku-audio op koptelefoon en luidsprekers kunt luisteren

Een van de coolste functies van de recente Rokus, waaronder de Roku Premier Plus, de Roku Ultra en de iets oudere Roku 3 en 4, is de koptelefoonaansluiting op de afstandsbediening. Als je Roku met een koptelefoon is geleverd, heb je deze functie.

Windows 10 Creators-update houdt je werk bij op meerdere pc's

Er komen ook downloadbare thema's naar de Windows Store.

Hoe een Mac Terminal-opdracht uit te voeren met een sneltoets?

Zijn er bepaalde Terminal-opdrachten die u meerdere keren per dag uitvoert? Zou je willen dat je ze snel kon activeren, met slechts een toetsaanslag?